At arbejde hjemme

Akehurst2
Indlæg: 6236
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 629
Likede indlæg: 14218

Re: At arbejde hjemme

Indlægaf Akehurst2 » 22. dec 2017, 09:49

abcd skrev:
Akehurst2 skrev:Jeg er ikke noget orakel, men vi sidder jo med forskellige områder, og har samtidig brug for viden om de andres områder, så det er fuldstændig rimeligt og ikke dovenskab, når de spørger. Ellers ville det også være meget nemmere at ignorere dem, men det er (desværre :-D) helt berettiget at de forstyrrer.


Men hvor ofte er det noget man skal vide lige nu og her? Jeg skriver stort set altid mails hvis jeg har spørgsmål, netop for at undgå at forstyrre. Det er kun hvis jeg står med et eller andet akut at jeg forstyrrer nogen med et telefonopkald eller henvender mig direkte til dem.

I IT-support-afdelinger har de ofte problemer med at folk ikke kan finde ud af at bruge det sagshåndteringssystem man har. De synes deres problem er det vigtigste i verden, så de henvender sig direkte til IT-manden, for så behøver de ikke at vente og kan lige få et svar med det samme, og det tager jo kun lige 2 minutter. De glemmer at der også er 17 andre der gerne ville have svar på et eller andet. I det scenarie er det mere effektivt at man bruger lidt ekstra tid på at taste sit problem ind i et system, og lader ekspert-ressourcen behandle spørgsmålene i den rækkefølge han mener er bedst.

Jeg bruger meget kun at tjekke min mail 2-3 gange om dagen. Hvis folk så har spurgt mig om noget på mail, kan jeg svare på de spørgsmål der nu er på en gang, uden at blive afbrudt i noget andet. Det er langt rarere at svare på 5 spørgsmål på den måde, end at blive afbrudt 5 gange på tilfældige tidspunkter.


NU arbejder jeg slet ikke med noget, hvor det er liv eller død, så alt kan jo i princippet vente. Og jeg har heller ikke et problem med den arbejdsform vi har - kun, når jeg sidder med en bestemt type materiale, hvor jeg kan have brug for slet ikke at blive forstyrret.

Jeg forstår ikke helt din aggressive tone.
0
abcd
Indlæg: 5209
Tilmeldt: 21. sep 2016, 12:18
Kort karma: 175
Likede indlæg: 6492

Re: At arbejde hjemme

Indlægaf abcd » 22. dec 2017, 09:54

Akehurst2 skrev:NU arbejder jeg slet ikke med noget, hvor det er liv eller død, så alt kan jo i princippet vente. Og jeg har heller ikke et problem med den arbejdsform vi har - kun, når jeg sidder med en bestemt type materiale, hvor jeg kan have brug for slet ikke at blive forstyrret.

Jeg forstår ikke helt din aggressive tone.


Jeg forstår overhovedet ikke hvorfor du mener at min tone er aggressiv.
1
Brugeravatar
Luffegås
Indlæg: 1239
Tilmeldt: 18. dec 2015, 09:17
Kort karma: 103
Geografisk sted: Fyn
Likede indlæg: 1939

Re: At arbejde hjemme

Indlægaf Luffegås » 22. dec 2017, 10:04

Vi får hjemmearbejdsplads fra det nye år, men kun i et år, indtil vi har andet sted at være.. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal synes, nu har jeg prøvet det nogle gange, og shit hvor har vi meget mad herhjemme jeg ikke lige har på arbejde, så synes jeg spiser i et væk, og nu jeg er meget gravid er det dog også dejligt lige at kunne tage 5 minutter på sofaen helt udstrakt hist og her, men man skal holde sig til, med alt det rod vi har.

Men når det bliver fuldt etableret og jeg får de mapper jeg bruger med hjem fra kontoret, så skal det nok gå, men når man sidder og føler man mangler sine mapper, så er det svært.

Vi skal have ansat en vikar og vi skriver højt og tydeligt i annoncen der kommer hjemmearbejdsplads, men alle ansøgere lægger vægt på hvordan de elsker at arbejde i sociale miljøer og være tæt på kollegaer, samt at de elsker at klare en stresset dag på kontoret.. Jeg skrev engang det samme, og kom så til en samtale, hvor jeg direkte fik spørgsmålet "hvordan håndtere du langsomme dage, dage der ikke er travle, og hvor der reelt ikke sker alverdens..".. Så det vil jeg også spørge kandidaterne om, for det er sgu lige så vigtigt at man kan holde sig til de langsomme dage.

Det bliver tilgengæld rart når barnet skal i institution, at man måske kan hente tidligere, eller på en sygedag med barnet.
0
ajnaM
Indlæg: 3600
Tilmeldt: 23. feb 2016, 08:02
Kort karma: 388
Likede indlæg: 8584

Re: At arbejde hjemme

Indlægaf ajnaM » 22. dec 2017, 12:13

abcd skrev:
ajnaM skrev:Ej, undskyld, men det er både hårdt og dumt sagt. :genert: Det kan godt være, det er sådan for dig, men det er det jo langt fra for alle.

Jeg arbejder med presse, hvilket betyder, at jeg videregiver informationer og udtalelser fra fagfolk og politikere på min arbejdsplads og journalister. Det er ikke et spørgsmål om at jeg skal finde ud af tingene selv - det er min funktion at tale med mennesker. Er de ikke tilgængelige, kan jeg ikke udføre mit arbejde.


Ja, det var måske lige hårdt nok. Min erfaring kommer fra virksomheder hvor vi alle i store træk laver det samme, og der kan spørgeri være et problem, især fordi arbejdet kræver fordybelse.


Men så er vi vel tilbage til, at man burde finde nogle måder at sikre, at hverdagen glider uden alt for mange forstyrrelser?

Jeg ville klart se det som en ledelsesopgave at sørge for at medarbejderne havde mulighed for at fordybe sig. Det kunne jo tyde på, at man har nogle medarbejdere, der enten ikke har de fornødne kompetencer, snakker for meget og ikke forstår andres behov for fordybelse og/eller for mange nye på samme tid. Alt sammen noget, jeg ville forvente blev håndteret (og ikke bare ved at give folk mulighed for at arbejde hjemme).

Og jeg ville derudover se det som min egen opgave at sige fra - selvfølgelig på en ordentlig måde.
2

Tilbage til "Job"