Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11341
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1796
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23475

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mani » 29. jan 2024, 15:31

PaleSeptember skrev:
Mani skrev:
PaleSeptember skrev:Jeg vil prøve at lave soft tacos med pulled beef i weekenden. Er der nogen, der har gode forslag til fyld i sådan nogle (udover oksekødet). Gerne med opskrifter :)

Jeg har ikke opskrift :genert: og jeg har kun brugt rester af pulled pork. Men der har jeg brugt en variation over coleslaw (med rødkål eller savoykål) eller pica de gallo og guacamole - også lime & koriander :D
Min veninde serverede med mango salsa engang - det burde jeg virkelig også prøve.


Gode idéer! Jeg tror, vi skal have både pico de gallo og mangosalsa - men UDEN koriander :-D

:-D
Jeg får lyst til soft tacos med mangosalsa nu :genert:
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11649
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 916
Likede indlæg: 18743

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 29. jan 2024, 15:35

Mani skrev:
PaleSeptember skrev:
Mani skrev:
PaleSeptember skrev:Jeg vil prøve at lave soft tacos med pulled beef i weekenden. Er der nogen, der har gode forslag til fyld i sådan nogle (udover oksekødet). Gerne med opskrifter :)

Jeg har ikke opskrift :genert: og jeg har kun brugt rester af pulled pork. Men der har jeg brugt en variation over coleslaw (med rødkål eller savoykål) eller pica de gallo og guacamole - også lime & koriander :D
Min veninde serverede med mango salsa engang - det burde jeg virkelig også prøve.


Gode idéer! Jeg tror, vi skal have både pico de gallo og mangosalsa - men UDEN koriander :-D

:-D
Jeg får lyst til soft tacos med mangosalsa nu :genert:


Du kommer bare på lørdag :lol:
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11341
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1796
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23475

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mani » 29. jan 2024, 16:12

PaleSeptember skrev:
Mani skrev:
PaleSeptember skrev:
Mani skrev:
PaleSeptember skrev:Jeg vil prøve at lave soft tacos med pulled beef i weekenden. Er der nogen, der har gode forslag til fyld i sådan nogle (udover oksekødet). Gerne med opskrifter :)

Jeg har ikke opskrift :genert: og jeg har kun brugt rester af pulled pork. Men der har jeg brugt en variation over coleslaw (med rødkål eller savoykål) eller pica de gallo og guacamole - også lime & koriander :D
Min veninde serverede med mango salsa engang - det burde jeg virkelig også prøve.


Gode idéer! Jeg tror, vi skal have både pico de gallo og mangosalsa - men UDEN koriander :-D

:-D
Jeg får lyst til soft tacos med mangosalsa nu :genert:


Du kommer bare på lørdag :lol:

Det er svært fristende :lol:
Og så vidt jeg husker er du også til tatar, så jeg tænker snildt vi kunne finde ud af at spise sammen
1
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11649
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 916
Likede indlæg: 18743

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 29. jan 2024, 16:17

Mani skrev:
PaleSeptember skrev:
Mani skrev:
PaleSeptember skrev:
Mani skrev:
PaleSeptember skrev:Jeg vil prøve at lave soft tacos med pulled beef i weekenden. Er der nogen, der har gode forslag til fyld i sådan nogle (udover oksekødet). Gerne med opskrifter :)

Jeg har ikke opskrift :genert: og jeg har kun brugt rester af pulled pork. Men der har jeg brugt en variation over coleslaw (med rødkål eller savoykål) eller pica de gallo og guacamole - også lime & koriander :D
Min veninde serverede med mango salsa engang - det burde jeg virkelig også prøve.


Gode idéer! Jeg tror, vi skal have både pico de gallo og mangosalsa - men UDEN koriander :-D

:-D
Jeg får lyst til soft tacos med mangosalsa nu :genert:


Du kommer bare på lørdag :lol:

Det er svært fristende :lol:
Og så vidt jeg husker er du også til tatar, så jeg tænker snildt vi kunne finde ud af at spise sammen


Jeg ELSKER tatar, og jeg er - hvis jeg selv skal sige det - ret god til at lave en rørt tatar selv.
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 12766
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 923
Likede indlæg: 12540

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Guilded_Lily » 29. jan 2024, 21:21

Jeg købte nogle bao boller på frost i Netto i dag. Men jeg er lidt - ahem - over, hvordan man tilbereder dem bedst. Gode råd?
0
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 5664
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 1489
Likede indlæg: 22988

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf POCKETKITTEN » 9. feb 2024, 13:23

Har lige en diskussion med en om råt kød og grøntsager.

Hvis man laver kødsauce, må det rå oksekød så komme ned og tilberedes med allerede stegte grøntsager i samme gryde? Jeg ville til enhver tid brune kødet i en selvstændig gryde eller pande, før jeg blander det i grønt. :genert:
0
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Lys
Indlæg: 5887
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 503
Likede indlæg: 10589

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lys » 9. feb 2024, 13:45

POCKETKITTEN skrev:Har lige en diskussion med en om råt kød og grøntsager.

Hvis man laver kødsauce, må det rå oksekød så komme ned og tilberedes med allerede stegte grøntsager i samme gryde? Jeg ville til enhver tid brune kødet i en selvstændig gryde eller pande, før jeg blander det i grønt. :genert:


Hvad lægger du i “må”? Handler det om sundhedsfare eller autencitet?

