Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Kerrigan
Indlæg: 7722
Tilmeldt: 31. jan 2019, 18:30
Kort karma: 589
Likede indlæg: 11407

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf Kerrigan » 19. jan 2020, 16:49

zembra1986 skrev:Er alle Hälsans Kök produkter gode?

I det store og hele, ja.
Personligt kan jeg bedst lide deres panerede schnitzel.
1
Har du husket at lave knibeøvelser i dag?
Iforbifarten
Indlæg: 569
Tilmeldt: 23. aug 2017, 09:33
Kort karma: 37
Likede indlæg: 991

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf Iforbifarten » 21. jan 2020, 04:48

Selma156 skrev:Jeg skal holde fødselsdag for ca. 15 spisende gæster i starten af februar. Jeg vil rigtig gerne lave noget vegetarisk, men er helt blank. Det skal jo være nemt og til at lave til flere, men samtidig ikke noget helt snasket eller sådan lejrtursagtigt.

Falafel er fx for besværligt, når der skal frituresteges til så mange i en gryde (plus det stinker). Og sådan noget grydehalløj ala dhal er bare lidt kedeligt som gæstemad, synes jeg. Er lidt ude i noget med flere småretter. Er der nogen, der har en knaldgod gæsteopskrift eller flere? :)


Hvad med en spinatlassgne? Til 15 mand burde en hel bradepande kunne række hvis man serverer brød og salat til. Jeg ved ikke om du også gerne vil undgå mælkeårodukter, men ellers synes jeg det sagtens kan kvalificere som gæstemad med feta i lagene og ost på toppen. Og mornaysauce.

Jeg laver grøntsagsfyldet på rødløg, hakkede tomater, champignon og spinat. Krydrer med en smule karry og chili og kan også godt finde på at smide noget grøntsagsboullion i.
3
Brugeravatar
catnip
Indlæg: 4589
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:47
Kort karma: 666
Likede indlæg: 21044

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf catnip » 21. jan 2020, 07:09

zembra1986 skrev:Er alle Hälsans Kök produkter gode?


Kan I få Anamma produkter i Danmark? Jeg synes de er virkelig gode :gogo:

Vi bruger deres veggie-hak rigtig meget til bla. lasagne, chlli, pasta bolognese osv. Den formbare fars er fantastisk til veggie-deller og deres burgerbøfferne er også gode.
1
- Nevertheless she persisted -
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf Pandesteg » 21. jan 2020, 07:17

catnip skrev:
zembra1986 skrev:Er alle Hälsans Kök produkter gode?


Kan I få Anamma produkter i Danmark? Jeg synes de er virkelig gode :gogo:

Vi bruger deres veggie-hak rigtig meget til bla. lasagne, chlli, pasta bolognese osv. Den formbare fars er fantastisk til veggie-deller og deres burgerbøfferne er også gode.


Ja jeg har set det i Meny i hvert fald. :)
1
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Kakadu
Indlæg: 3478
Tilmeldt: 7. jul 2019, 20:27
Kort karma: 572
Likede indlæg: 10263

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf Kakadu » 21. jan 2020, 08:16

Pandesteg skrev:
catnip skrev:
zembra1986 skrev:Er alle Hälsans Kök produkter gode?


Kan I få Anamma produkter i Danmark? Jeg synes de er virkelig gode :gogo:

Vi bruger deres veggie-hak rigtig meget til bla. lasagne, chlli, pasta bolognese osv. Den formbare fars er fantastisk til veggie-deller og deres burgerbøfferne er også gode.


Ja jeg har set det i Meny i hvert fald. :)

Det er blevet opkøbt af Naturli’, så nu er det deres logo på poserne. Men det skulle være samme indhold som før.
1
Hvis hesten er død, så stå af.
Akehurst2
Indlæg: 14144
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 1259
Likede indlæg: 40585

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf Akehurst2 » 21. jan 2020, 10:06

Kerrigan skrev:
Selma156 skrev:Jeg skal holde fødselsdag for ca. 15 spisende gæster i starten af februar. Jeg vil rigtig gerne lave noget vegetarisk, men er helt blank. Det skal jo være nemt og til at lave til flere, men samtidig ikke noget helt snasket eller sådan lejrtursagtigt.

