Buller skrev:Fru Sunshine skrev:Buller skrev:Fru Sunshine skrev:Mistermor skrev:Min nevø, som er kok, har været til samtale i Norge, fordi han syntes, det kunne være sjovt at prøve noget nyt. Han skulle "være med" 4 dage for at se, om det var noget for ham. Han tog hjem efter 2 dage, fordi nærmest intet blev lavet fra bunden, der var næsten kun frosne grøntsager, og dem skulle de endda spare på, og friske grøntsager blev brugt i så latterlige små mængder, at vi tror, det er løgn.
Det til trods var priserne på de, de lavede, slet ikke tilsvarende vores opfattelse af kvaliteten.
Det var så et enkelt sted i Norge. Det er ikke repræsentativt for resten af landet.
Vi spiste på en af de fine fjeldstationer (ikke en af dem der ligger helt isoleret og skal have ting fløjet ud, der er god vej hele vejen) deres bedste 3-retters. Alle nordmændene var ved at falde i svime, og vi sad og tænkte at vi faktisk lavede og spiste bedre mad til hverdag derhjemme. Oh ja, det var ca. frysegrønt og bearnaise fra spand. Så god mad er de næppe vant med.
Det var så første gang jeg så 10 gajol-shot solgt for 1000 nkr.... vin var 600nkr+ og øl startede ved 100nkr..
Alligevel drak mange sig fulde, det var helt vildt. Tænk at bruge så mange penge på så lidt.
Og det var to steder.
De findes da også i hobetal herhjemme, og jeg kan da sige, at ingen i min norske svigerfamilie ville være specielt imponeret - hverken her eller der.
Ej, det er bare så dumt det der "jeg har fået noget dårligt mad et sted, så ALT er bare ringe.".
Hvis det er kriteriet, kan de ikke lave mad i Klampenborg
P.S. Det er heller ikke alle nordmænd, der altid triller rundt i hegnet, bare fordi de kan.
Men dem der syntes maden var fantastisk kom fra Bergen, Oslo og flere andre steder fra. Så medmindre du mener at de spiste ude for første gang i deres liv, så tyder det på at man kan få ret ringe og dyr mad serveret rimelig mange steder i landet. Havde man bare spist på en enkelt god restaurant havde man aldrig overvejet at kalde det vi fik godt. Det var under cafeteria standard i DK.
Nu har jeg boet i det allernordligste Norge, der hvor man ikke kan komme nordligere, andet end hvis man tager til Nordkapp. Vi havde nogle vildt gode restauranter med det møreste, lækre kød. Sovs lavet fra bunden, lækre sprøde grøntsager. Pizzaerne på vores pizzasteder blev lavet fra bunden og man kunne vælge fyld, som man ville.