Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 6659
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 868
Likede indlæg: 18860

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 14. jul 2020, 09:08

Pandesteg skrev:
HappyPaww skrev:
Pandesteg skrev:Kan man erstatte sirup med noget andet? Skal bruge et par spsk i en karameltopping til noget kage. Får ikke brugt sirup til andet, så ville være rart at slippe for at købe det.

Jeg ville bruge flydende honning.


Du tror ikke det kommer til at smage for meget igennem? Resten af karamellen består af kondenseret mælk, lidt salt og smør.


Er der andet “vådt” i? Hvis ja ville jeg erstatte med rørsukker, evt halvt farin. Evt et par spsk vand også.
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 14. jul 2020, 09:18

Æble skrev:
Pandesteg skrev:
HappyPaww skrev:
Pandesteg skrev:Kan man erstatte sirup med noget andet? Skal bruge et par spsk i en karameltopping til noget kage. Får ikke brugt sirup til andet, så ville være rart at slippe for at købe det.

Jeg ville bruge flydende honning.


Du tror ikke det kommer til at smage for meget igennem? Resten af karamellen består af kondenseret mælk, lidt salt og smør.


Er der andet “vådt” i? Hvis ja ville jeg erstatte med rørsukker, evt halvt farin. Evt et par spsk vand også.


Det er måske nemmere hvis jeg bare postede opskriften:

http://sofiesspisekammer.dk/2013/02/28/ ... ramelkage/
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 6659
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 868
Likede indlæg: 18860

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 14. jul 2020, 09:19

Pandesteg skrev:
Æble skrev:
Pandesteg skrev:
HappyPaww skrev:
Pandesteg skrev:Kan man erstatte sirup med noget andet? Skal bruge et par spsk i en karameltopping til noget kage. Får ikke brugt sirup til andet, så ville være rart at slippe for at købe det.

Jeg ville bruge flydende honning.


Du tror ikke det kommer til at smage for meget igennem? Resten af karamellen består af kondenseret mælk, lidt salt og smør.


Er der andet “vådt” i? Hvis ja ville jeg erstatte med rørsukker, evt halvt farin. Evt et par spsk vand også.


Det er måske nemmere hvis jeg bare postede opskriften:

http://sofiesspisekammer.dk/2013/02/28/ ... ramelkage/


Jeg ville slet ikke tilføje yderligere sødt til kondenseret mælk, da det er meget meget sødt, men du vil sagtens kunne erstatte sirup med rørsukker (eller andet lidt mørkt sukker). Evt rørt op i lidt kogende vand for at sikre at du ikke har krystaller i din karamel.
Senest rettet af Æble 14. jul 2020, 09:22, rettet i alt 1 gang.
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 14. jul 2020, 09:22

Æble skrev:
Pandesteg skrev:
Æble skrev:
Pandesteg skrev:
HappyPaww skrev:
Pandesteg skrev:Kan man erstatte sirup med noget andet? Skal bruge et par spsk i en karameltopping til noget kage. Får ikke brugt sirup til andet, så ville være rart at slippe for at købe det.

Jeg ville bruge flydende honning.


Du tror ikke det kommer til at smage for meget igennem? Resten af karamellen består af kondenseret mælk, lidt salt og smør.


Er der andet “vådt” i? Hvis ja ville jeg erstatte med rørsukker, evt halvt farin. Evt et par spsk vand også.


Det er måske nemmere hvis jeg bare postede opskriften:

http://sofiesspisekammer.dk/2013/02/28/ ... ramelkage/


Jeg ville slet ikke tilføje yderligere sødt til kondenseret mælk, da det er meget meget sødt, men du vil sagtens kunne erstatte sirup med rørsukker (eller andet lidt mørkt sukker)


Jeg overvejede også at udelade det, men kan det godt koge ind til karamel hvis sirup ikke tilsættes? Har ikke prøvet at koge karamel før.. Og det er en kage til gæster til mandens fødselsdag, så det er lidt dumt at fucke up :D
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9843
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1860
Likede indlæg: 9578

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 14. jul 2020, 09:24

Pandesteg skrev:
Æble skrev:
Pandesteg skrev:
Æble skrev:
Pandesteg skrev:
HappyPaww skrev:
Pandesteg skrev:Kan man erstatte sirup med noget andet? Skal bruge et par spsk i en karameltopping til noget kage. Får ikke brugt sirup til andet, så ville være rart at slippe for at købe det.

Jeg ville bruge flydende honning.


Du tror ikke det kommer til at smage for meget igennem? Resten af karamellen består af kondenseret mælk, lidt salt og smør.


Er der andet “vådt” i? Hvis ja ville jeg erstatte med rørsukker, evt halvt farin. Evt et par spsk vand også.


