Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Jeg har været så letsindig at invitere 14 mennesker til fødselsdag på lørdag, men som højgravid med bækkenløsning og 14 dage til termin kan jeg ikke stå særlig længe i køkkenet uden at få onde smerter.
Normalt når jeg bager boller laver jeg en portion af gangen og står således 100 år i køkkenet.
Hvis jeg nu gerne bare vil lave 4 dobbelt portion fra start, så kommer noget af dejen jo til at hæve virkelig længe og det er af den grund jeg aldrig har kastet mig ud i det.
Hvordan griber jeg det an hvis jeg gerne bare vil lave alt dejen på en gang og bage en plade af gangen. Synes ikke min ovn er god med varmluft, så derfor har jeg ikke flere plader i af gangen. Jeg vil så ende med 6-8 plader der skal bages.
Håber i forstår mit spørgsmål
Normalt når jeg bager boller laver jeg en portion af gangen og står således 100 år i køkkenet.
Hvis jeg nu gerne bare vil lave 4 dobbelt portion fra start, så kommer noget af dejen jo til at hæve virkelig længe og det er af den grund jeg aldrig har kastet mig ud i det.
Hvordan griber jeg det an hvis jeg gerne bare vil lave alt dejen på en gang og bage en plade af gangen. Synes ikke min ovn er god med varmluft, så derfor har jeg ikke flere plader i af gangen. Jeg vil så ende med 6-8 plader der skal bages.
Håber i forstår mit spørgsmål
0
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Kan dejen eventuelt kommes et køligt sted hen imellem formning og bagning så den ikke hæver så meget videre?
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Koldthævet dej? SÅ kan det komme ud af køleskabet i etaper? Men det kræver selvfølgelig enormt meget køleskabsplads?
0
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Persnikedy skrev:Kan dejen eventuelt kommes et køligt sted hen imellem formning og bagning så den ikke hæver så meget videre?
Kun i køleskabet.
0
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Mht til koldthævede, så vil jeg jo helst bruge den opskrift jeg er vant til at bruge. Er ikke en ørn i et køkken, men de bliver altid gode
0
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Majer skrev:Persnikedy skrev:Kan dejen eventuelt kommes et køligt sted hen imellem formning og bagning så den ikke hæver så meget videre?
Kun i køleskabet.
Hvad med at dele dejen op i "pladefuld" klumper af dej, så forme en af dem, og imens den bages så tages den næste klump ud. det er lidt samlebånd men så kan du holde en pause ind imellem hvis det bliver nødvendigt fordi den hævede dej jo allerede er stoppet i sin hævning
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Persnikedy skrev:Majer skrev:Persnikedy skrev:Kan dejen eventuelt kommes et køligt sted hen imellem formning og bagning så den ikke hæver så meget videre?
Kun i køleskabet.
Hvad med at dele dejen op i "pladefuld" klumper af dej, så forme en af dem, og imens den bages så tages den næste klump ud. det er lidt samlebånd men så kan du holde en pause ind imellem hvis det bliver nødvendigt fordi den hævede dej jo allerede er stoppet i sin hævning
Altså så jeg laver 4 dobbelt portion og deler op og stille i køleskabet?
Og så tager en portion ud af gangen og lader hæve?
Dejen skal først hæve i skålen og derefter på pladen.
Så vil det skulle være inden første hævning?
0
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Majer skrev:Persnikedy skrev:Majer skrev:Persnikedy skrev:Kan dejen eventuelt kommes et køligt sted hen imellem formning og bagning så den ikke hæver så meget videre?
Kun i køleskabet.
Hvad med at dele dejen op i "pladefuld" klumper af dej, så forme en af dem, og imens den bages så tages den næste klump ud. det er lidt samlebånd men så kan du holde en pause ind imellem hvis det bliver nødvendigt fordi den hævede dej jo allerede er stoppet i sin hævning
Altså så jeg laver 4 dobbelt portion og deler op og stille i køleskabet?
Og så tager en portion ud af gangen og lader hæve?
Dejen skal først hæve i skålen og derefter på pladen.
Så vil det skulle være inden første hævning?
Eller laver dej nr 2 imens dej 1 hæver. Så kan du også stadig holde oause ind imellem
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Persnikedy skrev:Majer skrev:Persnikedy skrev:Majer skrev:Persnikedy skrev:Kan dejen eventuelt kommes et køligt sted hen imellem formning og bagning så den ikke hæver så meget videre?
Kun i køleskabet.
Hvad med at dele dejen op i "pladefuld" klumper af dej, så forme en af dem, og imens den bages så tages den næste klump ud. det er lidt samlebånd men så kan du holde en pause ind imellem hvis det bliver nødvendigt fordi den hævede dej jo allerede er stoppet i sin hævning
Altså så jeg laver 4 dobbelt portion og deler op og stille i køleskabet?
Og så tager en portion ud af gangen og lader hæve?
Dejen skal først hæve i skålen og derefter på pladen.
Så vil det skulle være inden første hævning?
