Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 8599
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 645
Likede indlæg: 12248

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 17. maj 2018, 09:01

MissB skrev:
Juki skrev:Hvad er jeres erfaring med Aqua d'Or Sparkles?

Jeg fandt tilfældigt nogle flasker iste med ferskensmag(som jeg normalt elsker) i går og fordi jeg var lidt ukoncentreret fik jeg ikke lige set at nogle af de andre varianter, der så interessante ud, var med brus. De lå sammen og var vist en del af et introduktionstilbud.

For en times tid siden drak jeg noget af en variant med æble og rabarber og ret hurtigt derefter fik jeg det dårligt som om der var optræk til migræne. De sidste par år har jeg fået samme reaktion hvis jeg har drukket alkohol. Det er jeg enormt sensitiv overfor. Også selvom det bare er en kraftig lugt fra fx rødvin.

Jeg bryder mig normalt ikke om smagen af danskvand, men jeg synes det lyder vildt hvis det kan fremprovokere migræne som alkohol fx :gruble: Det kan selvfølgelig også bare være at min krop reagerer på noget af det andet/ukendte deri.


Er der sødemiddel i? Det kan give mig migræne.

Der er vist lidt af hvert i af tilsætningsstoffer :D
0
Forarget kan man altid blive

It's not a phase, mom!
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1286
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 83
Likede indlæg: 1414

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 17. maj 2018, 14:02

Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?
0
Selma156
Indlæg: 297
Tilmeldt: 27. maj 2016, 16:41
Kort karma: 56
Likede indlæg: 632

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Selma156 » 17. maj 2018, 14:33

Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Sagtens. I de fleste opskrifter tror jeg endda, at den i hvert fald skal trække natten over i køleskabet.

Sidst jeg lavede ubagt cheesecake, spiste jeg af den i tre dage, inden den blev kedelig. Bunden var stadig crunchy.
1
FormerlyKnownAs
Indlæg: 852
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 104
Likede indlæg: 942

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 17. maj 2018, 15:00

Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.
0
/Dullen
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 1399
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 104
Likede indlæg: 2043

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 17. maj 2018, 19:08

FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.
1
FormerlyKnownAs
Indlæg: 852
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 104
Likede indlæg: 942

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 18. maj 2018, 04:33

Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.


Jeg vil også have gelelåg. Jeg har kun prøvet det een gang og det fejlede. Hvordan gør du?
0
/Dullen
Brugeravatar
Movita
Indlæg: 127
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:07
Kort karma: 6
Likede indlæg: 105

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Movita » 18. maj 2018, 05:26

musling skrev:Tog en pakke hakket oksekød ud af fryseren i går omkring middag. Den lå lidt på køkkenbordet for at tø op, men røg efterfølgende i køleskabet, da vi tog ud at spise i stedet.
Kan den holde sig i køleskabet til i morgen?

Jeg ville ikke bruge det, men jeg er også sart når det kommer til fars. Men lugt til det og kig på farven. Lugter det fint og ikke er gråt kan det godt bruges :)
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 1399
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 104
Likede indlæg: 2043

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 18. maj 2018, 09:42

FormerlyKnownAs skrev:
Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.


Jeg vil også have gelelåg. Jeg har kun prøvet det een gang og det fejlede. Hvordan gør du?

Uh, jamen jeg har haft succes med mange foskellige geléer. Jordbær, blandet bær, citron og rabarber. Jeg har erfaret at ca 2 dl saft, giver et rigtig fint låg, til en form på 20cm, som også er det som bliver anbefalet i opskriften.

Først lader jeg cheesecaken stå på køl 2-3 timer inden jeg hælder geléen på. Dernæst skal du starte med at opbløde 2 ark husblas i koldt vand.

Citrongele er nemmest, der skal du bare have presset 2 dl saft, og varme det op i en lille gryde sammen med 1-1,5 dl sukker (rør lidt rundt hele tiden). Jeg plejer at bruge rørsukker, men almindeligt sukker er også fint. Ift hvor meget sukker du skal bruge, så handler det om smag og behag, så der skal du bare selv smage til. Når sukkeret er opløst, så tager du gryden af varmen og tilsætter det opblødte husblas (vrid for vand først), og rør det ud i saften. Derefter skal du lade det køle af til det er håndvarmt, inden du hælder det på. Det må også godt være lidt varmere end håndvarmt, det sker der ikke noget ved.

Når jeg laver bærgele, så starter jeg med at koge ca 300 g bær (jeg plejer at bruge frosne bær), sammen med en lille smule vand. Når det har kogt et stykke tid, så sier jeg bærene i en fin si (over et målebæger), og måler af så jeg får 2 dl saft, og så hælder jeg saften tilbage i gryden, og så er det ellers samme fremgangsmåde som med citron. Tilsæt sukker og rør indtil det er opløst, tag det af varmen, og tilsæt det opblødte husblas. Og så skal det køle af indtil håndvarm, inden du hælder det på.

