Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Jeg kunne ikke finde en tråd dedikeret til dette emne, så nu starter jeg en!
Jeg kastede mig over det forrige år med den klassiske hyldeblomstsaft. Det var jo supernemt og gik rigtig godt, så da jeg faldt over et par yderst produktive vilde kirsebærtræer i en skov, gik jeg helt amok! Og lavede en kæmpe mængde kirsebærmarmelade i forskellige variationer.
En flaske kirkebærrom blev det også til.
Så havde min mor alt for mange modne tomater, og vi lavede sammen en stor portion tomatsovs, som ganske enkelt smager vidunderligt! Desværre på "slump" uden opskrift, så den eksperimenterer jeg stadig med at ramme igen.
Sammen har vi også lavet råsyltede agurker, det drivhus hun har, kunne drive en storproduktion!
Jeg har også forsøgt mig med at lave egen fond, som jeg fryser ned som isterninger, det er faktisk nemt og smart, kræver mest af alt tålmodighed.
I år har jeg lavet hyldeblomstsaft igen, og fandt ud af at blomsterne sagtnes kan fryses ned, så nu har jeg et lager til en portion mere.
Så har jeg lavet ribssaft, solbærsaft, solbær-jordbærmarmelade og brombærmarmelade. I min venindes nyindkøbte kolonihave står der hele tre ribsbuske og en solbærbusk, og de bugnede af bær. Hun gider ikke bruge dem, så jeg fik lov til plukke! Brombær fandt jeg masser af et sted ved en strand.
Og i dag skal jeg ud og ribbe samme kolonihave for kvæder og så vil jeg lave kvædegele.
Min mormor ville være blevet meget stolt af mig, hvis hun vidste hvor meget saft, marmelade og andet "på glas" jeg har produceret i de sidste par år!
Hvad laver I selv "på glas" som det hedder i min familie?
Jeg kastede mig over det forrige år med den klassiske hyldeblomstsaft. Det var jo supernemt og gik rigtig godt, så da jeg faldt over et par yderst produktive vilde kirsebærtræer i en skov, gik jeg helt amok! Og lavede en kæmpe mængde kirsebærmarmelade i forskellige variationer.
En flaske kirkebærrom blev det også til.
Så havde min mor alt for mange modne tomater, og vi lavede sammen en stor portion tomatsovs, som ganske enkelt smager vidunderligt! Desværre på "slump" uden opskrift, så den eksperimenterer jeg stadig med at ramme igen.
Sammen har vi også lavet råsyltede agurker, det drivhus hun har, kunne drive en storproduktion!
Jeg har også forsøgt mig med at lave egen fond, som jeg fryser ned som isterninger, det er faktisk nemt og smart, kræver mest af alt tålmodighed.
I år har jeg lavet hyldeblomstsaft igen, og fandt ud af at blomsterne sagtnes kan fryses ned, så nu har jeg et lager til en portion mere.
Så har jeg lavet ribssaft, solbærsaft, solbær-jordbærmarmelade og brombærmarmelade. I min venindes nyindkøbte kolonihave står der hele tre ribsbuske og en solbærbusk, og de bugnede af bær. Hun gider ikke bruge dem, så jeg fik lov til plukke! Brombær fandt jeg masser af et sted ved en strand.
Og i dag skal jeg ud og ribbe samme kolonihave for kvæder og så vil jeg lave kvædegele.
Min mormor ville være blevet meget stolt af mig, hvis hun vidste hvor meget saft, marmelade og andet "på glas" jeg har produceret i de sidste par år!
Hvad laver I selv "på glas" som det hedder i min familie?
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
- Anne Droid
- Indlæg: 2147
- Tilmeldt: 28. sep 2015, 07:28
- Kort karma: 125
- Likede indlæg: 4981
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
I år er det "kun" blevet til hyldeblomstsaft og diverse frugter og bær i sprut.
Faktisk blev der kun lavet hyldeblomstsaft fordi jeg fandt en opskrift på hyldeblomstvodka. Her skulle jeg bruge resterne efter saftproduktionen.
Så indtil videre er det saften, hyldeblomstvodka, romtopf, kirsebærvodka, hindbærvodka og en kirsebærsovs med rom.
Faktisk blev der kun lavet hyldeblomstsaft fordi jeg fandt en opskrift på hyldeblomstvodka. Her skulle jeg bruge resterne efter saftproduktionen.
Så indtil videre er det saften, hyldeblomstvodka, romtopf, kirsebærvodka, hindbærvodka og en kirsebærsovs med rom.
0
Klimatosse
- didas
- Indlæg: 2145
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
- Kort karma: 404
- Geografisk sted: Amager
- Likede indlæg: 5792
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
I køleskabet har vi pt. hjemmelavet blommemarmelade, chilipasta, syltede chilier (i skiver) og syltede rødløg
Og så har vi adskillige flasker blommesnaps til at stå og trække i kælderen med forskellige krydderiblandinger. De skulle gerne være klar omkring december
Og så har vi adskillige flasker blommesnaps til at stå og trække i kælderen med forskellige krydderiblandinger. De skulle gerne være klar omkring december
0
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter
- dykkersild
- Indlæg: 2169
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
- Kort karma: 239
- Likede indlæg: 3535
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Hyldeblomstsaft
Solbærsaft
Skovhindbærmarmelade
Blåbærmarmelade
Brombærmarmelade
Syltet rødløg
Kryddersnaps - med f.eks. porse, prikbladet perikon og valnød
Æblegrød
Jeg samler i skoven eller hvad der vokser vildt i haven i Sverige eller får af venner i Danmark - vi har ikke have i Danmark.
