Nytårsmenuen 2017

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Lykke
Indlæg: 6937
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6465

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Lykke » 30. dec 2017, 15:34

Jeg har handlet så meget føler jeg. Østers, hummer, cava, champagne, jomfruhummer, Svinekæber, tusind poser chips, laks, rogn, butterdej, slik, sodavand... og alt det andet dims. Jeeez.
Nu glæder jeg mig bare til at det hele skal spises.
Er netop ved at bage butterdejssnegle og agurkerne til dagen-derpå-burgere er syltet.
0
Brugeravatar
Skorstenen
Indlæg: 4894
Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
Kort karma: 552
Likede indlæg: 8821

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Skorstenen » 30. dec 2017, 15:36

Puh. Jeg synes allerede jeg er træt. Har fået bakket op, så alt grønt er klar. Har lavet persilleolie, timianolie, løgpure, aspargescreme, vindruesalsa, jordbærkaviar.
Mangler kyllingeruller og kartoffelrouladen idag.
2
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 2206
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 347
Likede indlæg: 3228

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf flicka » 30. dec 2017, 17:55

Ficus skrev:Er spændt på vores menu, det er kæresten og 2 venner der har skulle planlægge og de er mest typerne der taler i ring i nogle uger, uden at komme frem til noget konkret :-D i går havde de hverken planlagt forret eller hovedret!

Men jeg skal lave brownie, citrontærte med marengs og kransekage stykker. Flickas brownie har jeg i ovnen - er VIRKELIG spændt. Kransekagemasse er klaret og næste projekt er tærtebund

6FE12490-95B9-4B22-941E-AAF7BC9CEDB6.jpeg


Jeg håber, den falder i din smag :gogo:
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 21958
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 2515
Likede indlæg: 59560

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf DetSorteCirkus » 30. dec 2017, 23:27

Kirr +
- Knækbrød med urtecreme og frisk persille
- Spid med bagt tomat og peberfrugt, rød cheddar og schwarzwalderskinke
- Smørtyve med tunmousse og persille
- To forskellige nøddemix
- Oliven

- Rød peberfrugtsuppe m. brød

- Bøf bearnaise m. pommes duchesse og en grøn salat med stegt champignon og soltørrede tomater

- Chokoladefondue

- Sød og tør mousserende vin m. kransekage, jordbær og chokolade + chips med dip

Vi har valgt at holde det ret enkelt og overskueligt i år og haft fokus på, at alle for det meste skal kunne spise det samme.
Selskabets veganer har selv noget andet end bøf med og vil i sagens natur gå udenom nogle af snacksne, men vi slipper da for at sidde med helt forskellige menuer.
0
Brugeravatar
Kattefjæs
Indlæg: 2540
Tilmeldt: 29. aug 2015, 15:06
Kort karma: 360
Geografisk sted: London
Likede indlæg: 6387

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Kattefjæs » 30. dec 2017, 23:28

Vi skal have helt almindelig hverdags-aftensmad. Vi har ikke nogen tradition og har ikke vaeret saa gode til at planlaegge, saa ups. :lol: Jeg havde taenkt at jeg saa maaske kunne lave noget dessert, men manden har, klog som han er, sagt at vi alligevel ikke kan spise det, saa det er taget af bordet ogsaa. :lol:

Vi har Jaffa Cakes, Toffiffee, Lossepladsen, adskillige aesker fancy chokolade, gin & tonic, champagne... Jeg tror vi klarer den, selvom maden maaske bliver lidt kedelig ifht. saa mange andres :lol:
0
Brugeravatar
MyGirl
Indlæg: 4797
Tilmeldt: 17. sep 2015, 13:12
Kort karma: 579
Likede indlæg: 4454

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf MyGirl » 31. dec 2017, 06:34

Min supersøster har sat menuen. Vi skal, så vidt jeg har forstået, have:

Dronninghaspere: blinis med noget lakseshow

Forret: jomfruhummerhaler og kammuslinger med en ærtecreme og flutes

Hovedret: Oksemørbrad (sous vide), kartoffelroser, portvinsglace, broccoli-gulerodstimbale og ærteskud.

Dessert: nøddekurve, is og brændte figner (vafler og chokoladesovs til børn og barnlige sjæle.)

Kl. 24 står den på pindemadder med forskelligt pålæg.

Glææææder mig!! :ivrig:
0
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 4148
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 999
Likede indlæg: 7801

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Filipai » 31. dec 2017, 08:36

Menuen endte i år på følgende.

