Ulovlige stoffer normalt?

Stedet du kan bruge til at snakke om alle de store og små ting der påvirker dit liv.
Brugeravatar
Artem
Indlæg: 2165
Tilmeldt: 5. jul 2017, 22:27
Kort karma: 219
Likede indlæg: 1549

Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf Artem » 8. feb 2018, 21:52

I går var der en tråd om en politikere der havde taget kokain, hvor flere nævnte at der er mange som tager kokain, som om det ikke er noget særligt.
Her til aften har jeg set et program på TV2 om skønhedsstoffer, som steroider, solkure og slankepiller.

Det sammen med at mange mener at cannabis skal være lovligt. Får mig til at tænke på hvor udbredt det er at tage diverse former for ulovlige stoffer, enten for at præstere, får en rus, eller for at se bedre ud? Er det noget i selv bruger? eller har prøvet? Ja og er det jeres indtryk at det er "normalt" i dag?

For personligt kan jeg ikke genkende billedet. Har aldrig selv rørt nogle af de ting, og det er heller ikke mit indtryk at min omgangskreds gør i de ting, men ved dog at nogle enkelte har prøvet at ryge hash, og for hundred år siden som værnepligtig var der en af soldeterkammeraterne der havde gjort i steroider, og af den grund havde de mest vilde bumsesår på ryggen efter det.
0
Fra bybo til thybo
Brugeravatar
DenSyngendeLussing
Indlæg: 1580
Tilmeldt: 9. maj 2016, 18:42
Kort karma: 307
Likede indlæg: 6248

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf DenSyngendeLussing » 8. feb 2018, 21:54

Jeg tager ikke stoffer og har aldrig gjort det, da simpelthen ikke virker tiltrækkende på mig. Men jeg kender ganske mange helt almindelige mennesker, som enten tager stoffer rekreativt eller i hver fald gjorde det, da de var yngre. Og vi taler altså om folk, som ikke er afhængige, passer deres studier og jobs, og lever helt normale liv med kærester, ægtefæller og børn. Stofferne er typisk sådan noget som coke eller svampe.

Jeg tror, det er mere udbredt end man lige går og bilder sig ind. Jeg ved i hvert fald, at det er ret “almindeligt” at tage stoffer i arbejdstiden i diverse håndværkerfag.
Senest rettet af DenSyngendeLussing 8. feb 2018, 22:07, rettet i alt 3 gange.
0
Brugeravatar
Rikke
Indlæg: 2810
Tilmeldt: 10. sep 2015, 11:55
Kort karma: 932
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 9794

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf Rikke » 8. feb 2018, 21:58

Altså... Jeg tager ikke stoffer og jeg selvmedicinerer ikke med alkohol, men jeg er kæmpe fortaler for cannabisolie. Måske hænger accepten og forståelsen sammen med postnummeret? Jo tættere på 2300, des bedre?
0
:whip:
Brugeravatar
TakeAChanceOnMe
Indlæg: 1374
Tilmeldt: 6. aug 2017, 20:04
Kort karma: 167
Geografisk sted: United Kingdom
Likede indlæg: 2441

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf TakeAChanceOnMe » 8. feb 2018, 22:04

Jeg har aldrig rørt nogle former for stoffer selv, men har efter jeg er flyttet haft en omgangskreds hvor det var ganske normalt i det mindste at have prøvet.

Da jeg levede i Danmark kendte jeg én person der har røget/røg hash og det kom faktisk rigtig meget bag på mig. De fleste i min omgangskreds lod til at være ganske godt kørende bare med alkohol.

I England har jeg kendt en der tog alt han kunne få fat på udover crystal meth. Han prøvede at bevise at stoffer kunne tages "ansvarligt", hvilket så betød at han købte heroin, kokain, MDMA og jeg ved ikke hvad over the dark net. Det var meget langt fra min person og jeg kan i bakspejlet slet ikke se hvorfor jeg var i hans selskab.
Derudover var det mest hash - der var 3 dealere bare i den student housing jeg boede i. En af mine venner endte med at sidde og ryge så meget at han dumpede fag på uni og missede ud på en tur over atlanten med alt betalt. Andre røg i starten af første år, men lagde det på hylden fordi det ikke passede overens med den vej de ville gå karrieremæssigt.

