Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 8. nov 2018, 20:22

HappyPaww skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave lasagne i aften, og er igang med et spare-projekt. Jeg har derfor tænkt, om jeg kunne spæde op med røde linser i sovsen (og mindre kød)

Tror I, det kan lykkes?

Sagtens :) Har en veninde der snød sine to børn ved at lave en bolognese kun på linser - de ville ikke tro på at der ikke var kød i!



Jeg har lavet den. Det blev lækkert :)
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24635
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3200
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36809

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 8. nov 2018, 20:27

Muspel skrev:
HappyPaww skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave lasagne i aften, og er igang med et spare-projekt. Jeg har derfor tænkt, om jeg kunne spæde op med røde linser i sovsen (og mindre kød)

Tror I, det kan lykkes?

Sagtens :) Har en veninde der snød sine to børn ved at lave en bolognese kun på linser - de ville ikke tro på at der ikke var kød i!



Jeg har lavet den. Det blev lækkert :)

Uh, det lyder interessant. Jeg skal lave lasagne i morgen, og kunne godt bruge noget “opspædning” til kødet. Hvor meget kød brugte du i forhold til linser ... sådan cirka? :)
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 8. nov 2018, 20:30

Daine skrev:
Muspel skrev:
HappyPaww skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave lasagne i aften, og er igang med et spare-projekt. Jeg har derfor tænkt, om jeg kunne spæde op med røde linser i sovsen (og mindre kød)

Tror I, det kan lykkes?

Sagtens :) Har en veninde der snød sine to børn ved at lave en bolognese kun på linser - de ville ikke tro på at der ikke var kød i!



Jeg har lavet den. Det blev lækkert :)

Uh, det lyder interessant. Jeg skal lave lasagne i morgen, og kunne godt bruge noget “opspædning” til kødet. Hvor meget kød brugte du i forhold til linser ... sådan cirka? :)



Jeg brugte 250 gram kød til en dl linser.

(Og tre gulerødder, en rødbede, en porre og et løg)
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24635
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3200
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36809

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 8. nov 2018, 20:32

Muspel skrev:
Daine skrev:
Muspel skrev:
HappyPaww skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave lasagne i aften, og er igang med et spare-projekt. Jeg har derfor tænkt, om jeg kunne spæde op med røde linser i sovsen (og mindre kød)

Tror I, det kan lykkes?

Sagtens :) Har en veninde der snød sine to børn ved at lave en bolognese kun på linser - de ville ikke tro på at der ikke var kød i!



Jeg har lavet den. Det blev lækkert :)

Uh, det lyder interessant. Jeg skal lave lasagne i morgen, og kunne godt bruge noget “opspædning” til kødet. Hvor meget kød brugte du i forhold til linser ... sådan cirka? :)



Jeg brugte 250 gram kød til en dl linser.

(Og tre gulerødder, en rødbede, en porre og et løg)

Fedt, tak :gogo: Linser er jo væsentlig billigere end kød!
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 8. nov 2018, 20:36

Daine skrev:
Muspel skrev:
Daine skrev:
Muspel skrev:
HappyPaww skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave lasagne i aften, og er igang med et spare-projekt. Jeg har derfor tænkt, om jeg kunne spæde op med røde linser i sovsen (og mindre kød)

Tror I, det kan lykkes?

Sagtens :) Har en veninde der snød sine to børn ved at lave en bolognese kun på linser - de ville ikke tro på at der ikke var kød i!



Jeg har lavet den. Det blev lækkert :)

Uh, det lyder interessant. Jeg skal lave lasagne i morgen, og kunne godt bruge noget “opspædning” til kødet. Hvor meget kød brugte du i forhold til linser ... sådan cirka? :)



Jeg brugte 250 gram kød til en dl linser.

(Og tre gulerødder, en rødbede, en porre og et løg)

Fedt, tak :gogo: Linser er jo væsentlig billigere end kød!



Jeg brugte i øvrigt en grøntsagsboullionterning. Jeg vil nok anbefale dig en okse i stedet (eller to...)
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24635
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3200
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36809

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 8. nov 2018, 20:39

Muspel skrev:
Daine skrev:
Muspel skrev:
Daine skrev:
Muspel skrev:
HappyPaww skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave lasagne i aften, og er igang med et spare-projekt. Jeg har derfor tænkt, om jeg kunne spæde op med røde linser i sovsen (og mindre kød)

Tror I, det kan lykkes?

Sagtens :) Har en veninde der snød sine to børn ved at lave en bolognese kun på linser - de ville ikke tro på at der ikke var kød i!



Jeg har lavet den. Det blev lækkert :)

Uh, det lyder interessant. Jeg skal lave lasagne i morgen, og kunne godt bruge noget “opspædning” til kødet. Hvor meget kød brugte du i forhold til linser ... sådan cirka? :)



Jeg brugte 250 gram kød til en dl linser.

(Og tre gulerødder, en rødbede, en porre og et løg)

Fedt, tak :gogo: Linser er jo væsentlig billigere end kød!



Jeg brugte i øvrigt en grøntsagsboullionterning. Jeg vil nok anbefale dig en okse i stedet (eller to...)

Det kan du vist have ret i, jeg plejer også at bruge grøntsagsboullion, men det bliver måske lidt for meget, når der ikke er mere kød i forhold til grøntsagerne. Jeg smækker okse i :D
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 9. nov 2018, 19:41

Daine skrev:
Muspel skrev:
Daine skrev:
Muspel skrev:
Daine skrev:
Muspel skrev:
HappyPaww skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave lasagne i aften, og er igang med et spare-projekt. Jeg har derfor tænkt, om jeg kunne spæde op med røde linser i sovsen (og mindre kød)

Tror I, det kan lykkes?

