Sous Vide
- Tricolette
- Indlæg: 1674
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
- Kort karma: 390
- Geografisk sted: Himmerland
- Likede indlæg: 3883
Sous Vide
I foråret fik jeg en sous vide stav fra Steba, og har fået lavet nogle gevaldigt vellykkede bøffer - de har været som smør at skære i
Men nu vil jeg gerne udvide mine muligheder, så tænkte, om nogle herinde er friske på at dele ud af erfaringer?
Men nu vil jeg gerne udvide mine muligheder, så tænkte, om nogle herinde er friske på at dele ud af erfaringer?
0
Re: Sous Vide
Svinekæber
https://www.sousvidetools.com/toolshed/ ... sous-vide/
prøv også på samme måde med æblebåde og små perleløg og en sødlig mørk øl, f.eks. chokolade porter, i stedet for gulerødder, løg og fond.
https://www.sousvidetools.com/toolshed/ ... sous-vide/
prøv også på samme måde med æblebåde og små perleløg og en sødlig mørk øl, f.eks. chokolade porter, i stedet for gulerødder, løg og fond.
2
Do as I say!
- Tricolette
- Indlæg: 1674
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
- Kort karma: 390
- Geografisk sted: Himmerland
- Likede indlæg: 3883
Re: Sous Vide
Wizzze skrev:Svinekæber
https://www.sousvidetools.com/toolshed/ ... sous-vide/
prøv også på samme måde med æblebåde og små perleløg og en sødlig mørk øl, f.eks. chokolade porter, i stedet for gulerødder, løg og fond.
Den må jeg se nærmere på - er bare ikke så stærk i de der udenlandske sprog
0
- Daine
- Indlæg: 24611
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3193
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36731
Re: Sous Vide
Jeg har ingen konkrete opskrifter, men jeg er jo ikke boghandler for ingenting Disse bøger kunne måske være en ide at kigge i. Vi sælger en del af grundbogen
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
- Tricolette
- Indlæg: 1674
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
- Kort karma: 390
- Geografisk sted: Himmerland
- Likede indlæg: 3883
Re: Sous Vide
Daine skrev:Jeg har ingen konkrete opskrifter, men jeg er jo ikke boghandler for ingenting Disse bøger kunne måske være en ide at kigge i. Vi sælger en del af grundbogen
Har faktisk lige købt den først bog i dag, så nu skal den studeres lidt.
De 2 andre kan komme på ønskelisten til jul
1
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Sous Vide
Ikke for at være sortseer, men jeg tænker bare, at der går da enormt meget plastic til at lave sous vide?
Så køber man en økologisk state of the art bøf eller? Og så skal man bruge en masse plastic hver gang.
Findes der er noget mere miljøvenligt materiale?
For jeg synes også, at sous vide er lækkert.
Det harmonerer måske bare mindre med en miljøbevidst livsstil.
Så køber man en økologisk state of the art bøf eller? Og så skal man bruge en masse plastic hver gang.
Findes der er noget mere miljøvenligt materiale?
For jeg synes også, at sous vide er lækkert.
Det harmonerer måske bare mindre med en miljøbevidst livsstil.
1
Hæklerier på hjernen
Re: Sous Vide
Sophies-mor skrev:Ikke for at være sortseer, men jeg tænker bare, at der går da enormt meget plastic til at lave sous vide?
Så køber man en økologisk state of the art bøf eller? Og så skal man bruge en masse plastic hver gang.
Findes der er noget mere miljøvenligt materiale?
For jeg synes også, at sous vide er lækkert.
Det harmonerer måske bare mindre med en miljøbevidst livsstil.
Hvis man skal være miljøvenlig bør man vel bare generelt gå uden om kød, og så er sous vide jo alligevel ikke så brugbart. Men man kan også vælge at bruge genbrugelige poser.
1
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Sous Vide
Filipai skrev:Sophies-mor skrev:Ikke for at være sortseer, men jeg tænker bare, at der går da enormt meget plastic til at lave sous vide?
Så køber man en økologisk state of the art bøf eller? Og så skal man bruge en masse plastic hver gang.
Findes der er noget mere miljøvenligt materiale?
For jeg synes også, at sous vide er lækkert.
Det harmonerer måske bare mindre med en miljøbevidst livsstil.
Hvis man skal være miljøvenlig bør man vel bare generelt gå uden om kød, og så er sous vide jo alligevel ikke så brugbart. Men man kan også vælge at bruenbrugelige poserge g.