Min kærestes bedste ven og dennes storebror tager kokain på fast basis, til det punkt hvor deres venner snakker om at det er et problem for dem både mentalt og også i forhold til deres liv.
Min kæreste har selv brugt stoffer igennem en periode i forbindelse med stor personlig sorg, men kunne nu aldrig finde på at røre det igen. Hans papbror tager/har taget steorider igennem en længere periode, for at blive større. Han ryger også hash til vores store irritation ...

Så jeg havde egentlig et meget beskyttet liv inden jeg flyttede - efter at have stiftet bekendtskab med folk der tager stoffer ligegyldigt hvad grund, er jeg dog bare mere bekræftet i at det gider jeg virkelig ikke at være involveret i. Eller være involveret med folk der er involveret i det for den sags skyld .. Tror det kommer an på hvor man færdes og hvilke typer man omgås med om hvor vidt det er normalt.
0
Brugeravatar
Code71
Indlæg: 1535
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:55
Kort karma: 304
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3359

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf Code71 » 8. feb 2018, 22:07

Det er forholdsvist almindeligt. Desværre. Jeg har feks tre kollegaer som ikke engang ligger skjul på at de tager en "bane" engang i mellem. Det er så klamt, synes jeg
0
Nå jeg hænger jo nok lidt ved. Så "lurer lidt" er suspenderet lige foreløbigt
Ficus
Indlæg: 2105
Tilmeldt: 17. jul 2016, 06:49
Kort karma: 185
Likede indlæg: 2779

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf Ficus » 8. feb 2018, 22:54

Jeg har arbejdet sammen med nogle “hårde typer” på et tidspunkt, det var ikke unormalt at de sniffede Coke. Heller ikke i arbejdstiden. Hash talte nærmest ikke som et stof i de kredse.

De fleste af drengene fra min folkeskole- og ungdomsomgangskreds røg hash. Det var ikke på nogen måde hårde typer, det var kernefamiliebørnene. De var nok ikke afhængige, men det var ligeså normalt at de røg en joint, som at andre ville ryge en cigaret (som de sjovt nok ikke rørte). De er alle rimelig veluddannede og “ordentlige” mennesker her 8-10 år senere.

Jeg selv har en enkelt gang taget en bid af en hashcookie i Amsterdam, sammen med en af ovennævnte drenge. Det sagde mig intet dengang og det siger mig ikke noget i dag.
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 784
Likede indlæg: 14772

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf Juki » 9. feb 2018, 02:37

Jeg har kun prøvet hash og ting i den dur, men det ligger efterhånden år tilbage.

Det er mit indtryk at stoffer er mere udbredt end man umiddelbart skulle tro. Jeg tror ikke det er unormalt at mange "voksne og fornuftige" mennesker fx ryger en joint engang imellem i festligt lag med venner. Det er måske kun et par gange om året, når man har fået afsat børnene og den skal have lidt ekstra. Eller at der bliver eksperimenteret med hashkager osv.

Jeg tror kun jeg har oplevet at være til én fest hvor der blev indtaget andet end hash, i hvert fald hvad jeg ved(hvis vi ser bort fra andre festivalgæster og mennesker i nattelivet) Det var vist amfetamin hvor to af festens gæster gik væk og sniffede det.
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 12060
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1325
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 22341

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf LadyFox » 9. feb 2018, 05:28

Jeg har taget en hel del stoffer af forskellig slags, men det er ikke noget jeg gør mere. De fleste jeg omgås har som minimum prøvet at tage det. Men ingen af mine venner tager stoffer endnu.
Men det er jo klart jeg kender mange der brugte det, når jeg selv gjorde.
Mit indtryk er at det ikke er normalt, men heller ikke unormalt.
0
"For fucks sake, I'm talking dangerous. Don't nobody talk dangerous anymore? Jesus!"
abcd
Indlæg: 4245
Tilmeldt: 21. sep 2016, 12:18
Kort karma: 140
Likede indlæg: 4894

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf abcd » 9. feb 2018, 05:40

Google siger at ca. 4% af 16-20-årige har prøvet kokain. Og at ca. 4% af unge under 25 har taget hårde stoffer inden for det seneste år. Hash har ca. 35% prøvet.