Sagtens :) Har en veninde der snød sine to børn ved at lave en bolognese kun på linser - de ville ikke tro på at der ikke var kød i!



Jeg har lavet den. Det blev lækkert :)

Uh, det lyder interessant. Jeg skal lave lasagne i morgen, og kunne godt bruge noget “opspædning” til kødet. Hvor meget kød brugte du i forhold til linser ... sådan cirka? :)



Jeg brugte 250 gram kød til en dl linser.

(Og tre gulerødder, en rødbede, en porre og et løg)

Fedt, tak :gogo: Linser er jo væsentlig billigere end kød!



Jeg brugte i øvrigt en grøntsagsboullionterning. Jeg vil nok anbefale dig en okse i stedet (eller to...)

Det kan du vist have ret i, jeg plejer også at bruge grøntsagsboullion, men det bliver måske lidt for meget, når der ikke er mere kød i forhold til grøntsagerne. Jeg smækker okse i :D


Hvordan gik det - fik du lavet linse-lasagne?
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24635
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3200
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36809

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 9. nov 2018, 19:46

:ivrig:
Muspel skrev:
Daine skrev:
Muspel skrev:
Daine skrev:
Muspel skrev:
Daine skrev:
Muspel skrev:
HappyPaww skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave lasagne i aften, og er igang med et spare-projekt. Jeg har derfor tænkt, om jeg kunne spæde op med røde linser i sovsen (og mindre kød)

Tror I, det kan lykkes?

Sagtens :) Har en veninde der snød sine to børn ved at lave en bolognese kun på linser - de ville ikke tro på at der ikke var kød i!



Jeg har lavet den. Det blev lækkert :)

Uh, det lyder interessant. Jeg skal lave lasagne i morgen, og kunne godt bruge noget “opspædning” til kødet. Hvor meget kød brugte du i forhold til linser ... sådan cirka? :)



Jeg brugte 250 gram kød til en dl linser.

(Og tre gulerødder, en rødbede, en porre og et løg)

Fedt, tak :gogo: Linser er jo væsentlig billigere end kød!



Jeg brugte i øvrigt en grøntsagsboullionterning. Jeg vil nok anbefale dig en okse i stedet (eller to...)

Det kan du vist have ret i, jeg plejer også at bruge grøntsagsboullion, men det bliver måske lidt for meget, når der ikke er mere kød i forhold til grøntsagerne. Jeg smækker okse i :D


Hvordan gik det - fik du lavet linse-lasagne?

Ja, det blev faktisk overraskende godt (overraskende, fordi jeg var liiiidt skeptisk overfor linser :genert: ), men det kneb lidt med oksekødssmagen på trods af to bouillonterninger, jeg skal måske lige kigge på hvilken bouillonmærke jeg bruger. Men det er ikke sidste gang jeg laver lasagne på den måde :)
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 11. nov 2018, 09:29

Kan man varme pizza på en stegepande?
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11594
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 914
Likede indlæg: 18650

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 11. nov 2018, 10:44

Pandesteg skrev:Kan man varme pizza på en stegepande?


Sagtens, det bliver det faktisk ret godt af.
2
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 11. nov 2018, 16:11

PaleSeptember skrev:
Pandesteg skrev:Kan man varme pizza på en stegepande?


Sagtens, det bliver det faktisk ret godt af.

Ja - og læg gerne låg over, for så dampes osten blød igen og bunden bliver sprød :)

Så engang en test af bedste opvarmningsmetode, og der vandt stegepanden :gogo:
1
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 11. nov 2018, 16:16

HappyPaww skrev:
PaleSeptember skrev:
Pandesteg skrev:Kan man varme pizza på en stegepande?


Sagtens, det bliver det faktisk ret godt af.

Ja - og læg gerne låg over, for så dampes osten blød igen og bunden bliver sprød :)

Så engang en test af bedste opvarmningsmetode, og der vandt stegepanden :gogo:


Fedt, tak! Meget praktisk når nu vi kun har to kogeblus pga køkkenrenovering :lol:
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 11. nov 2018, 17:05

Pandesteg skrev:
HappyPaww skrev:
PaleSeptember skrev:
Pandesteg skrev:Kan man varme pizza på en stegepande?


Sagtens, det bliver det faktisk ret godt af.

Ja - og læg gerne låg over, for så dampes osten blød igen og bunden bliver sprød :)

Så engang en test af bedste opvarmningsmetode, og der vandt stegepanden :gogo:


Fedt, tak! Meget praktisk når nu vi kun har to kogeblus pga køkkenrenovering :lol:


Jeg plejer at starte processen med et minut i mikroovn. Før panden. Så bliver det både gennemvarmt - og sprødt.
0
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 14. nov 2018, 12:19

Jeg lavede bearnaise til vores aftensmad i går og vi fik så biksemad i dag af resterne. Synes ellers jeg varmede saucen langsomt op, men den nåede at skille. Er der er tip, eller skal det bare gøres endnu langsommere eller? Den blev ikke ret varm og var mest halvlunken egentlig
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 25005
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3673
Likede indlæg: 30002

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 14. nov 2018, 12:25

HappyPaww skrev:
PaleSeptember skrev:
Pandesteg skrev:Kan man varme pizza på en stegepande?


Sagtens, det bliver det faktisk ret godt af.

Ja - og læg gerne låg over, for så dampes osten blød igen og bunden bliver sprød :)

Så engang en test af bedste opvarmningsmetode, og der vandt stegepanden :gogo:


nommerli´ :gogo:

Billede

1
Do as I say! :whip:

Tilbage til "Mad og drikke"