Tråden til de små spørgsmål
- Mi55y
- Indlæg: 8938
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
- Kort karma: 1052
- Geografisk sted: Århus med bolleÅ
- Likede indlæg: 18166
Re: Tråden til de små spørgsmål
Hvor længe må en frikadellefars stå, inden man skal stege den?
0
S - 09.10.18
K - 05.03.21
K - 05.03.21
Re: Tråden til de små spørgsmål
Mi55y skrev:Hvor længe må en frikadellefars stå, inden man skal stege den?
Farsen skal gerne hvile i en times tid, men den skal tilberedes samme dag som den røres.
1
- Mi55y
- Indlæg: 8938
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
- Kort karma: 1052
- Geografisk sted: Århus med bolleÅ
- Likede indlæg: 18166
Re: Tråden til de små spørgsmål
PerXX skrev:Mi55y skrev:Hvor længe må en frikadellefars stå, inden man skal stege den?
Farsen skal gerne hvile i en times tid, men den skal tilberedes samme dag som den røres.
Øv, havde håbet den kunne stå natten over. Skal lave af 1,5 kg fars, og som regel sover baby 3 timer i streg om aftenen, men hvis nu kunne det være rart, hvis man kunne have delt det op i to...
0
S - 09.10.18
K - 05.03.21
K - 05.03.21
- Misantropen
- Indlæg: 16874
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1068
- Likede indlæg: 20966
Re: Tråden til de små spørgsmål
Mi55y skrev:Øv, havde håbet den kunne stå natten over. Skal lave af 1,5 kg fars, og som regel sover baby 3 timer i streg om aftenen, men hvis nu kunne det være rart, hvis man kunne have delt det op i to...
Hvis du kan stege dem i ovnen er det hurtigt og nemt.
De får ikke den der sprøde skorpe som ved pandestegning, men de kan sagtens blive sprøde uden at blive tørre og kedelige.
Jeg laver oftest frikadellefars af 800-1200 gram på den måde. Det fylder 1-2 bageplader og de skal have ca 20 minutter afhængig af størrelsen. Jeg laver tit en så stor portion så jeg har frikadeller til fryseren. Hvis de lunes ved optøning synes jeg ikke det gør noget med den manglende skorpe, og ellers kan de lunes på en pande
0
- Misantropen
- Indlæg: 16874
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1068
- Likede indlæg: 20966
Re: Tråden til de små spørgsmål
Rikke skrev:Granatæblekerner i frisk rødkålssalat? Ja eller nej?
Ja, med forbehold for hvad de øvrige ingredienser er.
0
- Misantropen
- Indlæg: 16874
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1068
- Likede indlæg: 20966
Re: Tråden til de små spørgsmål
Rikke skrev:Misantropen skrev:Rikke skrev:Granatæblekerner i frisk rødkålssalat? Ja eller nej?
Ja, med forbehold for hvad de øvrige ingredienser er.
Rødkål, appelsin, valnødder, honning
Jeg fastholder mit "ja"
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Rikke skrev:Misantropen skrev:Rikke skrev:Misantropen skrev:Rikke skrev:Granatæblekerner i frisk rødkålssalat? Ja eller nej?
Ja, med forbehold for hvad de øvrige ingredienser er.
Rødkål, appelsin, valnødder, honning
Jeg fastholder mit "ja"
Jeg elsker granatæblekerner i alt andet, men turde ikke lige begynde at eksperimentere med den klassiske rødkålssalat til i morgen Hvis det sutter, siger jeg til familien, at DU sagde god for det
Det skal også i vores rødkålssalat, der lyder regn meget som din
0
- Misantropen
- Indlæg: 16874
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1068
- Likede indlæg: 20966
Re: Tråden til de små spørgsmål
Rikke skrev:Misantropen skrev:Rikke skrev:Misantropen skrev:Rikke skrev:Granatæblekerner i frisk rødkålssalat? Ja eller nej?
Ja, med forbehold for hvad de øvrige ingredienser er.
