Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9824
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1859
Likede indlæg: 9560

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 18. jan 2018, 23:47

musling skrev:Får gæster i weekenden og har lovet at lave kage.

Den skal være lidt mere spændende end en alm chokoladekage, men ikke tage flere timer at lave.
Den må godt være lidt snasket og med noget creme af en art. Og meget gerne noget der går godt i spænd med bær/frugt.

Har overvejet gateau marcel, men er ikke sikker på, at jeg gider noget med chokolade.

Kagen må ikke indeholde nødder eller kokos.

Nogle ideer?


Cheesecake
Pavlova

Hvis det ikke skal være med chokolade

Hvis det ikke behøver passe til bær hvad så med en lækker svampet gulerodskage med creamcheese frosting?
1
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10021
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 785
Likede indlæg: 14759

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 19. jan 2018, 00:30

musling skrev:Får gæster i weekenden og har lovet at lave kage.

Den skal være lidt mere spændende end en alm chokoladekage, men ikke tage flere timer at lave.
Den må godt være lidt snasket og med noget creme af en art. Og meget gerne noget der går godt i spænd med bær/frugt.

Har overvejet gateau marcel, men er ikke sikker på, at jeg gider noget med chokolade.

Kagen må ikke indeholde nødder eller kokos.

Nogle ideer?

Tiramisu :cool:

Jeg plejer at lave den uden alkohol, da jeg ikke bryder mig om smagen af Amaretto eller lignende. Det fungerer ganske glimrende og så tager det ikke lang tid at lave, men den bliver kun bedre af at trække et halvt til et helt døgn i køleskabt inden den skal spises.

Der findes også også lagkageudgaver af tiramisu. Det har jeg dog ikke erfaring med p.t., men jeg tænker begge sagtens kan fungere med bær som fx hindbær :)
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Shmartiesh
Indlæg: 1919
Tilmeldt: 10. jan 2016, 17:18
Kort karma: 157
Likede indlæg: 3019

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Shmartiesh » 19. jan 2018, 20:32

Ville i fjerne skindet fra en chorizo pølse?
0
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11502
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18526

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 20. jan 2018, 10:29

Shmartiesh skrev:Ville i fjerne skindet fra en chorizo pølse?


Nej, det gør jeg aldrig.
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 20. jan 2018, 11:01

Det har vist være oppe og vende før, men jeg undskylder, jeg kan ikke lige finde det: Hvad er den bedste (og billigste!) type oksekød/udskæring til simreretter som boeuf bourguignon, gullash og bøf stroganoff? Og kan man bruge samme type udskæring, så længe det bare får lov til at simre længe? Det skal helst være til at finde et sted som Føtex/Bilka/Kvickly, for vores lokale slagter er ret dyr, og jeg vil gerne lave halvstore mængder så jeg har til fryseren :genert:
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10021
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 785
Likede indlæg: 14759

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 20. jan 2018, 18:23

Daine skrev:Det har vist være oppe og vende før, men jeg undskylder, jeg kan ikke lige finde det: Hvad er den bedste (og billigste!) type oksekød/udskæring til simreretter som boeuf bourguignon, gullash og bøf stroganoff? Og kan man bruge samme type udskæring, så længe det bare får lov til at simre længe? Det skal helst være til at finde et sted som Føtex/Bilka/Kvickly, for vores lokale slagter er ret dyr, og jeg vil gerne lave halvstore mængder så jeg har til fryseren :genert:

Jeg tror det billigste vil være at købe en steg/klump og så selv skære det i strimler eller tern :gruble:

Måske det her link kan hjælpe https://politiken.dk/mad/madnyt/art5479 ... r-optimalt :)
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 20. jan 2018, 19:10

Juki skrev:
Daine skrev:Det har vist være oppe og vende før, men jeg undskylder, jeg kan ikke lige finde det: Hvad er den bedste (og billigste!) type oksekød/udskæring til simreretter som boeuf bourguignon, gullash og bøf stroganoff? Og kan man bruge samme type udskæring, så længe det bare får lov til at simre længe? Det skal helst være til at finde et sted som Føtex/Bilka/Kvickly, for vores lokale slagter er ret dyr, og jeg vil gerne lave halvstore mængder så jeg har til fryseren :genert:

Jeg tror det billigste vil være at købe en steg/klump og så selv skære det i strimler eller tern :gruble:

Måske det her link kan hjælpe https://politiken.dk/mad/madnyt/art5479 ... r-optimalt :)

Tak :gogo: Jeg tænker også, at det er bedst selv at skære ud - specielt fordi jeg ikke kan se, hvilken udskæring supermarkedernes egne strimler/tern kommer fra.
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 4141
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 996
Likede indlæg: 7770

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 20. jan 2018, 19:33

Daine skrev:
Juki skrev:
Daine skrev:Det har vist være oppe og vende før, men jeg undskylder, jeg kan ikke lige finde det: Hvad er den bedste (og billigste!) type oksekød/udskæring til simreretter som boeuf bourguignon, gullash og bøf stroganoff? Og kan man bruge samme type udskæring, så længe det bare får lov til at simre længe? Det skal helst være til at finde et sted som Føtex/Bilka/Kvickly, for vores lokale slagter er ret dyr, og jeg vil gerne lave halvstore mængder så jeg har til fryseren :genert:

Jeg tror det billigste vil være at købe en steg/klump og så selv skære det i strimler eller tern :gruble:

Måske det her link kan hjælpe https://politiken.dk/mad/madnyt/art5479 ... r-optimalt :)

Tak :gogo: Jeg tænker også, at det er bedst selv at skære ud - specielt fordi jeg ikke kan se, hvilken udskæring supermarkedernes egne strimler/tern kommer fra.

Vi plejer også at bruge klump, og nogle gange cuvette hvis det er billigere. Okseklump er f.eks til 60 kr kg i føtex lige pt :)
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 20. jan 2018, 19:39

Filipai skrev:
Daine skrev:
Juki skrev:
Daine skrev:Det har vist være oppe og vende før, men jeg undskylder, jeg kan ikke lige finde det: Hvad er den bedste (og billigste!) type oksekød/udskæring til simreretter som boeuf bourguignon, gullash og bøf stroganoff? Og kan man bruge samme type udskæring, så længe det bare får lov til at simre længe? Det skal helst være til at finde et sted som Føtex/Bilka/Kvickly, for vores lokale slagter er ret dyr, og jeg vil gerne lave halvstore mængder så jeg har til fryseren :genert:

Jeg tror det billigste vil være at købe en steg/klump og så selv skære det i strimler eller tern :gruble:

Måske det her link kan hjælpe https://politiken.dk/mad/madnyt/art5479 ... r-optimalt :)

Tak :gogo: Jeg tænker også, at det er bedst selv at skære ud - specielt fordi jeg ikke kan se, hvilken udskæring supermarkedernes egne strimler/tern kommer fra.

Vi plejer også at bruge klump, og nogle gange cuvette hvis det er billigere. Okseklump er f.eks til 60 kr kg i føtex lige pt :)

Uh, så skal jeg vist omkring Føtex. Tak :gogo:
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Buffy
Indlæg: 1076
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 177
Likede indlæg: 2350

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 09:30

Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 21. jan 2018, 10:12

Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Jeg ville servere en spidskålssalat, så der var noget med bid i til den lidt bløde tærte. Og smagsmæssigt passer det godt sammen.
4
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. jan 2018, 14:44

Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:
0
Buffy
Indlæg: 1076
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 177
Likede indlæg: 2350

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 15:04

Daine skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Jeg ville servere en spidskålssalat, så der var noget med bid i til den lidt bløde tærte. Og smagsmæssigt passer det godt sammen.


Så skal jeg ud og handle, det gider jeg ikke lige. :fløjt: Overvejer en eller anden blomkålsalat :gruble:
0
Buffy
Indlæg: 1076
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 177
Likede indlæg: 2350

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 15:05

HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. jan 2018, 15:33

Buffy skrev:
HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D

En salat med grønne bønner og rødløg så :)
0

Tilbage til "Mad og drikke"