Okseculotte og tilbehør - hjælp

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Muspel » 12. nov 2017, 11:38

Sophies-mor skrev:Jeg er kommet lidt i tvivl...
Mand foreslog, at jeg lavede en sauce, som han tidligere har lavet. Jeg var desværre syg dengang, så fik aldrig smagt det selv. Men der var næsten slåskamp over det.
At kødet bliver lagt i en bradepande ovenpå en blanding af krydderurt i stilke, knoldselleri, porre, æble og tomater.
Når kødet så er stegt og tages ud for at hvile, blendes indholdet af bradepanden (minus krydderistilke) til en jævn glat sauce med salt og peber.

Det er måske lidt nemmere og kræver ikke en ekstra gryde. Men... jeg ved ikke helt, hvad jeg egentlig synes.
Hvis jeg laver grøntsagssauce, skal der ikke laves rodfrugtmos.
:gruble:

Og jeg tror næsten, at jeg laver Wizzzes rødbøffer til min veganer familie.


På aarstidernes hjemmeside kan man se opskrifter til alle deres kasser, og de har en vegansk kasse. Den kan du bruge som inspiration.
1
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9492
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7810

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Sophies-mor » 14. nov 2017, 14:11

Hvis man nu skulle lave en tartelet med grøntsagsfyld, hvad ville I så komme i?
:gruble:

Og et tillægsspørgsmål - hvad passer til papirtynde skiver (knold)selleri? Sammen med ærtecreme.
Bacon, parmaskinke, andet?
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Wizzze » 14. nov 2017, 14:36

Sophies-mor skrev:Hvis man nu skulle lave en tartelet med grøntsagsfyld, hvad ville I så komme i?
:gruble:


Jeg ville lave en fyld af asparges og champignon/svampe. Tag f.eks. en blanding af champignon og portobellosvampe, kog halvdelen i grøntsags bouillon, og rist den anden halvdel på panden. Lav en klassisk opbagt sovs på aspargesvandet og lidt af grøntsagsbouillonen, hvor du erstatter smør/mælk med kokossmør og kokosmælk eller mandelsmør og mandelmælk. Hak/riv champignon/svampe, så det bliver lidt ala afpillet kyllingekød og vend så ned i sovs med asparges. Varm igennem, fyld i skaller, og server med lidt grønt på toppen.

Nogen bruger også ærter og gulerødder i deres tarteletfyld. Personligt synes jeg det bliver lidt for meget ala stuvede grøntsager, som til en frikadelle eller karbonade, så det bruger jeg aldrig i mine tarteletter, hellere flere asparges :savl: Men jeg er også stokkonservativ og lidt højrøvet :genert: så hvis I er til ærter og gulerødder i tarteletter, så brug det også.
1
Do as I say! :whip:
MOGA
Indlæg: 4032
Tilmeldt: 21. aug 2015, 20:34
Kort karma: 521
Likede indlæg: 7352

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf MOGA » 14. nov 2017, 16:26

Sophies-mor skrev:Hvis man nu skulle lave en tartelet med grøntsagsfyld, hvad ville I så komme i?
:gruble:

Og et tillægsspørgsmål - hvad passer til papirtynde skiver (knold)selleri? Sammen med ærtecreme.
Bacon, parmaskinke, andet?


Hvordan vil du lave en tartelet uden smør? :genert:

Hvis du grejer de, ville jeg putte nogle lækre svampe og asparges i. Det kunne i øvrigt også være glimrende i en risotto.
1
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9492
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7810

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Sophies-mor » 14. nov 2017, 17:26

Tak. Det lyder godt med asparges og svampe.

Hvordan med knoldselleri og kødet?
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Wizzze » 14. nov 2017, 17:32

MOGA skrev:
Sophies-mor skrev:Hvis man nu skulle lave en tartelet med grøntsagsfyld, hvad ville I så komme i?
:gruble:

Og et tillægsspørgsmål - hvad passer til papirtynde skiver (knold)selleri? Sammen med ærtecreme.
Bacon, parmaskinke, andet?


Hvordan vil du lave en tartelet uden smør? :genert:

Hvis du grejer de, ville jeg putte nogle lækre svampe og asparges i. Det kunne i øvrigt også være glimrende i en risotto.


De fleste af dem du kan købe i dag er lavet med plantemargarine, ikke smør, så de er Veganer safe, det er os andre der bliver snydt, butterdej uden smør :rulle:
0
Do as I say! :whip:
MOGA
Indlæg: 4032
Tilmeldt: 21. aug 2015, 20:34
Kort karma: 521
Likede indlæg: 7352

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf MOGA » 14. nov 2017, 19:38

Wizzze skrev:
MOGA skrev:
Sophies-mor skrev:Hvis man nu skulle lave en tartelet med grøntsagsfyld, hvad ville I så komme i?
:gruble:

Og et tillægsspørgsmål - hvad passer til papirtynde skiver (knold)selleri? Sammen med ærtecreme.
Bacon, parmaskinke, andet?


