Retningslinjer for debatten.net pr. 20.04.2021 (Opdateret 09.02.2022)

Brugeravatar
decibell
Moderator
Indlæg: 7520
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:02
Kort karma: 339
Geografisk sted: Oldtiden
Likede indlæg: 8609

Retningslinjer for debatten.net pr. 20.04.2021 (Opdateret 09.02.2022)

Indlægaf decibell » 20. apr 2021, 11:18

Hermed retningslinjerne pr. 20.04.2021 i helhed (tidligere version kan ses i samme forum og via link til sidst i dette indlæg):

Tonen i debatten
For at debatten.net skal være et rart sted at færdes, kræver det, at du som bruger holder en god tone over for andre, også i kort og pb'er. Det indebærer flg.:

- Overophedning/grimt sprogbrug og lignende kan til tider forekomme. En henstilling fra moderator ang. dette skal efterkommes, ellers kan det medføre sletning af indlæg eller yderligere moderation.
- Det er som bruger dit eget ansvar at holde en god tone, selv over for andre debattører du måske ikke kan med. Uvenskab og skænderier skal holdes ude af trådene. Sæt evt. brugeren på "ignorer" eller tag det privat.
- Det er ikke tilladt at referere anonymt/negativt til andre tråde eller debattører. Det skaber udelukkende dårlig stemning med sådanne stikpiller, hvor ingen ved, hvem det er rettet mod. Ser du sådanne indlæg, kan vi kun opfordre til at anmelde dem, da vi ikke kan nå at se alt.
- Negativ omtale af andre/tidligere debattører fra debatten.net og andre debatter er heller ikke ønsket og vil blive redigeret bort fra indlæggene uden forudgående varsel og medføre moderation. Hjælp os gerne ved at anmelde sådanne indlæg.
- Chikane og mobning af andre brugere vil medføre advarsler med senere bortvisning, hvis advarslen ikke efterfølges.
- Trusler på livet eller trusler af anden negativ karakter, uanset om det foregår åbent eller i kort eller pb, bliver IKKE accepteret her og vil føre til øjeblikkelig permanent bortvisning.
- Kommentarer/privatbeskeder/kort, hvor en/flere person(er) trues, forhånes eller nedværdiges på grund af race, hudfarve, national eller etnisk oprindelse, tro eller seksuel orientering slettes i det øjeblik, det bliver opdaget, og brugeren bag vil modtage én advarsel. Sker det igen inden for et år, vil man blive udelukket permanent.

"Det må man ikke sige, så det gør jeg alligevel"

Retningslinjerne gælder selvfølgelig også i tråden "Det må man ikke sige, så det gør jeg alligevel". Derfor er det på trods af titlen og trådens "ånd" alligevel ikke tråden, hvor du bare kan skrive hvad som helst. Og er du i tvivl om, hvorvidt dit indlæg vil være over grænsen eller ej, anbefaler vi, at du lader være med at skrive det. Indlæg, der ikke overholder retningslinjerne, kan blive modereret og/eller slettet uden forudgående varsel og evt. medføre yderligere moderation.

Off-topics, meta-debatter og rablen
- Off-topics og deciderede meta-debatter har det med at opstå i tråde, og det er velkommen i et moderat omfang på debatten.net. Det er dog god debatstil at sørge for, at man ikke ødelægger tråden - og at stoppe eller oprette ny tråd om emnet, når det fylder for meget i tråden.
- Det samme gælder for rablen, der holdes ude af seriøse/personlige tråde. Tager det overhånd med off-topics, meta-debatter og rablen, kan det anmeldes til moderatorerne og medføre moderation.
- I visse personlige tråde frabeder trådstarteren sig at blive citeret, og dette bedes man respektere. Citerer man alligevel trådstarter, kan det medføre en henstilling fra moderator om, at man sletter sit citat. Sker dette ikke, vil moderator slette citatet.

Kort og pb
- Retningslinjerne gælder også kort og pb'er. Dvs. at også her skal der holdes en god tone, og det er at betragte som chikane, hvis man giver mange røde kort til samme bruger inden for en kortere periode eller bliver ved med at sende uopfordrede pb'er til en bruger - især hvis tonen i pb'en er negativ.
- Negativ diskussion om kort skal holdes ude af trådene, da det skaber dårlig stemning. Indlæg om kort kan blive slettet uden forudgående varsel eller modereret på anden vis.
- Hvis du mener, en bruger ikke overholder retningslinjerne i kort eller pb'er, kan du i stedet anmelde både kort og pb'er til moderatorteamet. Det skal dog anmeldes, før @Patrick eller @decibell kan se på det.

