Jordbakterier. .. maizena
- Sophies-mor
- Indlæg: 9526
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7841
Jordbakterier. .. maizena
Er røget i en diskussion på fb med en ret bestemt dame. Vedr. jordbakterier i maizena.
Hvem er det nu herinde, der er noget fødevarstyrelseshalløj?
Er det rigtigt at maizena indeholder jordbakterier / kan indeholde?
Hvorfra?
Hvorfor er det så ved kun til brug i kagecreme (der skal koges) at man advarer (dvs "oraklet" Mette Blomsterberg) - mod lav holdbarhed?
Hvorfor ikke også i sovs?
En kagecreme skal koge lige så længe som en sovs...
Hvem er det nu herinde, der er noget fødevarstyrelseshalløj?
Er det rigtigt at maizena indeholder jordbakterier / kan indeholde?
Hvorfra?
Hvorfor er det så ved kun til brug i kagecreme (der skal koges) at man advarer (dvs "oraklet" Mette Blomsterberg) - mod lav holdbarhed?
Hvorfor ikke også i sovs?
En kagecreme skal koge lige så længe som en sovs...
0
Hæklerier på hjernen
Re: Jordbakterier. .. maizena
Jeg ved ikke noget om alt det andet, men det er Annione, der ved noget om fødevaresikkerhed.
1
You can't spell awesome without me.
Re: Jordbakterier. .. maizena
Og hvilket produkt fra Maizena er der tale om?
0
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
- Sophies-mor
- Indlæg: 9526
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7841
Re: Jordbakterier. .. maizena
Der er én i en gruppe på FB, der siger:
"Så Mette Blomsterberg lave medaljer.
Hun advarede om jordbakterier i kagecremen... kan hun have ret? Det skulle tilsyneladende være på grund af majsmelet!
Hvad siger I?"
Og det bruges jo bla. til maizena mel, som både Claus Meyer (CM) og Mette B (MB) laver.
Først og fremmest tænker jeg slet ikke, at maizena/ majsmel er nødvendigt, man kan sagten lave en god kagecreme uden maizena.
Dernæst... hvordan skulle der være jordbakterier i dét?
"Så Mette Blomsterberg lave medaljer.
Hun advarede om jordbakterier i kagecremen... kan hun have ret? Det skulle tilsyneladende være på grund af majsmelet!
Hvad siger I?"
Og det bruges jo bla. til maizena mel, som både Claus Meyer (CM) og Mette B (MB) laver.
Først og fremmest tænker jeg slet ikke, at maizena/ majsmel er nødvendigt, man kan sagten lave en god kagecreme uden maizena.
Dernæst... hvordan skulle der være jordbakterier i dét?
0
Hæklerier på hjernen
Re: Jordbakterier. .. maizena
"Jordbakterier"?
Majs sidder ikke nærmere ved jorden end alle mulige andre afgrøder. Og hvad er 'jordbakterier' overhovedet? Nå, men man kan meget nemt komme uden om den ved at bruge mel i stedet for maizena i sin kagecreme.
Majs sidder ikke nærmere ved jorden end alle mulige andre afgrøder. Og hvad er 'jordbakterier' overhovedet? Nå, men man kan meget nemt komme uden om den ved at bruge mel i stedet for maizena i sin kagecreme.
0
Some men hunt for sport, others hunt for food. The only thing I’m hunting for, is an outfit that looks good…
Re: Jordbakterier. .. maizena
"Jordbakterier" lyder godt nok søgt. Bakterier er jo grundlæggende ikke skidt, men absolut nødvendigt for at vi som mennesker kan overleve.
Hvilke trusler er det disse jordbakterier skal udgøre?
Hvilke trusler er det disse jordbakterier skal udgøre?
1
- Sophies-mor
- Indlæg: 9526
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7841
Re: Jordbakterier. .. maizena
Jeg synes så også, at Mette B har sagt noget ævl, og har intet fundet - fra officielle valide kilder - der kan bekræfte det, men hende "damen" dér... Hvis Mette B har sagt det, så ER det rigtigt.
0
Hæklerier på hjernen
Re: Jordbakterier. .. maizena
Jeg kan vidst også godt melde mig på holdet med fødevareviden. På linje med andre fødevarer, som mel, så kan maizena også indeholde jordbakterier fra produktionen, men hvis de er til stede og det bliver detekteret i en produktion, så skal det tilbagekaldes og skal ikke bruges.
2
- Sophies-mor
- Indlæg: 9526
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7841
Re: Jordbakterier. .. maizena
Filipai skrev:Jeg kan vidst også godt melde mig på holdet med fødevareviden. På linje med andre fødevarer, som mel, så kan maizena også indeholde jordbakterier fra produktionen, men hvis de er til stede og det bliver detekteret i en produktion, så skal det tilbagekaldes og skal ikke bruges.
Gad vide, hvorfor der så ikke undervises på kokkeskolen i det?
En fra tråden er kok, og har aldrig hørt om det.
Men tak.
0
Hæklerier på hjernen
Re: Jordbakterier. .. maizena
Sophies-mor skrev:Filipai skrev:Jeg kan vidst også godt melde mig på holdet med fødevareviden. På linje med andre fødevarer, som mel, så kan maizena også indeholde jordbakterier fra produktionen, men hvis de er til stede og det bliver detekteret i en produktion, så skal det tilbagekaldes og skal ikke bruges.
