Sudejstråden

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Sudejstråden

Indlægaf FormerlyKnownAs » 24. mar 2020, 10:01

Pandesteg skrev:Jeg rørte en surdej sammen i går aftes 50/50 mel (hvede og lidt rug) og vand. Jeg kan ikke rigtig finde ud af om jeg skal fodre den de næste par dage eller vente. Kan se det er lidt forskelligt hvad folk gør. Men den havde ikke klamt vand på toppen i morges, som de andre surdeje jeg har lavet har haft, så det er jo en forbedring allerede dér.

Nå, men spændende bliver det. Kunne være SÅ fedt ikke at være afhængig af at have gær hjemme. Jeg glæder mig også lidt til at prøve den der procentvise mængde af mel/vand/surdej/salt.



Håber st det lykkes. Har du set den video jeg har lagt op? Den er ret god synes jeg
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Sudejstråden

Indlægaf Pandesteg » 24. mar 2020, 12:52

FormerlyKnownAs skrev:
Pandesteg skrev:Jeg rørte en surdej sammen i går aftes 50/50 mel (hvede og lidt rug) og vand. Jeg kan ikke rigtig finde ud af om jeg skal fodre den de næste par dage eller vente. Kan se det er lidt forskelligt hvad folk gør. Men den havde ikke klamt vand på toppen i morges, som de andre surdeje jeg har lavet har haft, så det er jo en forbedring allerede dér.

Nå, men spændende bliver det. Kunne være SÅ fedt ikke at være afhængig af at have gær hjemme. Jeg glæder mig også lidt til at prøve den der procentvise mængde af mel/vand/surdej/salt.



Håber st det lykkes. Har du set den video jeg har lagt op? Den er ret god synes jeg


Ja jeg så den i går aftes :gogo: Glæder mig helt til at komme hjem og kikke til den :lol:
1
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Sudejstråden

Indlægaf Pandesteg » 25. mar 2020, 16:46

Min surdej er to dage gammel og den er gået totalt amok :genert: den er nok blevet 3 gange så stor og bobler på livet løs. Nu tager jeg en dl fra og blander på ny med mel og vand. Kunne den del der skal kasseres mon allerede bruges til pandebrød? :gruble:
1
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Sof
Indlæg: 1730
Tilmeldt: 16. maj 2018, 10:28
Kort karma: 111
Likede indlæg: 2501

Re: Sudejstråden

Indlægaf Sof » 25. mar 2020, 16:50

Hvad har I jeres starter/surdej i?

Har kigget lidt rundt og nogen sværger til glas, mens andre siger det skal være plast.


Er mega rookie
0
MrMister
Indlæg: 2396
Tilmeldt: 13. jan 2019, 18:24
Kort karma: 284
Likede indlæg: 6932

Re: Sudejstråden

Indlægaf MrMister » 25. mar 2020, 18:44

Min surdej er 1.5 dag og den vokser ikke rigtig. Sker det først på 3-4 dagen? :/
0
"Courage is what it takes to stand up and speak; courage is also what it takes to sit down and listen." - Churchill
Selma156
Indlæg: 2351
Tilmeldt: 27. maj 2016, 16:41
Kort karma: 398
Likede indlæg: 6819

Re: Sudejstråden

Indlægaf Selma156 » 25. mar 2020, 18:46

Jeg har min surdej i en gammel Carted'or-bøtte med låg. Jeg aner ikke engang hvor jeg har den fra, spiser aldrig Carted'or :D
1
Jin_ah
Indlæg: 70
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:41
Kort karma: 2
Likede indlæg: 29

Re: Sudejstråden

Indlægaf Jin_ah » 25. mar 2020, 19:40

Sof skrev:Hvad har I jeres starter/surdej i?

Har kigget lidt rundt og nogen sværger til glas, mens andre siger det skal være plast.