Sletning af profil/indlæg/skift af brugernavn
- Du kan altid få slettet dine indlæg på debatten.net ved at rette henvendelse til @decibell eller @Patrick. Du kan ligeledes få slettet hele din profil.
- Debatten.net forbeholder sig retten til at bibeholde startindlæg i populære tråde, hvor der så bliver skiftet trådstarter (TS) til admin, og startindlæggets tekst evt. anonymiseres.
- Du kan få skiftet dit brugernavn ved at rette henvendelse til @decibell eller @Patrick.

Reklame
- Nye eller ikke-aktive brugere må ikke linke til sider uden for debatten. Dette er for at undgå, at debatten.net bliver oversvømmet af profiler, hvis eneste formål er at reklamere for en hjemmeside eller et produkt. Uden varsel vil links blive fjernet, eller indlæggene slettes helt, og det kan medføre omgående udelukkelse af profilen.
- Aktive brugere må gerne nævne virksomheder, hjemmesider osv. i de tilfælde, det er relevant for tråden. Med "aktive brugere" forstås brugere, der regelmæssigt skriver indlæg/deltager i aktuelle tråde. Det er ikke nødvendigt at fjerne vandmærker fra fotos osv.
- Ved tvivlstilfælde afgøres det af @Patrick eller en fra moderatorteamet.

Privatliv
Her på debatten er det altid op til folk selv, om de vil være anonyme eller ej. Flg. er dog gældende:
- Det er ikke tilladt at hænge andre ud ved at udlevere personlige eller genkendelige oplysninger om dem (herunder også navne, adresser, telefonnumre og e-mailadresser) uden deres samtykke - og specielt ikke, hvis det er af krænkende karakter, eller de ikke er på debatten mere. Selv hvis det er af positiv karakter, kan det afsløre for meget om andre debattører, så vær forsigtig, når du f.eks. omtaler tidligere debattører.
- Det er heller ikke tilladt at hænge andre ud via pb og kort fra debatten, samt screenshots og billeder, der viser og gengiver samtaler med privatpersoner og private brugerprofiler/profiltekster fra/med private brugere på lukkede sites, hvor man skal være medlem for at se det.
- Sker der alligevel overtrædelser af disse regler, kan indlæggene blive slettet eller redigeret uden varsel og kan medføre yderligere moderation. Vær opmærksom på, at personlige oplysninger som MobilePay, telefonnumre og emailadresser kan misbruges uden for debatten, så pas på, hvad du giver af oplysninger til andre, også selv om du synes, du efterhånden kender dem.

Moderation og bortvisninger
Når vi modererer, vil vi altid søge den mildest mulige sanktion under hensyntagen til den enkelte situation og brugerens historik - og man kan derfor ikke forvente, at der altid modereres ens for lignende overtrædelser. Som eksempel (men ikke udelukkende) kan det være henstillinger i trådene eller via pb - henstillinger er IKKE advarsler, men skal dog altid følges. Hvis dette ikke virker, går vi over til at give advarsler. Fortsætter brugeren på trods af flere advarsler, har vi ikke andre muligheder tilbage end at bortvise brugeren. En bruger, der bortvises, har derfor generelt fået flere chancer. Der er dog undtagelser, hvor der udelukkes med det samme, f.eks. reklameprofiler, "trolls" og nye profiler, der viser sig at være tidligere permanent bortviste brugere.

Om udelukkelsen bliver midlertidig eller permanent, afgøres af situationen og brugerens historik. Hvis en bruger udelukkes midlertidigt, vil enhver brug af debatten i udelukkelsesperioden - herunder også brug af kort og pb og via andre profiler - medføre forlænget eller permanent bortvisning.

Vi giver altid besked via pb til brugeren ved henstillinger og advarsler. Information om bortvisninger kan foregå via pb eller mail til den mailadresse, man oprettede sig med. Det er brugers eget ansvar at holde den mailadresse opdateret, så mail fra os kan modtages.