Gad vide, hvorfor der så ikke undervises på kokkeskolen i det?
En fra tråden er kok, og har aldrig hørt om det.
Men tak.
Altså det må jo gerne være et indhold, men der er en grænseværdi for det. De bakterier der er tilstede kan selvfølgelig udvikle sig, og hvis man lader sine kager stå ude i længere tid kan det være et issue. Der er lav vandaktivitet i maizena, og det bliver ændret når du lavet det til kagecreme.
1
- Sophies-mor
- Indlæg: 9526
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7841
Re: Jordbakterier. .. maizena
Filipai skrev:Sophies-mor skrev:Filipai skrev:Jeg kan vidst også godt melde mig på holdet med fødevareviden. På linje med andre fødevarer, som mel, så kan maizena også indeholde jordbakterier fra produktionen, men hvis de er til stede og det bliver detekteret i en produktion, så skal det tilbagekaldes og skal ikke bruges.
Gad vide, hvorfor der så ikke undervises på kokkeskolen i det?
En fra tråden er kok, og har aldrig hørt om det.
Men tak.
Altså det må jo gerne være et indhold, men der er en grænseværdi for det. De bakterier der er tilstede kan selvfølgelig udvikle sig, og hvis man lader sine kager stå ude i længere tid kan det være et issue. Der er lav vandaktivitet i maizena, og det bliver ændret når du lavet det til kagecreme.
Dermed også i sovs?
0
Hæklerier på hjernen
Re: Jordbakterier. .. maizena
Sophies-mor skrev:Filipai skrev:Sophies-mor skrev:Filipai skrev:Jeg kan vidst også godt melde mig på holdet med fødevareviden. På linje med andre fødevarer, som mel, så kan maizena også indeholde jordbakterier fra produktionen, men hvis de er til stede og det bliver detekteret i en produktion, så skal det tilbagekaldes og skal ikke bruges.
Gad vide, hvorfor der så ikke undervises på kokkeskolen i det?
En fra tråden er kok, og har aldrig hørt om det.
Men tak.
Altså det må jo gerne være et indhold, men der er en grænseværdi for det. De bakterier der er tilstede kan selvfølgelig udvikle sig, og hvis man lader sine kager stå ude i længere tid kan det være et issue. Der er lav vandaktivitet i maizena, og det bliver ændret når du lavet det til kagecreme.
Dermed også i sovs?
Dermed også i sovs. Men altså min erfaring siger mig at hvis niveauet af jordbakterier er under grænseværdien, så vil din smør/fløde simpelthen blive dårlig før der vil være problemer fra jordbakterier. Og de er altså ikke bare et par timer på bordet der gør at det bliver dårligt, det er dage ved stuetemperatur.
1
- Sophies-mor
- Indlæg: 9526
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7841
Re: Jordbakterier. .. maizena
Filipai skrev:Sophies-mor skrev:Filipai skrev:Sophies-mor skrev:Filipai skrev:Jeg kan vidst også godt melde mig på holdet med fødevareviden. På linje med andre fødevarer, som mel, så kan maizena også indeholde jordbakterier fra produktionen, men hvis de er til stede og det bliver detekteret i en produktion, så skal det tilbagekaldes og skal ikke bruges.
Gad vide, hvorfor der så ikke undervises på kokkeskolen i det?
En fra tråden er kok, og har aldrig hørt om det.
Men tak.
Altså det må jo gerne være et indhold, men der er en grænseværdi for det. De bakterier der er tilstede kan selvfølgelig udvikle sig, og hvis man lader sine kager stå ude i længere tid kan det være et issue. Der er lav vandaktivitet i maizena, og det bliver ændret når du lavet det til kagecreme.
Dermed også i sovs?
Dermed også i sovs. Men altså min erfaring siger mig at hvis niveauet af jordbakterier er under grænseværdien, så vil din smør/fløde simpelthen blive dårlig før der vil være problemer fra jordbakterier. Og de er altså ikke bare et par timer på bordet der gør at det bliver dårligt, det er dage ved stuetemperatur.
Det mener jeg jo også. Men hende i tråden, nah, hun er ikke sådan at overbevise om andet end dét, som Mette B har sagt.
0
Hæklerier på hjernen
Re: Jordbakterier. .. maizena
Sophies-mor skrev:Er røget i en diskussion på fb med en ret bestemt dame. Vedr. jordbakterier i maizena.
Hvem er det nu herinde, der er noget fødevarstyrelseshalløj?
Er det rigtigt at maizena indeholder jordbakterier / kan indeholde?
Hvorfra?
Hvorfor er det så ved kun til brug i kagecreme (der skal koges) at man advarer (dvs "oraklet" Mette Blomsterberg) - mod lav holdbarhed?
Hvorfor ikke også i sovs?
En kagecreme skal koge lige så længe som en sovs...
Beklager det sene svar.
I mel produkter et der risiko for jordbakterier - som i næsten alt andet. En kagecreme vil jeg mene skal koges godt op, køles hurigt ned og derefter opbevares koldt i 2-3 dage.
1