Jeg spiser meget repetitivt og vil egentligt gerne "lære" at spise mere varieret. Jeg vil derfor gerne indkøre nogle sundere måltider og har kigget på middelhavskost, da forskning viser mange fordele og det er samtidig også en af de livsstile, som er nemmere at indkøre, da der ikke er så mange restriktioner (også i følge forskning).
Og lige en disclaimer; jeg har ikke tænkt mig at gå på "kur" eller gå 100 % all in på det, da jeg tror på "alt med måde", men jeg kunne godt tænke mig at gøre mit basismad sundere.
Har I erfaringer med middelhavskost og kan anbefale måltider, som er nemme at starte ud med?
Middelhavskost?
Re: Middelhavskost?
Ratatouille kræver lidt forberedelse men er nemt at gå til. Kan spise som tilbehør eller selvstændigt (synes jeg).
1
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21951
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59512
Re: Middelhavskost?
Alphilia skrev:Ratatouille kræver lidt forberedelse men er nemt at gå til. Kan spise som tilbehør eller selvstændigt (synes jeg).
Rema har en helt fin grøntblanding til ratatouille, hvis det skal gå stærkt
2
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21951
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59512
Re: Middelhavskost?
Jeg kan anbefale bønnesalat med finskåren tomat, agurk, peberfugt, løg og persille eller en anden type frisk krydderurt. Jeg plejer at vende det hele i en marinade af olivenolie og eddike/citron og krydre med salt og peber og tørre krydderier af den grønne slags (basilikum, oregano, osv.).
Feta og oliven smager også godt i.
Jeg bruger bønner fra dåse, gerne en blanding, for nemhedens skyld.
Salaten er både god som tilbehør og selvstændigt måltid.
PS: Hvis du vil have til flere dage, vil jeg anbefale at opbevare ingredienserne adskilt, så du kan blande en frisk salat dagen efter, men slipper for snitteriet.
Feta og oliven smager også godt i.
Jeg bruger bønner fra dåse, gerne en blanding, for nemhedens skyld.
Salaten er både god som tilbehør og selvstændigt måltid.
PS: Hvis du vil have til flere dage, vil jeg anbefale at opbevare ingredienserne adskilt, så du kan blande en frisk salat dagen efter, men slipper for snitteriet.
2
Re: Middelhavskost?
Middelhavskost er nemt at indføre i en dansk hverdag, hvis man vil
Skift smør ud med olivenolie
Mindre kød, især øffer og muuh ko, og mere fisk og skaldyr
Mere salat og grøntsager, og de skal ikke koges, hellere rå, eller bagt/stegt i olivenolien fra før
Tomat tomat tomat, kold/varm, fast og udkogt, ligemeget, bare tomat
Brød, af fuldkorn til hvert måltid, og udgør en stor del af måltidets kalorier.
Skift smør ud med olivenolie
Mindre kød, især øffer og muuh ko, og mere fisk og skaldyr
Mere salat og grøntsager, og de skal ikke koges, hellere rå, eller bagt/stegt i olivenolien fra før
Tomat tomat tomat, kold/varm, fast og udkogt, ligemeget, bare tomat
Brød, af fuldkorn til hvert måltid, og udgør en stor del af måltidets kalorier.
5
Do as I say!
Re: Middelhavskost?
Hjerteforeningen har også nogle gode fif:
https://hjerteforeningen.dk/2020/09/8-s ... elhavsmad/
https://hjerteforeningen.dk/2020/09/8-s ... elhavsmad/
2