Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 12. okt 2015, 20:03

Fru Sunshine skrev:Det lyder godt. Jeg er bare lidt bange for, at jeg ikke kan lide dem :blush:


Kog dem hver for sig, lav en mos med pastinak blandet i som kun er i den ene ende af fadet, så slipper i for at skulle forpeste hele maden hvis i ikek brøds jer om det :-D
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 12. okt 2015, 21:20

Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Det lyder godt. Jeg er bare lidt bange for, at jeg ikke kan lide dem :blush:


Kog dem hver for sig, lav en mos med pastinak blandet i som kun er i den ene ende af fadet, så slipper i for at skulle forpeste hele maden hvis i ikek brøds jer om det :-D


Nå ja. Det prøver jeg, når min bedre halvdel vender hjem fra sit fædreland.
Hvordan smager sådan nogle fætre? Kan de sammenlignes med noget?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 12. okt 2015, 22:04

Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Det lyder godt. Jeg er bare lidt bange for, at jeg ikke kan lide dem :blush:


Kog dem hver for sig, lav en mos med pastinak blandet i som kun er i den ene ende af fadet, så slipper i for at skulle forpeste hele maden hvis i ikek brøds jer om det :-D


Nå ja. Det prøver jeg, når min bedre halvdel vender hjem fra sit fædreland.
Hvordan smager sådan nogle fætre? Kan de sammenlignes med noget?


Det smager af kartoffel, men mere... vildt :gruble: Du ved, ligesom fasan smager af and, men mere vildt
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 12. okt 2015, 22:27

Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Det lyder godt. Jeg er bare lidt bange for, at jeg ikke kan lide dem :blush:


Kog dem hver for sig, lav en mos med pastinak blandet i som kun er i den ene ende af fadet, så slipper i for at skulle forpeste hele maden hvis i ikek brøds jer om det :-D


Nå ja. Det prøver jeg, når min bedre halvdel vender hjem fra sit fædreland.
Hvordan smager sådan nogle fætre? Kan de sammenlignes med noget?


Det smager af kartoffel, men mere... vildt :gruble: Du ved, ligesom fasan smager af and, men mere vildt

Så tror jeg godt, jeg kan lide dem. Vi prøver.
Tak. :kys:
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 12:15

Hvor længe skal man koge blomkål, hvis det skal blive til noget suppe?
Og kan man godt fryse det, når man har blendet det?

Jeg havde et blomkålshoved, der bare skulle bruges, og jeg kan ikke lide blomkålssuppe, men det kan min mand.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 12:35

Liseletpåtå skrev:Pastinak er også rigtig god skåret i stænger og bagt i ovnen, som som kartofler. Blandet bagte rodfrugter er vildt godt faktisk :)

Jeg kan kun lide rødbederne i de der blandinger, man kan købe.
Men pastinakkerne må prøves - i morgen.
I dag har jeg kastet mig ud i blomkålssuppe, som jeg ikke kan smage til, for det smager lige grimt, ligemeget hvad jeg gør ved den.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 13:06

Liseletpåtå skrev:
Fru Sunshine skrev:
Liseletpåtå skrev:Pastinak er også rigtig god skåret i stænger og bagt i ovnen, som som kartofler. Blandet bagte rodfrugter er vildt godt faktisk :)

Jeg kan kun lide rødbederne i de der blandinger, man kan købe.
Men pastinakkerne må prøves - i morgen.
I dag har jeg kastet mig ud i blomkålssuppe, som jeg ikke kan smage til, for det smager lige grimt, ligemeget hvad jeg gør ved den.


Du får da afprøvet dine smagsløg :)

Hvad har du i suppen?

Åh ja, og kors hvor er det altså ikke særlig sjovt, når man nu bare ikke kan fordrage kogt blomkål.

Der er bare blomkål, løg, fløde, noget salt og peber - og så er det kogt i oksebouillon.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 13:09

Lemonella skrev:
Fru Sunshine skrev:Hvor længe skal man koge blomkål, hvis det skal blive til noget suppe?
Og kan man godt fryse det, når man har blendet det?

Jeg havde et blomkålshoved, der bare skulle bruges, og jeg kan ikke lide blomkålssuppe, men det kan min mand.


Jeg plejer, at dele blomkålen i små buketter og koge det en 10-15 minutter og så blende det.
Der findes et utal af lækre opskrifter, hvis du googler blomkålssuppe.

Du kan også rive blomkålen på den grove side af rivejernet og få lækker blomkålsris. Det smager godt i salater. Jeg elsker blomkålens nøddeagtige smag.

Jeg har faktisk aldrig frosset supper ned med blomkål, så jeg ved det ikke.


Jeg kan vældig godt lide rå blomkål, men bagt, kogt, stegt kan jeg simpelthen ikke have. Det smager som en prut lugter i min mund.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 13:59

^Jeg kan slet ikke, hvis det ikke er råt. Det slår kolbøtter i munden på den dårlige måde.
Men jeg øver mig.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Whoosh
Indlæg: 2081
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 334
Likede indlæg: 2932

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Whoosh » 14. okt 2015, 17:49

Er færdigrullet pizzadej noget værd?
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19042

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 14. okt 2015, 17:53

Whoosh skrev:Er færdigrullet pizzadej noget værd?


Jeg har brugt det et par gange og synes det smager fint. Og synes det er dejligt at kunne lave (næsten) hjemmelavet pizza uden at skulle til at stå og fedte med mel osv. :)
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 14. okt 2015, 18:25

Whoosh skrev:Er færdigrullet pizzadej noget værd?


Det er okay i en snæver vending. Jeg drysser kanterne med grov durumhvede, og sætter en plade nederst i ovnen ved meget høj varme (gerne 250 grader), så den er godt varm. Når ovnen og pladen er meget varm glider jeg pizzaen over på og bager den nederst i ovnen til den er færdigbagt. På pakken står der 20 minutter ved 200 grader midt i ovnen, men det er for lang tid ved for lav varme...
1
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 19:50

Liseletpåtå skrev:Man skal i hvertfald passe på med, hvor længe det får. Jo længere man koger det, jo mere kålsmag får det.

Og lugter. Puha.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 14705
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 1180
Likede indlæg: 24712

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 15. okt 2015, 12:32

Frkvira skrev:Fisk, fx torskefilet eller laks skal det både have salt og peber ? Eller kun peber?


Det skal også have salt. Den rå, ubehandlede fisk har ingen saltsmag i sig selv.
0
You can't spell awesome without me.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 15. okt 2015, 13:11

Takker for alle blomkålsrådene.
Min mand har lige ædt en stor portion og snakker om at varme en portion mere, så det klarede jeg da vist udmærket.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.

Tilbage til "Mad og drikke"