Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16949
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1075
Likede indlæg: 21067

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 22. sep 2019, 20:16

LadyFox skrev:
Muspel skrev:
Flora skrev:
LadyFox skrev:Hvor meget pasta til 7 personer?


Jeg mener, jeg plejer at koge 80-100 g i tørvægt, når det bare er til mig selv. Til 7 personer ville jeg nok bare koge 1 kg i tørvægt. Så burde der være rigeligt, selv hvis nogle er ekstra sultne. Og hvis der er rester, kan du jo altid lave en pastasalat eller noget dagen efter.


Enig med flora. Når jeg planlægger spejderlejr beregner vi 100 gram. Til sultne teenagere. Så det burde være passende med et kilo.


Jeg endte med et kilo og det var den perfekte mængde. :D

Phew! :lol:
0
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 5419
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 665
Geografisk sted: Fyyyn
Likede indlæg: 13979

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf RavenClaw » 27. sep 2019, 08:11

Verdens bedste sunde boller til fødselsdagsbordet, der ikke blive kedelige/tørre?
0
Have you ever been so annoying you caused the reinvention of an entire literary genre?
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9843
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1860
Likede indlæg: 9578

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 27. sep 2019, 09:27

RavenClaw skrev:Verdens bedste sunde boller til fødselsdagsbordet, der ikke blive kedelige/tørre?

Overnight / brusebadsboller

Det fede er dejen hæver om natten, klaskes op med en ske og bages morgen / tidligere på dagen.
Så er de ikke tørre op af dagen
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 5419
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 665
Geografisk sted: Fyyyn
Likede indlæg: 13979

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf RavenClaw » 27. sep 2019, 13:50

Spjaerten skrev:
RavenClaw skrev:Verdens bedste sunde boller til fødselsdagsbordet, der ikke blive kedelige/tørre?

Overnight / brusebadsboller

Det fede er dejen hæver om natten, klaskes op med en ske og bages morgen / tidligere på dagen.
Så er de ikke tørre op af dagen


Har du en opskrift eller andet?

Jeg har rigeligt tid til at bage på dagen, men de bliver bare aldrig særlig spændende. Det er nok værd at nævne, at de skal bages et andet sted end min egen adresse.
0
Have you ever been so annoying you caused the reinvention of an entire literary genre?
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9843
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1860
Likede indlæg: 9578

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 27. sep 2019, 13:56

RavenClaw skrev:
Spjaerten skrev:
RavenClaw skrev:Verdens bedste sunde boller til fødselsdagsbordet, der ikke blive kedelige/tørre?

Overnight / brusebadsboller

Det fede er dejen hæver om natten, klaskes op med en ske og bages morgen / tidligere på dagen.
Så er de ikke tørre op af dagen


Har du en opskrift eller andet?

Jeg har rigeligt tid til at bage på dagen, men de bliver bare aldrig særlig spændende. Det er nok værd at nævne, at de skal bages et andet sted end min egen adresse.



https://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-boller/

Plejer at tilsætte en stor håndfuld knækkede hvedekerner eller lignende for mere grovhed
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 27. sep 2019, 21:05

Fødselsdagsboller må ikke være sunde og grove :trist:
14
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 5419
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 665
Geografisk sted: Fyyyn
Likede indlæg: 13979

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf RavenClaw » 29. sep 2019, 08:05

HappyPaww skrev:Fødselsdagsboller må ikke være sunde og grove :trist:


Jo, de må, når fødselsdagsbarnet ikke må få hvidt brød.
3
Have you ever been so annoying you caused the reinvention of an entire literary genre?
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 29. sep 2019, 20:38

HappyPaww skrev:Fødselsdagsboller må ikke være sunde og grove :trist:

Edit: Min kommentar skulle have været i “Fordi jeg siger det” tråden :genert:
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24632
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3198
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36796

