Jeg har traditionen tro inviteret mine venner på en herre julefrokost her i december.
Maden skal være klassisk, fed og der skal være rigeligt af den. Jeg kunne dog godt tænke mig at hæve niveauet en tand på min menu, og måske give den en twist. Maden skal stadig være klassisk og i god kvalitet, men mangler lidt inspiration for at kunne give den lidt ekstra gas med en god menu.
De andre år har den set nogenlunde sådan ud:
Forret
Fiskefilet med remoulade
Sild med karrydressing og løg
Rugbrød.
Mellemret
Tarteletter med høns i asparges
Hovedretter
Ribbensteg
Confit de canard
Rødkål
Leverpostej med svampe og bacon
Dessert
Risalamande
Jeg laver generelt det meste selv. Det vil sige fisk er fra fiskehandleren og paneret og stegt, så de er friske. Tarteletterne er lavet på en hel kylling, anden er "hjemmeconfiteret" osv osv.
Derfor...inspiration til et twist eller ændringer?
Hæve niveau på herre julefrokost
Re: Hæve niveau på herre julefrokost
Ris ala mande panne Cotta i stedet for ris ala mande
1
Tryk på *
Re: Hæve niveau på herre julefrokost
Falstria skrev:
Hvad med grønlangkål med brunede kartofler, sylte, medister, skinke og sennep (den til mænd) ?
Da Danmark holdt op med at være et ludfattigt landbrugssamfund, og begyndte at importere mad, fik man bekræftet mistanken hos befolkningen om, at det smagte af lort og også var en smule klamt, og man holdt op med at spise det.
4
Essen meine sheisse. Schmäct gut, jah?
All poopoo times are peepee times, but not all peepee times are poopoo times.
-
- Likede indlæg: 20787
Re: Hæve niveau på herre julefrokost
Uhm, jeg synes det lyder ret godt, det dér, og fedt at du går op i at tingene er hjemmelavede.
Hvis du selv laver mayonnaisen er der ikke langt til en hjemmelavet remoulade.
Lav rødkål en selv og put en stjeranis med i kogningen (det smager uhyggeligt godt) og lidt andefedt til sidst hvis du har noget af det.
Er enig i der skal være karse til karrysild en.
Paner og steg fiskefilet'er selv.
Et godt og friskt rugbrød fra bageren.
En god hjemmelavet snaps. (måske nok lidt sent) ellers så gerne flere gode købte snapse (ikke rød Ålborg, vel)
Hvis jeg skulle supplere med en ret ville det være glaseret skinke og stuvet spinat.
Tarteletterne ville jeg pynte med nogle flotte rejer og dild. Hvis håndpillede rejer fra fiskehandleren er over budget så køb nogle store frosne og tø dem langsomt op i køleskabet.
Det var mine umiddelbare bud. Måske kommer mere til.
Hvis du selv laver mayonnaisen er der ikke langt til en hjemmelavet remoulade.
Lav rødkål en selv og put en stjeranis med i kogningen (det smager uhyggeligt godt) og lidt andefedt til sidst hvis du har noget af det.
Er enig i der skal være karse til karrysild en.
Paner og steg fiskefilet'er selv.
Et godt og friskt rugbrød fra bageren.
En god hjemmelavet snaps. (måske nok lidt sent) ellers så gerne flere gode købte snapse (ikke rød Ålborg, vel)
Hvis jeg skulle supplere med en ret ville det være glaseret skinke og stuvet spinat.
Tarteletterne ville jeg pynte med nogle flotte rejer og dild. Hvis håndpillede rejer fra fiskehandleren er over budget så køb nogle store frosne og tø dem langsomt op i køleskabet.
Det var mine umiddelbare bud. Måske kommer mere til.
0
Re: Hæve niveau på herre julefrokost
Jeg ville servere kryddersild med tilbehør af hakket rødløg, friskrevet peberrod og syltede kapers. Det smager fantastisk!
0
Re: Hæve niveau på herre julefrokost
Det lyder allerede som et højt niveau når du laver det hele selv Det lyder lækkert.
Jeg ville også lave Mayo/ remo selv og tilføje rejer/rejemad. Og kapers til silden. Evt lav karrydressingen på flødeskum. I min barndoms Jylland hed det skrummerum.
Kamsteg/flæskesteg i stedet for ribbensteg.
Hvis du tilføjer ost så vil jeg foreslå en blå ost, fx blå kornblomst på peberkager (ja! Det er sygt lækkert) med dadler og portvin til.
Cheesecake til dessert i stedet for risalamande. Jeg har en god opskrift på en juleagtig cheesecake hvis du er interesseret.
