Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 12947
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 3533
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 55657
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Ado » 14. aug 2020, 06:11

HappyPaww skrev:En Lille kalvecuvette på ca 600 gram i sous vide - hvor længe ville i give den og ved hvilke grader?

Jeg foretrækker at brune stegen efter den har været i bad :-D

Jeg ville sigte efter 54 grader og 4 timer.
1
Donna Martin Graduates!
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16880
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1068
Likede indlæg: 20970

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 14. aug 2020, 06:48

Daine skrev:Hjælp! :genert:

Jeg skal lave en stor portion kylling i asparges i morgen, af to knap 2 kilos kyllinger. Jeg har prøvet dét før, altså lave kylling i asparges, men jeg har faktisk aldrig udnyttet kyllingen fuldt ud. Så jeg tænkte jeg ville prøve at lave suppe (eller fond?) til at putte i fryseren, af skrogene. Men øhm ... har lidt spørgsmål.

Kyllingerne skal koges af to omgange når de er så store. Ville I starte fra scratch anden gang, eller koge kylling 2 i den samme gryde som kylling 1, spædet op med ekstra vand?

Når kyllingerne er plukket og suppegrøntsagerne siet fra, skal skrogene tilbage i det. Hvor lang tid skal det så koge? Jeg kan læse alt fra flere timer til 15 min.?
Jeg har desuden gemt skrog fra andre kyllinger i fryseren, kan jeg bare bruge dem også?

Jeg er desuden i tvivl om, om jeg ender ud med suppe eller fond :genert: Det må gerne fylde mindst muligt når jeg fryser det, men jeg skal nemt kunne lave suppe af det i fremtiden.

(Ja, jeg er virkelig så dårlig i et køkken, at jeg ikke aner ovenstående :( )

Jeg tror ikke der er noget i vejen for at du genbruger kogevandet til kylling to, men det bliver nok ekstra fed så hvis du vil spare på frysepladsen er det måske smartest at starte fra scratch med kylling nr to i stedet for at tilsætte ekstra vand. Ellers kan du selvfølgelig også bare lade vær med at fryse det hele.

Ang. kogetiden for skroget vil jeg tro det kommer an på mængden af vand. Jo mere vand jo længere tid skal skroget simre for at afgive smag. Du kan jo smage løbende hvor kraftig smagen er, men jeg vil gå ud fra en time snarere end et kvarter.

Hvis du starter fra scratch med kylling to kan du i stedet genbruge kogevandet fra kylling et når skrogene skal simre. Det tror jeg egentlig jeg ville.


Edit: Nevermind. Havde overset datoen. Men hvad endte du med at gøre? :D
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 14. aug 2020, 07:32

Misantropen skrev:
Daine skrev:Hjælp! :genert:

Jeg skal lave en stor portion kylling i asparges i morgen, af to knap 2 kilos kyllinger. Jeg har prøvet dét før, altså lave kylling i asparges, men jeg har faktisk aldrig udnyttet kyllingen fuldt ud. Så jeg tænkte jeg ville prøve at lave suppe (eller fond?) til at putte i fryseren, af skrogene. Men øhm ... har lidt spørgsmål.

Kyllingerne skal koges af to omgange når de er så store. Ville I starte fra scratch anden gang, eller koge kylling 2 i den samme gryde som kylling 1, spædet op med ekstra vand?

Når kyllingerne er plukket og suppegrøntsagerne siet fra, skal skrogene tilbage i det. Hvor lang tid skal det så koge? Jeg kan læse alt fra flere timer til 15 min.?
Jeg har desuden gemt skrog fra andre kyllinger i fryseren, kan jeg bare bruge dem også?

Jeg er desuden i tvivl om, om jeg ender ud med suppe eller fond :genert: Det må gerne fylde mindst muligt når jeg fryser det, men jeg skal nemt kunne lave suppe af det i fremtiden.

