Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 677
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 57
Likede indlæg: 1035

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 5. jan 2018, 15:49

Jeg har en del gange puttet halv kød/halvt sojafars i kødsovs og lasagne. Jeg kan personligt ikke undvære kød helt i sådanne retter, men det smager godt når man blander det.
0
Brugeravatar
milisa
Indlæg: 1230
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:43
Kort karma: 224
Likede indlæg: 2337

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf milisa » 6. jan 2018, 10:23

Lemonella skrev:Har I smagt det der nye fars fra NATURLI’? Eller skal I smage det?
Jeg er normalt rigtig glad for kød og overvejer ikke at udskifte min oksefars med plantefars. Ville dog rigtig gerne høre om, hvordan smag og konsistens er, i forhold til almindelig oksefars. Bare sådan, hvis jeg skulle få en vegetar på besøg. :)


Jeg skal lige nærstudere deklarationen. Jeg vil rigtig gerne spise mindre kød, da jeg mener det er sundest. Men netop af den grund køber jeg sjældent køderstatning, for det er dælme fyldt med alt muligt forarbejdet stads, jeg tvivler på er særligt sundt.
2
Tally-ho
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 1311
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 107
Likede indlæg: 2080

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 6. jan 2018, 18:09

En god opskrift på butternut squash suppe?
0
Undtagelsen
Indlæg: 444
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 58
Likede indlæg: 756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 6. jan 2018, 20:34

For en del år siden var der en på Jubii, der postede en liste over alle mulige retter, så man hurtigt kunne finde inspiration uden at cykle rundt i de samme 10 ting.
Den var opdelt efter ingredienser; feks oksefars og så fremdeles.

Er der nogen der har den eller noget lignende, som de vil poste?
Jeg har desværre mistet den og kan ikke søge den frem derovre.
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 7072
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 544
Likede indlæg: 10356

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 6. jan 2018, 20:45

Undtagelsen skrev:For en del år siden var der en på Jubii, der postede en liste over alle mulige retter, så man hurtigt kunne finde inspiration uden at cykle rundt i de samme 10 ting.
Den var opdelt efter ingredienser; feks oksefars og så fremdeles.

Er der nogen der har den eller noget lignende, som de vil poste?
Jeg har desværre mistet den og kan ikke søge den frem derovre.


Er det https://www.dk-kogebogen.dk ?

De har en "Tøm køleskabet" søge funktion og under deres kategorier https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/kategorier-1.php er der en gruppe der hedder Oksekød
0
Fab-Yule-Ous
Undtagelsen
Indlæg: 444
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 58
Likede indlæg: 756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 6. jan 2018, 21:02

Persnikedy skrev:
Undtagelsen skrev:For en del år siden var der en på Jubii, der postede en liste over alle mulige retter, så man hurtigt kunne finde inspiration uden at cykle rundt i de samme 10 ting.
Den var opdelt efter ingredienser; feks oksefars og så fremdeles.

Er der nogen der har den eller noget lignende, som de vil poste?
Jeg har desværre mistet den og kan ikke søge den frem derovre.


Er det https://www.dk-kogebogen.dk ?

De har en "Tøm køleskabet" søge funktion og under deres kategorier https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/kategorier-1.php er der en gruppe der hedder Oksekød


Nej, det har en hel reel liste - nedskrevet i et dokument.
Oksefars var bare et enkelt eksempel.
Der var også kylling, skært oksekød, svinekød, fisk osv.
Meget meget overskueligt, når man sidder og skal finde på.
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 1396
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 104
Likede indlæg: 2038

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 7. jan 2018, 16:14

Undtagelsen skrev:
Persnikedy skrev:
Undtagelsen skrev:For en del år siden var der en på Jubii, der postede en liste over alle mulige retter, så man hurtigt kunne finde inspiration uden at cykle rundt i de samme 10 ting.
Den var opdelt efter ingredienser; feks oksefars og så fremdeles.

Er der nogen der har den eller noget lignende, som de vil poste?
Jeg har desværre mistet den og kan ikke søge den frem derovre.


Er det https://www.dk-kogebogen.dk ?

De har en "Tøm køleskabet" søge funktion og under deres kategorier https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/kategorier-1.php er der en gruppe der hedder Oksekød


Nej, det har en hel reel liste - nedskrevet i et dokument.
Oksefars var bare et enkelt eksempel.
Der var også kylling, skært oksekød, svinekød, fisk osv.
Meget meget overskueligt, når man sidder og skal finde på.

