HappyPaww skrev:En Lille kalvecuvette på ca 600 gram i sous vide - hvor længe ville i give den og ved hvilke grader?
Jeg foretrækker at brune stegen efter den har været i bad
Jeg ville sigte efter 54 grader og 4 timer.
HappyPaww skrev:En Lille kalvecuvette på ca 600 gram i sous vide - hvor længe ville i give den og ved hvilke grader?
Jeg foretrækker at brune stegen efter den har været i bad
Daine skrev:Hjælp!
Jeg skal lave en stor portion kylling i asparges i morgen, af to knap 2 kilos kyllinger. Jeg har prøvet dét før, altså lave kylling i asparges, men jeg har faktisk aldrig udnyttet kyllingen fuldt ud. Så jeg tænkte jeg ville prøve at lave suppe (eller fond?) til at putte i fryseren, af skrogene. Men øhm ... har lidt spørgsmål.
Kyllingerne skal koges af to omgange når de er så store. Ville I starte fra scratch anden gang, eller koge kylling 2 i den samme gryde som kylling 1, spædet op med ekstra vand?
Når kyllingerne er plukket og suppegrøntsagerne siet fra, skal skrogene tilbage i det. Hvor lang tid skal det så koge? Jeg kan læse alt fra flere timer til 15 min.?
Jeg har desuden gemt skrog fra andre kyllinger i fryseren, kan jeg bare bruge dem også?
Jeg er desuden i tvivl om, om jeg ender ud med suppe eller fond Det må gerne fylde mindst muligt når jeg fryser det, men jeg skal nemt kunne lave suppe af det i fremtiden.
(Ja, jeg er virkelig så dårlig i et køkken, at jeg ikke aner ovenstående )
Misantropen skrev:Daine skrev:Hjælp!
Jeg skal lave en stor portion kylling i asparges i morgen, af to knap 2 kilos kyllinger. Jeg har prøvet dét før, altså lave kylling i asparges, men jeg har faktisk aldrig udnyttet kyllingen fuldt ud. Så jeg tænkte jeg ville prøve at lave suppe (eller fond?) til at putte i fryseren, af skrogene. Men øhm ... har lidt spørgsmål.
Kyllingerne skal koges af to omgange når de er så store. Ville I starte fra scratch anden gang, eller koge kylling 2 i den samme gryde som kylling 1, spædet op med ekstra vand?
Når kyllingerne er plukket og suppegrøntsagerne siet fra, skal skrogene tilbage i det. Hvor lang tid skal det så koge? Jeg kan læse alt fra flere timer til 15 min.?
Jeg har desuden gemt skrog fra andre kyllinger i fryseren, kan jeg bare bruge dem også?
Jeg er desuden i tvivl om, om jeg ender ud med suppe eller fond Det må gerne fylde mindst muligt når jeg fryser det, men jeg skal nemt kunne lave suppe af det i fremtiden.
(Ja, jeg er virkelig så dårlig i et køkken, at jeg ikke aner ovenstående )
Jeg tror ikke der er noget i vejen for at du genbruger kogevandet til kylling to, men det bliver nok ekstra fed så hvis du vil spare på frysepladsen er det måske smartest at starte fra scratch med kylling nr to i stedet for at tilsætte ekstra vand. Ellers kan du selvfølgelig også bare lade vær med at fryse det hele.
Ang. kogetiden for skroget vil jeg tro det kommer an på mængden af vand. Jo mere vand jo længere tid skal skroget simre for at afgive smag. Du kan jo smage løbende hvor kraftig smagen er, men jeg vil gå ud fra en time snarere end et kvarter.
Hvis du starter fra scratch med kylling to kan du i stedet genbruge kogevandet fra kylling et når skrogene skal simre. Det tror jeg egentlig jeg ville.
Edit: Nevermind. Havde overset datoen. Men hvad endte du med at gøre?
Daine skrev:Misantropen skrev:Daine skrev:Hjælp!
Jeg skal lave en stor portion kylling i asparges i morgen, af to knap 2 kilos kyllinger. Jeg har prøvet dét før, altså lave kylling i asparges, men jeg har faktisk aldrig udnyttet kyllingen fuldt ud. Så jeg tænkte jeg ville prøve at lave suppe (eller fond?) til at putte i fryseren, af skrogene. Men øhm ... har lidt spørgsmål.
Kyllingerne skal koges af to omgange når de er så store. Ville I starte fra scratch anden gang, eller koge kylling 2 i den samme gryde som kylling 1, spædet op med ekstra vand?
Når kyllingerne er plukket og suppegrøntsagerne siet fra, skal skrogene tilbage i det. Hvor lang tid skal det så koge? Jeg kan læse alt fra flere timer til 15 min.?
Jeg har desuden gemt skrog fra andre kyllinger i fryseren, kan jeg bare bruge dem også?
Jeg er desuden i tvivl om, om jeg ender ud med suppe eller fond Det må gerne fylde mindst muligt når jeg fryser det, men jeg skal nemt kunne lave suppe af det i fremtiden.
(Ja, jeg er virkelig så dårlig i et køkken, at jeg ikke aner ovenstående )
Jeg tror ikke der er noget i vejen for at du genbruger kogevandet til kylling to, men det bliver nok ekstra fed så hvis du vil spare på frysepladsen er det måske smartest at starte fra scratch med kylling nr to i stedet for at tilsætte ekstra vand. Ellers kan du selvfølgelig også bare lade vær med at fryse det hele.