Falafel er fx for besværligt, når der skal frituresteges til så mange i en gryde (plus det stinker). Og sådan noget grydehalløj ala dhal er bare lidt kedeligt som gæstemad, synes jeg. Er lidt ude i noget med flere småretter. Er der nogen, der har en knaldgod gæsteopskrift eller flere? :)

Jeg er begyndt at bage mine falafler i stedet for at stege, ellers går jeg død i dem. :)


Man kan også lave falafel-vafler. Jeg bruger mit belgiske vaffeljern og de bliver super gode og sprøde, og det er meget lettere end frituren. Samtidig ser det lidt festligt ud.
5
zembra1986
Indlæg: 9096
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 738
Likede indlæg: 11241

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf zembra1986 » 21. jan 2020, 12:47

Tak for jeres svar mht. Hälsans Kök produkter :) Jeg har kun smagt deres grillede stykker og dem synes jeg er gode. Har også hørt godt om deres burgerbøffer, men det lader da til at flere af deres produkter er gode, så det er vel bare at give sig i kast med at prøve dem.

De der Anamma/Naturli' produkter lyder også spændende. Dem vil jeg kigge efter. Håber bare de er bedre end Naturli's øvrige køderstatninger, som jeg synes er fæle.
0
Brugeravatar
Kerrigan
Indlæg: 7722
Tilmeldt: 31. jan 2019, 18:30
Kort karma: 589
Likede indlæg: 11407

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf Kerrigan » 21. jan 2020, 17:43

Akehurst2 skrev:
Kerrigan skrev:
Selma156 skrev:Jeg skal holde fødselsdag for ca. 15 spisende gæster i starten af februar. Jeg vil rigtig gerne lave noget vegetarisk, men er helt blank. Det skal jo være nemt og til at lave til flere, men samtidig ikke noget helt snasket eller sådan lejrtursagtigt.

Falafel er fx for besværligt, når der skal frituresteges til så mange i en gryde (plus det stinker). Og sådan noget grydehalløj ala dhal er bare lidt kedeligt som gæstemad, synes jeg. Er lidt ude i noget med flere småretter. Er der nogen, der har en knaldgod gæsteopskrift eller flere? :)

Jeg er begyndt at bage mine falafler i stedet for at stege, ellers går jeg død i dem. :)


Man kan også lave falafel-vafler. Jeg bruger mit belgiske vaffeljern og de bliver super gode og sprøde, og det er meget lettere end frituren. Samtidig ser det lidt festligt ud.

Ja, det er også lækkert. (jeg har desværre ikke selv et vaffeljern)
0
Har du husket at lave knibeøvelser i dag?
godtnavn
Indlæg: 11110
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1096
Likede indlæg: 12857

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf godtnavn » 21. jan 2020, 17:53

Akehurst2 skrev:
Kerrigan skrev:
Selma156 skrev:Jeg skal holde fødselsdag for ca. 15 spisende gæster i starten af februar. Jeg vil rigtig gerne lave noget vegetarisk, men er helt blank. Det skal jo være nemt og til at lave til flere, men samtidig ikke noget helt snasket eller sådan lejrtursagtigt.

Falafel er fx for besværligt, når der skal frituresteges til så mange i en gryde (plus det stinker). Og sådan noget grydehalløj ala dhal er bare lidt kedeligt som gæstemad, synes jeg. Er lidt ude i noget med flere småretter. Er der nogen, der har en knaldgod gæsteopskrift eller flere? :)

Jeg er begyndt at bage mine falafler i stedet for at stege, ellers går jeg død i dem. :)


Man kan også lave falafel-vafler. Jeg bruger mit belgiske vaffeljern og de bliver super gode og sprøde, og det er meget lettere end frituren. Samtidig ser det lidt festligt ud.