Er mega rookie


Har min i glas, men det var vist mere bare fordi, det lige var det jeg havde.
1
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Sudejstråden

Indlægaf FormerlyKnownAs » 26. mar 2020, 05:30

Min er i glas. Så kan jeg bedre følge den.
1
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Sudejstråden

Indlægaf FormerlyKnownAs » 26. mar 2020, 05:31

Pandesteg skrev:Min surdej er to dage gammel og den er gået totalt amok :genert: den er nok blevet 3 gange så stor og bobler på livet løs. Nu tager jeg en dl fra og blander på ny med mel og vand. Kunne den del der skal kasseres mon allerede bruges til pandebrød? :gruble:

Sagtens.
0
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Sudejstråden

Indlægaf FormerlyKnownAs » 26. mar 2020, 06:14

Jeg orkede ikke at shape og gøre den klar i går aftes så den røg på køl til lang autolyse over natten. Jeg havde godt nok flydetestet min surdej, men følte mig ikke overbevist om at den var klar men tog chancen. Her til morgen er den hævet til dobbeltstørrelse og en masse fine bobler i overfladen....så den var vist meget bedre end jeg kunne forestille mig :lol:
Senest rettet af FormerlyKnownAs 26. mar 2020, 06:39, rettet i alt 1 gang.
0
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Sudejstråden

Indlægaf FormerlyKnownAs » 26. mar 2020, 06:15

MrMister skrev:Min surdej er 1.5 dag og den vokser ikke rigtig. Sker det først på 3-4 dagen? :/


Som regel ja. Fodrer og kasserer du lidt hver dag?
0
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Sudejstråden

Indlægaf FormerlyKnownAs » 26. mar 2020, 06:16

FormerlyKnownAs skrev:
Pandesteg skrev:Min surdej er to dage gammel og den er gået totalt amok :genert: den er nok blevet 3 gange så stor og bobler på livet løs. Nu tager jeg en dl fra og blander på ny med mel og vand. Kunne den del der skal kasseres mon allerede bruges til pandebrød? :gruble:

Sagtens.


Jeg er iøvrigt spændt på hvordan dine brød bliver nu når du har
Bøvlet så meget med det :)
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Sudejstråden

Indlægaf Pandesteg » 26. mar 2020, 06:23

FormerlyKnownAs skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Pandesteg skrev:Min surdej er to dage gammel og den er gået totalt amok :genert: den er nok blevet 3 gange så stor og bobler på livet løs. Nu tager jeg en dl fra og blander på ny med mel og vand. Kunne den del der skal kasseres mon allerede bruges til pandebrød? :gruble:

Sagtens.


Jeg er iøvrigt spændt på hvordan dine brød bliver nu når du har
Bøvlet så meget med det :)


Ja det er også mega spændende :klap: Der er ikke rigtig sket noget med den her til morgen, nu har jeg lige prøvet at give den en omrøring og lidt mere luft. Håber ikke den dør for mig nu :genert:
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Sudejstråden

Indlægaf FormerlyKnownAs » 26. mar 2020, 06:40

Pandesteg skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Pandesteg skrev:Min surdej er to dage gammel og den er gået totalt amok :genert: den er nok blevet 3 gange så stor og bobler på livet løs. Nu tager jeg en dl fra og blander på ny med mel og vand. Kunne den del der skal kasseres mon allerede bruges til pandebrød? :gruble:

Sagtens.


Jeg er iøvrigt spændt på hvordan dine brød bliver nu når du har
Bøvlet så meget med det :)


Ja det er også mega spændende :klap: Der er ikke rigtig sket noget med den her til morgen, nu har jeg lige prøvet at give den en omrøring og lidt mere luft. Håber ikke den dør for mig nu :genert:


De falder hurtigt igen. Jeg ville godt turde lave en surdej på den.
1
MrMister
Indlæg: 2396
Tilmeldt: 13. jan 2019, 18:24
Kort karma: 284
Likede indlæg: 6932

Re: Sudejstråden

Indlægaf MrMister » 26. mar 2020, 11:51

FormerlyKnownAs skrev:
MrMister skrev:Min surdej er 1.5 dag og den vokser ikke rigtig. Sker det først på 3-4 dagen? :/


Som regel ja. Fodrer og kasserer du lidt hver dag?


Nej, den opskrift jeg fulgte sagde det først skulle ske efter 3 dage?
0
"Courage is what it takes to stand up and speak; courage is also what it takes to sit down and listen." - Churchill

Tilbage til "Mad og drikke"