Ang. kogetiden for skroget vil jeg tro det kommer an på mængden af vand. Jo mere vand jo længere tid skal skroget simre for at afgive smag. Du kan jo smage løbende hvor kraftig smagen er, men jeg vil gå ud fra en time snarere end et kvarter.
Hvis du starter fra scratch med kylling to kan du i stedet genbruge kogevandet fra kylling et når skrogene skal simre. Det tror jeg egentlig jeg ville.
Edit: Nevermind. Havde overset datoen. Men hvad endte du med at gøre?
Jeg genbrugte kogevandet og smed hvad jeg havde af skrog i efterfølgende. Så stod det og småsimrede en times tid med skrog og derefter blev det siet og så lod jeg det koge ind. Jeg har fået noget (nu hvor det er kølet af) tyk blævrende fond agtig masse ud af det. Aner ikke om det kan bruges til noget Men jeg har frosset det ned i nogle små bøtter og så må det komme an på en prøve når jeg engang skal have suppe.
Men har vedtaget med mig selv at dét jazz gider jeg ikke igen, så hellere købe en Mou hønsesuppe, når behovet opstår.
Misantropen skrev:Daine skrev:Misantropen skrev:Daine skrev:Hjælp!
Jeg skal lave en stor portion kylling i asparges i morgen, af to knap 2 kilos kyllinger. Jeg har prøvet dét før, altså lave kylling i asparges, men jeg har faktisk aldrig udnyttet kyllingen fuldt ud. Så jeg tænkte jeg ville prøve at lave suppe (eller fond?) til at putte i fryseren, af skrogene. Men øhm ... har lidt spørgsmål.
Kyllingerne skal koges af to omgange når de er så store. Ville I starte fra scratch anden gang, eller koge kylling 2 i den samme gryde som kylling 1, spædet op med ekstra vand?
Når kyllingerne er plukket og suppegrøntsagerne siet fra, skal skrogene tilbage i det. Hvor lang tid skal det så koge? Jeg kan læse alt fra flere timer til 15 min.?
Jeg har desuden gemt skrog fra andre kyllinger i fryseren, kan jeg bare bruge dem også?
Jeg er desuden i tvivl om, om jeg ender ud med suppe eller fond Det må gerne fylde mindst muligt når jeg fryser det, men jeg skal nemt kunne lave suppe af det i fremtiden.
(Ja, jeg er virkelig så dårlig i et køkken, at jeg ikke aner ovenstående )
Jeg tror ikke der er noget i vejen for at du genbruger kogevandet til kylling to, men det bliver nok ekstra fed så hvis du vil spare på frysepladsen er det måske smartest at starte fra scratch med kylling nr to i stedet for at tilsætte ekstra vand. Ellers kan du selvfølgelig også bare lade vær med at fryse det hele.
Ang. kogetiden for skroget vil jeg tro det kommer an på mængden af vand. Jo mere vand jo længere tid skal skroget simre for at afgive smag. Du kan jo smage løbende hvor kraftig smagen er, men jeg vil gå ud fra en time snarere end et kvarter.
Hvis du starter fra scratch med kylling to kan du i stedet genbruge kogevandet fra kylling et når skrogene skal simre. Det tror jeg egentlig jeg ville.
Edit: Nevermind. Havde overset datoen. Men hvad endte du med at gøre?
Jeg genbrugte kogevandet og smed hvad jeg havde af skrog i efterfølgende. Så stod det og småsimrede en times tid med skrog og derefter blev det siet og så lod jeg det koge ind. Jeg har fået noget (nu hvor det er kølet af) tyk blævrende fond agtig masse ud af det. Aner ikke om det kan bruges til noget Men jeg har frosset det ned i nogle små bøtter og så må det komme an på en prøve når jeg engang skal have suppe.
Men har vedtaget med mig selv at dét jazz gider jeg ikke igen, så hellere købe en Mou hønsesuppe, når behovet opstår.
Nå..
Var det meget besværligt?
PaleSeptember skrev:Kan bagepulver blive for gammelt?
Tilly skrev:Nogen forslag til et godt sted at spise frokost alene i København mitdby på en fredag? Jeg kan lide det meste
Tilly skrev:Nogen forslag til et godt sted at spise frokost alene i København mitdby på en fredag? Jeg kan lide det meste
Stitch skrev:Tilly skrev:Nogen forslag til et godt sted at spise frokost alene i København mitdby på en fredag? Jeg kan lide det meste
Midtby (og hvad mener du egentlig. Strøget agtigt eller hvorledes?)
Anyway:
- Toppen af Illum. Så har du valget mellem lidt af hvert og en virkelig skøn udsigt.
- Kajakbar. Lige ud til vandet. Der er SÅ skønt.
- Kødbyen. Stort udvalg! Jeg plejer bare at gå lidt rundt og se hvad jeg har lyst til.
- Torvehallerne
- der er en masse fine steder rundt om Søerne, men jeg ved ikke hvilken bydel, du regner med at være i?
Pandesteg skrev:Er der nogen der har prøvet at fryse bananpandekager (lavet af banan, havregryn og æg) og kan fortælle om de stadig er gode, når de tør op?
sigge skrev:Pandesteg skrev:Er der nogen der har prøvet at fryse bananpandekager (lavet af banan, havregryn og æg) og kan fortælle om de stadig er gode, når de tør op?
Jeg synes, de er helt fine. Særligt hvis de lige bliver lunet i ovnen.