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 4. okt 2019, 12:53

Jeg vil på søndag - for første gang - prøve at koge en hel kylling, så jeg kan lave en stor portion ‘høns i asparges’. Jeg har købt en kleppert på 1800 gram. Hvor længe skal sådan en fætter koge for at blive mør? :genert:

Jeg har ikke en masse grøntsager jeg kan putte i gryden, så for at give smag er der så ok med enten kyllinge- eller grøntsagsfond? Eller skal jeg kombinere? Jeg har vist kun gulerødder og lidt løg, det kan jeg evt bruge :gruble:
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 4. okt 2019, 14:33

Daine skrev:Jeg vil på søndag - for første gang - prøve at koge en hel kylling, så jeg kan lave en stor portion ‘høns i asparges’. Jeg har købt en kleppert på 1800 gram. Hvor længe skal sådan en fætter koge for at blive mør? :genert:

Jeg har ikke en masse grøntsager jeg kan putte i gryden, så for at give smag er der så ok med enten kyllinge- eller grøntsagsfond? Eller skal jeg kombinere? Jeg har vist kun gulerødder og lidt løg, det kan jeg evt bruge :gruble:

Gulerødder og løg er fint - du skal ikke bruge fond, da det der skal give smag jo er kyllingen :)

Så gulerødder, løg, hele peberkorn, godt med salt og gerne nogle krydderurter, fx laurbærblade og timian. Vil tro den skal koge i en time til halvanden (tjek undervejs om kødet falder fra benene). Den skal heller ikke smadderkoges :)

Og husk at gemme fonden! Der er mange det kommer til at hælde det ud i farten :lol:
2
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24632
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3198
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36796

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 4. okt 2019, 14:41

HappyPaww skrev:
Daine skrev:Jeg vil på søndag - for første gang - prøve at koge en hel kylling, så jeg kan lave en stor portion ‘høns i asparges’. Jeg har købt en kleppert på 1800 gram. Hvor længe skal sådan en fætter koge for at blive mør? :genert:

Jeg har ikke en masse grøntsager jeg kan putte i gryden, så for at give smag er der så ok med enten kyllinge- eller grøntsagsfond? Eller skal jeg kombinere? Jeg har vist kun gulerødder og lidt løg, det kan jeg evt bruge :gruble:

Gulerødder og løg er fint - du skal ikke bruge fond, da det der skal give smag jo er kyllingen :)

Så gulerødder, løg, hele peberkorn, godt med salt og gerne nogle krydderurter, fx laurbærblade og timian. Vil tro den skal koge i en time til halvanden (tjek undervejs om kødet falder fra benene). Den skal heller ikke smadderkoges :)

Og husk at gemme fonden! Der er mange det kommer til at hælde det ud i farten :lol:

Gulerødder, løg, laurbærblade og salt - tjek. Timian skal jeg lige tjekke op på. Peberkorn har jeg i min kværn, men tror ikke jeg kan åbne den :gruble:
Skal nok huske at gemme fonden :D

Tak! :gogo:
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 4. okt 2019, 16:43

Daine skrev:
HappyPaww skrev:
Daine skrev:Jeg vil på søndag - for første gang - prøve at koge en hel kylling, så jeg kan lave en stor portion ‘høns i asparges’. Jeg har købt en kleppert på 1800 gram. Hvor længe skal sådan en fætter koge for at blive mør? :genert:

Jeg har ikke en masse grøntsager jeg kan putte i gryden, så for at give smag er der så ok med enten kyllinge- eller grøntsagsfond? Eller skal jeg kombinere? Jeg har vist kun gulerødder og lidt løg, det kan jeg evt bruge :gruble:

Gulerødder og løg er fint - du skal ikke bruge fond, da det der skal give smag jo er kyllingen :)

Så gulerødder, løg, hele peberkorn, godt med salt og gerne nogle krydderurter, fx laurbærblade og timian. Vil tro den skal koge i en time til halvanden (tjek undervejs om kødet falder fra benene). Den skal heller ikke smadderkoges :)

