Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19643
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2446
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46284

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf LadyFox » 14. jul 2017, 10:25

sigge skrev:Der er mange ting i det salte køkken, jeg ikke ved, om jeg kan, fordi det ikke har min interesse. Jeg har f.eks. aldrig forsøgt mig med at lave bearnaise eller mayonnaise.

Min primære interesse ligger indenfor kager og desserter, og der er jeg sådan rimeligt habil. Men jeg kan ikke lave citronfromage, jeg har forsøgt to gange med to forskellige opskrifter, og begge er mislykkedes på hver sin måde, så nu tager jeg en lang pause, inden jeg forsøger mig igen. Og så har jeg en irrationel frygt for vandbakkelser - jeg har aldrig forsøgt at bage dem selv, jeg har bare hørt så mange historier om, hvor svært det er, at jeg nu ikke tør at kaste mig ud i det.
Og så kan jeg hverken rulle noget ud (dej, marcipan osv.), så det bliver ensartet tykt, eller lave boller, som har samme størrelse.

Jeg frygtede virkelig også vandbakkelser, men efter jeg har kastet mig ud i det var jeg sådan "nå, var det bare det".
Jeg synes virkelig ikke at det er spor svært.
2
...
Brugeravatar
Sustentaculum
Indlæg: 861
Tilmeldt: 27. aug 2015, 16:53
Kort karma: 140
Likede indlæg: 1034

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf Sustentaculum » 14. jul 2017, 10:53

Frikadeller er min nemesis..

Kødboller til tomatsovs, intet problem. Kyllingefrikadeller, intet problem. Falafel, intet problem. Helt almindelige frikadeller af hk. kalv og flæsk? De bliver altid underlig seje, tørre, smagsløse og lige til skraldespanden. Seriøst. De smager decideret dårligt. Jeg har forsøgt 10 + gange, og det er ikke lykkedes mig endnu.

Derfor har jeg besluttet mig for at frikadeller - det får vi ikke herhjemme, med mindre der er nogen der kommer og laver dem for mig :D
0
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 6660
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 868
Likede indlæg: 18861

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf Æble » 14. jul 2017, 11:00

Jeg er ret ferm i et køkken hvis jeg selv skal sige det. Men kan ikke finde ud af at koge kartofler :ticks: De bliver enten helt udkogte eller også al dente. Også selvom jeg prikker i dem med en gaffel. Og så brænder jeg altid risengrøden på. Har prøvet både i ovn, mikroovn og utallige metoder på komfur inkl at røre i den hver 5. minut, men nej :mellow:
0
Brugeravatar
Ladysparrow
Indlæg: 2674
Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
Kort karma: 417
Geografisk sted: Skåne, Sverige
Likede indlæg: 6981

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf Ladysparrow » 14. jul 2017, 12:04

Boller i karry - ingen kan lave boller i karry som min mor...

Jeg er ikke vild med at lave mad, men efter at have fået køkkenhave er det mere sjovt at gå ud og hente gröntsager og lave mad.

Jeg elsker at sylte og bage og synes selv jeg er god til især bagningen.
0
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 7788
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 574
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 19143

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf Hunkat » 14. jul 2017, 12:12

Til dem som ikke kan lave risengrød: tricket er en kogefast plastikpose (altså ligesom fryseposer) i vand. Så kommer mælk og ris aldrig i berøring med en direkte varmekilde og brænder ikke på.
1
L'enfer, c'est les autres

First debat-mover :rock:

Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Brugeravatar
didas
Indlæg: 2145
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 404
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 5792

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf didas » 14. jul 2017, 12:19

Et trick til dem, der brænder risengrøden på og som jeg altid laver det. Kræver slet ikke ligeså lang koge-/omrøringstid:

1. Kog risene først, som med "alm." ris - blandingsforhold 2 til 3 (2 dl ris til 3 dl vand osv.), kog dem 10-12 minutter ved svag varme under låg, lad dem hvile 10-12 min.

2. Bring mælk i kog. 5 dl mælk passer til 2 dl ris. Når mælken koger, tilsæt risene og rør rundt til grøden har opnået ønskes konsistens. Når grøden er færdig og taget af blusset tilsættes et lille nip salt.

