Æble skrev:Jeg synes generelt det er lidt barnligt at være meget kræsen. Fx at man ikke kan lide fisk eller ost. Der findes jo 1000 vis af forskellige fisk og oste der tilberedes helt forskelligt og at man bare ikke kan lide noget af det synes jeg er fjollet. Man siger jo heller ikke at man ikke kan lide grøntsager fx.
Der er få ting jeg ikke spiser (indmad og blegselleri), lidt flere jeg helst vil være fri (fx gul karrysovs).
Men der er stor forskel på hvordan man håndterer det. Hat en veninde der ikke spiser noget dressing eller sovs eller lignende. Hun lader bare være at tage særlig meget og hun smager ALTID på maden. Når vi er ude skal hun altid have særbestillinger og det driller vi hende med og hun vil virkelig gerne kunne spise det.
Så har jeg en anden bekendt. Vi var til barnedåb hos en veninde og de serverede byg selv smørrebrød. De spiser ikke selv fisk ( ) Men fordi vores bekendte ikke spiser kødpålæg eller ost havde de lavet tunmousse. Den bekendte sad demonstrativt og spiste brød ovenpå sin serviet. Og adspurgt sagde hun at hun at der ikke var noget hun kunne spise for fordi der var rejer ovenpå tunmoussen. Ej jeg synes det var så flabet sådan at sidde og pille i er lille stykke brød og ikke engang fjerne sin serviet fra tallerkenen.
Min eksmand spiste overhovedet ikke grøntsager, kogt, stegt, syltede eller noget. Han rørte dem IKKE. Han spiste heller ikke ost, fastfood, pizza eller noget der var en antydning af udenlandsk. Smørrebrød heller ikke, pynten ville han ikke have. Rejer spiste han ikke. Til ham var det almindelig god gammeldags mad. Frikadeller, hakkebøf, spaghetti og den slags helt almindelig mad. Dog spiste han lever, hvad jeg ikke gør. Det var kedeligt med så ensformig kost. For det var altså ikke altid jeg fik lavet to retter.