at få plads

Her kan du dele din glæde ved, at sidde fast i trafikken eller dine medpassagerer i toget.
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 4177
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 1099
Likede indlæg: 16066

Re: at få plads

Indlægaf vibbsen » 1. sep 2019, 13:03

Kirstenkp skrev:
vibbsen skrev:
kartoffelpizza skrev:Jeg kører en del i tog, og køber altid pladsbillet.
Jeg oplever ofte DSB opfordre til at lade ældre, handicappede og gravide sidde ned - selvom disse ikke har købt pladsbillet og jeg har. I øvrigt uden tilbud om refusion af pladsbillet.
Så på nogle afgange må der jo være behov for mere plads.


OK...det ville så få mig til at blive 5 år gammel...Ingen arme - Ingen kage. Også selvom du er ældre, handicappet eller gravid. Det er ikke mit problem at folk ikke booker en plads på forhånd, eller at de vælger at stige på et tog hvor der ikke er flere ledige pladsbilletter. Hvis jeg har udvist rettidig omhu og booket en pladsbillet, så kommer jeg ikke til at rykke mig ud af flækken om der så står en hel hær af handicappede gravide pensionister....

Det er meget sjældent at jeg bliver rethaverisk...Det er en farve der klæder mig VIRKELIG dårligt...Og derfor undgår jeg den helst....Men når det sker, så sker, så gør jeg det ordentligt :tie: :tie: :tie: .....Faktisk så tror jeg ikke engang at jeg ville overgive min plads hvis jeg fik refunderet både rejse OG pladsbillet :tie: ....For det er jo min plads :tie: :tie: :tie: :tie: Jeg har jo booket den netop fordi jeg ikke vil stå op....Fra København til Århus.....Og det gælder altså også hvis jeg rejser gratis :fløjt:


Fuldstændig enig, men jeg har faktisk kun oplevet DSB opfordre til det når de har har forkortet togsættet. Altså når de har fjernet vogne som de pågældende har pladsbillet til. Vi prøvede det i forrige uge.....pladsen i stillekupe blev til en ståplads i gangen fordi vores vogne var sat af.....


Det synes jeg så bare heller ikke er OK....For det svarer i min verden til at en restaurant som både tilbyder sine gæster sitting dinner og take-away, beder gæster som har bestilt bord til sitting-dinner, som har bestilt deres mad og er igang med at indtage dette, om at rejse sig og tage resten af af deres måltid med hjem som take-away, og fjerner bordene fra restaurationslokalet, fordi de skal bruge bordene til noget andet. For så bagefter at bede de gæster som IKKE er berørt af dette om at rejse sig fra deres bord, tage deres mad med hjem som take-away, og overlade bordet til nogen af de gæster hvis bord er berørt af dette....

Et scenarie som jo aldrig nogensinde ville komme til at finde sted....For sådan behandler man naturligvis ikke betalende kunder...
4
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof
Bergen
Indlæg: 2086
Tilmeldt: 23. jun 2018, 05:25
Kort karma: 72
Likede indlæg: 3009

Re: at få plads

Indlægaf Bergen » 3. sep 2019, 14:35

Der mangler altid siddepladser med DSB og jeg afleverer ikke min plads til den (over)pris, som jeg har betalt for den (og køber også altid pladsbillet). Nul.

En af grundene til, at jeg er begyndt at rejse med (billige) busser er, at de ikke er proppet med stående mennesker alle vegne. Det er der i IC og regionaltog.
1
gro71
Indlæg: 337
Tilmeldt: 2. nov 2015, 12:26
Kort karma: 34
Likede indlæg: 1259

Re: at få plads

Indlægaf gro71 » 4. sep 2019, 13:10

Jeg pendler på regionalruten mellem Holbæk og Østerport. Jeg plejer at få en plads, men det er nok især fordi jeg står på på yderstationerne. Jeg nægter simpelthen at betale ekstra for en pladsbillet, for det er (efter min mening) dyrt nok i forvejen at tage toget.