Jeg kan ikke se at der skulle være noget sundhedsmæssigt i det - det hele bliver jo varmet godt igennem med det samme.
2
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 5664
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 1489
Likede indlæg: 22988

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf POCKETKITTEN » 9. feb 2024, 13:54

Lys skrev:
POCKETKITTEN skrev:Har lige en diskussion med en om råt kød og grøntsager.

Hvis man laver kødsauce, må det rå oksekød så komme ned og tilberedes med allerede stegte grøntsager i samme gryde? Jeg ville til enhver tid brune kødet i en selvstændig gryde eller pande, før jeg blander det i grønt. :genert:


Hvad lægger du i “må”? Handler det om sundhedsfare eller autencitet?

Jeg kan ikke se at der skulle være noget sundhedsmæssigt i det - det hele bliver jo varmet godt igennem med det samme.


Sundhedsfare. Det er måske bare mig, der bruger en unødvendigt besværlig fremgangsmåde.
0
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14740
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19105

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 9. feb 2024, 14:01

POCKETKITTEN skrev:Har lige en diskussion med en om råt kød og grøntsager.

Hvis man laver kødsauce, må det rå oksekød så komme ned og tilberedes med allerede stegte grøntsager i samme gryde? Jeg ville til enhver tid brune kødet i en selvstændig gryde eller pande, før jeg blander det i grønt. :genert:


Jeg ville ikke have noget problem med at komme det rå oksekød ned til grøntsagerne. Jeg tænker, at bakterierne i kødet bliver slået ihjel ligeså hurtigt, som hvis man brunede det separat.
0
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11649
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 916
Likede indlæg: 18743

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 9. feb 2024, 14:38

POCKETKITTEN skrev:Har lige en diskussion med en om råt kød og grøntsager.

Hvis man laver kødsauce, må det rå oksekød så komme ned og tilberedes med allerede stegte grøntsager i samme gryde? Jeg ville til enhver tid brune kødet i en selvstændig gryde eller pande, før jeg blander det i grønt. :genert:


Ja, det må det gerne. Jeg gør det altid. Det hele bliver jo kogt sammen efterfølgende.
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Akehurst2
Indlæg: 14207
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 1268
Likede indlæg: 40877

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Akehurst2 » 9. feb 2024, 14:42

Flora skrev:
POCKETKITTEN skrev:Har lige en diskussion med en om råt kød og grøntsager.

Hvis man laver kødsauce, må det rå oksekød så komme ned og tilberedes med allerede stegte grøntsager i samme gryde? Jeg ville til enhver tid brune kødet i en selvstændig gryde eller pande, før jeg blander det i grønt. :genert:


Jeg ville ikke have noget problem med at komme det rå oksekød ned til grøntsagerne. Jeg tænker, at bakterierne i kødet bliver slået ihjel ligeså hurtigt, som hvis man brunede det separat.


Bakteriemæssigt kan jeg ikke se nogen problemer - men jeg ville være bange for om det var muligt at brune kødet ordentligt af, hvis det kommer ned til grønsagerne eller om det nærmere blev kogt.
2
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11341
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1796
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23475

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mani » 9. feb 2024, 16:09

Akehurst2 skrev:
Flora skrev:
POCKETKITTEN skrev:Har lige en diskussion med en om råt kød og grøntsager.

Hvis man laver kødsauce, må det rå oksekød så komme ned og tilberedes med allerede stegte grøntsager i samme gryde? Jeg ville til enhver tid brune kødet i en selvstændig gryde eller pande, før jeg blander det i grønt. :genert:


Jeg ville ikke have noget problem med at komme det rå oksekød ned til grøntsagerne. Jeg tænker, at bakterierne i kødet bliver slået ihjel ligeså hurtigt, som hvis man brunede det separat.


Bakteriemæssigt kan jeg ikke se nogen problemer - men jeg ville være bange for om det var muligt at brune kødet ordentligt af, hvis det kommer ned til grønsagerne eller om det nærmere blev kogt.

Jeg plejer at kun at have løgene i før kødet af samme årsag.
2
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16978
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1077
Likede indlæg: 21148

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 9. feb 2024, 23:55

Jeg ville kun stege det ad to omgange hvis gryden var for lille til at både kød og grøntsager kunne steges ordentligt af inden det blev blandet, men jeg ville bruge den samme gryde.

Jeg har heller ikke ingen skrupler ved at lægge råt kød og grøntsager på samme skærebræt eller tallerken før det brunes/tilberedes.
0
Brugeravatar
.Magic.
Indlæg: 10134
Tilmeldt: 27. apr 2021, 17:44
Kort karma: 1212
Likede indlæg: 18214

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf .Magic. » 17. feb 2024, 07:39

Tror i at denne ret kan laves i en airfryer i stedet for ovnen?

https://www.webopskrifter.dk/opskrifter ... ger-23867/
0
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 13033
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 3544
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 56030
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Ado » 18. feb 2024, 13:26

.Magic. skrev:Tror i at denne ret kan laves i en airfryer i stedet for ovnen?

https://www.webopskrifter.dk/opskrifter ... ger-23867/

I og med, at en Airfryer også er en ovn, så kan jeg ikke forestille, at du ikke ville kunne lave retten der i.
2
Donna Martin Graduates!

Tilbage til "Mad og drikke"