Eller laver dej nr 2 imens dej 1 hæver. Så kan du også stadig holde oause ind imellem
Det er sådan jeg plejer at gøre, synes bare det tager meget lang tid. Men det kan godt være det alligevel ikke vil være særlig tidsbesparende, at gøre det på en anden måde. Især hvis resultatet så bliver tvivlsomt.
Jeg kunne også lave dem dagen før, men hvide fødselsdagsboller skal altså helst være friskbagte
0
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
koldhævede boller bliver bare altid gode. Så behøver du heller ikke stå så længe ad gangen i køkkenet. Man kan med fordel tage dejen ud af køleskabet i god tid, så den kan blive lidt varmere. Så er den lidt nemmere at arbejde med, syntes jeg. Mht opskrift, så ved jeg det ikke. Jeg bager på slump
0
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Jeg laver de her boller på jobbet (arbejder i køkken). Det er en opskrift på hjemmelavede bake-off boller.
Det smarte er at man kan lave dejen og slå bollerne op, løsfryse dem, og tage dem ud på dagen. På den måde kan du og lave bollerne lidt af gangen, og flere dage eller uger før de skal spises.
OBS: opskriften er ret stor, passer til ca. 65 boller af 100g.
1½ L køleskabskold mælk
5 pakker gær
1 kg revne gulerødder
3 dl olie
½ dl sukker
½-3/4 dl salt
3500 g mel, eller til den lige præcis ikke klistrer mere på fingrene end at man kan trille bollerne.
Det hele æltes rigtig godt igennem.
Bollerne slås op med det samme (du kan evt. youtube teknikken) UDEN at hæve først. Laver du en stor portion, stil halvdelen på køl for at undgå hævning)
Stilles på plader og løsfryses.
På dagen tager du dem ud af fryseren og stiller på plader. Pensles med vand eller æg. De skal stå ved stue temperatur i 4-5 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.
Bages 15-20 minutter afhængig af størrelse, 180 g varmluft.
Prøv det - det er smadder nemt
Det smarte er at man kan lave dejen og slå bollerne op, løsfryse dem, og tage dem ud på dagen. På den måde kan du og lave bollerne lidt af gangen, og flere dage eller uger før de skal spises.
OBS: opskriften er ret stor, passer til ca. 65 boller af 100g.
1½ L køleskabskold mælk
5 pakker gær
1 kg revne gulerødder
3 dl olie
½ dl sukker
½-3/4 dl salt
3500 g mel, eller til den lige præcis ikke klistrer mere på fingrene end at man kan trille bollerne.
Det hele æltes rigtig godt igennem.
Bollerne slås op med det samme (du kan evt. youtube teknikken) UDEN at hæve først. Laver du en stor portion, stil halvdelen på køl for at undgå hævning)
Stilles på plader og løsfryses.
På dagen tager du dem ud af fryseren og stiller på plader. Pensles med vand eller æg. De skal stå ved stue temperatur i 4-5 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.
Bages 15-20 minutter afhængig af størrelse, 180 g varmluft.
Prøv det - det er smadder nemt
0
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
Jeg har flere gange bare taget en plade fuld dej af gangen fra den første hævning - altså her det kvarte. Formet dem til boller- sat til efterhævning- gået videre til næste bunke osv- det er mest vigtigt at sidste hævning passer med tiden.
Men... jeg tror da gerne jeg vil have den opskrift, hvis 14 mennesker spiser 4 plader boller. Wauw! Det er jo... 4 hele til hver!
Men... jeg tror da gerne jeg vil have den opskrift, hvis 14 mennesker spiser 4 plader boller. Wauw! Det er jo... 4 hele til hver!
0
Re: Hjælp til at bage mange boller på en gang?
gossip skrev:Jeg laver de her boller på jobbet (arbejder i køkken). Det er en opskrift på hjemmelavede bake-off boller.
Det smarte er at man kan lave dejen og slå bollerne op, løsfryse dem, og tage dem ud på dagen. På den måde kan du og lave bollerne lidt af gangen, og flere dage eller uger før de skal spises.
OBS: opskriften er ret stor, passer til ca. 65 boller af 100g.
1½ L køleskabskold mælk
5 pakker gær
1 kg revne gulerødder
3 dl olie
½ dl sukker
½-3/4 dl salt
3500 g mel, eller til den lige præcis ikke klistrer mere på fingrene end at man kan trille bollerne.
Det hele æltes rigtig godt igennem.
Bollerne slås op med det samme (du kan evt. youtube teknikken) UDEN at hæve først. Laver du en stor portion, stil halvdelen på køl for at undgå hævning)
Stilles på plader og løsfryses.
På dagen tager du dem ud af fryseren og stiller på plader. Pensles med vand eller æg. De skal stå ved stue temperatur i 4-5 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.
Bages 15-20 minutter afhængig af størrelse, 180 g varmluft.
Prøv det - det er smadder nemt
Det lyder ellers rigtig godt, men jeg har desværre ikke plads i fryseren til så mange boller. Men den bliver noteret til at lave i mindre portioner, så man hurtigt kan lave en plade boller i weekenden
0