Jeg har jævnligt min cykel med noget af vejen, fordi jeg så står af på Høje Taastrup St. og cykler resten af vejen derfra. Og jeg må sige, at cykelvognene i regionaltogene er ELENDIGE, i forhold til S-togene. Hvis der er 5 cykler i en vogn, er den jo nærmest umulig at komme igennem, fordi der ikke er de der bøjler, som findes i S-togene. Du kan ikke sætte din cykel fast, så de vælter rundt mellem hinanden, når toget bremser op. Og så skal man ovenikøbet betale ekstra for at have sin cykel med i regionaltoget.
0
Tjek min halloween-blog ud :) - https://halloweenidk.blogspot.com/
ShiningCotton
Indlæg: 45
Tilmeldt: 18. apr 2019, 07:00
Kort karma: 2
Likede indlæg: 42

Re: at få plads

Indlægaf ShiningCotton » 7. sep 2019, 12:54

Nu prøver jeg jo så vidt muligt at rejse uden for myldretid, netop for at undgå at skulle lege sardin på dåse :lol:

Men jeg synes, det er en flabet måde at gøre det på. Specielt, hvis man så bliver bedt om at rejse sig, selvom man har betalt for pladsen :/

Jeg synes ikke, at DSB kan være det bekendt, når man tænker på mængden af forsinkelser, at visse stop til tider bliver sprunget over og prisen i det hele taget, samt deres tilgang til deres egne driftsproblemer.

Deres betalingsportaler var nede her sidste weekend, og så anbefaler de, at man skal prøve at købe billet på alle måder, og ellers må man klage, HVIS man får en bøde (jeg antager, det betyder, at de hellere vil give bøder, end at lade troen komme folk til gode, når de VED, at hele deres system praktisk talt er nede). Jeg sværger, der må være tale om et større plot, der skal tvinge folk over på rejsekort (som var det eneste der virkede den dag). :cuss:

Tråden får mig til at tænke på, hvad der skete forleden dag:
Jeg skulle også med toget kl. 21 torsdag aften fra KBH H. Jeg antog toget ville være tomt - hvilket måske var en fejl fra min side af - men der var simpelthen ikke flere siddepladser, så jeg måtte stå. Som alle der har prøvet det ved, så var der mange der prøvede at komme forbi i håb om, at de kunne finde en siddeplads - så jeg måtte ligesom lege automatisk dør til gene for såvel dem der sad, som dem der ville forbi.
Under min leg hører jeg den velkendte "efterlad ikke bagage ved dørene og i midtergangen"-beskeden over højtalersystemet og kom så til at tænke på, at det er en mærkelig politik at have, når der ikke er pladser nok i toget til, at mennesker ikke står i midtergangene :træt3:
Lidt senere, da vi er flere mennesker om automat-dør-legen, så kommer en af kontrollørerne forbi. Hun bliver spurgt af en af de andre, der står i toget. om det er muligt at få plads - hvortil kontrolløren svarer at den eneste måde at være sikker på, at få en, er ved at købe en pladsbillet.

Jeg ved godt, at kontrolløren ikke rigtig kan gøre andet end at sige det, men hvis det er sådan, som jeg mistænker, det er tilfældet, så er toget altid proppet torsdag aften, fordi folk kommer hjem fra ferie. DSB ved, at pladser er et problem og at deres billetter er dyre, så de burde som minimum sørge for nok togvogne til at alle kunne sidde ned. Om ikke andet så for at gøre det muligt at undgå bagage og mennesker i midtergangen.

Hvis jeg havde råd, ville jeg generelt altid købe pladsbillet, tænker jeg. Jeg er dog principielt imod den slags for fordeling, så selvom det måske kunne lade sig gøre prismæssigt, er jeg nu helst fri.

Alternativt burde de bare sætte prisen endnu højere op og sørge for nok plads.
0
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 2085
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 95
Likede indlæg: 1663

Re: at få plads

Indlægaf Alphilia » 10. sep 2019, 12:05

Jeg har pendlet mellem Roskilde og Kbh i nogle år og oplevede, næsten uden undtagelse, pladsproblemer i myldretiden.
0
Brugeravatar
Lathyrus
Indlæg: 2069
Tilmeldt: 3. jan 2016, 20:00
Kort karma: 116
Likede indlæg: 3493

Re: at få plads

Indlægaf Lathyrus » 19. sep 2019, 14:02

Det er yderst sjældent jeg benytter mig af offentlig transport. Det er simpelthen ikke muligt for mig at bruge det offentlige til/fra job (så skulle jeg afsted om aftenen for at kunne møde til tiden om morgenen) og i fritiden foretrækker vi også helt klart at køre når vi skal nogen steder. Det er både tids og penge besparende for os (en familie på 4) at køre i egen bil fremfor at tage det offentlige.

De ganske få gange jeg tager toget, er hvis jeg skal fra Jylland til KBH med jobbet i forbindelse med kursus/efteruddannelse. Og så bestiller jeg altid pladsbillet. Uden undtagelse.
Ikke på vilkår om jeg gider stå op ude i mellemgangen hele turen.

Og jeg vil ikke afgive min plads til nogen som helst. Alle har mulighed for at bestille plads, at andre tager chancen, er ikke mit problem.
0

Tilbage til "Trafik og (offentlige) transportmidler"