Santa skrev:Vores menu ligger ikke fast endnu. Vi plejer at holde nytår hjemme, kun os to (og hunden), men giver den fuld gas med dronningehaspere, 3-4 retter, snacks, vin og drinks og høj musik.
Hapserne er som beskrevet ovenfor.
Forretten plejer at være noget med jomfruhummerhaler/kammuslinger eller derhen ad, med lidt grønt tilbehør og en sauce/dressing.
Hovedretten har flere gange været Beef Wellington med tilbehør i form af kartoffelgratin/glaserede gulerødder/grønne asparges/jordskokpure/grillede portobello svampe med mozzarella fx. Men jeg overvejer at lave en lammekrone, det er også vildt lækkert. Eller at bede slagteren om at skaffe nyretapper (eller boeuf onglet, som de osse hedder), det er det mest møre og velsmagende kød.
Desserten er kærestens afdeling, han har før lavet superlækker chokoladelagkage, cheesecake og sidste år kastede han sig over at lave is, tre slags af forskellige bær, jeg samlede i løbet af efteråret. Et år sprang vi dessert over og kørte et lækkert ostebord midt på aftenen.
Men jeg leger med tanken om at bage en kransekage....hvor svært kan det være?? (Jeg bager aldrig, så ret meget!)
Må snart træffe nogen beslutninger....!
Beslutningerne er truffet!
Hapsere: blinis med stenbiderrogn, carpaccioruller med manchegoost og toastbidder med smørristede svampe
Forret: ekstra store jomfruhummere og kammuslinger med hvidløgssmør og smørristede asparges.
Hovedret: lynstegt, ræverød og supermør boeuf ongle med hjemmelavede pommes frites og ditto bernaise.
Dessert: to slags hjemmelavet is med endnu ukendt tilbehør (mandens projekt!)
Natmad: ostebord med bla god brie, en bestemt (og forudbestilt!) rødkitost, emmentaler, roquefort m.m.
Drikkevarer bliver champagne, rosé, rødvin. Må se hvad jeg har liggende. Til osten har jeg en hjemmelavet kirsebærrom og ellers kører vi med Cuba Libre, G&T og sikkert øl til manden.
Shit, vi bliver fulde. Og mætte!