Lys skrev:“Min” metode minder meget om denne: http://annemettevoss.dk/kakaomacarons/
Når man vender de piskede æggehvider med mandelmelet, så skal man vende det rundt ca 35 gange med en dejskraber.
Den prøver jeg. Tak.
Lys skrev:“Min” metode minder meget om denne: http://annemettevoss.dk/kakaomacarons/
Når man vender de piskede æggehvider med mandelmelet, så skal man vende det rundt ca 35 gange med en dejskraber.
Vendela skrev:Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.
Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?
Det har jeg også købt
Min første plan er at prøve at lave en chokoladeis her til sommer, hvor jeg tænker, den bliver mindre tung end mørk chokolade, men heller ikke så sød som hvid chokolade, da den netop det meget frugtig i smagen.
Muspel skrev:Er der nogen, der har en gennemtestet opskrift på helt luftige fødselsdagsboller? Typen med æg og mælk i dejen?
Lys skrev:Muspel skrev:Er der nogen, der har en gennemtestet opskrift på helt luftige fødselsdagsboller? Typen med æg og mælk i dejen?
Jeg bruger Meyers opskrift på teboller og tilsætter lidt kardemomme. Du kan finde opskriften på deres hjemmeside. Den lange æltetid er besværet/tiden værd.
Santopia skrev:Muspel skrev:Er der nogen, der har en gennemtestet opskrift på helt luftige fødselsdagsboller? Typen med æg og mælk i dejen?
De her er ret gode og foolproofed https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/ ... ste-boller de er min go to fordi de er hurtige.
Muspel skrev:Santopia skrev:Muspel skrev:Er der nogen, der har en gennemtestet opskrift på helt luftige fødselsdagsboller? Typen med æg og mælk i dejen?
De her er ret gode og foolproofed https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/ ... ste-boller de er min go to fordi de er hurtige.
Tak. De skal kun efterhæve? Bliver det godt?
Fru Sunshine skrev:Kan man lave ganache af fløde, der har været frosset? Eller skiller det?
Wizzze skrev:Fru Sunshine skrev:Kan man lave ganache af fløde, der har været frosset? Eller skiller det?
Varm / smelt fløde og chokolade hver for sig, og tilsæt så kun fløden lidt ad gangen til chokoladen, ligesom når du lave Mayo eller Bearnaise, så skiller din Ganache med garanti ikke. NB husk at have lidt kold chokolade til allersidst, så bliver Ganachen flot og blank, og får lige den ekstra choko twist
Fru Sunshine skrev:Wizzze skrev:Fru Sunshine skrev:Kan man lave ganache af fløde, der har været frosset? Eller skiller det?
Varm / smelt fløde og chokolade hver for sig, og tilsæt så kun fløden lidt ad gangen til chokoladen, ligesom når du lave Mayo eller Bearnaise, så skiller din Ganache med garanti ikke. NB husk at have lidt kold chokolade til allersidst, så bliver Ganachen flot og blank, og får lige den ekstra choko twist
Tak. Jeg må så indrømme, at jeg ikke er specielt velbevandret ud i hverken bearnaise eller mayonnaise, men jeg prøver
zembra1986 skrev:Jeg lavede noget der hedder rødbedekornotto onsdag i sidste uge. Jeg havde en ordentlig rest tilbage som jeg havde regnet med skulle spises de kommende dage derefter, men pga. påskefrokoster og rester derfra har jeg ikke fået det spist.
Kan det mon spises i dag, 5 dage efter? Det består af perlespelt, løg/hvidløg, og rødbede
Ado skrev:zembra1986 skrev:Jeg lavede noget der hedder rødbedekornotto onsdag i sidste uge. Jeg havde en ordentlig rest tilbage som jeg havde regnet med skulle spises de kommende dage derefter, men pga. påskefrokoster og rester derfra har jeg ikke fået det spist.
Kan det mon spises i dag, 5 dage efter? Det består af perlespelt, løg/hvidløg, og rødbede
Hvis det lugter som det skal og ikke ser dårligt ud, så ja. Sagtens.
Falstria skrev:zembra1986 skrev:Ado skrev:zembra1986 skrev:Jeg lavede noget der hedder rødbedekornotto onsdag i sidste uge. Jeg havde en ordentlig rest tilbage som jeg havde regnet med skulle spises de kommende dage derefter, men pga. påskefrokoster og rester derfra har jeg ikke fået det spist.
Kan det mon spises i dag, 5 dage efter? Det består af perlespelt, løg/hvidløg, og rødbede
Hvis det lugter som det skal og ikke ser dårligt ud, så ja. Sagtens.
Det står stadig i køleskabet, da jeg heller ikke fik det spist det i går (havde andet mad), så i dag ryger det altså ud
Hvidløg konservere
Det burde være noget som kan holde længe.