Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 12767
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1645
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 16760

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 20. jan 2018, 19:39

Filipai skrev:
Daine skrev:
Juki skrev:
Daine skrev:Det har vist være oppe og vende før, men jeg undskylder, jeg kan ikke lige finde det: Hvad er den bedste (og billigste!) type oksekød/udskæring til simreretter som boeuf bourguignon, gullash og bøf stroganoff? Og kan man bruge samme type udskæring, så længe det bare får lov til at simre længe? Det skal helst være til at finde et sted som Føtex/Bilka/Kvickly, for vores lokale slagter er ret dyr, og jeg vil gerne lave halvstore mængder så jeg har til fryseren :genert:

Jeg tror det billigste vil være at købe en steg/klump og så selv skære det i strimler eller tern :gruble:

Måske det her link kan hjælpe https://politiken.dk/mad/madnyt/art5479 ... r-optimalt :)

Tak :gogo: Jeg tænker også, at det er bedst selv at skære ud - specielt fordi jeg ikke kan se, hvilken udskæring supermarkedernes egne strimler/tern kommer fra.

Vi plejer også at bruge klump, og nogle gange cuvette hvis det er billigere. Okseklump er f.eks til 60 kr kg i føtex lige pt :)

Uh, så skal jeg vist omkring Føtex. Tak :gogo:
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Buffy
Indlæg: 916
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 146
Likede indlæg: 1984

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 09:30

Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 12767
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1645
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 16760

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 21. jan 2018, 10:12

Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Jeg ville servere en spidskålssalat, så der var noget med bid i til den lidt bløde tærte. Og smagsmæssigt passer det godt sammen.
4
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 2735
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 356
Likede indlæg: 6653

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. jan 2018, 14:44

Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:
0
Buffy
Indlæg: 916
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 146
Likede indlæg: 1984

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 15:04

Daine skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Jeg ville servere en spidskålssalat, så der var noget med bid i til den lidt bløde tærte. Og smagsmæssigt passer det godt sammen.


Så skal jeg ud og handle, det gider jeg ikke lige. :fløjt: Overvejer en eller anden blomkålsalat :gruble:
0
Buffy
Indlæg: 916
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 146
Likede indlæg: 1984

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 15:05

HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 2735
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 356
Likede indlæg: 6653

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. jan 2018, 15:33

Buffy skrev:
HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D

En salat med grønne bønner og rødløg så :)
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 5602
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 486
Likede indlæg: 7925

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 21. jan 2018, 15:38

Buffy skrev:
HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D


Stegte blomkålsris. Du har jo blomkål. :D Eller, hvis du har gulerødder, en gang gulerodstzatziki.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 8583
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 643
Likede indlæg: 12218

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 22. jan 2018, 23:55

Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.

Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.

Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen :sarkasme:

"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."

Det er da et vidt begreb med den kogetid :forvirret:
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?

Jeg forstår det ikke :whine:
0
Forarget kan man altid blive

It's not a phase, mom!
hthy
Indlæg: 231
Tilmeldt: 17. aug 2015, 22:48
Kort karma: 14
Likede indlæg: 242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf hthy » 23. jan 2018, 00:24

Juki skrev:Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.

Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.

Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen :sarkasme:

"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."

Det er da et vidt begreb med den kogetid :forvirret:
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?

Jeg forstår det ikke :whine:



Jeg vil mene det lige skal i kog og så skruer man ned og lader det simre på lavt blus i de 13-15 min.
2
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 8583
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 643
Likede indlæg: 12218

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 23. jan 2018, 07:54

hthy skrev:
Juki skrev:Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.

Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.

Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen :sarkasme:

"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."

Det er da et vidt begreb med den kogetid :forvirret:
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?

Jeg forstår det ikke :whine:



Jeg vil mene det lige skal i kog og så skruer man ned og lader det simre på lavt blus i de 13-15 min.

Tak!

Skal man røre rundt i det imens eller er det ligesom ris der bare skal passe sig selv?
0
Forarget kan man altid blive

It's not a phase, mom!
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 5602
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 486
Likede indlæg: 7925

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 23. jan 2018, 08:02

1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 8583
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 643
Likede indlæg: 12218

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 23. jan 2018, 08:11

Lemonella skrev:

Tak!

Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har :forvirret2:
0
Forarget kan man altid blive

It's not a phase, mom!
Patience
Indlæg: 333
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:04
Kort karma: 26
Likede indlæg: 723

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Patience » 23. jan 2018, 08:52

Juki skrev:
Lemonella skrev:

Tak!

Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har :forvirret2:


Bulgur findes i flere forskellige varianter fra helt fin til ret grov. Men til sådan en medium/grov bulgur som er det mest almindelige i dagligvarebutikker, så gør jeg ligesom han viser I videoen.
0
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 677
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 57
Likede indlæg: 1035

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 23. jan 2018, 09:41

Med couscous koger jeg det i vandbad. I ca. 15 min fra vandet koger.

Det bliver mega godt.
0

Tilbage til "Mad og drikke"