Det er måske nemmere hvis jeg bare postede opskriften:

http://sofiesspisekammer.dk/2013/02/28/ ... ramelkage/


Jeg ville slet ikke tilføje yderligere sødt til kondenseret mælk, da det er meget meget sødt, men du vil sagtens kunne erstatte sirup med rørsukker (eller andet lidt mørkt sukker)


Jeg overvejede også at udelade det, men kan det godt koge ind til karamel hvis sirup ikke tilsættes? Har ikke prøvet at koge karamel før.. Og det er en kage til gæster til mandens fødselsdag, så det er lidt dumt at fucke up :D

Ahorn sirup er ellers alletiders undskyldning for græsk youhurt eller amerikanske pandekager ;)
1
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 6659
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 868
Likede indlæg: 18860

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 14. jul 2020, 09:24

Pandesteg skrev:
Æble skrev:
Pandesteg skrev:
Æble skrev:
Pandesteg skrev:
HappyPaww skrev:
Pandesteg skrev:Kan man erstatte sirup med noget andet? Skal bruge et par spsk i en karameltopping til noget kage. Får ikke brugt sirup til andet, så ville være rart at slippe for at købe det.

Jeg ville bruge flydende honning.


Du tror ikke det kommer til at smage for meget igennem? Resten af karamellen består af kondenseret mælk, lidt salt og smør.


Er der andet “vådt” i? Hvis ja ville jeg erstatte med rørsukker, evt halvt farin. Evt et par spsk vand også.


Det er måske nemmere hvis jeg bare postede opskriften:

http://sofiesspisekammer.dk/2013/02/28/ ... ramelkage/


Jeg ville slet ikke tilføje yderligere sødt til kondenseret mælk, da det er meget meget sødt, men du vil sagtens kunne erstatte sirup med rørsukker (eller andet lidt mørkt sukker)


Jeg overvejede også at udelade det, men kan det godt koge ind til karamel hvis sirup ikke tilsættes? Har ikke prøvet at koge karamel før.. Og det er en kage til gæster til mandens fødselsdag, så det er lidt dumt at fucke up :D


Det er ikke de to spsk sirup der gør det. Kondenseret mælk er ret tykt og karamelagtigt i forvejen, men mangler lidt karamellisering. Jeg ville lave lidt karamel af rørsukker og lidt vand først og så hælde den kondenserede mælk i.
1
MOGA
Indlæg: 4052
Tilmeldt: 21. aug 2015, 20:34
Kort karma: 525
Likede indlæg: 7381

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MOGA » 14. jul 2020, 09:26

Æble skrev:
Pandesteg skrev:
Æble skrev:
Pandesteg skrev:
Æble skrev:
Pandesteg skrev:
HappyPaww skrev:
Pandesteg skrev:Kan man erstatte sirup med noget andet? Skal bruge et par spsk i en karameltopping til noget kage. Får ikke brugt sirup til andet, så ville være rart at slippe for at købe det.

Jeg ville bruge flydende honning.


Du tror ikke det kommer til at smage for meget igennem? Resten af karamellen består af kondenseret mælk, lidt salt og smør.


Er der andet “vådt” i? Hvis ja ville jeg erstatte med rørsukker, evt halvt farin. Evt et par spsk vand også.


Det er måske nemmere hvis jeg bare postede opskriften:

http://sofiesspisekammer.dk/2013/02/28/ ... ramelkage/


Jeg ville slet ikke tilføje yderligere sødt til kondenseret mælk, da det er meget meget sødt, men du vil sagtens kunne erstatte sirup med rørsukker (eller andet lidt mørkt sukker)


Jeg overvejede også at udelade det, men kan det godt koge ind til karamel hvis sirup ikke tilsættes? Har ikke prøvet at koge karamel før.. Og det er en kage til gæster til mandens fødselsdag, så det er lidt dumt at fucke up :D


Det er ikke de to spsk sirup der gør det. Kondenseret mælk er ret tykt og karamelagtigt i forvejen, men mangler lidt karamellisering. Jeg ville lave lidt karamel af rørsukker og lidt vand først og så hælde den kondenserede mælk i.


Det er ikke nødvendigt, ren kondenseret mælk kan sagtens koges til karamel.
3
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 14. jul 2020, 09:46

Super, tak alle sammen.
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 16. jul 2020, 06:07

Jeg overvejer at lave den her på søndag til nogle gæster. Men forestillede mig at lade den stå i en römertopf istedet. Hvad mon oven skal stå på så?

Og hvor meget nakkefilet? Et stykke øko filet ligger På 1.1-1.3 og vi er 4 voksne og to børn. Tænker at den jo nok svinder noget i det så er i tvivl om det er nok.