Rabarbergele, har jeg lige prøvet at lave sidste weekend. Der kogte jeg ca 300g skiveskårne rabarber sammen med ca 150g sukker under låg ca 10 minutter. Derefter skal det sies så du får 2 dl saft og så tilsætter du den opblødte husblas. Og igen, lad det køle, inden du hælder det på cheesecaken.

Hvis der ikke bliver nok saft, så kan du altid bare tilsætte lidt vand. Men lidt mindre end 2 dl, kan også fint gå.

I øvrigt så kan cheesecaken nemt varieres lidt. Jeg bruger af og til lime i stedet for citron, det smager også rigtig godt. Og det smager også rigtig godt, hvis man tilsætter hakket mørk chokolade til ostemassen.
1
FormerlyKnownAs
Indlæg: 852
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 104
Likede indlæg: 942

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 18. maj 2018, 09:46

Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.


Jeg vil også have gelelåg. Jeg har kun prøvet det een gang og det fejlede. Hvordan gør du?

Uh, jamen jeg har haft succes med mange foskellige geléer. Jordbær, blandet bær, citron og rabarber. Jeg har erfaret at ca 2 dl saft, giver et rigtig fint låg, til en form på 20cm, som også er det som bliver anbefalet i opskriften.

Først lader jeg cheesecaken stå på køl 2-3 timer inden jeg hælder geléen på. Dernæst skal du starte med at opbløde 2 ark husblas i koldt vand.

Citrongele er nemmest, der skal du bare have presset 2 dl saft, og varme det op i en lille gryde sammen med 1-1,5 dl sukker (rør lidt rundt hele tiden). Jeg plejer at bruge rørsukker, men almindeligt sukker er også fint. Ift hvor meget sukker du skal bruge, så handler det om smag og behag, så der skal du bare selv smage til. Når sukkeret er opløst, så tager du gryden af varmen og tilsætter det opblødte husblas (vrid for vand først), og rør det ud i saften. Derefter skal du lade det køle af til det er håndvarmt, inden du hælder det på. Det må også godt være lidt varmere end håndvarmt, det sker der ikke noget ved.

Når jeg laver bærgele, så starter jeg med at koge ca 300 g bær (jeg plejer at bruge frosne bær), sammen med en lille smule vand. Når det har kogt et stykke tid, så sier jeg bærene i en fin si (over et målebæger), og måler af så jeg får 2 dl saft, og så hælder jeg saften tilbage i gryden, og så er det ellers samme fremgangsmåde som med citron. Tilsæt sukker og rør indtil det er opløst, tag det af varmen, og tilsæt det opblødte husblas. Og så skal det køle af indtil håndvarm, inden du hælder det på.

Rabarbergele, har jeg lige prøvet at lave sidste weekend. Der kogte jeg ca 300g skiveskårne rabarber sammen med ca 150g sukker under låg ca 10 minutter. Derefter skal det sies så du får 2 dl saft og så tilsætter du den opblødte husblas. Og igen, lad det køle, inden du hælder det på cheesecaken.

Hvis der ikke bliver nok saft, så kan du altid bare tilsætte lidt vand. Men lidt mindre end 2 dl, kan også fint gå.

I øvrigt så kan cheesecaken nemt varieres lidt. Jeg bruger af og til lime i stedet for citron, det smager også rigtig godt. Og det smager også rigtig godt, hvis man tilsætter hakket mørk chokolade til ostemassen.


Fedt, tak.

Jeg prøver da med rabarber. Der skal lige tømmes ud i bedet alligevel ;)
1
/Dullen
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 1399
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 104
Likede indlæg: 2043

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 18. maj 2018, 09:59

FormerlyKnownAs skrev:
Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.


Jeg vil også have gelelåg. Jeg har kun prøvet det een gang og det fejlede. Hvordan gør du?

Uh, jamen jeg har haft succes med mange foskellige geléer. Jordbær, blandet bær, citron og rabarber. Jeg har erfaret at ca 2 dl saft, giver et rigtig fint låg, til en form på 20cm, som også er det som bliver anbefalet i opskriften.

Først lader jeg cheesecaken stå på køl 2-3 timer inden jeg hælder geléen på. Dernæst skal du starte med at opbløde 2 ark husblas i koldt vand.

Citrongele er nemmest, der skal du bare have presset 2 dl saft, og varme det op i en lille gryde sammen med 1-1,5 dl sukker (rør lidt rundt hele tiden). Jeg plejer at bruge rørsukker, men almindeligt sukker er også fint. Ift hvor meget sukker du skal bruge, så handler det om smag og behag, så der skal du bare selv smage til. Når sukkeret er opløst, så tager du gryden af varmen og tilsætter det opblødte husblas (vrid for vand først), og rør det ud i saften. Derefter skal du lade det køle af til det er håndvarmt, inden du hælder det på. Det må også godt være lidt varmere end håndvarmt, det sker der ikke noget ved.

