Pandesteg skrev:Hvad kan man bruge røget laks til, hvis ikke bare spise det på brød? Gerne en varm ret.
I en tærte
Pandesteg skrev:Hvad kan man bruge røget laks til, hvis ikke bare spise det på brød? Gerne en varm ret.
Spjaerten skrev:Blad/bleg selleri hvad kan det bruges til udover waldorf og i en bolo?
Lemonella skrev:Spjaerten skrev:Blad/bleg selleri hvad kan det bruges til udover waldorf og i en bolo?
Bloody Mary
Eavesdrop skrev:Jeg vil lave Hummus. Jeg har købt kikærter - der står på posen de skal ligge i blød i 10-12 timer og herefter koges. Er der nogen der ved, om man kan nøjes med 4-5 timer og evt. koge dem lidt længere? Jeg vil jo have Hummus i aften!
Ado skrev:Eavesdrop skrev:Jeg vil lave Hummus. Jeg har købt kikærter - der står på posen de skal ligge i blød i 10-12 timer og herefter koges. Er der nogen der ved, om man kan nøjes med 4-5 timer og evt. koge dem lidt længere? Jeg vil jo have Hummus i aften!
Det er jo for at fjerne lektiner, at det anbefales at bønnerne skal ligge i blød så længe. Dog har jeg også læst, at mindre tid kan gøre det og at man bare skal koge bønnerne i længere tid og at det også fjerner alle lektinerne.
Ado skrev:Eavesdrop skrev:Jeg vil lave Hummus. Jeg har købt kikærter - der står på posen de skal ligge i blød i 10-12 timer og herefter koges. Er der nogen der ved, om man kan nøjes med 4-5 timer og evt. koge dem lidt længere? Jeg vil jo have Hummus i aften!
Det er jo for at fjerne lektiner, at det anbefales at bønnerne skal ligge i blød så længe. Dog har jeg også læst, at mindre tid kan gøre det og at man bare skal koge bønnerne i længere tid og at det også fjerner alle lektinerne.
Buffy skrev:Ado skrev:Eavesdrop skrev:Jeg vil lave Hummus. Jeg har købt kikærter - der står på posen de skal ligge i blød i 10-12 timer og herefter koges. Er der nogen der ved, om man kan nøjes med 4-5 timer og evt. koge dem lidt længere? Jeg vil jo have Hummus i aften!
Det er jo for at fjerne lektiner, at det anbefales at bønnerne skal ligge i blød så længe. Dog har jeg også læst, at mindre tid kan gøre det og at man bare skal koge bønnerne i længere tid og at det også fjerner alle lektinerne.
Det er kogning der ødelægger/fjerner lektin, det kan bare være rigtig svært at koge nogle bønner nok, hvis de ikke har stået i blød først.
Der må ikke være nogen form for hård kerne. Har bønner det er der risici for dårlig mave.
I kikærter er der ikke ret meget lektin, så det er ok at ikke stille dem i blød så længe eller bare koge dem.
https://www.dr.dk/levnu/mad/kog-lige-kikaerterne-ogsaa
Det kan give diarré, voldsomt ondt i maven og voldsomme opkastninger i op mod fire timer. I de fleste tilfælde går det over af sig selv i løbet af en dag, men i enkelte tilfælde bliver folk så afkræftede, at de skal i behandling
Eavesdrop skrev:Buffy skrev:Ado skrev:Eavesdrop skrev:Jeg vil lave Hummus. Jeg har købt kikærter - der står på posen de skal ligge i blød i 10-12 timer og herefter koges. Er der nogen der ved, om man kan nøjes med 4-5 timer og evt. koge dem lidt længere? Jeg vil jo have Hummus i aften!
Det er jo for at fjerne lektiner, at det anbefales at bønnerne skal ligge i blød så længe. Dog har jeg også læst, at mindre tid kan gøre det og at man bare skal koge bønnerne i længere tid og at det også fjerner alle lektinerne.
Det er kogning der ødelægger/fjerner lektin, det kan bare være rigtig svært at koge nogle bønner nok, hvis de ikke har stået i blød først.
Der må ikke være nogen form for hård kerne. Har bønner det er der risici for dårlig mave.
I kikærter er der ikke ret meget lektin, så det er ok at ikke stille dem i blød så længe eller bare koge dem.
https://www.dr.dk/levnu/mad/kog-lige-kikaerterne-ogsaa
Jeg mistede lidt gejsten dag jeg læste det her:Det kan give diarré, voldsomt ondt i maven og voldsomme opkastninger i op mod fire timer. I de fleste tilfælde går det over af sig selv i løbet af en dag, men i enkelte tilfælde bliver folk så afkræftede, at de skal i behandling
Jeg tror bare jeg venter med Hummus til i morgen
Buffy skrev:Eavesdrop skrev:Buffy skrev:Ado skrev:Eavesdrop skrev:Jeg vil lave Hummus. Jeg har købt kikærter - der står på posen de skal ligge i blød i 10-12 timer og herefter koges. Er der nogen der ved, om man kan nøjes med 4-5 timer og evt. koge dem lidt længere? Jeg vil jo have Hummus i aften!
Det er jo for at fjerne lektiner, at det anbefales at bønnerne skal ligge i blød så længe. Dog har jeg også læst, at mindre tid kan gøre det og at man bare skal koge bønnerne i længere tid og at det også fjerner alle lektinerne.
Det er kogning der ødelægger/fjerner lektin, det kan bare være rigtig svært at koge nogle bønner nok, hvis de ikke har stået i blød først.
Der må ikke være nogen form for hård kerne. Har bønner det er der risici for dårlig mave.
I kikærter er der ikke ret meget lektin, så det er ok at ikke stille dem i blød så længe eller bare koge dem.
https://www.dr.dk/levnu/mad/kog-lige-kikaerterne-ogsaa
Jeg mistede lidt gejsten dag jeg læste det her:Det kan give diarré, voldsomt ondt i maven og voldsomme opkastninger i op mod fire timer. I de fleste tilfælde går det over af sig selv i løbet af en dag, men i enkelte tilfælde bliver folk så afkræftede, at de skal i behandling
Jeg tror bare jeg venter med Hummus til i morgen
Haha altså jeg spiser mange bønner og har en enkelt gang fået vildt meget rumlende mave af butterbeans, jeg ikke fik kogt nok, det er det.
Jeg udbløde iøvrigt tit store portioner og fryser dem. Jeg syntes også det hjælper på kogetiden.
InPerpetuum skrev:Hvornår må man gå i gang med rødvinen, når man har været oppe siden klokken 3, og har malet vægge siden klokken 4?
Spjaerten skrev:Er det bare mig der er vokset op i Jylland med meget stærke sovs & kartofler er det eneste rigtige holdninger, som tænker unormalt?
Har i ugens løb set disse 2 retter nævnt med ris. Ville man ikke normalt servere kartofler eller kartoffelmos?
Krebinetter + osso buco