Jeg har for resten også en ret fail proof opskrift på frikadeller, som jeg kan dele, når jeg kommer hjem. De er altid populære, selv 3 årige bonusdatter, som eller ikke er meget for at spise kød, er vild med dem :-D
0
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf Pandesteg » 14. jul 2017, 12:21

Rapfisk skrev:
Madam Pomfrey skrev:jeg kan ikke lave risengrød uden at brænde det på, den er sten stikker, HVER gang... nogle gange værre end andre, men har kasseret en del portioner :fløjt:

1. Kog mælk og ris op. Låg på og ned på laveste blus (gas eller induktion
2. Se et afsnit af Nissebanden i Grønland
3. Rør i grøden
4. Se endnu et afsnit af Nissebanden i Grønland
5. Skru op for varmen og rør til ønsket konsistens

:jule:


Det virker ikke på mit gasblus skulle jeg hilse at sige - det brænder på ad H til selvom jeg bruger det mindste blus og en tykbundet Le Creuset støbejernsgryde.
Jeg bruger høkassemetoden, det virker hver eneste gang :gogo:
1
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 12999
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 3538
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 55897
Kontakt:

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf Ado » 14. jul 2017, 14:06

Lav risengrøden i en stegeso i ovnen.

Det var så lidt. Og nu forventer jeg, at nogen fortæller mig, hvordan man laver en god pandesovs. Opbagt sovs er jeg herresej til. Men pandesovs...suk.
0
Donna Martin Graduates!
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11594
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 914
Likede indlæg: 18650

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf PaleSeptember » 14. jul 2017, 14:31

Det der med at time maden, det er jeg bare herredårlig til - og selvfølgelig mest når vi har gæster :rulle:

Jeg er heller ikke ret god til at bage, men jeg prøver heller ikke ret tit.

Mht. frikadeller, så prøv Wizzes frikadelleopskrift - de bliver supergode!!
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf HappyPaww » 14. jul 2017, 14:50

Tricket med frikadeller er at spare på melet, evt erstat helt eller delvist med havregryn eller rasp. Og så rigeligt væske i farsen! Den skal være godt våd :)
0
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 12999
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 3538
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 55897
Kontakt:

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf Ado » 14. jul 2017, 14:51

Der må aldrig mangle sort peber i en frikadellefars. Eller løg. Eller salt.
5
Donna Martin Graduates!
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 7788
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 574
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 19143

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf Hunkat » 14. jul 2017, 14:56

Ado skrev:Lav risengrøden i en stegeso i ovnen.

Det var så lidt. Og nu forventer jeg, at nogen fortæller mig, hvordan man laver en god pandesovs. Opbagt sovs er jeg herresej til. Men pandesovs...suk.


Steg kød i pande. Tilsæt fløde og lidt syre (f.eks. balsamico). Jævn den evt. Done.
1
L'enfer, c'est les autres

First debat-mover :rock:

Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Brugeravatar
Joe
Indlæg: 3253
Tilmeldt: 4. sep 2015, 19:03
Kort karma: 759
Likede indlæg: 12397

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf Joe » 14. jul 2017, 15:07

Jeg kan ikke stege kød.
0
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11594
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 914
Likede indlæg: 18650

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf PaleSeptember » 14. jul 2017, 15:13

Jeg er forresten også jævnt dårlig til at stege steaks. Kan vitterlig ikke mærke, om de er rare, medium eller well done, hvilket som oftest betyder, at jeg tager dem af for tidligt, for well done steaks er lige til at græde over. Jeg foretrækker så også en steak temmelig rare, så jeg kan næsten æde den rå, men min mand vil altså gerne have den medium. Derfor laver jeg altid hele stege - dem kan man stikke et stegetermometer i!
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Ficus
Indlæg: 2194
Tilmeldt: 17. jul 2016, 06:49
Kort karma: 193
Likede indlæg: 2906

Re: Mad, som du bare ikke kan lave, en slags WTF tråd!

Indlægaf Ficus » 14. jul 2017, 15:17

PaleSeptember skrev:Mht. frikadeller, så prøv Wizzes frikadelleopskrift - de bliver supergode!!


Kan du den?

Ellers...
wizzze skrev: tag
0

Tilbage til "Mad og drikke"