Hvilke fryseegnede hovedretter der opfylder følgende krav kan I anbefale?
- Skal indeholde kød, der ikke er indmad, men om det er fisk, fjerkræ, okse, gris, lam eller lignende er lige meget.
- Det skal være hele retter eller det bærende ved retten skal kunne fryses. Hvis der fx skal koges ris, kartofler eller pasta til er fint.
- Det skal ikke være brød, suppe, frikadeller, kødsovs, lasagne, chili con carne, farsbrød eller kødboller.
Jeg kan godt lide at lave mad så det gør ikke noget hvis det tager lidt tid at få det lavet, men jeg har ikke altid mulighed for at bruge tid på tilberedningen og jeg vil stadig gerne spise godt og varieret.
Jeg har søgt efter opskrifter, men jeg synes de fleste opskrifter jeg kan finde er hurtige og nemme løsninger som pølsehorn, pizzasnegle og burgerboller, eller også er det mest retter med fars eller kødsovs.
Det må gerne være en form for gryderetter, hvis ikke de er for tunge og fede.
Har I nogle forslag?
PS det skal kunne varmes op i en almindelig ovn eller gryde hvad end det skal tø op før opvarmning.
Fryseegnede hovedretter
Re: Fryseegnede hovedretter
Kylling i ksrry.
Dahl
Tartelet fyld
Butter chicken
Pulled pork - så er det klar til hurtige sandwich
Biksemad
Dahl
Tartelet fyld
Butter chicken
Pulled pork - så er det klar til hurtige sandwich
Biksemad
2
T ♡ sep 2016
M ♡ okt 2018
M ♡ okt 2018
Re: Fryseegnede hovedretter
Boeuf bourgignon
Thai curries (kokosmælk, kød, karrypasta, grønt, Fish sauce)
Thai curries (kokosmælk, kød, karrypasta, grønt, Fish sauce)
1
Re: Fryseegnede hovedretter
Lasagne er oplagt. Jeg laver jævnligt en kæmpe portion og samler dem i engangs foliebakker. Derefter ryger de i fryseren uden at blive bagt.
Vi bruger det nogle af de dage, hvor vi ikke gider lave mad, eller hvor vi ellers kunne finde på at hente skodmad.
I forhold til gryderetter kan du lave det meste og fryse ned. Jeg synes simreretter af okse og svinekød er gode til den slags. Der må gerne være lidt sovs ved, det er det er lidt nemmere at varme det op, uden det bliver tørt. I praksis kan man jo variere den slags i det uendelige med det kød og de grønsager man kan lide. Gå gerne efter de billigere udskæringer og skær det selv ud. Det kunne være bov, hvor der er masser af smag, og som egener sig godt til lange tilberedningstider ved svag varme.
Jeg får det bedste resultat når man har "grundretten" på frost - den som tager tiden at lave, hvor "tilbehøret" egner sig bedst frisk i form af ris, grønsager eller hvad man nu kan lide. Sovsen kan med fordel få et pift fløde ved opvarmning (du bestemmer jo selv hvor meget)
Vi bruger det nogle af de dage, hvor vi ikke gider lave mad, eller hvor vi ellers kunne finde på at hente skodmad.
I forhold til gryderetter kan du lave det meste og fryse ned. Jeg synes simreretter af okse og svinekød er gode til den slags. Der må gerne være lidt sovs ved, det er det er lidt nemmere at varme det op, uden det bliver tørt. I praksis kan man jo variere den slags i det uendelige med det kød og de grønsager man kan lide. Gå gerne efter de billigere udskæringer og skær det selv ud. Det kunne være bov, hvor der er masser af smag, og som egener sig godt til lange tilberedningstider ved svag varme.
Jeg får det bedste resultat når man har "grundretten" på frost - den som tager tiden at lave, hvor "tilbehøret" egner sig bedst frisk i form af ris, grønsager eller hvad man nu kan lide. Sovsen kan med fordel få et pift fløde ved opvarmning (du bestemmer jo selv hvor meget)
Senest rettet af Tobywan 11. jul 2018, 06:48, rettet i alt 1 gang.
2
Re: Fryseegnede hovedretter
Gullasch er godt. Jeg synes personligt, at det er bedst med kartoffelmos til, og jeg laver også bare en stor portion af det og fryser ned. Hvis bare man tilsætter lidt ekstra væske og evt. en lille klat smør og rører grundigt flere gange under opvarmningen, så synes jeg, mosen smager godt, selvom den har været frosset.
Jeg laver også en gryderet med svinekød i tern, tomater, gulerødder i skiver og laurbærblade. Jævnes når det er simret færdigt. Kan sagtens tilsættes flere grøntsager, men i mit barndomshjem, hvor man ikke fråsede med den slags, var det sådan, det blev lavet.
