Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 9549
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 994
Likede indlæg: 26694

Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Santa » 7. okt 2017, 09:45

Jeg kunne ikke finde en tråd dedikeret til dette emne, så nu starter jeg en!

Jeg kastede mig over det forrige år med den klassiske hyldeblomstsaft. Det var jo supernemt og gik rigtig godt, så da jeg faldt over et par yderst produktive vilde kirsebærtræer i en skov, gik jeg helt amok! Og lavede en kæmpe mængde kirsebærmarmelade i forskellige variationer.
En flaske kirkebærrom blev det også til.

Så havde min mor alt for mange modne tomater, og vi lavede sammen en stor portion tomatsovs, som ganske enkelt smager vidunderligt! Desværre på "slump" uden opskrift, så den eksperimenterer jeg stadig med at ramme igen.
Sammen har vi også lavet råsyltede agurker, det drivhus hun har, kunne drive en storproduktion! :lol:

Jeg har også forsøgt mig med at lave egen fond, som jeg fryser ned som isterninger, det er faktisk nemt og smart, kræver mest af alt tålmodighed.

I år har jeg lavet hyldeblomstsaft igen, og fandt ud af at blomsterne sagtnes kan fryses ned, så nu har jeg et lager til en portion mere.
Så har jeg lavet ribssaft, solbærsaft, solbær-jordbærmarmelade og brombærmarmelade. I min venindes nyindkøbte kolonihave står der hele tre ribsbuske og en solbærbusk, og de bugnede af bær. Hun gider ikke bruge dem, så jeg fik lov til plukke! Brombær fandt jeg masser af et sted ved en strand.

Og i dag skal jeg ud og ribbe samme kolonihave for kvæder og så vil jeg lave kvædegele. :ivrig:


Min mormor ville være blevet meget stolt af mig, hvis hun vidste hvor meget saft, marmelade og andet "på glas" jeg har produceret i de sidste par år!
Hvad laver I selv "på glas" som det hedder i min familie? :P
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget. ;)
Brugeravatar
Anne Droid
Indlæg: 2147
Tilmeldt: 28. sep 2015, 07:28
Kort karma: 125
Likede indlæg: 4981

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Anne Droid » 7. okt 2017, 11:20

I år er det "kun" blevet til hyldeblomstsaft og diverse frugter og bær i sprut.
Faktisk blev der kun lavet hyldeblomstsaft fordi jeg fandt en opskrift på hyldeblomstvodka. Her skulle jeg bruge resterne efter saftproduktionen.

Så indtil videre er det saften, hyldeblomstvodka, romtopf, kirsebærvodka, hindbærvodka og en kirsebærsovs med rom.
0
Klimatosse
Brugeravatar
didas
Indlæg: 2145
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 404
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 5792

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf didas » 7. okt 2017, 11:56

I køleskabet har vi pt. hjemmelavet blommemarmelade, chilipasta, syltede chilier (i skiver) og syltede rødløg :)

Og så har vi adskillige flasker blommesnaps til at stå og trække i kælderen med forskellige krydderiblandinger. De skulle gerne være klar omkring december
0
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 2169
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 239
Likede indlæg: 3535

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf dykkersild » 7. okt 2017, 13:40

Hyldeblomstsaft
Solbærsaft
Skovhindbærmarmelade
Blåbærmarmelade
Brombærmarmelade
Syltet rødløg
Kryddersnaps - med f.eks. porse, prikbladet perikon og valnød
Æblegrød

Jeg samler i skoven eller hvad der vokser vildt i haven i Sverige eller får af venner i Danmark - vi har ikke have i Danmark.
0
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 3440
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 273
Likede indlæg: 3072

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Alphilia » 7. okt 2017, 14:47

Primært diverse marmelader, sidst hyben.
Af og til saft

Jeg synes det er hyggeligt og afslappende at sylte, men vores marmeladeforbrug er ret lille så jeg gør det ikke så tit
0
Brugeravatar
Nicolait
Indlæg: 4928
Tilmeldt: 31. aug 2015, 22:26
Kort karma: 289
Likede indlæg: 7920

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Nicolait » 7. okt 2017, 14:50

Snaps.

Kørvel, blåbær, rød skovsyre og en til er varianterne indtilvidere.
0
"If you immediatley know the candle light is fire then the meal was cooked along time ago"
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 7787
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 574
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 19143

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Hunkat » 7. okt 2017, 14:57

Marmelade når jeg kan få fingrene i lidt frugt.
Syltede agurker og rødløg.
Tomater.

