Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 2205
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 347
Likede indlæg: 3224

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

Indlægaf flicka » 25. okt 2015, 16:13

Flora skrev:Øhm... http://debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=699 ;)

Nå, men jeg tænker også pitabrød eller måske fyld på en pizza? Egentlig kan man vel også bare varme det og spise det sammen med sovs og kartofler.


Hov, den havde jeg ikke set. Undskyld :blush:
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

Indlægaf Wizzze » 25. okt 2015, 16:14

flicka skrev:
Wizzze skrev:Lidt afhængig af hvad det er for en oksesteg (gammeldaws eller rød), så tænker jeg noget pitabrød med marineredd oksestrimler, eller noget salat med tynde skiver steg.


Pitabrød med kebab-lignende strimler er faktisk et godt bud :klap:

For som jeg kan lugte, har de krydret kødet med noget der dufter henad arabiske krydderier.


Oksekød er jo nemt at marinere, man kan næsten trække det i hvilken retning man vil, sådan en pita med noget ala nordafrikansk tagine, og så nogle friske mynteblade, ville jeg gerne sætte tænderne i :savl:
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 2823
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 169
Likede indlæg: 3451

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Torn » 29. feb 2016, 17:11

Må man spise blomkålens blade rå?




ps. har vi ikke en "tråden om de små spørgsmål-madedition"?
0
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Muspel » 29. feb 2016, 17:55

Torn skrev:Må man spise blomkålens blade rå?




ps. har vi ikke en "tråden om de små spørgsmål-madedition"?


Mener du godt nok det grønne rundt om blomkålen? Så ved jeg det ikke. Men mener du selve blomkålen. Så ja :) (ok måske var jeg til absolut INGEN hjælp der - men jeg er bare vældig nysgerrig over, om man kan bruge det grønne. Tilberedt eller ej.
0
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 2823
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 169
Likede indlæg: 3451

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Torn » 29. feb 2016, 18:35

Muspel skrev:
Torn skrev:Må man spise blomkålens blade rå?




ps. har vi ikke en "tråden om de små spørgsmål-madedition"?


Mener du godt nok det grønne rundt om blomkålen? Så ved jeg det ikke. Men mener du selve blomkålen. Så ja :) (ok måske var jeg til absolut INGEN hjælp der - men jeg er bare vældig nysgerrig over, om man kan bruge det grønne. Tilberedt eller ej.


Jeg mener de grønne. Dem, der ligner blade. :-D
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19042

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Flora » 29. feb 2016, 18:43

Torn skrev:Må man spise blomkålens blade rå?




ps. har vi ikke en "tråden om de små spørgsmål-madedition"?


Jo, det har vi http://debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=746.

Om man kan spise blomkålsbladene kan jeg ikke svare på :genert:
0
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 2823
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 169
Likede indlæg: 3451

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Torn » 29. feb 2016, 18:45

Flora skrev:
Torn skrev:Må man spise blomkålens blade rå?




ps. har vi ikke en "tråden om de små spørgsmål-madedition"?


Jo, det har vi http://debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=746.

Om man kan spise blomkålsbladene kan jeg ikke svare på :genert:



Tak. Den havde jeg overset.

Måske jeg bare skal satse og så spise de blade. :/
0
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Muspel » 29. feb 2016, 18:56

Torn skrev:
Flora skrev:
Torn skrev:Må man spise blomkålens blade rå?




ps. har vi ikke en "tråden om de små spørgsmål-madedition"?


Jo, det har vi http://debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=746.

Om man kan spise blomkålsbladene kan jeg ikke svare på :genert:


Så giv lige en anmeldelse ikke? :D


Tak. Den havde jeg overset.

Måske jeg bare skal satse og så spise de blade. :/
0
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 2823
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 169
Likede indlæg: 3451

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Torn » 29. feb 2016, 19:41

Muspel skrev:
Torn skrev:
Flora skrev:
Torn skrev:Må man spise blomkålens blade rå?




ps. har vi ikke en "tråden om de små spørgsmål-madedition"?


Jo, det har vi http://debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=746.

Om man kan spise blomkålsbladene kan jeg ikke svare på :genert:


Så giv lige en anmeldelse ikke? :D




Javel. :lol: Jeg spiste dem rå og snittet i en grøn salat. De smagte fint - et sted mellem blomkål og hvidkål, vil jeg mene. De havde konsistens af spidskål. Jeg er fan. Ind til videre har jeg det godt. Ikke død af forgiftning eller noget.
2
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19042

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Flora » 29. feb 2016, 19:51

Torn skrev:
Muspel skrev:
Torn skrev:
Flora skrev:
Torn skrev:Må man spise blomkålens blade rå?




ps. har vi ikke en "tråden om de små spørgsmål-madedition"?