(Ja, jeg er virkelig så dårlig i et køkken, at jeg ikke aner ovenstående :( )

Jeg tror ikke der er noget i vejen for at du genbruger kogevandet til kylling to, men det bliver nok ekstra fed så hvis du vil spare på frysepladsen er det måske smartest at starte fra scratch med kylling nr to i stedet for at tilsætte ekstra vand. Ellers kan du selvfølgelig også bare lade vær med at fryse det hele.

Ang. kogetiden for skroget vil jeg tro det kommer an på mængden af vand. Jo mere vand jo længere tid skal skroget simre for at afgive smag. Du kan jo smage løbende hvor kraftig smagen er, men jeg vil gå ud fra en time snarere end et kvarter.

Hvis du starter fra scratch med kylling to kan du i stedet genbruge kogevandet fra kylling et når skrogene skal simre. Det tror jeg egentlig jeg ville.


Edit: Nevermind. Havde overset datoen. Men hvad endte du med at gøre? :D

Jeg genbrugte kogevandet og smed hvad jeg havde af skrog i efterfølgende. Så stod det og småsimrede en times tid med skrog og derefter blev det siet og så lod jeg det koge ind. Jeg har fået noget (nu hvor det er kølet af) tyk blævrende fond agtig masse ud af det. Aner ikke om det kan bruges til noget :lol: Men jeg har frosset det ned i nogle små bøtter og så må det komme an på en prøve når jeg engang skal have suppe.
Men har vedtaget med mig selv at dét jazz gider jeg ikke igen, så hellere købe en Mou hønsesuppe, når behovet opstår.
2
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16880
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1068
Likede indlæg: 20970

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 14. aug 2020, 08:29

Daine skrev:
Misantropen skrev:
Daine skrev:Hjælp! :genert:

Jeg skal lave en stor portion kylling i asparges i morgen, af to knap 2 kilos kyllinger. Jeg har prøvet dét før, altså lave kylling i asparges, men jeg har faktisk aldrig udnyttet kyllingen fuldt ud. Så jeg tænkte jeg ville prøve at lave suppe (eller fond?) til at putte i fryseren, af skrogene. Men øhm ... har lidt spørgsmål.

Kyllingerne skal koges af to omgange når de er så store. Ville I starte fra scratch anden gang, eller koge kylling 2 i den samme gryde som kylling 1, spædet op med ekstra vand?

Når kyllingerne er plukket og suppegrøntsagerne siet fra, skal skrogene tilbage i det. Hvor lang tid skal det så koge? Jeg kan læse alt fra flere timer til 15 min.?
Jeg har desuden gemt skrog fra andre kyllinger i fryseren, kan jeg bare bruge dem også?

Jeg er desuden i tvivl om, om jeg ender ud med suppe eller fond :genert: Det må gerne fylde mindst muligt når jeg fryser det, men jeg skal nemt kunne lave suppe af det i fremtiden.

(Ja, jeg er virkelig så dårlig i et køkken, at jeg ikke aner ovenstående :( )

Jeg tror ikke der er noget i vejen for at du genbruger kogevandet til kylling to, men det bliver nok ekstra fed så hvis du vil spare på frysepladsen er det måske smartest at starte fra scratch med kylling nr to i stedet for at tilsætte ekstra vand. Ellers kan du selvfølgelig også bare lade vær med at fryse det hele.

Ang. kogetiden for skroget vil jeg tro det kommer an på mængden af vand. Jo mere vand jo længere tid skal skroget simre for at afgive smag. Du kan jo smage løbende hvor kraftig smagen er, men jeg vil gå ud fra en time snarere end et kvarter.

Hvis du starter fra scratch med kylling to kan du i stedet genbruge kogevandet fra kylling et når skrogene skal simre. Det tror jeg egentlig jeg ville.


Edit: Nevermind. Havde overset datoen. Men hvad endte du med at gøre? :D

Jeg genbrugte kogevandet og smed hvad jeg havde af skrog i efterfølgende. Så stod det og småsimrede en times tid med skrog og derefter blev det siet og så lod jeg det koge ind. Jeg har fået noget (nu hvor det er kølet af) tyk blævrende fond agtig masse ud af det. Aner ikke om det kan bruges til noget :lol: Men jeg har frosset det ned i nogle små bøtter og så må det komme an på en prøve når jeg engang skal have suppe.
Men har vedtaget med mig selv at dét jazz gider jeg ikke igen, så hellere købe en Mou hønsesuppe, når behovet opstår.