Og husk at gemme fonden! Der er mange det kommer til at hælde det ud i farten :lol:

Gulerødder, løg, laurbærblade og salt - tjek. Timian skal jeg lige tjekke op på. Peberkorn har jeg i min kværn, men tror ikke jeg kan åbne den :gruble:
Skal nok huske at gemme fonden :D

Tak! :gogo:


Vent heller lidt med salten, når væsken koger fra så kan den hurtigt blive pænt salt. Og hvis du endelig kommer til at koge det lidt for kort tid (selv ville jeg koge i en halv time også lade den stå i vandet i en halv time bagefter, jeg kan ikke se hvorfor det skulle være 1½time) så ville det ikek gøre noget da det jo kommer op i en varm sovs og koger lidt videre der
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24632
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3198
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36796

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 4. okt 2019, 16:51

Persnikedy skrev:
Daine skrev:
HappyPaww skrev:
Daine skrev:Jeg vil på søndag - for første gang - prøve at koge en hel kylling, så jeg kan lave en stor portion ‘høns i asparges’. Jeg har købt en kleppert på 1800 gram. Hvor længe skal sådan en fætter koge for at blive mør? :genert:

Jeg har ikke en masse grøntsager jeg kan putte i gryden, så for at give smag er der så ok med enten kyllinge- eller grøntsagsfond? Eller skal jeg kombinere? Jeg har vist kun gulerødder og lidt løg, det kan jeg evt bruge :gruble:

Gulerødder og løg er fint - du skal ikke bruge fond, da det der skal give smag jo er kyllingen :)

Så gulerødder, løg, hele peberkorn, godt med salt og gerne nogle krydderurter, fx laurbærblade og timian. Vil tro den skal koge i en time til halvanden (tjek undervejs om kødet falder fra benene). Den skal heller ikke smadderkoges :)

Og husk at gemme fonden! Der er mange det kommer til at hælde det ud i farten :lol:

Gulerødder, løg, laurbærblade og salt - tjek. Timian skal jeg lige tjekke op på. Peberkorn har jeg i min kværn, men tror ikke jeg kan åbne den :gruble:
Skal nok huske at gemme fonden :D

Tak! :gogo:


Vent heller lidt med salten, når væsken koger fra så kan den hurtigt blive pænt salt. Og hvis du endelig kommer til at koge det lidt for kort tid (selv ville jeg koge i en halv time også lade den stå i vandet i en halv time bagefter, jeg kan ikke se hvorfor det skulle være 1½time) så ville det ikek gøre noget da det jo kommer op i en varm sovs og koger lidt videre der

Er den ikke nemmere at pille, når den er ‘ordenligt’ kogt? Ja, jeg spørger lidt dumt, men jeg har som nævnt aldrig kogt en hel kylling før.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 4. okt 2019, 17:01

Daine skrev:Er den ikke nemmere at pille, når den er ‘ordenligt’ kogt? Ja, jeg spørger lidt dumt, men jeg har som nævnt aldrig kogt en hel kylling før.



Jo, men hvis den koger for længe så bliver det nogle gange gummiaktigt. Og bare simre er nok, ikke bulderkoge.

Du kan eventuelt gøre et mix. Kog i en time, tjek den også se om der er brug for mere
2
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24632
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3198
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36796

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 4. okt 2019, 18:57

Persnikedy skrev:
Daine skrev:Er den ikke nemmere at pille, når den er ‘ordenligt’ kogt? Ja, jeg spørger lidt dumt, men jeg har som nævnt aldrig kogt en hel kylling før.



Jo, men hvis den koger for længe så bliver det nogle gange gummiaktigt. Og bare simre er nok, ikke bulderkoge.

Du kan eventuelt gøre et mix. Kog i en time, tjek den også se om der er brug for mere

Det vil jeg gøre, så krydser jeg fingre for mørt kød og ikke en transformation til en gummiand :D
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.

Tilbage til "Mad og drikke"