Har du en opskrift du kan anbefale?
0
Akehurst2
Indlæg: 14144
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 1259
Likede indlæg: 40585

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf Akehurst2 » 21. jan 2020, 18:29

godtnavn skrev:
Akehurst2 skrev:
Kerrigan skrev:
Selma156 skrev:Jeg skal holde fødselsdag for ca. 15 spisende gæster i starten af februar. Jeg vil rigtig gerne lave noget vegetarisk, men er helt blank. Det skal jo være nemt og til at lave til flere, men samtidig ikke noget helt snasket eller sådan lejrtursagtigt.

Falafel er fx for besværligt, når der skal frituresteges til så mange i en gryde (plus det stinker). Og sådan noget grydehalløj ala dhal er bare lidt kedeligt som gæstemad, synes jeg. Er lidt ude i noget med flere småretter. Er der nogen, der har en knaldgod gæsteopskrift eller flere? :)

Jeg er begyndt at bage mine falafler i stedet for at stege, ellers går jeg død i dem. :)


Man kan også lave falafel-vafler. Jeg bruger mit belgiske vaffeljern og de bliver super gode og sprøde, og det er meget lettere end frituren. Samtidig ser det lidt festligt ud.


Har du en opskrift du kan anbefale?


Kan ikke lige finde min sædvanlige opskrift, men den ligner denne bare uden rasp: https://www.louisesmadblog.dk/falafel/
1
Selma156
Indlæg: 2343
Tilmeldt: 27. maj 2016, 16:41
Kort karma: 398
Likede indlæg: 6809

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf Selma156 » 21. jan 2020, 18:51

Tak for alle jeres gode forslag!
0
godtnavn
Indlæg: 11110
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1096
Likede indlæg: 12857

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf godtnavn » 21. jan 2020, 19:47

Akehurst2 skrev:
godtnavn skrev:
Akehurst2 skrev:
Kerrigan skrev:
Selma156 skrev:Jeg skal holde fødselsdag for ca. 15 spisende gæster i starten af februar. Jeg vil rigtig gerne lave noget vegetarisk, men er helt blank. Det skal jo være nemt og til at lave til flere, men samtidig ikke noget helt snasket eller sådan lejrtursagtigt.

Falafel er fx for besværligt, når der skal frituresteges til så mange i en gryde (plus det stinker). Og sådan noget grydehalløj ala dhal er bare lidt kedeligt som gæstemad, synes jeg. Er lidt ude i noget med flere småretter. Er der nogen, der har en knaldgod gæsteopskrift eller flere? :)

Jeg er begyndt at bage mine falafler i stedet for at stege, ellers går jeg død i dem. :)


Man kan også lave falafel-vafler. Jeg bruger mit belgiske vaffeljern og de bliver super gode og sprøde, og det er meget lettere end frituren. Samtidig ser det lidt festligt ud.


Har du en opskrift du kan anbefale?


Kan ikke lige finde min sædvanlige opskrift, men den ligner denne bare uden rasp: https://www.louisesmadblog.dk/falafel/


Så det er bare helt almindelig falafeldej i et vaffeljern? Jeg tænkte den var for tyk til at presse ud. Og det bliver godt helt uden fedtstof?
0
Akehurst2
Indlæg: 14144
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 1259
Likede indlæg: 40585

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf Akehurst2 » 21. jan 2020, 20:00

godtnavn skrev:
Akehurst2 skrev:
godtnavn skrev:
Akehurst2 skrev:
Kerrigan skrev:
Selma156 skrev:Jeg skal holde fødselsdag for ca. 15 spisende gæster i starten af februar. Jeg vil rigtig gerne lave noget vegetarisk, men er helt blank. Det skal jo være nemt og til at lave til flere, men samtidig ikke noget helt snasket eller sådan lejrtursagtigt.

