Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.
Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.
Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen
"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."
Det er da et vidt begreb med den kogetid
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?
Jeg forstår det ikke
Tråden til de små spørgsmål
Re: Tråden til de små spørgsmål
Juki skrev:Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.
Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.
Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen
"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."
Det er da et vidt begreb med den kogetid
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?
Jeg forstår det ikke
Jeg vil mene det lige skal i kog og så skruer man ned og lader det simre på lavt blus i de 13-15 min.
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
hthy skrev:Juki skrev:Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.
Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.
Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen
"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."
Det er da et vidt begreb med den kogetid
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?
Jeg forstår det ikke
Jeg vil mene det lige skal i kog og så skruer man ned og lader det simre på lavt blus i de 13-15 min.
Tak!
Skal man røre rundt i det imens eller er det ligesom ris der bare skal passe sig selv?
0
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lemonella skrev:
Tak!
Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har
0
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
Re: Tråden til de små spørgsmål
Juki skrev:Lemonella skrev:
Tak!
Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har
Bulgur findes i flere forskellige varianter fra helt fin til ret grov. Men til sådan en medium/grov bulgur som er det mest almindelige i dagligvarebutikker, så gør jeg ligesom han viser I videoen.
0
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
- Stitch
- Indlæg: 7999
- Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
- Kort karma: 1193
- Geografisk sted: København
- Likede indlæg: 17843
Re: Tråden til de små spørgsmål
Med couscous koger jeg det i vandbad. I ca. 15 min fra vandet koger.
Det bliver mega godt.
Det bliver mega godt.
0
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."
Free Palestine
Free Palestine
Re: Tråden til de små spørgsmål
Kage der egner sig godt til fryseren?
Manden og jeg overtager vores nye hus i næste uge og i den forbindelse er jeg i gang med at forberede en masse mad, som vi kan fylde i fryseren, så vi ikke skal tænke på madlavning de første par uger, hvor jeg skal også skal starte nyt job, min mand skal pendle fra Ringsted til KBH OG vi skal jo så også sætte hus i stand samtidig - så tænker at vi en gang i mellem godt kunne bruge at hive et stykke kage ud af fryseren :-P
Det skal ikke være brownie eller gærdejskage (altså kanelsnegle f.eks.) og det må gerne være en bradepandekage, som er lidt nem at lave.
Nogle bud?
Manden og jeg overtager vores nye hus i næste uge og i den forbindelse er jeg i gang med at forberede en masse mad, som vi kan fylde i fryseren, så vi ikke skal tænke på madlavning de første par uger, hvor jeg skal også skal starte nyt job, min mand skal pendle fra Ringsted til KBH OG vi skal jo så også sætte hus i stand samtidig - så tænker at vi en gang i mellem godt kunne bruge at hive et stykke kage ud af fryseren :-P
Det skal ikke være brownie eller gærdejskage (altså kanelsnegle f.eks.) og det må gerne være en bradepandekage, som er lidt nem at lave.
Nogle bud?
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Patience skrev:Juki skrev:Lemonella skrev:
Tak!
Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har
Bulgur findes i flere forskellige varianter fra helt fin til ret grov. Men til sådan en medium/grov bulgur som er det mest almindelige i dagligvarebutikker, så gør jeg ligesom han viser I videoen.
Jojo, sådan er det jo også med ris og pasta fx, men det irriterende er at det som skrevet er samme produkt i videoen, som det jeg har. Så det er da irriterende/mærkeligt at Gorm i videoen bruger en anden opskrift/vejledning end den på posen
0
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Kage der egner sig godt til fryseren?
Manden og jeg overtager vores nye hus i næste uge og i den forbindelse er jeg i gang med at forberede en masse mad, som vi kan fylde i fryseren, så vi ikke skal tænke på madlavning de første par uger, hvor jeg skal også skal starte nyt job, min mand skal pendle fra Ringsted til KBH OG vi skal jo så også sætte hus i stand samtidig - så tænker at vi en gang i mellem godt kunne bruge at hive et stykke kage ud af fryseren :-P
Det skal ikke være brownie eller gærdejskage (altså kanelsnegle f.eks.) og det må gerne være en bradepandekage, som er lidt nem at lave.
Nogle bud?
Afhængigt af fyldet så lagkage i stykker fx.
Det smager også okay frossent
0
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
- Daine
- Indlæg: 24611
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3193
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36731
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Kage der egner sig godt til fryseren?