Ved godt det ikke helt er det du efterspørger, men bloggen Newyorkerbyheart har et godt opskriftsindeks som blandt andet er opdelt efter kødtyper, men også mange andre kategorier
http://www.newyorkerbyheart.com/opskrift-indeks
0
Buffy
Indlæg: 916
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 146
Likede indlæg: 1985

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 9. jan 2018, 15:31

Behøver man at koge frosne blåbær og jordbær? Jeg er med på hindbær skal koges.
0
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 2698
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 523
Likede indlæg: 4063

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 9. jan 2018, 16:26

Buffy skrev:Behøver man at koge frosne blåbær og jordbær? Jeg er med på hindbær skal koges.


Genrelt anbefales det at koge alle frosne bær (i storkøkkener) Men det er kun hindbær der er et krav.
Hvis det var til mig selv ville jeg ikke have så mange skrubler, men til mange ville jeg koge.
0
Brugeravatar
ina
Indlæg: 1498
Tilmeldt: 9. sep 2015, 12:01
Kort karma: 277
Likede indlæg: 1853

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf ina » 9. jan 2018, 18:27

Jeg kan ikke lige blive enig med mig selv..

Ville I servere “natmad”/“skrubafmad” til en barnedåb?

Dåben er kl 11 i kirken, bagefter pølse- og ostebord og så kaffe og kage.
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 12775
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1646
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 16772

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 9. jan 2018, 18:31

ina skrev:Jeg kan ikke lige blive enig med mig selv..

Ville I servere “natmad”/“skrubafmad” til en barnedåb?

Dåben er kl 11 i kirken, bagefter pølse- og ostebord og så kaffe og kage.

Jeg ville ikke gøre det. Hvis I ved der er nogle der bliver ‘hængende’ i forbindelse med evt oprydning eller lign, ville jeg nok sørge for noget suppe eller noget. Men ellers ikke, jeg synes egentlig kun det hører sig “store” fester til.

(Alternativt kunne de få rester fra pølse/ostebordet)
2
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
ina
Indlæg: 1498
Tilmeldt: 9. sep 2015, 12:01
Kort karma: 277
Likede indlæg: 1853

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf ina » 9. jan 2018, 18:56

Daine skrev:
ina skrev:Jeg kan ikke lige blive enig med mig selv..

Ville I servere “natmad”/“skrubafmad” til en barnedåb?

Dåben er kl 11 i kirken, bagefter pølse- og ostebord og så kaffe og kage.

Jeg ville ikke gøre det. Hvis I ved der er nogle der bliver ‘hængende’ i forbindelse med evt oprydning eller lign, ville jeg nok sørge for noget suppe eller noget. Men ellers ikke, jeg synes egentlig kun det hører sig “store” fester til.

(Alternativt kunne de få rester fra pølse/ostebordet)



Tak. :kys:

Det er vores tredje barnedåb og vi har ikke gjort det de to andre gang. Denne gang har vi valgt at invitere lidt flere udover den nærmeste familie og så blev jeg pludselig i tvivl om vi “burde”.

Men du har ret i at vi kan sætte rester af pølsebordet på, hvis nogle bliver sultne igen. :gogo:
1
Brugeravatar
achillaxedprune
Indlæg: 1496
Tilmeldt: 4. jan 2016, 18:38
Kort karma: 525
Likede indlæg: 3725

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf achillaxedprune » 15. jan 2018, 21:55

Nogen som kan en opskrift på den type dressing, som bruges til kebab/dürum af pizzariaer? Sådan en creme fraise-dressing, helt standard.

Jeg har prøvet en del købedressinger, men ingen rammer smagen... Er der nogen her på debatten, der kan en opskrift? :)
0
Hvis man vil behandle folk ens, skal man behandle dem forskelligt.
Citat: Ukendt morfar.
Finidut
Indlæg: 201
Tilmeldt: 26. feb 2016, 12:32
Kort karma: 18
Likede indlæg: 185

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Finidut » 15. jan 2018, 22:29

achillaxedprune skrev:Nogen som kan en opskrift på den type dressing, som bruges til kebab/dürum af pizzariaer? Sådan en creme fraise-dressing, helt standard.

Jeg har prøvet en del købedressinger, men ingen rammer smagen... Er der nogen her på debatten, der kan en opskrift? :)



Brødrene Price har engang lavet et program, hvor de lavede shawarma. Jeg synes at kunne huske, at de også selv lavede en dressing til, så hvis man kunne finde den, kunne den måske give lidt inspiration.

Edit: Fandt dette link: https://www.dr.dk/mad/opskrift/pita-med-shawarma. Jeg ved dog ikke, om det er det, du søger.
0
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 4138
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 492
Likede indlæg: 2393

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Falstria » 15. jan 2018, 22:47

achillaxedprune skrev:Nogen som kan en opskrift på den type dressing, som bruges til kebab/dürum af pizzariaer? Sådan en creme fraise-dressing, helt standard.

Jeg har prøvet en del købedressinger, men ingen rammer smagen... Er der nogen her på debatten, der kan en opskrift? :)


Det er hvidløget der gør'et
0

Tilbage til "Mad og drikke"