zembra1986 skrev:Kaffe skrev:Ja, det forstår jeg godt. Jeg er også virkelig dårlig til ikke at spise de ting, jeg ikke bør. På den anden side forbinder jeg da absolut livskvalitet med mad og søde sager. Så lidt et dilemma.
Præcis. Nægter jeg mig selv mad/søde sager som virkelig giver mig en nydelse og faktisk også noget livskvalitet, så bliver dét bare surt. Omvendt er det så så selvfølgelig også træls at opleve forværring i sine lidelser, så det er lidt af et dilemma. Det er noget for noget/give and take.
Umiddelbart tænker jeg, at det handler om at finde en balance. Måske er der nogle "dårlige" ting, du godt kan spise, mens der er andre, du måske helst skal holde dig fra? Det tager noget tid at eksperimentere frem og tilbage og mærke efter, hvordan kroppen reagerer, men det er lækkert, når man så finder frem til, hvordan det fungerer bedst.
Jeg har brugt lidt tid på at eksperimentere frem og tilbage i forhold til, hvad mit sarte tarmsystem kan håndtere, og jeg har efterhånden fundet en balance, hvor jeg godt kan spise nogle få usunde hver uge, uden at jeg bliver dårlig i flere dage, som jeg gjorde tidligere. Grunden til det, er, at min hverdagskost er i orden. På den måde bliver kroppen mere tolerant overfor de gange, hvor jeg spiser noget, som ikke er godt.