avdotja skrev:eks-Maupassant skrev:avdotja skrev:Nu er det blevet nævnt et par gange at flyrejser sviner meget. Det er også rigtig nok, men medmindre man flyver 5 gange om ugen, så er det kødindtaget og forbruget af tøj der skal kigges på hvis man virkelig vil gøre noget for miljøet.
1 enkelt rejse over atlanten skulle svare til kødforbruget i et helt vestligt gennemsnits-liv mht. CO2-udledningen.
En person der er vegan fra man bliver født til man dør, men rejser 1 gang over atlanten, svarer CO2-mæsigt til en person der spiser kød men dropper den transatlantiske flyvetur.
Nej.
I Danmark, e den samlede miljøpåvirkning fra kødindustrien langt større end fra transportsektoren (inkl flyrejser): https://ing.dk/artikel/danskernes-mad-o ... ort-158313
En af grundene er selvfølgelig at de fleste oftere spiser en bøf end rejser til Thailand. En tur som tilsyneladende koster 7 års vegetarisme: https://www.information.dk/2015/04/saad ... -groennere
Det er noget helt andet end det jeg skriver? Jeg sammenligner 1 atlanterhavstur med 1 menneskes kødforbrug, den artikel hele befolkningens rejser med hele befolkningens kødforbrug.
Hvis ikke alle rejser men alle spiser kød, så fylder køddet jo mere uanset.