Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11499
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18522

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 22. mar 2018, 17:28

Skorstenen skrev:På lørdag får vi gæster, og jeg har taget 4 kæmpe højrebsbøffer op (de vejer ml. 500 og 600 gram).
Jeg tænker vi skal have bearnaise til, men kan ikke komme på en god kartoffel.

Har I nogen gode ideer? Selv ville jeg nok foretrække fritter tror jeg, men er det ikke lidt fesent?


Hasselbackkartofler - især hvis man bruger helt små kartofler, som man skærer 4 snit på kryds i, pensler med olie eller smør og drysser med rasp, inden de bages :savl:
3
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf musling » 22. mar 2018, 21:00

Hasselback - altid hasselback. Og har lige set et tip med Hasselback af gulerødder vendt i olie, hvidløg og rosmarin. Det kan jo også fint være et lækkert tilbehør :D
2
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11499
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18522

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 23. mar 2018, 16:48

Hvilke ris smager bedst?
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 23. mar 2018, 17:44

PaleSeptember skrev:Hvilke ris smager bedst?



Jeg synes det handler om, hvad du skal bruge dem til.

Til asiatisk mad er jasminris bedst efter min mening. Til boller i karry eller andre mere ‘danske’ retter foretrækker jeg brune ris. Eller parboiled
0
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11499
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18522

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 23. mar 2018, 18:01

Muspel skrev:
PaleSeptember skrev:Hvilke ris smager bedst?



Jeg synes det handler om, hvad du skal bruge dem til.

Til asiatisk mad er jasminris bedst efter min mening. Til boller i karry eller andre mere ‘danske’ retter foretrækker jeg brune ris. Eller parboiled


Det er til mørbrad i fad. Vi plejer at bruge paraboiled fuldkornsris og er egentlig fint tilfreds med dem, men nu skal vi servere det for gæster i morgen, så jeg tænkte, om der skulle "finere" ris på bordet :)
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10021
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 785
Likede indlæg: 14759

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 23. mar 2018, 18:07

PaleSeptember skrev:Hvilke ris smager bedst?

Jeg synes også det kommer an på hvad de skal bruges til og ikke mindst at de bliver lavet ordentligt, så de er faste og ikke smattede(medmindre det er grødris selvfølgelig)

Jeg køber altid Jasminris. Jeg kan godt lide dem fordi de er så fine i det og foretrækker dem til alt. Parboild ris bryder jeg mig ikke om, men de fungerer okay til "tunge"/fyldige gryderetter.

Vilde ris kan jeg også godt lide, men dem køber jeg faktisk aldrig selv.
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10021
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 785
Likede indlæg: 14759

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 23. mar 2018, 18:12

PaleSeptember skrev:
Muspel skrev:
PaleSeptember skrev:Hvilke ris smager bedst?



Jeg synes det handler om, hvad du skal bruge dem til.

Til asiatisk mad er jasminris bedst efter min mening. Til boller i karry eller andre mere ‘danske’ retter foretrækker jeg brune ris. Eller parboiled


Det er til mørbrad i fad. Vi plejer at bruge paraboiled fuldkornsris og er egentlig fint tilfreds med dem, men nu skal vi servere det for gæster i morgen, så jeg tænkte, om der skulle "finere" ris på bordet :)

Prøv at se her fx https://www.sondagsavisen.dk/mad/madogs ... deste-ris/ :)
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf musling » 23. mar 2018, 18:30

PaleSeptember skrev:
Muspel skrev:
PaleSeptember skrev:Hvilke ris smager bedst?



Jeg synes det handler om, hvad du skal bruge dem til.

Til asiatisk mad er jasminris bedst efter min mening. Til boller i karry eller andre mere ‘danske’ retter foretrækker jeg brune ris. Eller parboiled


Det er til mørbrad i fad. Vi plejer at bruge paraboiled fuldkornsris og er egentlig fint tilfreds med dem, men nu skal vi servere det for gæster i morgen, så jeg tænkte, om der skulle "finere" ris på bordet :)


Jeg elsker vilde ris og synes de vil passe fint til. I min verden er de også lidt 'finere' fordi de er dyrere, men uhm, de smager også findere :lol2:
0
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11499
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18522

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 26. mar 2018, 16:00

Mht. risene, så endte vi med de brune paraboiled ris, som vi plejer at få - alle var tilfredse :)

Nyt spørgsmål? Kan man lave pandekager på forhånd, og så bare varme dem, når de skal spises? Hvis ja, hvad er så den ALLERBEDSTE opskrift på pandekager (dessert)?
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Ficus
Indlæg: 2194
Tilmeldt: 17. jul 2016, 06:49
Kort karma: 193
Likede indlæg: 2906

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Ficus » 26. mar 2018, 16:19

PaleSeptember skrev:Nyt spørgsmål? Kan man lave pandekager på forhånd, og så bare varme dem, når de skal spises? Hvis ja, hvad er så den ALLERBEDSTE opskrift på pandekager (dessert)?


Det gjorde min mor altid da vi var børn - tror ikke hun gad lave en milliard pandekager efter arbejde :-D - har aldrig tænkt at de smagte anderledes fx.
1
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11499
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18522

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 26. mar 2018, 16:47

Lemonella skrev:
PaleSeptember skrev:Mht. risene, så endte vi med de brune paraboiled ris, som vi plejer at få - alle var tilfredse :)

Nyt spørgsmål? Kan man lave pandekager på forhånd, og så bare varme dem, når de skal spises? Hvis ja, hvad er så den ALLERBEDSTE opskrift på pandekager (dessert)?


Det her er absolut de bedste pandekager og de kan fryses og lunes i ovnen og har stadig sprøde kanter.
https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/ ... r-fra-1960


Tak, de skal prøves så :) Tror du de kan laves dagen før og bare stå tildækket i køleskabet og varmes dagen efter?
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Lykke
Indlæg: 6931
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6455

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 26. mar 2018, 19:41

Er Lagkagehusets jordbærkage god?
Og hvad koster den?
0
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9823
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1859
Likede indlæg: 9560

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 26. mar 2018, 19:43

Lykke skrev:Er Lagkagehusets jordbærkage god?
Og hvad koster den?


Den er virkelig god! Den koster vist 105kr
1
Tryk på * :slem:
Lykke
Indlæg: 6931
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6455

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 26. mar 2018, 20:00

Spjaerten skrev:
Lykke skrev:Er Lagkagehusets jordbærkage god?
Og hvad koster den?


Den er virkelig god! Den koster vist 105kr


Har du købt den her for nylig?
0
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9823
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1859
Likede indlæg: 9560

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 26. mar 2018, 20:29

Lykke skrev:
Spjaerten skrev:
Lykke skrev:Er Lagkagehusets jordbærkage god?
Og hvad koster den?


Den er virkelig god! Den koster vist 105kr


Har du købt den her for nylig?


Har fået den et par gange de sidste par mdr.
Personligt er jeg mere til Christianshavner tærten.
1
Tryk på * :slem:

Tilbage til "Mad og drikke"