Nå.. :lol:

Var det meget besværligt?
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 14. aug 2020, 11:53

Misantropen skrev:
Daine skrev:
Misantropen skrev:
Daine skrev:Hjælp! :genert:

Jeg skal lave en stor portion kylling i asparges i morgen, af to knap 2 kilos kyllinger. Jeg har prøvet dét før, altså lave kylling i asparges, men jeg har faktisk aldrig udnyttet kyllingen fuldt ud. Så jeg tænkte jeg ville prøve at lave suppe (eller fond?) til at putte i fryseren, af skrogene. Men øhm ... har lidt spørgsmål.

Kyllingerne skal koges af to omgange når de er så store. Ville I starte fra scratch anden gang, eller koge kylling 2 i den samme gryde som kylling 1, spædet op med ekstra vand?

Når kyllingerne er plukket og suppegrøntsagerne siet fra, skal skrogene tilbage i det. Hvor lang tid skal det så koge? Jeg kan læse alt fra flere timer til 15 min.?
Jeg har desuden gemt skrog fra andre kyllinger i fryseren, kan jeg bare bruge dem også?

Jeg er desuden i tvivl om, om jeg ender ud med suppe eller fond :genert: Det må gerne fylde mindst muligt når jeg fryser det, men jeg skal nemt kunne lave suppe af det i fremtiden.

(Ja, jeg er virkelig så dårlig i et køkken, at jeg ikke aner ovenstående :( )

Jeg tror ikke der er noget i vejen for at du genbruger kogevandet til kylling to, men det bliver nok ekstra fed så hvis du vil spare på frysepladsen er det måske smartest at starte fra scratch med kylling nr to i stedet for at tilsætte ekstra vand. Ellers kan du selvfølgelig også bare lade vær med at fryse det hele.

Ang. kogetiden for skroget vil jeg tro det kommer an på mængden af vand. Jo mere vand jo længere tid skal skroget simre for at afgive smag. Du kan jo smage løbende hvor kraftig smagen er, men jeg vil gå ud fra en time snarere end et kvarter.

Hvis du starter fra scratch med kylling to kan du i stedet genbruge kogevandet fra kylling et når skrogene skal simre. Det tror jeg egentlig jeg ville.


Edit: Nevermind. Havde overset datoen. Men hvad endte du med at gøre? :D

Jeg genbrugte kogevandet og smed hvad jeg havde af skrog i efterfølgende. Så stod det og småsimrede en times tid med skrog og derefter blev det siet og så lod jeg det koge ind. Jeg har fået noget (nu hvor det er kølet af) tyk blævrende fond agtig masse ud af det. Aner ikke om det kan bruges til noget :lol: Men jeg har frosset det ned i nogle små bøtter og så må det komme an på en prøve når jeg engang skal have suppe.
Men har vedtaget med mig selv at dét jazz gider jeg ikke igen, så hellere købe en Mou hønsesuppe, når behovet opstår.

Nå.. :lol:

Var det meget besværligt?

Det fedtede og svinede og jeg synes jeg havde kyllingeskrog ud over det hele :D Så i forhold til det jeg (måske) har fået ud af det, er det ikke tiden og besværet værd. Jeg bliver aldrig nogen go' gammel husmoder :lol:
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11502
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18526

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 16. aug 2020, 14:57

Kan bagepulver blive for gammelt?
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 5071
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 499
Likede indlæg: 9827

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 20. aug 2020, 13:13

Nogen forslag til et godt sted at spise frokost alene i København mitdby på en fredag? Jeg kan lide det meste :)
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 5071
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 499
Likede indlæg: 9827

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 20. aug 2020, 13:16

PaleSeptember skrev:Kan bagepulver blive for gammelt?