Det passer meget godt med mit billede af udbredelsen, jeg kender nogle enkelte der har prøvet hårde stoffer og en del der har prøvet hash. Det er dog ved at være en del år siden jeg har hørt til det, nu nærmer vi os de 40, og jeg hører aldrig om nogen der lige skal have en joint mere. Jeg har aldrig selv prøvet andet end alkohol. Ikke fordi jeg vil være specielt hellig, jeg har bare ikke lyst til at putte noget i min krop som jeg har købt af en eller anden skummel, ansigtstatoveret type under en bro.
0
HerErJeg
Indlæg: 1274
Tilmeldt: 5. jan 2016, 07:51
Kort karma: 39
Likede indlæg: 1205

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf HerErJeg » 9. feb 2018, 05:49

abcd skrev:Google siger at ca. 4% af 16-20-årige har prøvet kokain. Og at ca. 4% af unge under 25 har taget hårde stoffer inden for det seneste år. Hash har ca. 35% prøvet.

Det passer meget godt med mit billede af udbredelsen, jeg kender nogle enkelte der har prøvet hårde stoffer og en del der har prøvet hash. Det er dog ved at være en del år siden jeg har hørt til det, nu nærmer vi os de 40, og jeg hører aldrig om nogen der lige skal have en joint mere. Jeg har aldrig selv prøvet andet end alkohol. Ikke fordi jeg vil være specielt hellig, jeg har bare ikke lyst til at putte noget i min krop som jeg har købt af en eller anden skummel, ansigtstatoveret type under en bro.


Det er lige de 4% der er farlige, for det svarer til at der sidder en af slagsen i hver skoleklasse, og så kan andre meget let lokkes med på glidebanen.
I steder som Amsterdam har jeg da overvejet om jeg skulle prøve en småkage, men efter at have set Bubber i Thylejren, så er jeg sikker på at jeg vil se lige så dum ud.
0
Brugeravatar
Mavis
Indlæg: 700
Tilmeldt: 17. apr 2017, 11:41
Kort karma: 93
Likede indlæg: 1063

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf Mavis » 9. feb 2018, 06:30

Jeg kender godt nok mange som enten har røget eller ryger en joint en gang i mellem, og så er der et par stykker på min skole, som laver noget svampe-noget.

Hårdere stoffer tales der ikke så højt om, men jeg tror det er mere normalt end man lige tror.
0
Det gode brød. Fra Schulstad. Smager frisk. Og er. I skiver.
ajnaM
Indlæg: 2822
Tilmeldt: 23. feb 2016, 08:02
Kort karma: 306
Likede indlæg: 6486

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf ajnaM » 9. feb 2018, 06:45

Artem skrev:I går var der en tråd om en politikere der havde taget kokain, hvor flere nævnte at der er mange som tager kokain, som om det ikke er noget særligt.
Her til aften har jeg set et program på TV2 om skønhedsstoffer, som steroider, solkure og slankepiller.

Det sammen med at mange mener at cannabis skal være lovligt. Får mig til at tænke på hvor udbredt det er at tage diverse former for ulovlige stoffer, enten for at præstere, får en rus, eller for at se bedre ud? Er det noget i selv bruger? eller har prøvet? Ja og er det jeres indtryk at det er "normalt" i dag?

For personligt kan jeg ikke genkende billedet. Har aldrig selv rørt nogle af de ting, og det er heller ikke mit indtryk at min omgangskreds gør i de ting, men ved dog at nogle enkelte har prøvet at ryge hash, og for hundred år siden som værnepligtig var der en af soldeterkammeraterne der havde gjort i steroider, og af den grund havde de mest vilde bumsesår på ryggen efter det.


