Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.

Hvilket kød til frikadeller?

Kalv og flæsk
79
69%
Rent svinekød (flæsk)
36
31%
 
Afgivne stemmer: 115
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 7067
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 1430
Likede indlæg: 13276

Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Rapfisk » 7. aug 2017, 18:32

Ja, et simpelt spørgsmål: Hvilket kød mener I, man skal bruge til klassiske danske frikadeller?

Der er ikke tale om, hvad I bedst kan lide (derfor er der heller ikke mulighed for at vælge kylling, okse eller lignende), men hvad I mener er den klassiske "bedstemorfrikadelle".
0
Livslinjen: 70 201 201
Brugeravatar
Lurende Peber
Indlæg: 3091
Tilmeldt: 17. aug 2015, 16:28
Kort karma: 487
Geografisk sted: Langt ude
Likede indlæg: 6065

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Lurende Peber » 7. aug 2017, 18:35

Svin
:gris:
0
Registreret Gammel Gris :gris:
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19042

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Flora » 7. aug 2017, 18:36

Til klassiske frikadeller vil jeg mene det er kalv og flæsk.

Personligt kan jeg finde på at bruge begge dele.
0
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9488
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7809

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Sophies-mor » 7. aug 2017, 18:36

Rent svinekød.
Ingen blanding af kalv og flæsk.
Jeg bliver så skuffet, hver gang jeg bider i en lækker brun delle og det så er med kalvkød.
Kalv er lækkert. Men ikke i frikadeller.
Senest rettet af Sophies-mor 7. aug 2017, 19:01, rettet i alt 1 gang.
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21755

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Pandesteg » 7. aug 2017, 18:37

Kalv og flæsk - som min mormor lavede dem :love:
1
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf HappyPaww » 7. aug 2017, 18:38

Kalv og flæsk - det smager bedre og giver en saftigere delle :gogo:
1
Brugeravatar
didas
Indlæg: 2144
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 404
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 5792

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf didas » 7. aug 2017, 18:42

Altså nu siger du, at okse ikke er klassisk, men jeg er vokset op med 50% okse og 50% svin, så det er jo sådan jeg mener "rigtige" frikadeller er :-D
0
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9824
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1859
Likede indlæg: 9560

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Spjaerten » 7. aug 2017, 18:42

Kalv & flæsk
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36730

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Daine » 7. aug 2017, 18:46

Svinekød, det er sådan min mor laver dem :D

Kalv/flæsk bruger hun til karbonader. Jeg laver yderst sjældent nogen af delene, men ville nok gøre det samme som hende :)
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
DenBruneMunk
Indlæg: 5046
Tilmeldt: 8. jun 2017, 19:25
Kort karma: 69
Geografisk sted: Syd på i Danmark
Likede indlæg: 2263

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf DenBruneMunk » 7. aug 2017, 18:48

Kan vi lige tilføje,

Vil i have finhakket, eller grovhakket?
Skal de være brune, eller skal de have lidt mørkt(næsten sort) over sig?

Jeg vælger finhakket, og lyse deller :) Af hakket kalv og flæsk
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Wizzze » 7. aug 2017, 18:48

0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Persnikedy » 7. aug 2017, 18:51

Ren svin

Kalv og flæsk er jo til karbonaderne :8:
4
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9824
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1859
Likede indlæg: 9560

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Spjaerten » 7. aug 2017, 18:54

Grovhakkede. Dvs håndrørte (altså med grydeske, men intet hakket). Og ja de skal være med en god mørk (men ikke sort) skorpe.
1
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf HappyPaww » 7. aug 2017, 19:08

DenBruneMunk skrev:Kan vi lige tilføje,

Vil i have finhakket, eller grovhakket?
Skal de være brune, eller skal de have lidt mørkt(næsten sort) over sig?

Jeg vælger finhakket, og lyse deller :) Af hakket kalv og flæsk

Æh - det fars jeg kan købe i supermarkedet :D Men godt rørt og stegt godt, så de har sprød tyk skorpe :savl:
0
Brugeravatar
DenBruneMunk
Indlæg: 5046
Tilmeldt: 8. jun 2017, 19:25
Kort karma: 69
Geografisk sted: Syd på i Danmark
Likede indlæg: 2263

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf DenBruneMunk » 7. aug 2017, 19:15

HappyPaww skrev:
DenBruneMunk skrev:Kan vi lige tilføje,

Vil i have finhakket, eller grovhakket?
Skal de være brune, eller skal de have lidt mørkt(næsten sort) over sig?

Jeg vælger finhakket, og lyse deller :) Af hakket kalv og flæsk

Æh - det fars jeg kan købe i supermarkedet :D Men godt rørt og stegt godt, så de har sprød tyk skorpe :savl:

Så mangler du bare udstyr derhjemme, så kan du også variere det. Der er nok supermarkeder som har fars, jeg har dog ikke set mange steder mere.
0

Tilbage til "Mad og drikke"