Jeg laver også en gryderet med svinekød i tern, tomater, gulerødder i skiver og laurbærblade. Jævnes når det er simret færdigt. Kan sagtens tilsættes flere grøntsager, men i mit barndomshjem, hvor man ikke fråsede med den slags, var det sådan, det blev lavet.
1
You can't spell awesome without me.
- Daine
- Indlæg: 24632
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3199
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36796
Re: Fryseegnede hovedretter
Enebærgryde.
Mørbradgryde.
Gullasch.
Kyllingegryde.
Sørg for der er nok sovs, og at de grøntsager du putter i fra start er “faste” - gulerødder, knoldselleri etc. Jeg puttede engang porrer i skiver i en gryderet, og endte med at sovsen blev til grød. Det smagte fint nok, konsistensen var bare alt for tyk.
Mørbradgryde.
Gullasch.
Kyllingegryde.
Sørg for der er nok sovs, og at de grøntsager du putter i fra start er “faste” - gulerødder, knoldselleri etc. Jeg puttede engang porrer i skiver i en gryderet, og endte med at sovsen blev til grød. Det smagte fint nok, konsistensen var bare alt for tyk.
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Re: Fryseegnede hovedretter
Diverse supper klarer sig også fint på frost. Man skal bate huske at fryse dem i beholdere, da det er ret træls at skulle have en isblok ud af en krøllet frostpose. Har jeg hørt.
3
Livslinjen: 70 201 201
Re: Fryseegnede hovedretter
Jeg måtte tænke mig om, for at finde noget, der ikke er nævnt, men...
Frikadeller. Eller man kan fryse den færdigrørte fars ned, så man hurtigt kan lave et farsbrød fx. Det gør jeg af og til, og fylder farsen godt med krydderier (hvidløg, muskat, timian fx) smørristede svampe, pinjekerner eller solsikke, små gulerødder.
Så skal den bare i et fad, bacon henover og i ovnen.
Italienske kødboller. Med et glas tomatsovs (måske hjemmelavet? Det smager SÅ meget bedre!) og en skål pasta har man lynhurtig mad.
Fiskefilet. Jeg køber af og til en stak fileter hos fiskehandleren og så panerer og steger jeg dem.
Hvis man kun steger dem ganske let, og fryser dem ned med det samme, kan de godt blive okay. Så tør jeg dem langsomt op i køleskab, og smider dem kort på en brandvarm pande.
Fungerer bedst hvis de er ret tynde.
Endelig er Stroganoff vist ikke nævnt. Jeg bruger altid Price Br opskrift, den er fin. Men det skal være røget paprika! Og fedtfattig er den sq ikke!
Edit: Auch, jeg fik så foreslået tre af de "forbudte"!
Frikadeller. Eller man kan fryse den færdigrørte fars ned, så man hurtigt kan lave et farsbrød fx. Det gør jeg af og til, og fylder farsen godt med krydderier (hvidløg, muskat, timian fx) smørristede svampe, pinjekerner eller solsikke, små gulerødder.
Så skal den bare i et fad, bacon henover og i ovnen.
Italienske kødboller. Med et glas tomatsovs (måske hjemmelavet? Det smager SÅ meget bedre!) og en skål pasta har man lynhurtig mad.
Fiskefilet. Jeg køber af og til en stak fileter hos fiskehandleren og så panerer og steger jeg dem.
Hvis man kun steger dem ganske let, og fryser dem ned med det samme, kan de godt blive okay. Så tør jeg dem langsomt op i køleskab, og smider dem kort på en brandvarm pande.
Fungerer bedst hvis de er ret tynde.
Endelig er Stroganoff vist ikke nævnt. Jeg bruger altid Price Br opskrift, den er fin. Men det skal være røget paprika! Og fedtfattig er den sq ikke!
Edit: Auch, jeg fik så foreslået tre af de "forbudte"!
1
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Fryseegnede hovedretter
Mange af de gode klassikere er allerede nævnt, men kan supplere med:
Mørbrad eller koteletter i fad
Jægergryde/paprikagryde
Madtærter (Quiche Lorraine, Porretærte, chicken pot pie osv.)
Cottage Pie / Shepherds Pie
Kalve eller lamme frikasse
Coq au vin
Ratatouille
Svensk pølseret
Chicken Kiev
Cordon Bleu (af kylling, kalv eller øffer)
Kylling- eller vildtragout
Crabcakes
Bagt Torsk
Fiskeruller på bund af grønt
Ovnbagt havtaske
Mørbrad eller koteletter i fad
Jægergryde/paprikagryde
Madtærter (Quiche Lorraine, Porretærte, chicken pot pie osv.)
