kidkomb skrev:Wizzze skrev:kidkomb skrev:Wizzze skrev:kidkomb skrev:Wizzze skrev:pirken skrev:'Lykke skrev:Jeg synes det er ret dyrt at spise på Jensens bøfhus.
Hvad er særligt dansk ved det? Selve kæden eller maden?
Synes nu tit maden er ret billig, når man tænker på hvor lang tid de bruger på at lave det.
Jeg ved godt, de ikke laver dansk mad, men forbinder det bare med noget dansk. Vil savne dem, hvis de lukker.
De bruger næsten ingen tid på at lave maden, det hele laves af maskiner, og bliver så hældt på tallerken af køkkenpersonale til minimumsløn, der er ingen rigtige kokke, der står og laver maden!
HOV!
Jensens er stort set den eneste kæde med overenskomst!
Deres personale får omkring 30-40kr mere i timen end de gør hos Vivaldi osv.
Udover det, så nej, de lukker ikke
Pressen twister det som sædvanlig fuldkommen som de selv vil. Den artikel er temmelig grinagtig i virkeligheden og vidner mest af alt om en journalist der simpelthen ikke forstår virksomhedsøkonomi særlig godt.
Man har forsøgt i 1½ år at sælge til en kapitalfond, men der er ingen af dem der vil købe, så et salg er opgivet. Revisoren har taget forbehold for den fortsatte drift, for der er næsten igen egenkapital, og store lån. bl.a. et stort lån der forfalder om et par måneder, og hvis banken ikke går med til at forlænge lånet, ja så er konkursen en realitet.
Så Jensens lever reelt på bankens nåde.
Ligesom rigtig mange andre firmaer der har måtte spænde livremmen ind. Der er intet usædvanligt i det, der er lukket et par restauranter, penge er blevet investeret og det ville være mere end almindelig mærkeligt at banken trak stikket. De har sådan set selv godkendt de reinvesteringer der er lavet.
De restauranter der blev lukket kørte dårligt og alt ser umiddelbart fint ud lige nu
Det er jo så det, som de næste måneder skal vise. Nu skal der penge i kassen, Jensens skal vise banken at de kan tjene penge på basisdriften ude i restauranterne. Det betyder at der skal masser af kunder gennem dørene. Kan de det, så fortsætter banken selvfølgelig med lånet, for så kommer der penge ind, og banken får afkast på lånet. Men har der ikke været nok kunder gennem butikken, når tiden for fornyelse af lånet nærmer sig, ja så tror jeg banken siger nej, og hellere vil få deres penge hjem via lukning og realisering af værdierne.
Jep. Og det ser, som sagt, fint ud.
Det er jo heller ikke nemt at drive restaurant, når stort set hele den øvrige branche ikke er medlem af overenskomsten. Det trækker altså nogle lønkroner.
Det er rigtig fint, at de har overenskomst, men det sagt så ville folk ikke have noget imod at betale deres priser, hvis maden ellers var bare nogenlunde. Og det er den ikke, den er skod.
Desuden har de ikke fornyet sig i stort set hele deres levetid, og de er blevet overhalet af diverse buffetrestauranter, hvor man kan spise til man segner og af restauranter med ordentlig mad til en rimelig pris.
Bones har i øvrigt også overenskomst, jeg har lige tjekket det.