Jeg synes vi mangler en tråd hvor vi kan give hinanden råd og inspiration til hvad man kan bruge de rester man har liggende til, eller bare brugen af en eller anden råvare man ikke har prøvet før. Så her er den
TS lægger ud..
Jeg har en pakke koteletter, en pakke cocktailpølser og en bakke champignon jeg tænker at skulle bruge i noget aftensmad i aften. Umiddelbart tænker jeg en form for gryderet, men hvilken? Er der mon nogen der ligger inde med en god opskrift hvor jeg kan bruge disse ting?
Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester
- Pussikat82
- Indlæg: 1578
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 612
- Likede indlæg: 2939
- Kontakt:
Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester
Koteletter i fad? Det er vist oplagt Jeg bruger altid den her opskrift: http://thebigmeowski.blogspot.dk/2012/0 ... ebagt.html Du kan sagtens stege champignonerne i skiver kort på panden og blande dem i sovsen, før den sættes i ovnen.
1
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester
Flora skrev:Jeg synes vi mangler en tråd hvor vi kan give hinanden råd og inspiration til hvad man kan bruge de rester man har liggende til, eller bare brugen af en eller anden råvare man ikke har prøvet før. Så her er den
TS lægger ud..
Jeg har en pakke koteletter, en pakke cocktailpølser og en bakke champignon jeg tænker at skulle bruge i noget aftensmad i aften. Umiddelbart tænker jeg en form for gryderet, men hvilken? Er der mon nogen der ligger inde med en god opskrift hvor jeg kan bruge disse ting?
Det lyder som en god ide. Har ikke lige link til an opskrift, men jeg ville brune kød, tilsætte løg, hvidløg og champignon og lade stege lidt med sammen med er godt drys paprika, salt og peber. Så tilsætte pølser, flået tomat og et skvis fløde, evt også noget bouillon og så lade simre indtil kødet er mørt.
1
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester
Tak for bud
Begge dele lyder lækkert. Overvejer det lige.
Begge dele lyder lækkert. Overvejer det lige.
0
Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester
Sådan en tråd kunne være guld værd!
Forleden lavede jeg en improviseret kartoffel-/græskarmos af rester Et halvt græskar med skræl, 5 kartofler, et fed hvidløg, et drys timian og ca. 2 dl. grøntsagsbouillon. Svitset i en klat smør, kogt og blendet med salt og peber. Det var et hit!
Forleden lavede jeg en improviseret kartoffel-/græskarmos af rester Et halvt græskar med skræl, 5 kartofler, et fed hvidløg, et drys timian og ca. 2 dl. grøntsagsbouillon. Svitset i en klat smør, kogt og blendet med salt og peber. Det var et hit!
1
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it!
Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester
For noget tid siden købte jeg en kinaradise fordi jeg synes den så lidt spændende ud. Nu ligger den så bare i bunden af køleskabet og truer med at blive for gammel fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge den til
Har I forslag til retter man kan lave med sådan en?
Har I forslag til retter man kan lave med sådan en?
0
Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester
Flora skrev:For noget tid siden købte jeg en kinaradise fordi jeg synes den så lidt spændende ud. Nu ligger den så bare i bunden af køleskabet og truer med at blive for gammel fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge den til
Har I forslag til retter man kan lave med sådan en?
1) Du laver lange, tynde strimler, du svitser på panden og bruger som spaghetti
2) Du skærer den i tynde skiver, og laver "LCHF flødekartofler"
Jeg kan ikke lige finde den opskrift, jeg brugte (der var også champignon i), men her er en tilfældig fra google-søgning:
http://madfidusen.dk/?p=4656
3) Skåret julienne i en wok-ret
0
"Vi har .. truffet den beslutning, at vi ikke tager børnene til Danmark, fordi deres forældre har vendt Danmark ryggen og har kæmpet for Islamisk Stat, og dermed har de truffet et valg på deres børns vegne."
Børnenes statsminister?
Børnenes statsminister?
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 22029
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2523
- Likede indlæg: 59836
Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester
Jeg har en pose pærer stående, der skal koges til mos, men jeg bliver allerede træt af at tænke på at skulle skralde sådan en bunke skæve og snaskede frugter, så nu vil jeg prøve et tip med at flå dem efter nogenlunde samme princip som ved tomater.
Jeg vender tilbage med en update.
Jeg vender tilbage med en update.
0
Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester
Stars skrev:Flora skrev:For noget tid siden købte jeg en kinaradise fordi jeg synes den så lidt spændende ud. Nu ligger den så bare i bunden af køleskabet og truer med at blive for gammel fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge den til
Har I forslag til retter man kan lave med sådan en?
1) Du laver lange, tynde strimler, du svitser på panden og bruger som spaghetti
2) Du skærer den i tynde skiver, og laver "LCHF flødekartofler"
Jeg kan ikke lige finde den opskrift, jeg brugte (der var også champignon i), men her er en tilfældig fra google-søgning:
http://madfidusen.dk/?p=4656
3) Skåret julienne i en wok-ret
Uh, "flødekartoflerne" lyder gode. Dem tror jeg jeg prøver. Tak
0
Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)
Vi mangler da sådan en stop madspild-tråd (aka. restemad-tråd), gør vi ikke?
Jeg synes ofte, jeg er ideforladt når det kommer til at få brugt mine rester. Og jeg bryder mig ikke om at smide mad ud.
Tråden er beregnet til tips, gode forslag til reste-retter og gode råd, så vi kan mindske madspildet
Jeg synes ofte, jeg er ideforladt når det kommer til at få brugt mine rester. Og jeg bryder mig ikke om at smide mad ud.
Tråden er beregnet til tips, gode forslag til reste-retter og gode råd, så vi kan mindske madspildet
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)
Jeg har en pose i fryseren med tilberedt oksesteg af en eller anden art (rester fra en herre-loge aften, hvor mændene selv lavede mad).
Hvad kan jeg bruge det til, hvis det ikke skal være biksemad? Jeg gider ikke biksemad.
Hvad kan jeg bruge det til, hvis det ikke skal være biksemad? Jeg gider ikke biksemad.
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)
Lidt afhængig af hvad det er for en oksesteg (gammeldaws eller rød), så tænker jeg noget pitabrød med marineredd oksestrimler, eller noget salat med tynde skiver steg.
1
Do as I say!
Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)
Wizzze skrev:Lidt afhængig af hvad det er for en oksesteg (gammeldaws eller rød), så tænker jeg noget pitabrød med marineredd oksestrimler, eller noget salat med tynde skiver steg.
Pitabrød med kebab-lignende strimler er faktisk et godt bud
For som jeg kan lugte, har de krydret kødet med noget der dufter henad arabiske krydderier.
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)
flicka skrev:Jeg har en pose i fryseren med tilberedt oksesteg af en eller anden art (rester fra en herre-loge aften, hvor mændene selv lavede mad).
Hvad kan jeg bruge det til, hvis det ikke skal være biksemad? Jeg gider ikke biksemad.
Det kunne bruges i en wok ret, hvor du mariernerer det først.
Eller lige riste det af på panden, og så smide det i en flødesovs (f.eks med masser af spinat) og så henover pasta
1
Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)
Øhm... http://debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=699
Nå, men jeg tænker også pitabrød eller måske fyld på en pizza? Egentlig kan man vel også bare varme det og spise det sammen med sovs og kartofler.
Nå, men jeg tænker også pitabrød eller måske fyld på en pizza? Egentlig kan man vel også bare varme det og spise det sammen med sovs og kartofler.
1