Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Så har jeg fået lavet kvædegele!
Supplerede kvæderne med lidt æbler, og kogte vanillestænger med.
Farven blev smukt gyldenrød, og geléen klar.
Det køler lige nu af, men smager dejligt. Er spændt på om det får den ønskede konsistens.
3,5 liter blev det til.
Så er der til lidt gaver, til at komme i sovse, til ostebordet og så elsker jeg det på nybagt brød.
Og kvædeleverandøren skal jo have lidt kick back!
Næste projekter skal vist være at koge tomatsovs igen, mit lager er nede på tre små glas. Så jeg må ribbe mors fryser for tomater fra drivhuset igen.
Og så skal jeg snart lave fond, har købt en kæmpe gryde bla til det.
Supplerede kvæderne med lidt æbler, og kogte vanillestænger med.
Farven blev smukt gyldenrød, og geléen klar.
Det køler lige nu af, men smager dejligt. Er spændt på om det får den ønskede konsistens.
3,5 liter blev det til.
Så er der til lidt gaver, til at komme i sovse, til ostebordet og så elsker jeg det på nybagt brød.
Og kvædeleverandøren skal jo have lidt kick back!
Næste projekter skal vist være at koge tomatsovs igen, mit lager er nede på tre små glas. Så jeg må ribbe mors fryser for tomater fra drivhuset igen.
Og så skal jeg snart lave fond, har købt en kæmpe gryde bla til det.
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
- Ladysparrow
- Indlæg: 2674
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
- Kort karma: 417
- Geografisk sted: Skåne, Sverige
- Likede indlæg: 6981
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Vi har lavet lidt forskelligt. Syltede squash, syltede løg, chili og agurk. Rabarbersaft. Syltede æg.
0
- Bimmerdyret
- Indlæg: 1982
- Tilmeldt: 25. okt 2015, 14:36
- Kort karma: 116
- Likede indlæg: 1615
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Ikke my area of expertice, men min datter laver Kimchi..
0
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Jeg vil gerne have syltet rødbeder og græskar i denne uge. Sidder lige og googler rundt på opskrifter nu Jeg har ikke syltet de sidste par år, så det må være på tide
0
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Seneste projekt på glas er frysetørret persille og purløg Ikke så vanskeligt!
Men har lavet en del myntegele og agurkesalat i år. Æblegrød ligger i poser i fryseren.
Jeg er rimelig stolt af, at det hele er dyrket i potter på terrassen. Har virkelig slæbt meget jord og mange potter hjem fra Silvan. På min cykel! Og det var det hele værd.
Men har lavet en del myntegele og agurkesalat i år. Æblegrød ligger i poser i fryseren.
Jeg er rimelig stolt af, at det hele er dyrket i potter på terrassen. Har virkelig slæbt meget jord og mange potter hjem fra Silvan. På min cykel! Og det var det hele værd.
0
- POCKETKITTEN
- Indlæg: 5648
- Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
- Kort karma: 1488
- Likede indlæg: 22963
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Syltede rødløg og saltsyltede citroner.
Har dog problemer med at nå at spise det.
Har dog problemer med at nå at spise det.
0
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Jeg har nogle faste ting jeg laver hvert år:
Syltede asier og rødbeder
Hyldeblomstsaft
Blommemarmelade
Og så er der nogle ting jeg ind i mellem får lavet, hvis tid og energi er til det:
ketchup
tomatchutney
sennep
chilimarmelade
saltsyltede citroner
gløggekstrakt
Jeg synes det er hyggeligt og dejligt at sylte og jeg vil rigtig gerne lave meget mere af den slags
Syltede asier og rødbeder
Hyldeblomstsaft
Blommemarmelade
Og så er der nogle ting jeg ind i mellem får lavet, hvis tid og energi er til det:
ketchup
tomatchutney
sennep
chilimarmelade
saltsyltede citroner
gløggekstrakt
Jeg synes det er hyggeligt og dejligt at sylte og jeg vil rigtig gerne lave meget mere af den slags
0
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Gelen var slet ikke stivnet!!
Så nu står jeg og koger den op igen, fuck det er kedeligt arbejde, når man er sådan mentalt færdig med projektet!
Men hele min dag har været rigtig dum, så det er jo klart...
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Fiskede lige min gamle tråd op igen, så jeg kan fortælle at jeg i dag - helt uplanlagt! - har lavet en kæmpe portion tomatsovs.
Havde fryseren fuld af tomater fra min mors drivhus, og de fyldte efterhånden for meget. Desuden lå der tre marvben, som egentlig var købt til hunden, men dem kan hun ikke længere tåle.