Falafel er fx for besværligt, når der skal frituresteges til så mange i en gryde (plus det stinker). Og sådan noget grydehalløj ala dhal er bare lidt kedeligt som gæstemad, synes jeg. Er lidt ude i noget med flere småretter. Er der nogen, der har en knaldgod gæsteopskrift eller flere? :)

Jeg er begyndt at bage mine falafler i stedet for at stege, ellers går jeg død i dem. :)


Man kan også lave falafel-vafler. Jeg bruger mit belgiske vaffeljern og de bliver super gode og sprøde, og det er meget lettere end frituren. Samtidig ser det lidt festligt ud.


Har du en opskrift du kan anbefale?


Kan ikke lige finde min sædvanlige opskrift, men den ligner denne bare uden rasp: https://www.louisesmadblog.dk/falafel/


Så det er bare helt almindelig falafeldej i et vaffeljern? Jeg tænkte den var for tyk til at presse ud. Og det bliver godt helt uden fedtstof?


Jeg pensler med lidt olie, men ved ikke om det faktisk er nødvendigt.

Og ja, det fungerer fint. Man skal dog fordele det lidt mere end vaffeldej, for det er flyder jo ikke ud af sig selv på samme måde.
1
godtnavn
Indlæg: 11110
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1096
Likede indlæg: 12857

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf godtnavn » 21. jan 2020, 20:13

Akehurst2 skrev:
godtnavn skrev:
Akehurst2 skrev:
godtnavn skrev:
Akehurst2 skrev:
Kerrigan skrev:
Selma156 skrev:Jeg skal holde fødselsdag for ca. 15 spisende gæster i starten af februar. Jeg vil rigtig gerne lave noget vegetarisk, men er helt blank. Det skal jo være nemt og til at lave til flere, men samtidig ikke noget helt snasket eller sådan lejrtursagtigt.

Falafel er fx for besværligt, når der skal frituresteges til så mange i en gryde (plus det stinker). Og sådan noget grydehalløj ala dhal er bare lidt kedeligt som gæstemad, synes jeg. Er lidt ude i noget med flere småretter. Er der nogen, der har en knaldgod gæsteopskrift eller flere? :)

Jeg er begyndt at bage mine falafler i stedet for at stege, ellers går jeg død i dem. :)


Man kan også lave falafel-vafler. Jeg bruger mit belgiske vaffeljern og de bliver super gode og sprøde, og det er meget lettere end frituren. Samtidig ser det lidt festligt ud.


Har du en opskrift du kan anbefale?


Kan ikke lige finde min sædvanlige opskrift, men den ligner denne bare uden rasp: https://www.louisesmadblog.dk/falafel/


Så det er bare helt almindelig falafeldej i et vaffeljern? Jeg tænkte den var for tyk til at presse ud. Og det bliver godt helt uden fedtstof?


Jeg pensler med lidt olie, men ved ikke om det faktisk er nødvendigt.

Og ja, det fungerer fint. Man skal dog fordele det lidt mere end vaffeldej, for det er flyder jo ikke ud af sig selv på samme måde.


Det vil jeg prøve, bruger aldrig fedtstof i mit vaffeljern, så skal have fat i en madpensel først i fald det ikke fungerer uden olien :) Jeg prøvedeen opskrit på falafelvaffel der bare var med kikærtemel, og den blev lidt tam, så vil afprøve med falafeldej :)
0
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 3908
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 782
Likede indlæg: 9159

Re: Den kødfrie tråd: Vegetarisk og vegansk mad

Indlægaf Kommodedyret » 21. jan 2020, 22:27

Ville I blive sure hvis I købte en omgang chili sin carne i Føtex delikatesse, og at det så viser sig at det er almindelig kødsauce som de har sat forkert mærkat på? Hvilket man først finder ud af efter I er begyndt at spise maden.
Ja ville i blive sure eller ville I blot trække på skuldrene og tænke "nå ja, pyt"?
0
Closure, closure, closure closure closure

Tilbage til "Mad og drikke"