Har ikke kastet mig ud i saft endnu.
0
L'enfer, c'est les autres

First debat-mover :rock:

Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 12723
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 913
Likede indlæg: 12457

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Guilded_Lily » 7. okt 2017, 15:08

Jeg plejer at lave både hyldeblomstsaft og brombærmarmelade. Alt efter høsten laver min mand blommesaft, -grød og -marmelade.

I år nåede jeg kun hyldeblomstsaften. Og den gærede efter tre uger på flaske. Øv! :(

Edit: hov, jeg fik også lavet et par glas jordbær-rabarbermarmelade, sgu da!
0
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 5339
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 567
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 8604

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Studsgaard » 7. okt 2017, 15:38

Jeg er ikke så vandt til alt lave sådanne ting. Men sidste år lærte min farmor mig opskriften på hendes rødbeder - verdens bedste. Det er kun hendes jeg gider spise. Så dem har jeg lavet et par gange nu.
Sidst år lavede vi også hyldebær saft. Mums det var godt. Det kan godt være det skal gentages igen i år.
Vi har bare ikke så meget opbevaringsplads, så jeg kan ikke gå helt amok i hjemmelavede ting.
0
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 12723
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 913
Likede indlæg: 12457

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Guilded_Lily » 7. okt 2017, 22:38

Studsgaard skrev:Jeg er ikke så vandt til alt lave sådanne ting. Men sidste år lærte min farmor mig opskriften på hendes rødbeder - verdens bedste. Det er kun hendes jeg gider spise. Så dem har jeg lavet et par gange nu.
Sidst år lavede vi også hyldebær saft. Mums det var godt. Det kan godt være det skal gentages igen i år.
Vi har bare ikke så meget opbevaringsplads, så jeg kan ikke gå helt amok i hjemmelavede ting.


Har du en god opskrift på hyldebærsaften?
0
Brugeravatar
Anne Droid
Indlæg: 2147
Tilmeldt: 28. sep 2015, 07:28
Kort karma: 125
Likede indlæg: 4981

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Anne Droid » 8. okt 2017, 03:20

Guilded_Lily skrev:Jeg plejer at lave både hyldeblomstsaft og brombærmarmelade. Alt efter høsten laver min mand blommesaft, -grød og -marmelade.

I år nåede jeg kun hyldeblomstsaften. Og den gærede efter tre uger på flaske. Øv! :(

Edit: hov, jeg fik også lavet et par glas jordbær-rabarbermarmelade, sgu da!


Jeg fryser mit saft. Ca 1/2 l i en frysepose, så der kan være 2 poser i en mælkekarton. Så går der ikke hul på poserne og de er nemme at stable.
2
Klimatosse
Brugeravatar
billiebean
Indlæg: 3417
Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
Kort karma: 332
Likede indlæg: 4383

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf billiebean » 8. okt 2017, 05:26

Marmelade af mirabelle.
Ribsgelé.
Tomatchutney/remoulade af grønne tomater.
Æblegrød.
Tomatsauce.
Hyldeblomstsaft.
Og syltede agurker og løg laver jeg når behovet opstår.
0
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 4147
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 998
Likede indlæg: 7795

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Filipai » 8. okt 2017, 06:25

I år har jeg lavet jordbærsaft og rabarbersirup til drinks
0
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 12723
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 913
Likede indlæg: 12457

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Guilded_Lily » 8. okt 2017, 07:21

Det er lige gået op for mig, at jeg nu for 11. år i træk har glemt at høste valnødder til snaps :rulle:
0
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 5339
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 567
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 8604

Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?

Indlægaf Studsgaard » 8. okt 2017, 07:32

Guilded_Lily skrev:
Studsgaard skrev:Jeg er ikke så vandt til alt lave sådanne ting. Men sidste år lærte min farmor mig opskriften på hendes rødbeder - verdens bedste. Det er kun hendes jeg gider spise. Så dem har jeg lavet et par gange nu.
Sidst år lavede vi også hyldebær saft. Mums det var godt. Det kan godt være det skal gentages igen i år.
Vi har bare ikke så meget opbevaringsplads, så jeg kan ikke gå helt amok i hjemmelavede ting.


Har du en god opskrift på hyldebærsaften?

Jeg gik ud fra den her:

http://www.louisesmadblog.dk/hyldebaersaft/

Men brugte mindre sukker og smed også lidt citron med i.
1

Tilbage til "Mad og drikke"