Jeg kender kun én, der ikke har prøvet at ryge hash. Og vi har endda en aftale om, at vi skal ud i et sommerhus med en bunke veninder og ryge hende skæv engang, når vi er færdige med at have små børn. :lol:

Ej, jeg har ikke røget hash i mere end 10 år. Jeg har en enkelt gang spist svampe, da jeg var meget ung og dum - men ellers har jeg ikke rørt stoffer. Men jeg ved, det er meget udbredt, og i en del af min omgangskreds har det været meget normalt at tage kokain. Det er dog ikke noget, jeg selv er blevet tilbudt, og jeg har aldrig lagt mærke til det omkring mig - jeg ved bare, at det finder sted.
Min omgangskreds kunne sagtens omfatte Jakob Engel-Schmidt, som jeg i øvrigt har mødt mange gange, og som er en yderst behagelig og sympatisk mand (på trods af, at jeg politisk er i den helt anden ende af spektret), og jeg tror, jeg kender mange, der bruger stoffer på samme måde, som han gør. I øvrigt er min forståelse, at han havde taget stoffer dagen/flere dage inden, han kørte bil, og ikke vidste, det stadig var i blodet - og altså ikke, at han kørte rundt i en kokainrus. Ikke at det forsvarer, at han tager stoffer, eller at det er nogen undskyldning, men jeg synes alligevel, det hører med til historien.

Til gengæld kan jeg ikke forestille mig, at jeg kender nogen, der tager steroider. :gruble:
0
Brugeravatar
Nicolait
Indlæg: 1519
Tilmeldt: 31. aug 2015, 22:26
Kort karma: 63
Likede indlæg: 2056

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf Nicolait » 9. feb 2018, 07:49

Hash var vist normalt i min omgangskreds, da jeg gik i gymnasiet og de første par år på studiet, men jeg har det klare indtryk at folk er faldet af på den, og nu rører de ikke den slags mere.
Selv har jeg ikke prøvet noget stærkere end skunk, og sidste gang jeg røg var, da der var slutrunde i Tyskland.

Enkelte i min omgangskreds er sikkert fortsat endnu, men det er ikke rigtigt noget vi taler om.
0
"If you immediatley know the candle light is fire then the meal was cooked along time ago"
Brugeravatar
TinaW
Indlæg: 1308
Tilmeldt: 17. jan 2018, 13:49
Kort karma: 158
Likede indlæg: 2162

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf TinaW » 9. feb 2018, 07:55

Jeg har aldrig rørt andet end alkohol. Har aldrig nogensinde følt trangen til det.
Og efter at have haft en kæreste, der røg hash på daglig basis og set effekten af dette (tvangsforestillinger, psykose og videre til hårdere stoffer) så skal jeg aldrig nogensinde igen, have nogen i mit liv, der ryger på det niveau. Jeg skal ikke kunne sige, at hvis man ryger en joint hver 14. dag eller til en fest eller lignende, så ville det være diskvalificerende.
Dengang med ham kæresten, der var hash meget udbredt i den gruppe og tror også at flere af de andre (fyrene) tog hårdere ting.
Men nu rører jeg stort set ikke en gang alkohol mere, måske en mokai i ny og næ, hvis det går vildt for sig.
0
AgentPixie
Indlæg: 1162
Tilmeldt: 3. okt 2016, 18:44
Kort karma: 123
Likede indlæg: 2089

Re: Ulovlige stoffer normalt?

Indlægaf AgentPixie » 9. feb 2018, 08:08

Jeg kender rigtig mange der har prøvet hash, og det er alle samfundslag. Coke og MDMA oplever jeg også som værende set som almindeligt, men kender færre der gør sig i den slags.
Jeg kender fx en socialpædagog der plejede at ryge hash hver dag. Det mente han ikke var holdbart i længden, så han stoppede... Og sniffer nu coke i lange baner :sarkasme:

Har selv prøvet hash, men det sagde mig ikke noget. Andre stoffer kunne jeg ikke drømme om at røre.
Jeg synes cannabis skal være lovligt.
0
That awkward moment between birth and death.

Tilbage til "Livets forhold"