Genbrugelige poser?
Specialposer eller bare alm. fryseposer, man vasker?
Totalt sous vide begynder
Ja, men man skal vel starte i det små? Plastic er jo ikke... fantastisk.
0
Hæklerier på hjernen
Re: Sous Vide
Sophies-mor skrev:Ikke for at være sortseer, men jeg tænker bare, at der går da enormt meget plastic til at lave sous vide?
Så køber man en økologisk state of the art bøf eller? Og så skal man bruge en masse plastic hver gang.
Findes der er noget mere miljøvenligt materiale?
For jeg synes også, at sous vide er lækkert.
Det harmonerer måske bare mindre med en miljøbevidst livsstil.
"Normalt" plastik i Danmark er ikke et kæmpe miljøproblem, i og med at langt størstedelen ender på forbrændingen. USA og Europa står sammenlagt for 40% af verdens plastikproduktion, men kun 2% af forureningen af verdenshavene.
Hvis man vil gøre noget i den afdeling, kan man evt i stedet kigge på udledningen af mikroplast, der ikke bliver fanget af vores rensningsanlæg, men udledes direkte i havet/naturen. Det sker f.eks. ved:
- vask af syntetisk tøj
- kørsel i bil (bitte små fragmenter af dækkes slides af og ender dermed i naturen)
- løb i gummisko (samme som med bilen, dog i et noget mindre omfang!)
- brug af skrubbecreme/tandpasta/div plejeprodukter med mikroplast (PE og PP)
- at smide ens kontaktlinser i toilettet/vasken fremfor skraldespanden.
0
Re: Sous Vide
Sophies-mor skrev:Filipai skrev:Sophies-mor skrev:Ikke for at være sortseer, men jeg tænker bare, at der går da enormt meget plastic til at lave sous vide?
Så køber man en økologisk state of the art bøf eller? Og så skal man bruge en masse plastic hver gang.
Findes der er noget mere miljøvenligt materiale?
For jeg synes også, at sous vide er lækkert.
Det harmonerer måske bare mindre med en miljøbevidst livsstil.
Hvis man skal være miljøvenlig bør man vel bare generelt gå uden om kød, og så er sous vide jo alligevel ikke så brugbart. Men man kan også vælge at bruenbrugelige poserge g.
Genbrugelige poser?
Specialposer eller bare alm. fryseposer, man vasker?
Totalt sous vide begynder
Ja, men man skal vel starte i det små? Plastic er jo ikke... fantastisk.
Helt enig, er faktisk igang med at forsøge at tage patent på en ny emballage som udleder 260 gange mindre CO2 end normal plastik, dog mere målrettet til andre lande, da det i DK ikke er et stort problem. Men ikke desto mindre er kød VIRKELIGT meget værre. Så hvis du i stedet tager kød ud af et enkelt måltid om ugen, så kan du fint sous vide en gang i mellem.
Men hvis man gider besværet, så kan man få kraftige lynlås poser der kan renses (tror vidst også de kan komme i opvaskeren)
2
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Sous Vide
Filipai skrev:Sophies-mor skrev:Filipai skrev:Sophies-mor skrev:Ikke for at være sortseer, men jeg tænker bare, at der går da enormt meget plastic til at lave sous vide?
Så køber man en økologisk state of the art bøf eller? Og så skal man bruge en masse plastic hver gang.
Findes der er noget mere miljøvenligt materiale?
For jeg synes også, at sous vide er lækkert.
Det harmonerer måske bare mindre med en miljøbevidst livsstil.
Hvis man skal være miljøvenlig bør man vel bare generelt gå uden om kød, og så er sous vide jo alligevel ikke så brugbart. Men man kan også vælge at bruenbrugelige poserge g.
Genbrugelige poser?
Specialposer eller bare alm. fryseposer, man vasker?
Totalt sous vide begynder
Ja, men man skal vel starte i det små? Plastic er jo ikke... fantastisk.
Helt enig, er faktisk igang med at forsøge at tage patent på en ny emballage som udleder 260 gange mindre CO2 end normal plastik, dog mere målrettet til andre lande, da det i DK ikke er et stort problem. Men ikke desto mindre er kød VIRKELIGT meget værre. Så hvis du i stedet tager kød ud af et enkelt måltid om ugen, så kan du fint sous vide en gang i mellem.
