Daine skrev:ManicNinja skrev:Daine skrev:Midt-uge opfølgning:
Det er vejedag og der er røget 600g siden lørdag. Jeg er meget tilfreds
Jeg har 'sharkweek' på vej og selvom jeg ikke er ramt af smerter og sjældent har andre problemer i den uge, kan jeg mærke det på min krop. Mine bukser sidder strammere end normalt og jeg føler mig let oppustet. Så at der faktisk er røget noget af vægten er jeg stolt af. Om det så ser sådan ud på lørdag, hvor jeg har vejedag nr 2 må vi så se
Jeg har cyklet mindst 12 km om dagen de sidste 3 dage, jeg har fundet en god rute, som jeg også kan bruge når det begynder at blive mørkt om aftenen. Jeg er startet op på morgentræning i dag og det var ikke den største succes. Jeg har virkelig en ufleksibel krop, der ikke kan en skid, så jeg skal have tilpasset programmet ret meget - og jeg skal have fundet nye øvelser til at erstatte dem jeg ikke kan. Meningen er, at jeg skal morgentræne ca 1/2 time hver morgen.
Henover weekenden (fre-søn) har jeg spist ca 200g bland-selv slik. Normalt kan jeg spise sådan en portion på 1/2 time, men det lykkes mig at få det delt op - og holde det. Jeg har ikke spist chips, skønt jeg har temmelig meget af det liggende i en skab. Men det er på en eller anden måde 'rart' at det er der, så KAN jeg spise hvis jeg virkelig vil. Hvilket jeg så lader være med
Ellers spiser jeg lidt nødder og vindruer som snacks og det fungerer perfekt.
Jeg prøver at spise fornuftigt, men jeg kan godt regne ud at når jeg får styr på sukkertrangen, så er det der jeg skal sætte ind. Men jeg tænker over ikke at spise hvidt brød (generelt unødvendigt brød) og ikke for meget pasta.
Sovs og for meget fedtstof er også bandlyst i det daglige. Jeg har ret meget mørbradgryde i fryseren og der er fløde i, det smager fantastisk, men jeg skal forsøge kun at spise det 1 - 2 gange om ugen
Undskyld, jeg er sikkert virkelig en ordkløver nu. Det er ikke for at være irriterende
Men jeg forstår ikke helt: Hvis sovs er bandlyst, er mørbradgryde så ikke totalt no go? Eller?
Sovs er bandlyst netop fordi jeg har så meget mørbradgryde i fryseren. Ingen grund til begge dele i løbet af en uge
Den dag jeg så ikke har mere gryderet, så kan sovsen tillades en gang eller to om ugen.
Ah. Så forstår jeg bedre.
Well. Man kan muligvis ikke helt regne med mig på den front, for jeg er ikke på den måde "sovsemenneske". Hvis det endelig skal være, kan jeg bedre lide dressinger og andet (koldt) "snask". Brun sovs spiser jeg fx kun til jul og måske 1-2 gange om året (har aldrig spist det til en hakkebøf). Persillesovs ... det er det samme. Så måske er det for nemt for mig at sige, at dét er let at undvære ...
Omvendt: Snask kan jeg virkelig godt lide.
Så derfor tænker jeg alligevel, at vi er lidt i samme båd og begge er lidt for glade for det "sovseagtige". Måske kunne du bruge mit fif til at undgå det fede og stadig få en masse lækker smag ud af det ... Her kommer det i hvert fald:
Mit trick til at undvære både varmt eller koldt snask eller læææækkert koldt smør på nye kartofler og alt i den boldgade er i stedet for stivelsen at spise masser af rå grøntsager, som jeg så hælder gode marinader over: Har mange forskellige nødde- og planteolierolier og spændende eddiker stående og bare et par skefulde af den slags blandet og så med flagesalt og peber er virkelig sindssygt lækkert sammen med al sprødheden fra grøntsagerne. Flere af olierne er halvpebrede i pris, men der er jo til tusind år i hver flaske
Og når jeg alligevel går uden om snasket, så synes jeg pludselig ikke, at kartofler eller al mulig anden stivelse er så spændende.
Og helt ærligt, så er den mæthed, jeg oplever efter et måltid med masser af rå grøntsager og noget lækkert kød plus fx en gang hummus, langt behageligere end alt det dér stivelses-halløj (pasta, brød, kartofler, ris osv.)
For mig er det vigtige at jeg ikke "savner noget" ved måltiderne. At jeg ikke keder mig i munden, så at sige. Jeg kunne fx slet ikke have holdt ud at undvære persillesovsen den ene gang om året, jeg æder stegt flæsk. Så hellere undvære retten helt og lave noget ganske andet.
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".
Winston Churchill