Braiseret svinenakke med æbler og timian

Brun nakkefilet af i smør i en gryde og sæt derefter kortvarigt til side på en tallerken.

Kom løg, to gulerødder, porre, peberkorn og hvidløg i gryden og sauter det ved middelvarme til løgene bliver klare. Tilsæt det brunede kød, laurbærblade, rosmarin, timian, æblemost og mørk øl. Sæt låg på og lad det simre i 1 ½- 2 timer ved lav varme.
0
Brugeravatar
Skorstenen
Indlæg: 4891
Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
Kort karma: 552
Likede indlæg: 8819

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Skorstenen » 16. jul 2020, 06:36

FormerlyKnownAs skrev:Jeg overvejer at lave den her på søndag til nogle gæster. Men forestillede mig at lade den stå i en römertopf istedet. Hvad mon oven skal stå på så?

Og hvor meget nakkefilet? Et stykke øko filet ligger På 1.1-1.3 og vi er 4 voksne og to børn. Tænker at den jo nok svinder noget i det så er i tvivl om det er nok.


Braiseret svinenakke med æbler og timian

Brun nakkefilet af i smør i en gryde og sæt derefter kortvarigt til side på en tallerken.

Kom løg, to gulerødder, porre, peberkorn og hvidløg i gryden og sauter det ved middelvarme til løgene bliver klare. Tilsæt det brunede kød, laurbærblade, rosmarin, timian, æblemost og mørk øl. Sæt låg på og lad det simre i 1 ½- 2 timer ved lav varme.


Jeg vil sige, at 1 er for lidt, 2 er for meget. Men køb 2, og brug resten som pulled pork.
Opskriften lyder iøvrigt lækker :ivrig:
1
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 16. jul 2020, 07:02

Skorstenen skrev:
FormerlyKnownAs skrev:Jeg overvejer at lave den her på søndag til nogle gæster. Men forestillede mig at lade den stå i en römertopf istedet. Hvad mon oven skal stå på så?

Og hvor meget nakkefilet? Et stykke øko filet ligger På 1.1-1.3 og vi er 4 voksne og to børn. Tænker at den jo nok svinder noget i det så er i tvivl om det er nok.


Braiseret svinenakke med æbler og timian

Brun nakkefilet af i smør i en gryde og sæt derefter kortvarigt til side på en tallerken.

Kom løg, to gulerødder, porre, peberkorn og hvidløg i gryden og sauter det ved middelvarme til løgene bliver klare. Tilsæt det brunede kød, laurbærblade, rosmarin, timian, æblemost og mørk øl. Sæt låg på og lad det simre i 1 ½- 2 timer ved lav varme.


Jeg vil sige, at 1 er for lidt, 2 er for meget. Men køb 2, og brug resten som pulled pork.
Opskriften lyder iøvrigt lækker :ivrig:


Ja jeg tænker det samme med for lidt og for meget.

Og ja den lyder lækkert. Lidt mere efterårsmad, men med nye kartofler og noget grillet sommerspidskål
Til skal det nok spille
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 17. jul 2020, 10:33

Noget sommerlig og lidt festlig kage, som er nem at lave og som ikke er meget domineret af kagecreme/flødeskum?
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9843
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1860
Likede indlæg: 9578

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 17. jul 2020, 10:40

Pandesteg skrev:Noget sommerlig og lidt festlig kage, som er nem at lave og som ikke er meget domineret af kagecreme/flødeskum?

Bær eller frugt tærte/kage og med creme fraiche til

:savl:
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 17. jul 2020, 10:57

Spjaerten skrev:
Pandesteg skrev:Noget sommerlig og lidt festlig kage, som er nem at lave og som ikke er meget domineret af kagecreme/flødeskum?

Bær eller frugt tærte/kage og med creme fraiche til

:savl:


Men sådan noget synes jeg tager lang tid at lave... Altså lave tærteskal, en form for fyld og så bær og ofte skal det bages af flere omgange. Det er ikke sådan rigtig nemt i min verden :genert:
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9843
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1860
Likede indlæg: 9578

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 17. jul 2020, 11:12

Pandesteg skrev:
Spjaerten skrev:
Pandesteg skrev:Noget sommerlig og lidt festlig kage, som er nem at lave og som ikke er meget domineret af kagecreme/flødeskum?

Bær eller frugt tærte/kage og med creme fraiche til

:savl:


Men sådan noget synes jeg tager lang tid at lave... Altså lave tærteskal, en form for fyld og så bær og ofte skal det bages af flere omgange. Det er ikke sådan rigtig nemt i min verden :genert:


Så som kage - du ved ala en let sandkage, fyldt med bær/frugt.
0
Tryk på * :slem:

Tilbage til "Mad og drikke"