Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Buffy
Indlæg: 981
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 151
Likede indlæg: 2152

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 15:04

Daine skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Jeg ville servere en spidskålssalat, så der var noget med bid i til den lidt bløde tærte. Og smagsmæssigt passer det godt sammen.


Så skal jeg ud og handle, det gider jeg ikke lige. :fløjt: Overvejer en eller anden blomkålsalat :gruble:
0
Buffy
Indlæg: 981
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 151
Likede indlæg: 2152

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 15:05

HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 2961
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 383
Likede indlæg: 7218

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. jan 2018, 15:33

Buffy skrev:
HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D

En salat med grønne bønner og rødløg så :)
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6061
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 527
Likede indlæg: 8721

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 21. jan 2018, 15:38

Buffy skrev:
HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D


Stegte blomkålsris. Du har jo blomkål. :D Eller, hvis du har gulerødder, en gang gulerodstzatziki.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 781
Likede indlæg: 14723

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 22. jan 2018, 23:55

Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.

Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.

Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen :sarkasme:

"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."

Det er da et vidt begreb med den kogetid :forvirret:
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?

Jeg forstår det ikke :whine:
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
hthy
Indlæg: 240
Tilmeldt: 17. aug 2015, 22:48
Kort karma: 14
Likede indlæg: 250

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf hthy » 23. jan 2018, 00:24

Juki skrev:Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.

Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.

Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen :sarkasme:

"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."

Det er da et vidt begreb med den kogetid :forvirret:
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?

Jeg forstår det ikke :whine:



Jeg vil mene det lige skal i kog og så skruer man ned og lader det simre på lavt blus i de 13-15 min.
1
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 781
Likede indlæg: 14723

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 23. jan 2018, 07:54

hthy skrev:
Juki skrev:Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.

Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.

Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen :sarkasme:

"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."

Det er da et vidt begreb med den kogetid :forvirret:
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?

Jeg forstår det ikke :whine:



Jeg vil mene det lige skal i kog og så skruer man ned og lader det simre på lavt blus i de 13-15 min.

Tak!

Skal man røre rundt i det imens eller er det ligesom ris der bare skal passe sig selv?
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6061
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 527
Likede indlæg: 8721

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 23. jan 2018, 08:02

1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 781
Likede indlæg: 14723

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 23. jan 2018, 08:11

Lemonella skrev:

Tak!

Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har :forvirret2:
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Patience
Indlæg: 425
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:04
Kort karma: 29
Likede indlæg: 885

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Patience » 23. jan 2018, 08:52

Juki skrev:
Lemonella skrev:

Tak!

Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har :forvirret2:


Bulgur findes i flere forskellige varianter fra helt fin til ret grov. Men til sådan en medium/grov bulgur som er det mest almindelige i dagligvarebutikker, så gør jeg ligesom han viser I videoen.
0
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 1003
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 99
Likede indlæg: 1710

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 23. jan 2018, 09:41

Med couscous koger jeg det i vandbad. I ca. 15 min fra vandet koger.

Det bliver mega godt.
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 4876
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 600
Likede indlæg: 6071

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 23. jan 2018, 10:23

Kage der egner sig godt til fryseren?
Manden og jeg overtager vores nye hus i næste uge og i den forbindelse er jeg i gang med at forberede en masse mad, som vi kan fylde i fryseren, så vi ikke skal tænke på madlavning de første par uger, hvor jeg skal også skal starte nyt job, min mand skal pendle fra Ringsted til KBH OG vi skal jo så også sætte hus i stand samtidig - så tænker at vi en gang i mellem godt kunne bruge at hive et stykke kage ud af fryseren :-P
Det skal ikke være brownie eller gærdejskage (altså kanelsnegle f.eks.) og det må gerne være en bradepandekage, som er lidt nem at lave.

Nogle bud? :)
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 781
Likede indlæg: 14723

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 23. jan 2018, 17:34

Patience skrev:
Juki skrev:
Lemonella skrev:

Tak!

Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har :forvirret2:


Bulgur findes i flere forskellige varianter fra helt fin til ret grov. Men til sådan en medium/grov bulgur som er det mest almindelige i dagligvarebutikker, så gør jeg ligesom han viser I videoen.

Jojo, sådan er det jo også med ris og pasta fx, men det irriterende er at det som skrevet er samme produkt i videoen, som det jeg har. Så det er da irriterende/mærkeligt at Gorm i videoen bruger en anden opskrift/vejledning end den på posen :)
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 781
Likede indlæg: 14723

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 23. jan 2018, 17:36

Pandesteg skrev:Kage der egner sig godt til fryseren?
Manden og jeg overtager vores nye hus i næste uge og i den forbindelse er jeg i gang med at forberede en masse mad, som vi kan fylde i fryseren, så vi ikke skal tænke på madlavning de første par uger, hvor jeg skal også skal starte nyt job, min mand skal pendle fra Ringsted til KBH OG vi skal jo så også sætte hus i stand samtidig - så tænker at vi en gang i mellem godt kunne bruge at hive et stykke kage ud af fryseren :-P
Det skal ikke være brownie eller gærdejskage (altså kanelsnegle f.eks.) og det må gerne være en bradepandekage, som er lidt nem at lave.

Nogle bud? :)

Afhængigt af fyldet så lagkage i stykker fx.

Det smager også okay frossent :genert:
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 13768
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1873
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 18622

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 23. jan 2018, 17:50

Pandesteg skrev:Kage der egner sig godt til fryseren?
Manden og jeg overtager vores nye hus i næste uge og i den forbindelse er jeg i gang med at forberede en masse mad, som vi kan fylde i fryseren, så vi ikke skal tænke på madlavning de første par uger, hvor jeg skal også skal starte nyt job, min mand skal pendle fra Ringsted til KBH OG vi skal jo så også sætte hus i stand samtidig - så tænker at vi en gang i mellem godt kunne bruge at hive et stykke kage ud af fryseren :-P
Det skal ikke være brownie eller gærdejskage (altså kanelsnegle f.eks.) og det må gerne være en bradepandekage, som er lidt nem at lave.

Nogle bud? :)

Kanelkage ( :savl: )
Sirupskage
Ølkage
Banankage
Chokoladekage, den er jo klassisk
Gulerodskage
Græskarkage

https://www.familiejournal.dk/tags/bradepandekager
http://nogetiovnen.dk/bradepandekager-o ... a-bloggen/
https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/d ... pandekager
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Tilbage til "Mad og drikke"