Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Akehurst2
Indlæg: 14144
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 1259
Likede indlæg: 40586

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Akehurst2 » 27. maj 2019, 07:39

MissB skrev:
StripesAddict skrev:
Lykke skrev:
StripesAddict skrev:Er der nogen, der har en god opskrift med fennikel? Jeg plejer ikke at være voldsomt begejstret for det i rå form. Sidst vi havde fennikel i huset røg det i ovnen med en gang fløde, hvidvin og parmesan, men jeg kunne godt tænke mig at prøve noget andet denne gang.


Jeg synes det fungerer godt i risotto.


Det lyder lækkert, tak for tip :)


Jeg er normalt heller ikke glad for det i rå form indtil jeg smagte denne enkle “salat”.

Papirstynde skiver af fennikel og appelsin lagt i lag, så de giver hinanden smag.


Rå fennikel er i det hele taget noget mere tilgængeligt i helt fine skiver (gerne skåret på mandolin), så de ikke er så grove i det.
2
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 27. maj 2019, 15:51

Har nogen prøvet de her?

Billede

Er det bare 2 ostepops sat sammen til en cirkel? :gruble:
0
Do as I say! :whip:
Lykke
Indlæg: 6931
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6455

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 27. maj 2019, 16:13

Wizzze skrev:Har nogen prøvet de her?

Billede

Er det bare 2 ostepops sat sammen til en cirkel? :gruble:


Ja mere eller mindre. De er okay.
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 27. maj 2019, 16:42

Wizzze skrev:Har nogen prøvet de her?

Billede

Er det bare 2 ostepops sat sammen til en cirkel? :gruble:

Så er der både ostepops til herrer og damer :slem:



:genert: :lol:
8
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
StripesAddict
Indlæg: 1098
Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
Kort karma: 128
Likede indlæg: 1046

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf StripesAddict » 28. maj 2019, 12:55

FormerlyKnownAs skrev:
StripesAddict skrev:Er der nogen, der har en god opskrift med fennikel? Jeg plejer ikke at være voldsomt begejstret for det i rå form. Sidst vi havde fennikel i huset røg det i ovnen med en gang fløde, hvidvin og parmesan, men jeg kunne godt tænke mig at prøve noget andet denne gang.


Er det en opskrift det med fløde, hvidvin og parmesan? I så fald vil jeg gerne have den :)


Ja, men jeg kan simpelthen ikke finde den igen! Anyhow, jeg delte en fennikel i fire og hældte ca. 1 dl. hvidvin og en kvart liter piskefløde over. Derefter dryssede jeg med ca. 100 g. parmesan, salt og peber. I ovnen ind til fennikelen er gennemabagt (jeg vendte den halvvejs, da væsken ikke dækkede helt).
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 28. maj 2019, 13:18

StripesAddict skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
StripesAddict skrev:Er der nogen, der har en god opskrift med fennikel? Jeg plejer ikke at være voldsomt begejstret for det i rå form. Sidst vi havde fennikel i huset røg det i ovnen med en gang fløde, hvidvin og parmesan, men jeg kunne godt tænke mig at prøve noget andet denne gang.


Er det en opskrift det med fløde, hvidvin og parmesan? I så fald vil jeg gerne have den :)


Ja, men jeg kan simpelthen ikke finde den igen! Anyhow, jeg delte en fennikel i fire og hældte ca. 1 dl. hvidvin og en kvart liter piskefløde over. Derefter dryssede jeg med ca. 100 g. parmesan, salt og peber. I ovnen ind til fennikelen er gennemabagt (jeg vendte den halvvejs, da væsken ikke dækkede helt).

:love:
1
Brugeravatar
ina
Indlæg: 2171
Tilmeldt: 9. sep 2015, 12:01
Kort karma: 391
Likede indlæg: 3050

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf ina » 28. maj 2019, 20:29

Hvad er den bedste opskrift på kold kartoffelsalat?
0
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 6650
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 865
Likede indlæg: 18832

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 28. maj 2019, 20:38

ina skrev:Hvad er den bedste opskrift på kold kartoffelsalat?


Mener du sådan en hvid en?
Creme fraiche 18%, en klat mayo (hellmans), lidt sennep, lidt gul karry, salt, peber, finthakkede løg og masser af hakket purløg. Der skal være rigeligt dressing ift kartofler og så skal den stå og trække mindst en time.
3
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 3433
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 272
Likede indlæg: 3060

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Alphilia » 28. maj 2019, 21:25

ina skrev:Hvad er den bedste opskrift på kold kartoffelsalat?


Karolines Køkken:
https://www.google.dk/search?q=kartoffe ... 1E2HLi-ftM:
1
Brugeravatar
ina
Indlæg: 2171
Tilmeldt: 9. sep 2015, 12:01
Kort karma: 391
Likede indlæg: 3050

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf ina » 29. maj 2019, 07:21

Tak begge to :)
0
Sof
Indlæg: 1730
Tilmeldt: 16. maj 2018, 10:28
Kort karma: 111
Likede indlæg: 2501

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sof » 30. maj 2019, 13:43

Hvad er den bedste opskrift på flødekartofler?

Tidligere forsøg har ikke været helt cremede og “satte” nok.
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 30. maj 2019, 14:32

Sof skrev:Hvad er den bedste opskrift på flødekartofler?

Tidligere forsøg har ikke været helt cremede og “satte” nok.

Disse :love: https://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/

Jeg plejer dog at bruge noget mere fløde, men det er meget afhængigt af bagekartoflernes størrelse. En tommelfingerregel er 3-4 halvstore kartofler til 1/2 l fløde. Og så er det vigtigt at kartoflerne bliver skåret tyndt :)
4
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 30. maj 2019, 14:39

Jaah - pommes dauphinoise er det eneste rigtige :love: Det er utroligt en forskel det gør at koge kartoffelskiverne i fløden inden gratinering.
2
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 8941
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 1052
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 18169

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mi55y » 2. jun 2019, 18:10

Sof skrev:Hvad er den bedste opskrift på flødekartofler?

Tidligere forsøg har ikke været helt cremede og “satte” nok.


Jeg har haft held med halv madl.fløde/halv mornay og så sølvpapir over den første halvdel af bagetiden.
1
S - 09.10.18 :love2:
K - 05.03.21 :love:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 3. jun 2019, 08:00

Jeg vil lave noget langtidsstegt vildt på fredag - bare ned i stegesoen med noget væske og friske krydderurter i. Tænker at smide nogle små løg ned i også, men hvad kunne man ellers putte i? Jeg synes ikke det skal være rodfrugter, da det gerne må være lidt sommerligt.
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:

Tilbage til "Mad og drikke"