Rødkål, appelsin, valnødder, honning
Jeg fastholder mit "ja"
Jeg elsker granatæblekerner i alt andet, men turde ikke lige begynde at eksperimentere med den klassiske rødkålssalat til i morgen Hvis det sutter, siger jeg til familien, at DU sagde god for det
Måske du skal have dem som topping i en skål ved siden af for en sikkerheds skyld i stedet
0
- Mi55y
- Indlæg: 8938
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
- Kort karma: 1052
- Geografisk sted: Århus med bolleÅ
- Likede indlæg: 18166
Re: Tråden til de små spørgsmål
Misantropen skrev:Mi55y skrev:Øv, havde håbet den kunne stå natten over. Skal lave af 1,5 kg fars, og som regel sover baby 3 timer i streg om aftenen, men hvis nu kunne det være rart, hvis man kunne have delt det op i to...
Hvis du kan stege dem i ovnen er det hurtigt og nemt.
De får ikke den der sprøde skorpe som ved pandestegning, men de kan sagtens blive sprøde uden at blive tørre og kedelige.
Jeg laver oftest frikadellefars af 800-1200 gram på den måde. Det fylder 1-2 bageplader og de skal have ca 20 minutter afhængig af størrelsen. Jeg laver tit en så stor portion så jeg har frikadeller til fryseren. Hvis de lunes ved optøning synes jeg ikke det gør noget med den manglende skorpe, og ellers kan de lunes på en pande
Det er til familiejulefrokost, og jeg har arvet frikadelletjansen fra min afdøde bedstefar, og tror folk ville blive skuffede, hvis ikke de er, som de plejer. Men hun sov under det hele og vågnede 15min efter, jeg var færdig.
1
S - 09.10.18
K - 05.03.21
K - 05.03.21
- PaleSeptember
- Indlæg: 11499
- Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
- Kort karma: 909
- Likede indlæg: 18523
Re: Tråden til de små spørgsmål
Rikke skrev:Misantropen skrev:Rikke skrev:Misantropen skrev:Rikke skrev:Granatæblekerner i frisk rødkålssalat? Ja eller nej?
Ja, med forbehold for hvad de øvrige ingredienser er.
Rødkål, appelsin, valnødder, honning
Jeg fastholder mit "ja"
Jeg elsker granatæblekerner i alt andet, men turde ikke lige begynde at eksperimentere med den klassiske rødkålssalat til i morgen Hvis det sutter, siger jeg til familien, at DU sagde god for det
Jeg siger også god for det
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Re: Tråden til de små spørgsmål
Er der nogen, som kan anbefale en hasselnøddeis, som kan købes i et almindeligt (jysk) supermarked?
0
You can't spell awesome without me.
- Misantropen
- Indlæg: 16874
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1068
- Likede indlæg: 20966
Re: Tråden til de små spørgsmål
sigge skrev:Er der nogen, som kan anbefale en hasselnøddeis, som kan købes i et almindeligt (jysk) supermarked?
Hansens Flødeis har den her https://hansens-is.dk/products/mandelhasselnod-flodeis/ hvis den kan bruges.
Jeg kan ikke få siden med forhandlere til at virke, men jeg ved Coop bl.a sælger mærket.
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg skal lave en nytårsdessert med bla en fløde-husblas baseret mousse. Jeg vil gerne lave så meget som muligt på forhånd, men det har jeg bare ingen erfaring med.
Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?
Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?
0
Tally-ho
- Ado
- Indlæg: 12946
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3533
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55651
- Kontakt:
Re: Tråden til de små spørgsmål
milisa skrev:Jeg skal lave en nytårsdessert med bla en fløde-husblas baseret mousse. Jeg vil gerne lave så meget som muligt på forhånd, men det har jeg bare ingen erfaring med.
Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?
En mousse skal helst ikke flyttes, når den har sat sig. Konsistensen bliver træls.
0
Donna Martin Graduates!
Re: Tråden til de små spørgsmål
milisa skrev:Jeg skal lave en nytårsdessert med bla en fløde-husblas baseret mousse. Jeg vil gerne lave så meget som muligt på forhånd, men det har jeg bare ingen erfaring med.
Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?
Det kan du ikke. Hvad skal den samles med? Hvis det er i kage fx kan du måske nå bundene også?
Hvis det er sådan nogle toppe på en tallerken (fx citronmousse til pandekager) kan du måske sprøjte dem i form på et fad og opbevare dem på køl- og så flytte dem på deres plads dagen efter...
0