Okseculotte og tilbehør - hjælp
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Kantarelsovs men er i tvivl om sæsonen er ved at være ovre så dem for to uger siden
0
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Netto har lige for tiden en øko rødvin til 50 kr. Den var fin i sovs, og også lækker at drikke.
Portvin ville jeg bare snuppe den til 50 kr i netto.
Portvin ville jeg bare snuppe den til 50 kr i netto.
0
- PaleSeptember
- Indlæg: 11502
- Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
- Kort karma: 909
- Likede indlæg: 18526
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
De her hasselbackkartofler smager super godt og er lidt anderledes end de klassiske:
https://madensverden.dk/hasselback-kartofler-rasp/
Bearnaise er jo altid godt, og vi plejer at bruge den fra Bähncke, ellers er rødvinssauce eller kantarelflødesauce også godt.
Klassisk broccolisalat kan også sagtens gå til.
Derudover vil jeg foreslå rødløgskompot til - det er godt til alt!
1 kg rødløg
5 spsk brun farin
5 spsk mørk balsamico
1/4 bundt frisk timian
Salt og peber
Med på grillen sætter man en alubakke med rødløgne som er skåret i rustikke både og overhældt med den brune farin, balsamico, det 1/4 bundt hakket timian og salt og peber, denne rødløgskompot står på grillen til den er blevet sådan lidt "klistret marmelade agtigt" Man behøver heller ingen sauce til denne ret da saften fra løgene fungere som sauce
https://madensverden.dk/hasselback-kartofler-rasp/
Bearnaise er jo altid godt, og vi plejer at bruge den fra Bähncke, ellers er rødvinssauce eller kantarelflødesauce også godt.
Klassisk broccolisalat kan også sagtens gå til.
Derudover vil jeg foreslå rødløgskompot til - det er godt til alt!
1 kg rødløg
5 spsk brun farin
5 spsk mørk balsamico
1/4 bundt frisk timian
Salt og peber
Med på grillen sætter man en alubakke med rødløgne som er skåret i rustikke både og overhældt med den brune farin, balsamico, det 1/4 bundt hakket timian og salt og peber, denne rødløgskompot står på grillen til den er blevet sådan lidt "klistret marmelade agtigt" Man behøver heller ingen sauce til denne ret da saften fra løgene fungere som sauce
1
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Lykke skrev:Netto har lige for tiden en øko rødvin til 50 kr. Den var fin i sovs, og også lækker at drikke.
Portvin ville jeg bare snuppe den til 50 kr i netto.
Jeg kunne selvfølgelig godt køre i Netto, selv om jeg sjældent handler i Dansk Supermarked.
Men vigtigst, smager de godt?
0
Hæklerier på hjernen
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Sophies-mor skrev:Hvilken - ikke for dyr - portvin kan jeg købe til en rødvinsglace?
Ja, der skal portvin i også
Vi har portvin. Men det er pænt dyre flasker, hvor det meste er øremærket til særlige lejligheder.
Rødvin, hvilken vil I anbefale?
Jeg skal bruge cirka 2 flasker.
Den skal naturligvis smage godt. Men tænker om jeg skal købe 2 x bag in box rødvine af samme mærke og så bruge cirka de to nævnte flasker af indholdet af den ene, servere resten og tage hul på nr. 2, når der skal serveres mere.
Fra i morgen har Spar "Livgardens Portvin" fra Warre, til 80kr. det er en rigtig god reserve port, som du også nemt vil kunne servere for gæster eller nyde selv, når du har taget til sovsen. Er det kun til sovsen, så kan du bare tage den billigste ruby port du kan finde.
Til culotte, så kan jeg godt lide en kraftig italiener (Barolo eller Brunello) eller også en sydfransk blend med et højt Grenache indhold.
1
Do as I say!
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Okay. Har så i dag fundet ud af, at mit vegetar familiemedlem er blevet veganer.
Så skal lige ændre min menu til hende fra fisk med hollandaise til noget andet.
Jeg har ingen idé om, hvad jeg kan lave.
Hvad kan I anbefale?
Må man bruge buillontern/ fond?
Hvad er go-nogo?
Googler, når hjemme, men inspiration og gode råd er kærkomne.
Så skal lige ændre min menu til hende fra fisk med hollandaise til noget andet.
Jeg har ingen idé om, hvad jeg kan lave.
Hvad kan I anbefale?
Må man bruge buillontern/ fond?
Hvad er go-nogo?
Googler, når hjemme, men inspiration og gode råd er kærkomne.
0
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Sophies-mor skrev:Okay. Har så i dag fundet ud af, at mit vegetar familiemedlem er blevet veganer.
Så skal lige ændre min menu til hende fra fisk med hollandaise til noget andet.
Jeg har ingen idé om, hvad jeg kan lave.
Hvad kan I anbefale?
Må man bruge buillontern/ fond?
Hvad er go-nogo?
Googler, når hjemme, men inspiration og gode råd er kærkomne.
Når man har så explicitte krav til kosten, så synes jeg faktisk det er i orden at bede vedkommende selv tage mad med. Og nej, fond (fra dyr) er no-go, ligesom alt andet der stammer fra et levende væsen.
1
- Skorstenen
- Indlæg: 4851
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
- Kort karma: 544
- Likede indlæg: 8751
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
MOGA skrev:Sophies-mor skrev:Okay. Har så i dag fundet ud af, at mit vegetar familiemedlem er blevet veganer.
Så skal lige ændre min menu til hende fra fisk med hollandaise til noget andet.
Jeg har ingen idé om, hvad jeg kan lave.
Hvad kan I anbefale?
Må man bruge buillontern/ fond?
Hvad er go-nogo?
