kidkomb skrev:BlueBunny skrev:HerErJeg skrev:Udsnit af en undervisningsbog fra De Danske Slagterier til folkeskolen. Beregnet fra 4. klasse.
Jeg tænker at man var blevet slagtet på Facebook, hvis det havde været i dag bogen var blevet udgivet. I dag hvor alle har en mening om alt, men hvor utroligt få vil forholde sig til nøgterne fakta, eller blot synes det er ubehageligt at blive mindet om, og derfor lukker øjnene.
I øvrigt bruges konsekvent betegnelsen "svin" og ikke gris eller dyr.
Jeg glemte at tage et billede af opskriften på medisterpølse, hvor der skal bruges ca. 3 m. svinetarm...
Bogen er fra 2003, så det er kun 14 år siden. Lidt tankevækkende.
WTF! Jeg er 42 år og vidste ikke at husblas var grisehud
Det lyder også rimelig klamt.
Tror også salget af flæsesvær ville falde hvis det hed "Friturestegt hud fra gris"
Det er kogt på sener, hud og knogler fra grise. Så jeg ved ikke lige om jeg synes at grisehud er retvisende.
Men lækkert lyder det da ikke
Hud indeholder ikke nær så meget gelatine som knogler og der er meget mere i kalves end i grises og da grisehud og kohud kan sælges så kan jeg dårligt tro det er en særligt stor andel der består af hud af nogen art.
Gelatine er jo det vi koger af knogler når man bruger dem til suppe, hvis man sier det rene afkog og stiller det i køleskabet så er det øverste også fuldstændig magen til stivnet husblas og når man har gjort det så længe at man har brugt alt muligt forskelligt så får man også set hvor stor forskel der er på mængden de giver.
Jeg bruger kopper, så får man sådan en fin rund skive der er til at fryse og smide i en pose,det er virkelig praktisk og det tør op på ingen tid.
Efter hvad min rygkirurg fortalte så skulle sådan en lille rund gelatine skive i princippet være det samme som en disk i rygsøjlen.