Jeg ville også lave Mayo/ remo selv og tilføje rejer/rejemad. Og kapers til silden. Evt lav karrydressingen på flødeskum. I min barndoms Jylland hed det skrummerum.
Kamsteg/flæskesteg i stedet for ribbensteg.
Hvis du tilføjer ost så vil jeg foreslå en blå ost, fx blå kornblomst på peberkager (ja! Det er sygt lækkert) med dadler og portvin til.
Cheesecake til dessert i stedet for risalamande. Jeg har en god opskrift på en juleagtig cheesecake hvis du er interesseret.
0
Re: Hæve niveau på herre julefrokost
Falstria skrev:Aragorn skrev:Falstria skrev:
Hvad med grønlangkål med brunede kartofler, sylte, medister, skinke og sennep (den til mænd) ?
Da Danmark holdt op med at være et ludfattigt landbrugssamfund, og begyndte at importere mad, fik man bekræftet mistanken hos befolkningen om, at det smagte af lort og også var en smule klamt, og man holdt op med at spise det.
Eller også glemte man opskriften visse steder, der er ingen på sjælland der kan lave grønlangkål.
Hvis andre nyder det, skal de bare have lov til det.
Men jeg må indrømme, og sige helt ærligt, at på trods af at jeg er en voksen mand, så giver det mig kvalme, min opkastrefleks går i gang, og jeg bliver skabagtig som kræsne personer bliver, når de smager noget, de ikke bryder sig om. Du ved, den der - åh nu dør jeg sikkert fordi oliven smager så dårligt.
0
Essen meine sheisse. Schmäct gut, jah?
All poopoo times are peepee times, but not all peepee times are poopoo times.
Re: Hæve niveau på herre julefrokost
Tak for alle ideerne. Vil helst sikkert tage nogle af dem til mig.
Rødkålen er selvfølgelig hjemmelavet og med andefedt . Skal alligevel lave til juleaften, så laver bare en ekstra stor portion.
Nu er jeg ikke selv den store snapsefan, men det skal selvfølgelig være der - så silden kan få lidt at svømme i Anbefalinger til en snaps som er så langt fra rød aalborg, som det kan lade sig gøre?
Rødkålen er selvfølgelig hjemmelavet og med andefedt . Skal alligevel lave til juleaften, så laver bare en ekstra stor portion.
Nu er jeg ikke selv den store snapsefan, men det skal selvfølgelig være der - så silden kan få lidt at svømme i Anbefalinger til en snaps som er så langt fra rød aalborg, som det kan lade sig gøre?
0
Re: Hæve niveau på herre julefrokost
HappyPaww skrev:Man må altså ikke erstatte risalamanden
Jo man må. Jeg har fået festudvalget på mit arbejde til at erstatte den med kejserinderis.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Re: Hæve niveau på herre julefrokost
Falstria skrev:Aragorn skrev:Falstria skrev:
Hvad med grønlangkål med brunede kartofler, sylte, medister, skinke og sennep (den til mænd) ?
Da Danmark holdt op med at være et ludfattigt landbrugssamfund, og begyndte at importere mad, fik man bekræftet mistanken hos befolkningen om, at det smagte af lort og også var en smule klamt, og man holdt op med at spise det.
Eller også glemte man opskriften visse steder, der er ingen på sjælland der kan lave grønlangkål.
Jeg kan meget godt lide det. Min mor har lavet det hvert år 2. juledag. Det er på Sjælland.
0
Re: Hæve niveau på herre julefrokost
Tobywan skrev:Jeg har traditionen tro inviteret mine venner på en herre julefrokost her i december.
Maden skal være klassisk, fed og der skal være rigeligt af den. Jeg kunne dog godt tænke mig at hæve niveauet en tand på min menu, og måske give den en twist. Maden skal stadig være klassisk og i god kvalitet, men mangler lidt inspiration for at kunne give den lidt ekstra gas med en god menu.
De andre år har den set nogenlunde sådan ud:
Forret
Fiskefilet med remoulade
Sild med karrydressing og løg
Rugbrød.
Mellemret
Tarteletter med høns i asparges
Hovedretter
Ribbensteg
Confit de canard
Rødkål
Leverpostej med svampe og bacon
Dessert
Risalamande
Jeg laver generelt det meste selv. Det vil sige fisk er fra fiskehandleren og paneret og stegt, så de er friske. Tarteletterne er lavet på en hel kylling, anden er "hjemmeconfiteret" osv osv.
Derfor...inspiration til et twist eller ændringer?
Overvejer en kønsskifte operation lige nu....Der er ikke noget jeg ville ændre....Altså det skulle være at der kom noget ost med ind i ligningen...Men jeg er så også vild med ost...Og mener at alle måltider bør omfatte mindst 1 slags ost.
0
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden
Citat Hella Joof