Hvordan vil du lave en tartelet uden smør? :genert:

Hvis du grejer de, ville jeg putte nogle lækre svampe og asparges i. Det kunne i øvrigt også være glimrende i en risotto.




De fleste af dem du kan købe i dag er lavet med plantemargarine, ikke smør, så de er Veganer safe, det er os andre der bliver snydt, butterdej uden smør :rulle:


Svindel og humbug!
1
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9492
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7810

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Sophies-mor » 14. nov 2017, 19:43

MOGA skrev:
Wizzze skrev:
MOGA skrev:
Sophies-mor skrev:Hvis man nu skulle lave en tartelet med grøntsagsfyld, hvad ville I så komme i?
:gruble:

Og et tillægsspørgsmål - hvad passer til papirtynde skiver (knold)selleri? Sammen med ærtecreme.
Bacon, parmaskinke, andet?


Hvordan vil du lave en tartelet uden smør? :genert:

Hvis du grejer de, ville jeg putte nogle lækre svampe og asparges i. Det kunne i øvrigt også være glimrende i en risotto.




De fleste af dem du kan købe i dag er lavet med plantemargarine, ikke smør, så de er Veganer safe, det er os andre der bliver snydt, butterdej uden smør :rulle:


Svindel og humbug!

Ewww.
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9492
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7810

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Sophies-mor » 3. dec 2017, 18:42

Nå, men... vi bliver så 8 - hvoraf den ene er et barn under 1 år og et barn på 10, der elsker kød.

Og den culotte på 3 kilo jeg mente vi havde, den er væk.
Er det nok med en på 1,5 kilo?
:gruble:
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9492
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7810

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Sophies-mor » 3. dec 2017, 19:07

Tamara skrev:Det ville jeg ikke løbet an på. Det er ca 175
gram kød til hver. Før tilberedning.

Du har divideret rent med 8?
Det ene barn spiser ikke kød, hun er under et år.
Jeg prøvede at dividere med 7, det giver 214 gram.

Men, hvis jeg nu smækker en forret ind, og laver noget salat ud over tilbehøret?
Kan det så strækkes?
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9492
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7810

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Sophies-mor » 3. dec 2017, 19:20

Tamara skrev:
Sophies-mor skrev:
Tamara skrev:Det ville jeg ikke løbet an på. Det er ca 175
gram kød til hver. Før tilberedning.

Du har divideret rent med 8?
Det ene barn spiser ikke kød, hun er under et år.
Jeg prøvede at dividere med 7, det giver 214 gram.

Men, hvis jeg nu smækker en forret ind, og laver noget salat ud over tilbehøret?
Kan det så strækkes?


Hovedregning med 8, ja.

Jeg ville ikke løbe an på, at det er kød nok per person med små 200 gram, men du kender dine gæster bedst.

Hvad vil du siger er minimum?
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10021
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 785
Likede indlæg: 14759

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Juki » 4. dec 2017, 09:06

Sophies-mor skrev:Nå, men... vi bliver så 8 - hvoraf den ene er et barn under 1 år og et barn på 10, der elsker kød.

Og den culotte på 3 kilo jeg mente vi havde, den er væk.
Er det nok med en på 1,5 kilo?
:gruble:

Det ville jeg ikke satse på. Den svinder jo ind og hvis der er meget fedt og sener på den bliver der endnu mindre kød.

Men hvad fandt du på med tilbehøret? Det har jo også noget at sige :)
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9492
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7810

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Sophies-mor » 4. dec 2017, 09:45

Juki skrev:
Sophies-mor skrev:Nå, men... vi bliver så 8 - hvoraf den ene er et barn under 1 år og et barn på 10, der elsker kød.

Og den culotte på 3 kilo jeg mente vi havde, den er væk.
Er det nok med en på 1,5 kilo?
:gruble:

Det ville jeg ikke satse på. Den svinder jo ind og hvis der er meget fedt og sener på den bliver der endnu mindre kød.

Men hvad fandt du på med tilbehøret? Det har jo også noget at sige :)

Ud over hasselbackkartofler, er jeg i vildrede.
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9492
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7810

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Sophies-mor » 4. dec 2017, 10:24

Overvejer en demi glace.
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9492
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7810

Re: Okseculotte og tilbehør - hjælp

Indlægaf Sophies-mor » 5. dec 2017, 15:28

Nå så langt så godt.

Forret:
Rodfrugtsuppe med muhammara son topping og gode brød til.

Hovedret:
Okseculotte med hasselback kartofler, demi glace og spidskålssalat med krydderurter og ristede cashewnødder.

(Veganer: wizzzes rødbøffer )
0
Hæklerier på hjernen :cool:

Tilbage til "Mad og drikke"