Cottage Pie / Shepherds Pie
Kalve eller lamme frikasse
Coq au vin
Ratatouille
Svensk pølseret
Chicken Kiev
Cordon Bleu (af kylling, kalv eller øffer)
Kylling- eller vildtragout
Crabcakes
Bagt Torsk
Fiskeruller på bund af grønt
Ovnbagt havtaske
1
Do as I say!
Re: Fryseegnede hovedretter
Frossen hovedret (jaja. Høhø)
1
Følg dem der søger sandheden, men vogt dig for dem der siger at de har fundet den
Det sted du søger, er det sted du søger fra
Det sted du søger, er det sted du søger fra
Re: Fryseegnede hovedretter
Santa skrev:Jeg måtte tænke mig om, for at finde noget, der ikke er nævnt, men...
Frikadeller. Eller man kan fryse den færdigrørte fars ned, så man hurtigt kan lave et farsbrød fx. Det gør jeg af og til, og fylder farsen godt med krydderier (hvidløg, muskat, timian fx) smørristede svampe, pinjekerner eller solsikke, små gulerødder.
Så skal den bare i et fad, bacon henover og i ovnen.
Italienske kødboller. Med et glas tomatsovs (måske hjemmelavet? Det smager SÅ meget bedre!) og en skål pasta har man lynhurtig mad.
Fiskefilet. Jeg køber af og til en stak fileter hos fiskehandleren og så panerer og steger jeg dem.
Hvis man kun steger dem ganske let, og fryser dem ned med det samme, kan de godt blive okay. Så tør jeg dem langsomt op i køleskab, og smider dem kort på en brandvarm pande.
Fungerer bedst hvis de er ret tynde.
Endelig er Stroganoff vist ikke nævnt. Jeg bruger altid Price Br opskrift, den er fin. Men det skal være røget paprika! Og fedtfattig er den sq ikke!
Edit: Auch, jeg fik så foreslået tre af de "forbudte"!
Men jeg sætter pris på dit engagement
0
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
Re: Fryseegnede hovedretter
Tak for jeres svar!
Jeg har noget at gå i krig med i forhold til at finde opskrifter
Jeg har noget at gå i krig med i forhold til at finde opskrifter
0
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
Re: Fryseegnede hovedretter
Jeg kan virkelig godt lide denne tråd!
Den anden dag så jeg en YT-video, hvor en amerikansk kvinde lavede en ret, som jeg tænkte, at jeg også ville lave en version af en dag, men som også passer perfekt i denne tråd.
En dag havde hun lavet en hel kylling (vist nok i en stegegryde), pandesovs (af skyen fra stegegryden), kartoffelmos og kogt majs. Af resterne lavede hun en Cottage Pie til fryseren. I et fad lagde hun resterne af kyllingen, hældte sovsen over, et lag majs, et lag revet ost og til sidst kartoffelmos. Så skulle fadet bare tøes op en dag og sættes i ovnen.
Den anden dag så jeg en YT-video, hvor en amerikansk kvinde lavede en ret, som jeg tænkte, at jeg også ville lave en version af en dag, men som også passer perfekt i denne tråd.
En dag havde hun lavet en hel kylling (vist nok i en stegegryde), pandesovs (af skyen fra stegegryden), kartoffelmos og kogt majs. Af resterne lavede hun en Cottage Pie til fryseren. I et fad lagde hun resterne af kyllingen, hældte sovsen over, et lag majs, et lag revet ost og til sidst kartoffelmos. Så skulle fadet bare tøes op en dag og sættes i ovnen.
4
Re: Fryseegnede hovedretter
Vintergryde
Paprika
Karry
2 løg skåret i små stykker
500 g. hakket svinekød
ca. 6 kartofler skåret i små stykker
1 dl. ris
ca. 400g revet gulerod og hvidkål (jeg plejer at bruge en af de coleslawblandinger man kan købe, og smide dressingen ud)
ca. 8-9 dl vand
salt og peber
Svits karry og paprika i en stor gryde med lidt margarine. Brun løget og kødet i gryden.
Tilsæt derefter resten af ingredienserne og lad det småkoge i ca. 45 min. Husk at røre i det ind imellem.
Paprika
Karry
2 løg skåret i små stykker
500 g. hakket svinekød
ca. 6 kartofler skåret i små stykker
1 dl. ris
ca. 400g revet gulerod og hvidkål (jeg plejer at bruge en af de coleslawblandinger man kan købe, og smide dressingen ud)
ca. 8-9 dl vand
salt og peber
Svits karry og paprika i en stor gryde med lidt margarine. Brun løget og kødet i gryden.
Tilsæt derefter resten af ingredienserne og lad det småkoge i ca. 45 min. Husk at røre i det ind imellem.
2