Googler, når hjemme, men inspiration og gode råd er kærkomne.
Når man har så explicitte krav til kosten, så synes jeg faktisk det er i orden at bede vedkommende selv tage mad med. Og nej, fond (fra dyr) er no-go, ligesom alt andet der stammer fra et levende væsen.
Formentlig holder hun sig vel bare til kartofler og grønt.
1
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Sophies-mor skrev:Okay. Har så i dag fundet ud af, at mit vegetar familiemedlem er blevet veganer.
Så skal lige ændre min menu til hende fra fisk med hollandaise til noget andet.
Jeg har ingen idé om, hvad jeg kan lave.
Hvad kan I anbefale?
Må man bruge buillontern/ fond?
Hvad er go-nogo?
Googler, når hjemme, men inspiration og gode råd er kærkomne.
Grøntsags bouillon eller fond er ok, men ikke de andre.
Hvis du laver f.eks. rødbedebøffer, så kan du serverer det samme tilbehør som til culotten
http://www.veganer.nu/opskrift/roedboeffer/
1
Do as I say!
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
MOGA skrev:Sophies-mor skrev:Okay. Har så i dag fundet ud af, at mit vegetar familiemedlem er blevet veganer.
Så skal lige ændre min menu til hende fra fisk med hollandaise til noget andet.
Jeg har ingen idé om, hvad jeg kan lave.
Hvad kan I anbefale?
Må man bruge buillontern/ fond?
Hvad er go-nogo?
Googler, når hjemme, men inspiration og gode råd er kærkomne.
Når man har så explicitte krav til kosten, så synes jeg faktisk det er i orden at bede vedkommende selv tage mad med. Og nej, fond (fra dyr) er no-go, ligesom alt andet der stammer fra et levende væsen.
Hun har ikke krævet noget som helst
0
Hæklerier på hjernen
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Sidst vi havde gæster stod menuen faktisk på culotte, dertil selleri/græskarmos ( kogt og blendet/pisket med mælk, rigeligt smør og parmesan, tilsmagt med salt og peber. Man kan self vælge enat mos med det man bedst kan lide, søde kartofler og selleri er også lækkert) dertil damper broccoli, et lækkert stykke brød og en hjemmelavet rødvinssovs.. mos og sovs kan laves i for vejen. Vi intervalsteger kødet og det bliver perfekt hver gang!
1
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
oOxXxOo skrev:Sidst vi havde gæster stod menuen faktisk på culotte, dertil selleri/græskarmos ( kogt og blendet/pisket med mælk, rigeligt smør og parmesan, tilsmagt med salt og peber. Man kan self vælge enat mos med det man bedst kan lide, søde kartofler og selleri er også lækkert) dertil damper broccoli, et lækkert stykke brød og en hjemmelavet rødvinssovs.. mos og sovs kan laves i for vejen. Vi intervalsteger kødet og det bliver perfekt hver gang!
Varmer du så bare mosen op dagen efter?
0
Hæklerier på hjernen
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Sophies-mor skrev:oOxXxOo skrev:Sidst vi havde gæster stod menuen faktisk på culotte, dertil selleri/græskarmos ( kogt og blendet/pisket med mælk, rigeligt smør og parmesan, tilsmagt med salt og peber. Man kan self vælge enat mos med det man bedst kan lide, søde kartofler og selleri er også lækkert) dertil damper broccoli, et lækkert stykke brød og en hjemmelavet rødvinssovs.. mos og sovs kan laves i for vejen. Vi intervalsteger kødet og det bliver perfekt hver gang!
Varmer du så bare mosen op dagen efter?
Ja, det kan snildt varmes i gryde eller i ovn. Det skal self gennemvarmes til minimum 75 grader..
1
- POCKETKITTEN
- Indlæg: 5607
- Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
- Kort karma: 1484
- Likede indlæg: 22868
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Helt klart hasselbachkartofler (og/eller gulerødder), ovnbagte rødløg (de bliver søde og karameliserede) og en rødvinssauce.
1
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp
Jeg er kommet lidt i tvivl...
Mand foreslog, at jeg lavede en sauce, som han tidligere har lavet. Jeg var desværre syg dengang, så fik aldrig smagt det selv. Men der var næsten slåskamp over det.
At kødet bliver lagt i en bradepande ovenpå en blanding af krydderurt i stilke, knoldselleri, porre, æble og tomater.
Når kødet så er stegt og tages ud for at hvile, blendes indholdet af bradepanden (minus krydderistilke) til en jævn glat sauce med salt og peber.
Det er måske lidt nemmere og kræver ikke en ekstra gryde. Men... jeg ved ikke helt, hvad jeg egentlig synes.
Hvis jeg laver grøntsagssauce, skal der ikke laves rodfrugtmos.
Og jeg tror næsten, at jeg laver Wizzzes rødbøffer til min veganer familie.
Mand foreslog, at jeg lavede en sauce, som han tidligere har lavet. Jeg var desværre syg dengang, så fik aldrig smagt det selv. Men der var næsten slåskamp over det.
At kødet bliver lagt i en bradepande ovenpå en blanding af krydderurt i stilke, knoldselleri, porre, æble og tomater.
Når kødet så er stegt og tages ud for at hvile, blendes indholdet af bradepanden (minus krydderistilke) til en jævn glat sauce med salt og peber.
Det er måske lidt nemmere og kræver ikke en ekstra gryde. Men... jeg ved ikke helt, hvad jeg egentlig synes.
Hvis jeg laver grøntsagssauce, skal der ikke laves rodfrugtmos.
Og jeg tror næsten, at jeg laver Wizzzes rødbøffer til min veganer familie.
0
Hæklerier på hjernen