Ja, hæveevnen forringes når det bliver for gammelt. Jeg bagte for nyligt de samme muffins to gange i træk, første gang med bagepulver der var 2-3 år for gammelt og anden gange med nyt bagepulver. Anden omgang hævede meget mere end første omgang.
0
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 3433
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 272
Likede indlæg: 3060

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Alphilia » 20. aug 2020, 14:23

Tilly skrev:Nogen forslag til et godt sted at spise frokost alene i København mitdby på en fredag? Jeg kan lide det meste :)


Boltens gård har lidt af hvert - Street food koncept
1
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 7999
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 1193
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 17843

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 20. aug 2020, 15:11

Tilly skrev:Nogen forslag til et godt sted at spise frokost alene i København mitdby på en fredag? Jeg kan lide det meste :)


Midtby :lol2: :kys: (og hvad mener du egentlig. Strøget agtigt eller hvorledes?)

Anyway:
- Toppen af Illum. Så har du valget mellem lidt af hvert og en virkelig skøn udsigt.

- Kajakbar. Lige ud til vandet. Der er SÅ skønt.

- Kødbyen. Stort udvalg! Jeg plejer bare at gå lidt rundt og se hvad jeg har lyst til.

- Torvehallerne

- der er en masse fine steder rundt om Søerne, men jeg ved ikke hvilken bydel, du regner med at være i?
2
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."

Free Palestine
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 5071
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 499
Likede indlæg: 9827

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 20. aug 2020, 18:49

Stitch skrev:
Tilly skrev:Nogen forslag til et godt sted at spise frokost alene i København mitdby på en fredag? Jeg kan lide det meste :)


Midtby :lol2: :kys: (og hvad mener du egentlig. Strøget agtigt eller hvorledes?)

Anyway:
- Toppen af Illum. Så har du valget mellem lidt af hvert og en virkelig skøn udsigt.

- Kajakbar. Lige ud til vandet. Der er SÅ skønt.

- Kødbyen. Stort udvalg! Jeg plejer bare at gå lidt rundt og se hvad jeg har lyst til.

- Torvehallerne

- der er en masse fine steder rundt om Søerne, men jeg ved ikke hvilken bydel, du regner med at være i?

Ja det er Strøget agtigt jeg mener, eller i hvert fald Indre By :D Befinder mig egentlig hos min storebror i Vanløse, men har som minimum planer om en tur i Uniqlo, Magasin og Illum i morgen. Tak for forslag :kys:
1
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 26. aug 2020, 05:07

Er der nogen der har prøvet at fryse bananpandekager (lavet af banan, havregryn og æg) og kan fortælle om de stadig er gode, når de tør op?
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 14706
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 1180
Likede indlæg: 24712

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 26. aug 2020, 06:21

Pandesteg skrev:Er der nogen der har prøvet at fryse bananpandekager (lavet af banan, havregryn og æg) og kan fortælle om de stadig er gode, når de tør op?


Jeg synes, de er helt fine. Særligt hvis de lige bliver lunet i ovnen.
1
You can't spell awesome without me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 26. aug 2020, 06:22

sigge skrev:
Pandesteg skrev:Er der nogen der har prøvet at fryse bananpandekager (lavet af banan, havregryn og æg) og kan fortælle om de stadig er gode, når de tør op?


Jeg synes, de er helt fine. Særligt hvis de lige bliver lunet i ovnen.


Tænkte de skulle bruges i madpakken, så de bliver ikke lunet inden, men bare de ikke er våde og sjaskede, så vil jeg prøve det af. Tak :)
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
TinaW
Indlæg: 16082
Tilmeldt: 17. jan 2018, 13:49
Kort karma: 1399
Likede indlæg: 29903

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf TinaW » 26. aug 2020, 08:37

Jeg plejer at bruge en dåse baked beans i min chili con carne udover kidney bønnerne. Har fået købt butter beans i stedet, kan de anvendes på samme måde som baked beans?
0

Tilbage til "Mad og drikke"