Jo, det har vi http://debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=746.

Om man kan spise blomkålsbladene kan jeg ikke svare på :genert:


Så giv lige en anmeldelse ikke? :D




Javel. :lol: Jeg spiste dem rå og snittet i en grøn salat. De smagte fint - et sted mellem blomkål og hvidkål, vil jeg mene. De havde konsistens af spidskål. Jeg er fan. Ind til videre har jeg det godt. Ikke død af forgiftning eller noget.


Interessant. Det må prøves :gogo:.
0
Brugeravatar
Hurrze
Indlæg: 607
Tilmeldt: 4. sep 2015, 20:05
Kort karma: 46
Geografisk sted: Sønderjylland
Likede indlæg: 429

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Hurrze » 1. mar 2016, 01:36

Til folk med rester af pasta:

God opskrift jeg fik meget som barn. Smager super lækkert og er også en af mine ynglingsretter

Ingredienser:
Pasta
Flåede tomater på dåse
Salt og peber
Reven ost/mozarella
Evt coktailpølser men kan sagtens laves uden

Pastaen, de flåede tomater, coktailpølser (hvis man bruger det),samt salt og peber blandes i en ovnfast skål. Toppes med reven ost. Skal i ovnen ved varmluft (er vigtigt) ved cirka 175 grader i enten 20 min eller til al osten er gyldenbrun/let mørkebrun :)
Hvis man ikke har pastarest skal man selvfølgelig koge det først :D


Retten hedder pasta elforno og smager himmelsk :savl:
0
"Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain"
Brugeravatar
Hurrze
Indlæg: 607
Tilmeldt: 4. sep 2015, 20:05
Kort karma: 46
Geografisk sted: Sønderjylland
Likede indlæg: 429

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Hurrze » 1. mar 2016, 01:46

Ide til folk med rester af grove grøntsager/rodfrugter...

Kartofler, 1 peberfrugt (2 personer) og andre grøntsager (eksempler: hvidkål, spidskål, porre, gullerod, knoldselleri osv. Bare de grove grøntsagerman har i køleskabet osv) bringes i kog med vand, grøntsagsbuillion og krydderurter(en smule paprika, frisk persille, salt og peber samt tørret timian/balisikum. Skal koges igennem så grøntsagerne er godt møre. Lad gryden køle lidt af. Blend det hele. Hæld evt lidt vædde fra og tilsæt løbende, hvis man vil sikre den ikke bliver for tynd fra start af. Bringes i kog igen og tilsæt lidt fløde. Cirka 1/4 liter til 2-3 personer. Kan serveres med frisk persille ovenpå og brød til... Smager virkelig godt... Og fungerer også til børn og krædsne mennesker... Selv er ikke så kræsen, kun når det kommer til grove grøntsager. Kan hverken lide knoldselleri, kogte gullerødder, hvidkål og nogle af de andre grove grøntsager, men elsker suppen... Man kan ikke smage det når det blendes... :) også derfor den fungerer godt til børn, og elskede den selv som lille :)
0
"Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain"
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19042

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Flora » 26. maj 2016, 07:54

Jeg har et bundt grønne asparges liggende og kunne godt bruge lidt inspiration til hvad jeg kan bruge dem til. Indtil videre har jeg kun brugt dem viklet ind i bacon og stegt på panden eller bare stegt på panden uden noget. Jeg kan ret godt lide dem, så ville gerne prøve lidt andre retter med dem.

Hvordan plejer I at bruge asparges?
0
Akehurst2
Indlæg: 14144
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 1259
Likede indlæg: 40584

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Akehurst2 » 26. maj 2016, 08:06

Let dampet og så dryppet med balsamico og drysset med parmesanflager - kan være tilbehør til næsten hvad som helst.

Rå i salater - har fx lige lavet denne, som var rigtig god: http://www.saeson-web.dk/opskrifter/kry ... arsgroent/
1
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 3634
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 822
Likede indlæg: 7730
Kontakt:

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Annione » 26. maj 2016, 08:13

Flora skrev:Jeg har et bundt grønne asparges liggende og kunne godt bruge lidt inspiration til hvad jeg kan bruge dem til. Indtil videre har jeg kun brugt dem viklet ind i bacon og stegt på panden eller bare stegt på panden uden noget. Jeg kan ret godt lide dem, så ville gerne prøve lidt andre retter med dem.

Hvordan plejer I at bruge asparges?


De er lækre på grillen. Eller vendt på en varm pande i lidt smør i 2 minutter.
2

Tilbage til "Mad og drikke"