Men hvis man gider besværet, så kan man få kraftige lynlås poser der kan renses (tror vidst også de kan komme i opvaskeren)
Vi kører allerede kødløs dag, så dét er ikke noget problem dér
Lyder som et spændende projekt.
0
Hæklerier på hjernen
- Tricolette
- Indlæg: 1674
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
- Kort karma: 390
- Geografisk sted: Himmerland
- Likede indlæg: 3883
Re: Sous Vide
For lige at komme tilbage til meningen med tråden, så kastede jeg mig ud i en flæskesteg i dag.
Ca. 9 timer ved 59°, efterfulgt af en hurtig tur på panden.
Sværden var separat og fik 5 timer i karet, derefter i ovnen ved 200°. Aldrig har jeg lavet så sprød en sværd, den nærmest smuldrede, da den skulle deles.
Men hold op hvor var det en god mør og saftig steg. Helt klart den vej julestegen skal tilberedes, må bare lige øve lidt mere.
Ca. 9 timer ved 59°, efterfulgt af en hurtig tur på panden.
Sværden var separat og fik 5 timer i karet, derefter i ovnen ved 200°. Aldrig har jeg lavet så sprød en sværd, den nærmest smuldrede, da den skulle deles.
Men hold op hvor var det en god mør og saftig steg. Helt klart den vej julestegen skal tilberedes, må bare lige øve lidt mere.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
7
Re: Sous Vide
Googlede før sous vide and. Det lød MEGET besværligt og tidskrævende i mine øjne. Og jeg undrede mig over at kødet skulle ligge i 24-48 timer på køl og i plastic i ovnen (Ville jeg jo tro smeltede) og derefter kunne man gemme det i flere måneder ????
For mig lyder det som råddent kød tilsidst. Hvordan skulle det kunne holde sig så længe ???
For mig lyder det som råddent kød tilsidst. Hvordan skulle det kunne holde sig så længe ???
0
Re: Sous Vide
Myth skrev:Googlede før sous vide and. Det lød MEGET besværligt og tidskrævende i mine øjne. Og jeg undrede mig over at kødet skulle ligge i 24-48 timer på køl og i plastic i ovnen (Ville jeg jo tro smeltede) og derefter kunne man gemme det i flere måneder ????
For mig lyder det som råddent kød tilsidst. Hvordan skulle det kunne holde sig så længe ???
Det lyder altså også enormt klamt. Jeg er helt med på, at langtidstegning og vacuum er en killer for de fleste bakterier - men flere måneder?? Ew! Jeg vil mene det MAX kan holde sig i en uges tid.
1
- Tricolette
- Indlæg: 1674
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
- Kort karma: 390
- Geografisk sted: Himmerland
- Likede indlæg: 3883
Re: Sous Vide
Annione skrev:Myth skrev:Googlede før sous vide and. Det lød MEGET besværligt og tidskrævende i mine øjne. Og jeg undrede mig over at kødet skulle ligge i 24-48 timer på køl og i plastic i ovnen (Ville jeg jo tro smeltede) og derefter kunne man gemme det i flere måneder ????
For mig lyder det som råddent kød tilsidst. Hvordan skulle det kunne holde sig så længe ???
Det lyder altså også enormt klamt. Jeg er helt med på, at langtidstegning og vacuum er en killer for de fleste bakterier - men flere måneder?? Ew! Jeg vil mene det MAX kan holde sig i en uges tid.
Jeg er langt fra ekspert ud i sous vide, og har ingen intentioner om at blive det.
Det med at vakumpakke kødet og lade det ligge på køl i et døgns tid, det gør man jo også, når man marinerer et stykke kød til tilberedning dagen efter.
Den med ovnen - her gætter jeg på, at der er tale om en dampovn, som indstilles på feks 59 grader. Det smelter plastikken ikke ved. Alternativ kommes kødet (i vakum) i et sous videkar med vand (sous vide maskine eller stav), som sørger for at vandet holder en konstant temperatur på 59 grader. Det er denne proces, som mørner kødet helt fantastisk.
Herefter pakkes kødet ud, og det får en hurtig tur i ovnen eller panden for at få stegeskorpen.
Har godt set nogle snakke om, at kødet efter en hurtig nedkøling efter badet kan holde sig længe i vakumpakkerne i køleskabet - dette kommer ikke til at ske hos mig. Hvis noget skulle gemmes på den måde, ville det blive i fryseren.
0