Når jeg laver bærgele, så starter jeg med at koge ca 300 g bær (jeg plejer at bruge frosne bær), sammen med en lille smule vand. Når det har kogt et stykke tid, så sier jeg bærene i en fin si (over et målebæger), og måler af så jeg får 2 dl saft, og så hælder jeg saften tilbage i gryden, og så er det ellers samme fremgangsmåde som med citron. Tilsæt sukker og rør indtil det er opløst, tag det af varmen, og tilsæt det opblødte husblas. Og så skal det køle af indtil håndvarm, inden du hælder det på.

Rabarbergele, har jeg lige prøvet at lave sidste weekend. Der kogte jeg ca 300g skiveskårne rabarber sammen med ca 150g sukker under låg ca 10 minutter. Derefter skal det sies så du får 2 dl saft og så tilsætter du den opblødte husblas. Og igen, lad det køle, inden du hælder det på cheesecaken.

Hvis der ikke bliver nok saft, så kan du altid bare tilsætte lidt vand. Men lidt mindre end 2 dl, kan også fint gå.

I øvrigt så kan cheesecaken nemt varieres lidt. Jeg bruger af og til lime i stedet for citron, det smager også rigtig godt. Og det smager også rigtig godt, hvis man tilsætter hakket mørk chokolade til ostemassen.


Fedt, tak.

Jeg prøver da med rabarber. Der skal lige tømmes ud i bedet alligevel ;)

Det smager også godt med rabarber :) Håber det lykkes for dig.

Forresten så kom der rigtig mange luftbobler i min rabarbersaft, dem fjernede jeg bare lige med en teske, inden jeg hældte saften på kagen.
0
Muspel
Indlæg: 1614
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 240
Likede indlæg: 3522

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 18. maj 2018, 11:47

Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.


Jeg vil også have gelelåg. Jeg har kun prøvet det een gang og det fejlede. Hvordan gør du?

Uh, jamen jeg har haft succes med mange foskellige geléer. Jordbær, blandet bær, citron og rabarber. Jeg har erfaret at ca 2 dl saft, giver et rigtig fint låg, til en form på 20cm, som også er det som bliver anbefalet i opskriften.

Først lader jeg cheesecaken stå på køl 2-3 timer inden jeg hælder geléen på. Dernæst skal du starte med at opbløde 2 ark husblas i koldt vand.

Citrongele er nemmest, der skal du bare have presset 2 dl saft, og varme det op i en lille gryde sammen med 1-1,5 dl sukker (rør lidt rundt hele tiden). Jeg plejer at bruge rørsukker, men almindeligt sukker er også fint. Ift hvor meget sukker du skal bruge, så handler det om smag og behag, så der skal du bare selv smage til. Når sukkeret er opløst, så tager du gryden af varmen og tilsætter det opblødte husblas (vrid for vand først), og rør det ud i saften. Derefter skal du lade det køle af til det er håndvarmt, inden du hælder det på. Det må også godt være lidt varmere end håndvarmt, det sker der ikke noget ved.

Når jeg laver bærgele, så starter jeg med at koge ca 300 g bær (jeg plejer at bruge frosne bær), sammen med en lille smule vand. Når det har kogt et stykke tid, så sier jeg bærene i en fin si (over et målebæger), og måler af så jeg får 2 dl saft, og så hælder jeg saften tilbage i gryden, og så er det ellers samme fremgangsmåde som med citron. Tilsæt sukker og rør indtil det er opløst, tag det af varmen, og tilsæt det opblødte husblas. Og så skal det køle af indtil håndvarm, inden du hælder det på.

Rabarbergele, har jeg lige prøvet at lave sidste weekend. Der kogte jeg ca 300g skiveskårne rabarber sammen med ca 150g sukker under låg ca 10 minutter. Derefter skal det sies så du får 2 dl saft og så tilsætter du den opblødte husblas. Og igen, lad det køle, inden du hælder det på cheesecaken.

Hvis der ikke bliver nok saft, så kan du altid bare tilsætte lidt vand. Men lidt mindre end 2 dl, kan også fint gå.

I øvrigt så kan cheesecaken nemt varieres lidt. Jeg bruger af og til lime i stedet for citron, det smager også rigtig godt. Og det smager også rigtig godt, hvis man tilsætter hakket mørk chokolade til ostemassen.


Enig i alle de gode råd her. Og hvis du så hælder det ned på en grydeske, der vender forkert (buen op af) så kommer der ikke en hård stråle på kagen, der kan få det til at se grimt ud og blande sig sammen.
0

Tilbage til "Mad og drikke"