Jeg skal af med min kat :-(

Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 5380
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 661
Likede indlæg: 6957

Re: Jeg skal af med min kat :-(

Indlægaf Pandesteg » 7. dec 2018, 07:03

Mistermor skrev:Jeg vil gerne høre, hvor mange katteinternater i har været på? For de tre, jeg har besøgt, vil jeg godt nok ikke byde en kat, jeg elsker.
Jeg bliver til gengæld vred, når jeg oplever, at folk trækker dyr igennem hvad som helst, fordi de har en no-kill politik. I mine øjne er det misforstået hensyn. Det gør ikke ondt at være død!

Det er ikke mere respektfuldt over for en kat at lade den tilbringe halve eller hele år på et internat. Det kan da godt være, at katten er levende, men hvilket liv!!??

Hvordan ved i, at der er "Mange gode internater"? Jeg mener, jeg har været på 3, og ingen af dem kunne tilbyde noget, jeg ville byde min kat.

Kattene sidder i volierelignende bure. (de to af stederne) Ja, de har et kradsetræ, og måske 1,5 X 1,5 m grundareal. Og der kommer frivillige og snakker med dem. Og folk der ønsker sig en kat. Men det er da ikke et liv for en kat, der har kunnet gå ind og ud, og som er vant til at kunne opsøge kontakt, når den havde behov for det. Hvorfor tror i, de miaver og miaver efter folk? Tror i det er af lykke?

Og don´t get me startet omkring det 3. internat. Der går min. 80 katte i en kæmpe lade. Mange af de frivillige er mindre skarpe, kattene er syge og bidske, og man gør ikke noget for at matche kat og menneske rigtigt. Det er under al kritik.

Jeg ville til hver en tid aflive min kat frem for at aflevere den på nogen af de internater, jeg kender. Om så katten kun var 1 år. - Det er klart, at jeg ville prøve at finde et andet hjem til den, men internat det ville jeg ikke byde mine dyr.

I mine øjne er der en kæmpe forskel på at hente en kat på et internat og at aflevere en. Jeg har selv hentet 3 gennem tiden. Og det føles jo vældig godt og nobelt at hente en kat til et forhåbentligt bedre liv. For så er det et andet lys man ser katten og internatet. Man befrier den jo nærmest. Man skubber i baghovedet, hvis katten har været på internatet i 4 måneder, for nu kommer den med hjem. Happy ending.

Men den modsatte tanke, at man afleverer en kat og kun kan håbe på, at den tiltaler nogen, så den ikke skal sidde der i 4 måneder, er set fra mit synspunkt fuldstændig ulidelig og egoistisk.


Jeg har været på to internater, det ene som plejemor, det andet har jeg afleveret en tilløberkat på. Begge havde fine forhold og mennesker som brænder for kattene. Selvfølgelig er det træls for katten at have begrænset plads i en periode, men du VED jo ikke at den skal sidde der i 4 måneder? Og selv hvis, så er 4 mdr sgu et dryp i forhold til at en kat kan blive 16-18 år. Det er efter MIN mening mere egoistisk at aflive fordi “nå, du passer ikke ind her længere, så farvel...” internat er en mellemstation og så er katten videre til de rigtige mennesker.
Dyrlægen havde jo heller ikke foreslået aflivning, så derfor burde det slet ikke være en del af optikken.

Og det der “det gør ikke ondt at være død” - har du da prøvet det? Det har jeg ikke og jeg vil ikke mene det er er et bedre alternativ end at være levende. Alle dyr, store som små har et overlevelsesmode og det er nok fordi det er a hell of a lot bedre at være i live end død.

Dertil kommer, at stress er en tilstand, ikke en sygdom! Og hvis der er gode chancer for at katten kan få et hjem uden stressende faktorer, så skal den da selvfølgelig det.

Af respekt for TS synes jeg ikke vi skal blive med at diskutere det her, da hendes situation er svær, men JEG var nødt til at pippe op om at ikke alle ser internater som fanden selv. Jeg ville selv blive sygt ked af det hvis jeg skulle af med min kat og folk kom ind fra en side af og foreslog den blev aflivet.
1
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 4759
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 339
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 11147

Re: Jeg skal af med min kat :-(

Indlægaf Hunkat » 7. dec 2018, 07:18

Jeg ville sindsygt gerne tage den, vi er på udkig efter en kat men jeg kan se af nogle af beskederne at det nok ikke ville passe da vi ikke kan tilbyde udendørsarealer.

TS har du overvejet f.eks. Dyr formidles/gives væk på facebook? eller noget der ligner?
I kunne evt. aftale en 14-dages prøveperiode og hvis det så heller ikke går med den nye familie så kunne et internat være løsningen. Eller måske har internaterne nogle plejefamilier hvor han kan komme til hægterne før han skal have en nyt hjem?
2
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast

Tilbage til "Kæledyr"