Dronningehapsere:: tunmousse på minitoast (don't fix what ain't broken)

Forret: Røget laks m. urtecreme og focaccia brød

Hovedret: Sous vide oksecuvette, dobbeltbagte kartofler, honningstegte gulerødder og smørstegte asparges dertil rødvinssauce.

Dessert:Tiramisu

Jeg håber virkeligt at kødet bliver godt, synes nogengange jeg har været jævnt uheldig med cuvette. Tænkte bare det gerne måtte være lidt dårligere kød nu hvor det skal en del timer i sous vide.
0
london
Indlæg: 245
Tilmeldt: 23. nov 2016, 11:41
Kort karma: 15
Likede indlæg: 485

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf london » 31. dec 2017, 08:55

Jeg glæder mig så meget til aftenens menu og håber inter mislykkes.

Dronningehapsere: butterdejssnegle med pesto

Forret: stegte kammuslinger med ærtepure og chorizocrumble (kæresten får en klassisk rejecocktail - han siger han ikke kan lide muslinger)
Hovedret: Oksefilet, knuste kartofler, baconbønner, fyldte portobellosvampe og rødvinssauce
Dessert: Gateau Marcel med vaniljeis og eksotiske frugter.

Aftenen byder også på chips, slik, Spangsberg flødeboller og småkager.

Til midnat: hjemmebagt kransekagestykker

Natmad: aspargessuppe hvis der er stemning for det - den kommer fra fryseren, så kan sagtens springes over
0
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 5648
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 1488
Likede indlæg: 22964

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf POCKETKITTEN » 31. dec 2017, 08:57

Det bliver:

Dronningetale: Dip, chips, gin og tonic
Hovedret: Langtidsstegt kalkunbryst pakket ind i bacon i stegeso, små kartofler, hasselbach gulerødder, bagte rødløg, fetacreme, sauce, syltede rødløg og krydderurter
Dessert: Oreo/lime cheesecake med blåbær
Midnat: Kransekage og Asti
2
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 5648
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 1488
Likede indlæg: 22964

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf POCKETKITTEN » 31. dec 2017, 09:00

Husk nu at tage billeder af jeres lækre mad til den anden tråd. :kys:
0
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Brugeravatar
Skorstenen
Indlæg: 4894
Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
Kort karma: 552
Likede indlæg: 8821

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Skorstenen » 31. dec 2017, 09:04

POCKETKITTEN skrev:Husk nu at tage billeder af jeres lækre mad til den anden tråd. :kys:



Jeg var lige på vej ind for at skrive det samme :)
0
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf musling » 1. jan 2018, 17:46

Næste nytår spiser jeg ekstra mange og flere slags dronningehapsere og spiser dem hele aftenen. Behøver ikke andet :love2:
0
Brugeravatar
Skorstenen
Indlæg: 4894
Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
Kort karma: 552
Likede indlæg: 8821

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Skorstenen » 1. jan 2018, 17:49

Godt nytår allesammen :)

Nåeh - hvordan gik det hele så? Blev det som forventet?

Her gik hundene i panik på et tidspunkt, derfor brød de ind i mit kolde kammer, der hvor kartoffel-kantarelrouladen stod. Så der var en halv tilbage, heldigvis havde de ikke plukket i den, så jeg måtte servere nogen ret tynde skiver.

Ellers gik det super
0
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 9560
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 994
Likede indlæg: 26717

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Santa » 1. jan 2018, 18:55

Mit allerførste forsøg på at lave pomfritter gik.....so so.
De ville ikke holde sprødheden, efter anden frittering (de var nok for våde indvendig, har jeg læst mig til), så de måtte i ovnen for at blive nogenlunde.
Og jeg var ikke tilfreds med kødet, tror at jeg fik det stegt lige rødt nok. Det var i hvert fald ikke så mørt som forventet.

Men canapeer, forret og dessert sad lige i skabet. Til gengæld glemte vi fuldstændig osten, så den skal vi have til aften i dag.
Men drinksene var gode!!
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget. ;)
Brugeravatar
Lone
Indlæg: 1157
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:25
Kort karma: 64
Likede indlæg: 1005

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Lone » 1. jan 2018, 19:03

Her stod menuen på
Hapsere: Æbleskiver med skinke og ost og grissini med oliventapenade til
Forret: Røget laks og rejer rørt med mascapone, smagt til med citron, forårsløg og purløg. Serveret med flutes
Hovedret: Oksehøjreb (sous vide), en slags pommes anna med tomatjuice, rødvinssauce og en frisk, grøn salat
Dessert: Oste fra Arla Unika med kerneknækbrød til
Midnat: Kransekage
Natmad: Små pølsehorn
0

Tilbage til "Mad og drikke"