Solbærsaft
Skovhindbærmarmelade
Blåbærmarmelade
Brombærmarmelade
Syltet rødløg
Kryddersnaps - med f.eks. porse, prikbladet perikon og valnød
Æblegrød
Jeg samler i skoven eller hvad der vokser vildt i haven i Sverige eller får af venner i Danmark - vi har ikke have i Danmark.
0
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Primært diverse marmelader, sidst hyben.
Af og til saft
Jeg synes det er hyggeligt og afslappende at sylte, men vores marmeladeforbrug er ret lille så jeg gør det ikke så tit
Af og til saft
Jeg synes det er hyggeligt og afslappende at sylte, men vores marmeladeforbrug er ret lille så jeg gør det ikke så tit
0
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Snaps.
Kørvel, blåbær, rød skovsyre og en til er varianterne indtilvidere.
Kørvel, blåbær, rød skovsyre og en til er varianterne indtilvidere.
0
"If you immediatley know the candle light is fire then the meal was cooked along time ago"
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Marmelade når jeg kan få fingrene i lidt frugt.
Syltede agurker og rødløg.
Tomater.
Har ikke kastet mig ud i saft endnu.
Syltede agurker og rødløg.
Tomater.
Har ikke kastet mig ud i saft endnu.
0
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
- Guilded_Lily
- Indlæg: 12723
- Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
- Kort karma: 913
- Likede indlæg: 12457
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Jeg plejer at lave både hyldeblomstsaft og brombærmarmelade. Alt efter høsten laver min mand blommesaft, -grød og -marmelade.
I år nåede jeg kun hyldeblomstsaften. Og den gærede efter tre uger på flaske. Øv!
Edit: hov, jeg fik også lavet et par glas jordbær-rabarbermarmelade, sgu da!
I år nåede jeg kun hyldeblomstsaften. Og den gærede efter tre uger på flaske. Øv!
Edit: hov, jeg fik også lavet et par glas jordbær-rabarbermarmelade, sgu da!
0
- Studsgaard
- Indlæg: 5339
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8604
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Jeg er ikke så vandt til alt lave sådanne ting. Men sidste år lærte min farmor mig opskriften på hendes rødbeder - verdens bedste. Det er kun hendes jeg gider spise. Så dem har jeg lavet et par gange nu.
Sidst år lavede vi også hyldebær saft. Mums det var godt. Det kan godt være det skal gentages igen i år.
Vi har bare ikke så meget opbevaringsplads, så jeg kan ikke gå helt amok i hjemmelavede ting.
Sidst år lavede vi også hyldebær saft. Mums det var godt. Det kan godt være det skal gentages igen i år.
Vi har bare ikke så meget opbevaringsplads, så jeg kan ikke gå helt amok i hjemmelavede ting.
0
- Guilded_Lily
- Indlæg: 12723
- Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
- Kort karma: 913
- Likede indlæg: 12457
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Studsgaard skrev:Jeg er ikke så vandt til alt lave sådanne ting. Men sidste år lærte min farmor mig opskriften på hendes rødbeder - verdens bedste. Det er kun hendes jeg gider spise. Så dem har jeg lavet et par gange nu.
Sidst år lavede vi også hyldebær saft. Mums det var godt. Det kan godt være det skal gentages igen i år.
Vi har bare ikke så meget opbevaringsplads, så jeg kan ikke gå helt amok i hjemmelavede ting.
Har du en god opskrift på hyldebærsaften?
0
- Anne Droid
- Indlæg: 2147
- Tilmeldt: 28. sep 2015, 07:28
- Kort karma: 125
- Likede indlæg: 4981
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Guilded_Lily skrev:Jeg plejer at lave både hyldeblomstsaft og brombærmarmelade. Alt efter høsten laver min mand blommesaft, -grød og -marmelade.
I år nåede jeg kun hyldeblomstsaften. Og den gærede efter tre uger på flaske. Øv!
Edit: hov, jeg fik også lavet et par glas jordbær-rabarbermarmelade, sgu da!
Jeg fryser mit saft. Ca 1/2 l i en frysepose, så der kan være 2 poser i en mælkekarton. Så går der ikke hul på poserne og de er nemme at stable.
2
Klimatosse
- billiebean
- Indlæg: 3417
- Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
- Kort karma: 332
- Likede indlæg: 4383
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Marmelade af mirabelle.
Ribsgelé.
Tomatchutney/remoulade af grønne tomater.
Æblegrød.
Tomatsauce.
Hyldeblomstsaft.
Og syltede agurker og løg laver jeg når behovet opstår.
Ribsgelé.
Tomatchutney/remoulade af grønne tomater.
Æblegrød.
Tomatsauce.
Hyldeblomstsaft.
Og syltede agurker og løg laver jeg når behovet opstår.
0
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
I år har jeg lavet jordbærsaft og rabarbersirup til drinks
0
- Guilded_Lily
- Indlæg: 12723
- Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
- Kort karma: 913
- Likede indlæg: 12457
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Det er lige gået op for mig, at jeg nu for 11. år i træk har glemt at høste valnødder til snaps
0
- Studsgaard
- Indlæg: 5339
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8604
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Guilded_Lily skrev:Studsgaard skrev:Jeg er ikke så vandt til alt lave sådanne ting. Men sidste år lærte min farmor mig opskriften på hendes rødbeder - verdens bedste. Det er kun hendes jeg gider spise. Så dem har jeg lavet et par gange nu.
Sidst år lavede vi også hyldebær saft. Mums det var godt. Det kan godt være det skal gentages igen i år.
Vi har bare ikke så meget opbevaringsplads, så jeg kan ikke gå helt amok i hjemmelavede ting.
Har du en god opskrift på hyldebærsaften?
Jeg gik ud fra den her:
http://www.louisesmadblog.dk/hyldebaersaft/
Men brugte mindre sukker og smed også lidt citron med i.
1