Diskussion af moderation
- Du er velkommen til at diskutere generel moderation, så længe det foregår enten i forummet "Spørgsmål om debatten" eller "Forslag til forbedringer". Forekommer dette andre steder, kan indlæggene blive flyttet eller slettet uden varsel og medføre yderligere moderation om nødvendigt.
- Diskussion af generel moderation skal lige som alle andre indlæg herinde foregå i en tone og et sprog, der overholder de øvrige retningslinjer.
- Diskussion af specifikke enkeltsager skal til gengæld holdes ude af trådene, da det skaber dårlig stemning. Sådanne indlæg kan blive slettet/redigeret uden varsel, hvis moderatorerne mener, det er hensigtsmæssigt.
- Moderatorerne må/kan som udgangspunkt ikke udtale sig offentligt om enkeltsager. Sager, som du selv er en del af, kan du selvfølgelig altid have en dialog med en moderator omkring i pb.
- Er du uenig med moderationen herinde, eller føler du, at en given moderator er inhabil i en specifik afgørelse, kan du skrive en pb til Patrick, hvorefter der bliver kigget på det internt.

Signatur
- Det er ikke tilladt at have eksterne links i signaturen. Kun links til tråde på dette forum er tilladt.
- Ønsker du at linke til noget uden for debatten, kan det gøres i din profil, hvor folk selv frivilligt skal klikke ind for at se det.

Avatarer
- Nøgenbilleder er ikke tilladt som avatar. Ligeledes opfordrer vi til, at der ikke bruges stødende og uanstændige avatarer. Det skal gerne være muligt at bruge den generelle debat uden at skulle tænke på at censurere først af hensyn til omgivelserne.

NSFW
- Der er også plads til emner/billeder, der er "Not Safe For Work", men det skal foregå i det forum, der er indrettet dertil, så andre brugere ikke behøver at censurere først af hensyn til omgivelserne.

Indsamlinger
Vi har været i kontakt med Indsamlingsnævnet, som vurderer, at indsamlinger på debatten.net, selv om de er til fordel for kendte debattører, er offentlige og skal anmeldes, uanset hvem indsamler er. For at undgå tvivlstilfælde er det derfor ikke længere tilladt at lave indsamlinger på debatten.net. Dette er gældende for både tråde og indlæg og gælder alle indsamlinger, uanset hvad man indsamler, og hvem det samles ind til.

Tråde, der omhandler selvmord/selvskade
Vi har fra moderatorteamets side fuld forståelse for, at debatten kan være et sted at søge trøst/hjælp/sympati fra folk på debatten.

Det er dog oftest situationer, hvor der skal professionelle folk til, og vi ønsker at beskytte den ulykkelige person, der kan risikere at få det værre, hvis der kommer uheldige kommentarer fra andre brugere. Men det er også vores ansvar, at der ikke sker noget med de brugere, der investerer tid, hjerte og følelser i en situation, hvor de intet kan gøre fysisk for at stoppe en ulykkelig hændelse.

Vi har derfor valgt, at tråde/indlæg, som vi vurderer er skrevet af en person, der er ekstremt sårbar, vil blive lukket eller slettet. Vi vil selvfølgelig forinden oplyse om rette steder at søge hjælp.

Flg. er tilføjet pr. 09.02.2022

Sladder
Sladder i enkelte indlæg eller sladder-tråde på debatten.net skal følge nedenstående retningslinjer af hensyn til injurielovgivningen, og for at der ikke skal bruges for mange ressourcer på moderation af sådanne indlæg:

1. Indlægget med sladderen SKAL indeholde et link fra et nyhedsmedie, her defineret som en avis, en organisation, en officiel hjemmeside, der leverer nyheder, eller en officiel verificeret profil på sociale medier (eksempelvis dr.dk, eb.dk eller en offentligt kendt persons egen verificerede profil på sociale medier).

2. Dvs. det skal IKKE komme fra et indlæg fra almindelige brugere eller ikke-offentligt kendte privatpersoner, der omtaler andre navngivne/genkendelige personer.

3. Alt, der er noget "man har læst eller hørt et (uvist) sted", er ikke gangbart. Bevis det ved med link, jf. punkt 1, eller lad være med at poste.

4. Er man i tvivl om, hvorvidt mediet er anvendeligt, skriv til en moderator/Patrick og spørg, og gør det FØR, der postes.

Læg mærke til, at indlæg, der ikke overholder dette, vil blive fjernet uden varsel, og begynder det at blive et problem igen, enten i forhold til de parter, der omtales, eller tidsmæssigt i forhold til moderation, vil sladder-tråden(e) blive lukket permanent.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Se tidligere retningslinjer pr. 13.01.2019: viewtopic.php?f=48&t=1734&p=816215#p93808
3

Tilbage til "Retningslinjer for debatten.net"