Kattefjæs skrev:Fyrst Eberhard skrev:differentdaydifferentperson skrev:Fyrst Eberhard skrev:For at det hele ikke kun skal være raseri og intet konstruktivt, kommer her et lille tip til de osteskærerudfordrede:
Skær osten diagonalt (altså fra hjørne til hjørne).
Så burde det ikke kunne gå galt.
Ellers er alt håb i hvert fald ude.
Hvis man gør sådan, undgår man så den der "bue"/bro i osten?
Det burde være nemmere at undgå på den måde, især til sidst i skæringen, da man kun har det spidse hjørne i stedet for hele siden af osten, hvor man ofte har tendens til bare at hive opad for at undgå ostefingre, og så har man allerede taget første skridt mod en skateboard-ost
Men det kræver jo også at man grundlæggende laver om på sin skærestil, og for Guds skyld holder op med at presse osteskæreren ned i osten, like there was no tomorrow, men i stedet bare lade selv samme skærer gøre arbejdet.
Fra hjørne til hjørne, OG vælg et nyt hjørne at starte ved for hver gang du skærer en skive - sådan opnår du god ostekarma
Det skal prøves. Når det begynder at gå galt, plejer jeg at vende osten med siden til og skære et par strimler af, til den er plan igen, men jeg gad da godt helt undgå det. På den anden side en strimlerne en lovlig anledning til at spise ost uden brød Ost er en videnskab