Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 10936
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1445
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 14435

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 20. jan 2018, 19:39

Filipai skrev:
Daine skrev:
Juki skrev:
Daine skrev:Det har vist være oppe og vende før, men jeg undskylder, jeg kan ikke lige finde det: Hvad er den bedste (og billigste!) type oksekød/udskæring til simreretter som boeuf bourguignon, gullash og bøf stroganoff? Og kan man bruge samme type udskæring, så længe det bare får lov til at simre længe? Det skal helst være til at finde et sted som Føtex/Bilka/Kvickly, for vores lokale slagter er ret dyr, og jeg vil gerne lave halvstore mængder så jeg har til fryseren :genert:

Jeg tror det billigste vil være at købe en steg/klump og så selv skære det i strimler eller tern :gruble:

Måske det her link kan hjælpe https://politiken.dk/mad/madnyt/art5479 ... r-optimalt :)

Tak :gogo: Jeg tænker også, at det er bedst selv at skære ud - specielt fordi jeg ikke kan se, hvilken udskæring supermarkedernes egne strimler/tern kommer fra.

Vi plejer også at bruge klump, og nogle gange cuvette hvis det er billigere. Okseklump er f.eks til 60 kr kg i føtex lige pt :)

Uh, så skal jeg vist omkring Føtex. Tak :gogo:
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Buffy
Indlæg: 786
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 115
Likede indlæg: 1624

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 09:30

Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 10936
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1445
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 14435

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 21. jan 2018, 10:12

Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Jeg ville servere en spidskålssalat, så der var noget med bid i til den lidt bløde tærte. Og smagsmæssigt passer det godt sammen.
4
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 2603
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 341
Likede indlæg: 6218

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. jan 2018, 14:44

Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:
0
Buffy
Indlæg: 786
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 115
Likede indlæg: 1624

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 15:04

Daine skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Jeg ville servere en spidskålssalat, så der var noget med bid i til den lidt bløde tærte. Og smagsmæssigt passer det godt sammen.


Så skal jeg ud og handle, det gider jeg ikke lige. :fløjt: Overvejer en eller anden blomkålsalat :gruble:
0
Buffy
Indlæg: 786
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 115
Likede indlæg: 1624

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 21. jan 2018, 15:05

HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 2603
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 341
Likede indlæg: 6218

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. jan 2018, 15:33

Buffy skrev:
HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D

En salat med grønne bønner og rødløg så :)
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 5124
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 449
Likede indlæg: 7090

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 21. jan 2018, 15:38

Buffy skrev:
HappyPaww skrev:
Buffy skrev:Hvad ville I servere til en tomat/mozzarella tærte?

Kyllingebryst evt med fx pesto og skinke/bacon omkring :blush:


Ok hvilken vegatarisk ting vil servere til tomat/mozzarella tærte :-D


Stegte blomkålsris. Du har jo blomkål. :D Eller, hvis du har gulerødder, en gang gulerodstzatziki.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 6471
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 466
Likede indlæg: 8702

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 22. jan 2018, 23:55

Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.

Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.

Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen :sarkasme:

"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."

Det er da et vidt begreb med den kogetid :forvirret:
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?

Jeg forstår det ikke :whine:
0
Forarget kan man altid blive
Roses are red
Violets are blue
Garlic bread
Blink 182
hthy
Indlæg: 203
Tilmeldt: 17. aug 2015, 22:48
Kort karma: 14
Likede indlæg: 216

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf hthy » 23. jan 2018, 00:24

Juki skrev:Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.

Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.

Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen :sarkasme:

"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."

Det er da et vidt begreb med den kogetid :forvirret:
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?

Jeg forstår det ikke :whine:



Jeg vil mene det lige skal i kog og så skruer man ned og lader det simre på lavt blus i de 13-15 min.
2
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 6471
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 466
Likede indlæg: 8702

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 23. jan 2018, 07:54

hthy skrev:
Juki skrev:Jeg skal lave tabouleh i løbet af ugen og jeg tror ikke jeg selv har lavet det før.

Den version jeg har smagt har været med bulgur, men jeg kan læse mig til at man også kan bruge couscous i stedet. Hvad er forskellen på bulgur og couscous? Altså med smag og konsistens.

Jeg har en pose bulgur fra Urtekram, men jeg fatter simpelthen ikke kogevejledningen :sarkasme:

"2 dl bulgur koges i 3 dl vand med lidt havsalt. Lad det simre i ca. 13-15 min."

Det er da et vidt begreb med den kogetid :forvirret:
Altså menes der at det skal have et opkog og så simre? Eller hvor lang tid skal det koge inden man skruer ned og lader det simre? Eller mener de med "koge" at det skal simre med 3 dl vand og havsalt i 13-15 min.?

Jeg forstår det ikke :whine:



Jeg vil mene det lige skal i kog og så skruer man ned og lader det simre på lavt blus i de 13-15 min.

Tak!

Skal man røre rundt i det imens eller er det ligesom ris der bare skal passe sig selv?
0
Forarget kan man altid blive
Roses are red
Violets are blue
Garlic bread
Blink 182
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 5124
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 449
Likede indlæg: 7090

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 23. jan 2018, 08:02

1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 6471
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 466
Likede indlæg: 8702

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 23. jan 2018, 08:11

Lemonella skrev:

Tak!

Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har :forvirret2:
0
Forarget kan man altid blive
Roses are red
Violets are blue
Garlic bread
Blink 182
Patience
Indlæg: 288
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:04
Kort karma: 22
Likede indlæg: 572

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Patience » 23. jan 2018, 08:52

Juki skrev:
Lemonella skrev:

Tak!

Hvor er det irriterende at det åbenbart skal koges på en anden måde, ifølge den video, end der står på posen, når nu det er samme produkt vi har :forvirret2:


Bulgur findes i flere forskellige varianter fra helt fin til ret grov. Men til sådan en medium/grov bulgur som er det mest almindelige i dagligvarebutikker, så gør jeg ligesom han viser I videoen.
0
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 394
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 16
Likede indlæg: 540

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 23. jan 2018, 09:41

Med couscous koger jeg det i vandbad. I ca. 15 min fra vandet koger.

Det bliver mega godt.
0

Tilbage til "Mad og drikke"