Så efter at have tjekket, om jeg havde alle de andre ingredienser, gik jeg i gang.
Og nu står der 3 liter på glas og køler af på altanen. Og vi er dejligt mætte.
Hjemmelavet tomatsovs er fantastisk.
Havde fryseren fuld af tomater fra min mors drivhus, og de fyldte efterhånden for meget. Desuden lå der tre marvben, som egentlig var købt til hunden, men dem kan hun ikke længere tåle.
Så efter at have tjekket, om jeg havde alle de andre ingredienser, gik jeg i gang.
Og nu står der 3 liter på glas og køler af på altanen. Og vi er dejligt mætte.
Hjemmelavet tomatsovs er fantastisk.
1
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Santa skrev::whine:
Gelen var slet ikke stivnet!!
Så nu står jeg og koger den op igen, fuck det er kedeligt arbejde, når man er sådan mentalt færdig med projektet!
Men hele min dag har været rigtig dum, så det er jo klart...
Kan se at jeg har efterladt en halv cliffhanger her....
Kvædegeleen fik en opkogning mere, blev endelig stiv nok og smager fuldstændig fantastisk. Det er IKKE sidste gang jeg laver det!
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
-
- Indlæg: 2244
- Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
- Kort karma: 221
- Likede indlæg: 4592
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Santa skrev:Fiskede lige min gamle tråd op igen, så jeg kan fortælle at jeg i dag - helt uplanlagt! - har lavet en kæmpe portion tomatsovs.
Havde fryseren fuld af tomater fra min mors drivhus, og de fyldte efterhånden for meget. Desuden lå der tre marvben, som egentlig var købt til hunden, men dem kan hun ikke længere tåle.
Så efter at have tjekket, om jeg havde alle de andre ingredienser, gik jeg i gang.
Og nu står der 3 liter på glas og køler af på altanen. Og vi er dejligt mætte.
Hjemmelavet tomatsovs er fantastisk.
Har du en opskrift du vil dele?
Hvad gør du for at få det til at holde sig frisk?
0
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Har lige nu solbærmarmelade og marmelade med æbler, pærer og blommer i køleskabet.
0
Love, love, peace, peace
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Jeg er helt ny ud i at sylte m.m., men nu har vi have og en del forskellige frugter og bær, så jeg regner med, at det bliver inkorporeret lige så stille.
Sidste års solbær blev til en solbærlikør, der bl.a. blev brugt til adventsgaver og som vakte stor begejstring. Jeg har stadig en sjat tilbage, hurra .
Derudover har jeg forsøgt mig med en ferskenmarmelade med citrus, der smagte glimrende, men som blev kogt alt for længe og derfor blev ret svær at have med at gøre. Det skal jeg klart prøve en anden gang. I 2017 gav træet stort set ingen frugter, så jeg håber, at de kommer igen i 2018.
Og ellers laver jeg tit syltede rødløg; de bliver bare ved at smage supergodt til nærmest alt .
Sidste års solbær blev til en solbærlikør, der bl.a. blev brugt til adventsgaver og som vakte stor begejstring. Jeg har stadig en sjat tilbage, hurra .
Derudover har jeg forsøgt mig med en ferskenmarmelade med citrus, der smagte glimrende, men som blev kogt alt for længe og derfor blev ret svær at have med at gøre. Det skal jeg klart prøve en anden gang. I 2017 gav træet stort set ingen frugter, så jeg håber, at de kommer igen i 2018.
Og ellers laver jeg tit syltede rødløg; de bliver bare ved at smage supergodt til nærmest alt .
0
-
- Indlæg: 301
- Tilmeldt: 2. nov 2015, 21:03
- Kort karma: 17
- Likede indlæg: 165
Re: Hjemmelavet på glas.....hvad laver du?
Fræksak skrev:Jeg er helt ny ud i at sylte m.m., men nu har vi have og en del forskellige frugter og bær, så jeg regner med, at det bliver inkorporeret lige så stille.
Sidste års solbær blev til en solbærlikør, der bl.a. blev brugt til adventsgaver og som vakte stor begejstring. Jeg har stadig en sjat tilbage, hurra .
Derudover har jeg forsøgt mig med en ferskenmarmelade med citrus, der smagte glimrende, men som blev kogt alt for længe og derfor blev ret svær at have med at gøre. Det skal jeg klart prøve en anden gang. I 2017 gav træet stort set ingen frugter, så jeg håber, at de kommer igen i 2018.
Og ellers laver jeg tit syltede rødløg; de bliver bare ved at smage supergodt til nærmest alt .
Hvordan laver du syltede rødløg?
Det har jeg overvejet at lave mange gange, da de ser så flotte ud.
1