Manden og jeg overtager vores nye hus i næste uge og i den forbindelse er jeg i gang med at forberede en masse mad, som vi kan fylde i fryseren, så vi ikke skal tænke på madlavning de første par uger, hvor jeg skal også skal starte nyt job, min mand skal pendle fra Ringsted til KBH OG vi skal jo så også sætte hus i stand samtidig - så tænker at vi en gang i mellem godt kunne bruge at hive et stykke kage ud af fryseren :-P
Det skal ikke være brownie eller gærdejskage (altså kanelsnegle f.eks.) og det må gerne være en bradepandekage, som er lidt nem at lave.
Nogle bud?
Kanelkage ( )
Sirupskage
Ølkage
Banankage
Chokoladekage, den er jo klassisk
Gulerodskage
Græskarkage
https://www.familiejournal.dk/tags/bradepandekager
http://nogetiovnen.dk/bradepandekager-o ... a-bloggen/
https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/d ... pandekager
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Re: Tråden til de små spørgsmål
Juki skrev:Patience skrev:Juki skrev:Lemonella skrev:
Tak!
Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har
Bulgur findes i flere forskellige varianter fra helt fin til ret grov. Men til sådan en medium/grov bulgur som er det mest almindelige i dagligvarebutikker, så gør jeg ligesom han viser I videoen.
Jojo, sådan er det jo også med ris og pasta fx, men det irriterende er at det som skrevet er samme produkt i videoen, som det jeg har. Så det er da irriterende/mærkeligt at Gorm i videoen bruger en anden opskrift/vejledning end den på posen
Jeg synes nu ikke det er så mærkeligt endda. Det med madlavning er sjældent en eksakt videnskab - folk har deres egne yndlings metoder. Bare prøv at spørge en flok mennesker om hvordan de koger ris og se hvor mange forskellige svar du får.
3
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
Re: Tråden til de små spørgsmål
Patience skrev:Juki skrev:Patience skrev:Juki skrev:Lemonella skrev:
Tak!
Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har
Bulgur findes i flere forskellige varianter fra helt fin til ret grov. Men til sådan en medium/grov bulgur som er det mest almindelige i dagligvarebutikker, så gør jeg ligesom han viser I videoen.
Jojo, sådan er det jo også med ris og pasta fx, men det irriterende er at det som skrevet er samme produkt i videoen, som det jeg har. Så det er da irriterende/mærkeligt at Gorm i videoen bruger en anden opskrift/vejledning end den på posen
Jeg synes nu ikke det er så mærkeligt endda. Det med madlavning er sjældent en eksakt videnskab - folk har deres egne yndlings metoder. Bare prøv at spørge en flok mennesker om hvordan de koger ris og se hvor mange forskellige svar du får.
Det er jo også det jeg skriver.
Jeg har aldrig kogt bulgur før, så derfor er det ret så forvirrende at der på posen er en mangelfuld vejledning, men i en video med kogning af samme produkt svarer opskriften/vejledningen ikke overens med posens vejledning.
Det var noget andet hvis det var ris, som jeg har kogt tusindvis af gange før uden opskrift, uanset hvilken slags ris der er brugt. Det ved jeg trods alt hvordan skal laves eller ende med at være. Pasta har en er ret individuel kogetid, fra mærke til mærke, selvom det er samme type pasta. Til gengæld har jeg noget at gå ud fra i forhold til konsistensen på den færdigkogte pasta, da jeg ved hvordan den skal være.
0
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg er lige ved at trykke køb på en veganer kasse fra Aarstiderne.....nogle der har prøvet den og kan rapportere? Det er til 1 person jeg har tænkt mig at bestille.....er det jeres erfaring at der er nok mad?
0
- Mi55y
- Indlæg: 8940
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
- Kort karma: 1052
- Geografisk sted: Århus med bolleÅ
- Likede indlæg: 18169
Re: Tråden til de små spørgsmål
zembra1986 skrev:Jeg er lige ved at trykke køb på en veganer kasse fra Aarstiderne.....nogle der har prøvet den og kan rapportere? Det er til 1 person jeg har tænkt mig at bestille.....er det jeres erfaring at der er nok mad?
Der ligger en tråd om måltidskasser i generelt. Der er den kasse vist beskrevet et par gange.
0
S - 09.10.18
K - 05.03.21
K - 05.03.21