Tråden til de små spørgsmål
Re: Tråden til de små spørgsmål
En pakke pikant ost hældes ud i en ildfast skål og der hældes et glas salsa over. Bages til osten er lettere flydende og det røres sammen. Total ultimative dyppelse til tortilla Chips - tænker det også virker til nachos.
Ost med ost
Ost med ost
2
Tryk på *
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg har bagt pandekager, der skal spises i morgen kan de deles fra hinanden, hvis jeg bare sætter bjerget i køleskab? Eller skal de på en eller anden måde adskilles?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Muspel skrev:Jeg har bagt pandekager, der skal spises i morgen kan de deles fra hinanden, hvis jeg bare sætter bjerget i køleskab? Eller skal de på en eller anden måde adskilles?
Hvis du lige “vender” bunken, når de er næsten kolde, så plejer de godt at skulle skilles ad som køleskabskolde. Dvs at du lige skiller dem ad alle sammen og stabler på ny.
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lys skrev:Muspel skrev:Jeg har bagt pandekager, der skal spises i morgen kan de deles fra hinanden, hvis jeg bare sætter bjerget i køleskab? Eller skal de på en eller anden måde adskilles?
Hvis du lige “vender” bunken, når de er næsten kolde, så plejer de godt at skulle skilles ad som køleskabskolde. Dvs at du lige skiller dem ad alle sammen og stabler på ny.
Ok tak. Det gør jeg så.
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
PaleSeptember skrev:Pandesteg skrev:Det er så hamrende nemt og billigt at lave aioli selv og smager så meget bedre. Jeg laver en Mayo med stavblender, det tager under 1 minut og så bare godt med hvidløgsfed der blendes med. Lavede det engang kl. 17:55 en nytårsaften fordi restauranten vi havde hentet mad fra havde glemt at give os aioli med til vores hummer. Og jeg nåede stadig at sætte mig inden nytårstalen
Har du ikke en idiotsikker opskrift så?
Slå 1 æg ud i blenderbægeret. Tilsæt 2 tsk citronsaft, 1 tsk dijonsennep og 1 nip salt. Tilsæt 2,5 dl smagsneutral olie og vent et øjeblik til ægget ligger stille på bunden af blenderbægeret igen.
Sæt stavblenderen (med alm skær, ikke piskeskive) på bunden af glasset og blend i 20 sekunder. Derefter blendes der mens stavblenderen langsomt flyttes opad, indtil al olien er blendet ind i mayonaissen.
Og hvis man så vil lave aioli er det jo bare at tilsætte presset hvidløg også
5
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Kan man fryse tranebærkompot? Har købt nogle friske tranebær i går og ville gerne lave noget kompot af dem til senere brug.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Kan man fryse tranebærkompot? Har købt nogle friske tranebær i går og ville gerne lave noget kompot af dem til senere brug.
Det håber jeg for der var ret store mængder til overs fra min thanksgiving feast i lørdags og jeg har frosset det ned.
Forventer det er mere splattet ved optøning men ellers håber jeg da ikke det er blevet uspiseligt
1
Tryk på *
- Skorstenen
- Indlæg: 4891
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
- Kort karma: 552
- Likede indlæg: 8818
Re: Tråden til de små spørgsmål
Daine skrev:Til nachos plejer jeg at servere cremefraiche, salsa og guacamole. Og det er typisk også det jeg ser at caféer serverer til, men kender I til andet dyppelse, som bare smager sindsygt godt sammen med nachos og ost?
Sådan en bøtte cheddar cheese dip
1
- Misantropen
- Indlæg: 16949
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1075
- Likede indlæg: 21067
Re: Tråden til de små spørgsmål
Gør det en forskel for smagen i smoothies, hvis man bruger syrnede mælkeprodukter man har frosset? Jeg tænker på den grynede konsistens det kan få.
0
- PaleSeptember
- Indlæg: 11591
- Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
- Kort karma: 914
- Likede indlæg: 18647
Re: Tråden til de små spørgsmål
Trappestige skrev:Jeg har lige lavet lasagne og brugt en købe-mornaysauce dertil. Da jeg hældte den ud i lasagnen, synes jeg den var lidt tykkere end normalt, men tænkte at det nok bare var fordi jeg ikke lige havde rystet den lidt. Da lasagnen var færdig, havde den en lidt mærkelig bismag, men jeg tænkte det var spidskålen som jeg havde puttet meget af i, der var ret skarp i smagen, selvom den sjældent smager af ret meget. Vi spiste knap en halv portion hver inden jeg tænkte på lige at tjekke kartonen i skralderen. Udløb for præcis et år siden... Jeg smed det hele ud, men synes allerede jeg har kvalme. Kommer vi til at blive møgsyge af det mon? Jeg tjekkede de andre to kartoner jeg bestilte samtidig og de har udløb i hhv. 20 og 21.
Jeg tror ikke, der sker noget. Ret øv, men tror ikke, I bliver syge.
1
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
- Daine
- Indlæg: 24632
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3197
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36794
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg melder mig lige igen med et spørgsmål
Jeg har fået en portion stuvet hvidkål med hjem fra julemarked i dag. Jeg smagte den til frokost og den var helt ærligt lidt smagløs. Men udover at give den et drys salt (hvilket den trænger til), kan jeg gøre andet for at give den lidt smag?
Den bliver serveret med et godt dash peber ovenpå, men jeg er ikke helt sikker på at salt og peber er nok.
Jeg har fået en portion stuvet hvidkål med hjem fra julemarked i dag. Jeg smagte den til frokost og den var helt ærligt lidt smagløs. Men udover at give den et drys salt (hvilket den trænger til), kan jeg gøre andet for at give den lidt smag?
Den bliver serveret med et godt dash peber ovenpå, men jeg er ikke helt sikker på at salt og peber er nok.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Re: Tråden til de små spørgsmål
Daine skrev:Jeg melder mig lige igen med et spørgsmål
Jeg har fået en portion stuvet hvidkål med hjem fra julemarked i dag. Jeg smagte den til frokost og den var helt ærligt lidt smagløs. Men udover at give den et drys salt (hvilket den trænger til), kan jeg gøre andet for at give den lidt smag?
Den bliver serveret med et godt dash peber ovenpå, men jeg er ikke helt sikker på at salt og peber er nok.
Muskatnød?
1
- Daine
- Indlæg: 24632
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3197
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36794
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lys skrev:Daine skrev:Jeg melder mig lige igen med et spørgsmål
Jeg har fået en portion stuvet hvidkål med hjem fra julemarked i dag. Jeg smagte den til frokost og den var helt ærligt lidt smagløs. Men udover at give den et drys salt (hvilket den trænger til), kan jeg gøre andet for at give den lidt smag?
Den bliver serveret med et godt dash peber ovenpå, men jeg er ikke helt sikker på at salt og peber er nok.
Muskatnød?
Ja, det var en god ide, det tror jeg slet ikke de har brugt.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
- Daine
- Indlæg: 24632
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3197
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36794
Re: Tråden til de små spørgsmål
Spjaerten skrev:Jeg spiser kanelsukker på min stuvede hvidkål
Det har jeg hørt om, men det bliver lidt for ... anderledes for mig. Den eneste rigtige måde er med friskkværnet peber
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.