Hvad har du sidst bagt?
- TakeAChanceOnMe
- Indlæg: 5887
- Tilmeldt: 6. aug 2017, 20:04
- Kort karma: 831
- Geografisk sted: United Kingdom
- Likede indlæg: 14689
- Daine
- Indlæg: 24611
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3193
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36728
Re: Hvad har du sidst bagt?
Studsgaard skrev:Koldthævede grovboller.
Har fået en skøn både let og lækker opskrift. Og selv dagenefyer er de bløde og svampede. Selv børnene er vilde med dem.
Vil du dele opskriften?
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Re: Hvad har du sidst bagt?
Jeg bagte pizza og pizzasnegle i går
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
8
Re: Hvad har du sidst bagt?
Og nu har jeg lige hevet en omgang müsli ud af ovnen. Bagt er nok så meget sagt, men det er da i hvert fald ristet. Det er første gang, jeg har prøvet at lave det selv.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
2
- Studsgaard
- Indlæg: 5339
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8603
Re: Hvad har du sidst bagt?
Daine skrev:Studsgaard skrev:Koldthævede grovboller.
Har fået en skøn både let og lækker opskrift. Og selv dagenefyer er de bløde og svampede. Selv børnene er vilde med dem.
Vil du dele opskriften?
Ja da
5 dl koldt vand
25 g gær
2 tsk sukker (jeg bruger også nogle gange honning)
2 tsk salt
2 dl havregryn
5 dl rugmel
4-5 dl hvedemel
Det hele røres til en meget sej dej, dækkes med film og sætte på køl til næste morgen.
Sættes på pladen med en våd ske, bages ved 200 grader i ca 20 minutter i varmluft. Jeg sætter dem ind i den kolde ovn, tænder den og så er der snart boller.
Jeg har blandet lidt rundt på mængderne af rug og havregryn de forskellige gange jeg har bagt dem. Bare altid haft 7 dl grov.
Vi har også prøvet med mindre grov og mere hvedemel, og der er de gode når de er nybagte, men de fortsætter ikke med at være svampede på samme måde, de skal have mest groft i sig.
1
- Daine
- Indlæg: 24611
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3193
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36728
Re: Hvad har du sidst bagt?
Studsgaard skrev:Daine skrev:Studsgaard skrev:Koldthævede grovboller.
Har fået en skøn både let og lækker opskrift. Og selv dagenefyer er de bløde og svampede. Selv børnene er vilde med dem.
Vil du dele opskriften?
Ja da
5 dl koldt vand
25 g gær
2 tsk sukker (jeg bruger også nogle gange honning)
2 tsk salt
2 dl havregryn
5 dl rugmel
4-5 dl hvedemel
Det hele røres til en meget sej dej, dækkes med film og sætte på køl til næste morgen.
Sættes på pladen med en våd ske, bages ved 200 grader i ca 20 minutter i varmluft. Jeg sætter dem ind i den kolde ovn, tænder den og så er der snart boller.
Jeg har blandet lidt rundt på mængderne af rug og havregryn de forskellige gange jeg har bagt dem. Bare altid haft 7 dl grov.
Vi har også prøvet med mindre grov og mere hvedemel, og der er de gode når de er nybagte, men de fortsætter ikke med at være svampede på samme måde, de skal have mest groft i sig.
Tak, de må prøves
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
- Ladysparrow
- Indlæg: 2673
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
- Kort karma: 417
- Geografisk sted: Skåne, Sverige
- Likede indlæg: 6970
- Craver
- Indlæg: 255
- Tilmeldt: 9. sep 2015, 07:41
- Kort karma: 72
- Geografisk sted: Østjylland
- Likede indlæg: 638
Re: Hvad har du sidst bagt?
Jeg skulle afprøve min nye ovn med nogle hurtige boller - helt almindelige, hvide hvedeboller
4
... I would name her Rock'N'Roll
Re: Hvad har du sidst bagt?
Studsgaard skrev:Store lækre fastelavnsboller smæk fyldt med creme.
Eller det er i samarbejde med datteren, jeg lavede cremen og dejen til hun kom hjem fra skole, så har hun samlet dem. Skønt med sådan en let og børnevenlig dej.
Vil du også dele denne opskrift? Og fortælle om du selv har lavet cremen fra bunden eller om det er en Maizena-udgave?
Kan man egentlig komme andet end creme i gærbolle-varianten af fastelavnsboller? Fx syltetøj? Eller flække dem, og komme flødeskum i (som wienerbrøds-udgaven)? Jeg kan kun huske, at have fået dem med vaniljecreme
0
- Mi55y
- Indlæg: 8938
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
- Kort karma: 1052
- Geografisk sted: Århus med bolleÅ
- Likede indlæg: 18165
Re: Hvad har du sidst bagt?
MissIce skrev:Studsgaard skrev:Store lækre fastelavnsboller smæk fyldt med creme.
Eller det er i samarbejde med datteren, jeg lavede cremen og dejen til hun kom hjem fra skole, så har hun samlet dem. Skønt med sådan en let og børnevenlig dej.
Vil du også dele denne opskrift? Og fortælle om du selv har lavet cremen fra bunden eller om det er en Maizena-udgave?
Kan man egentlig komme andet end creme i gærbolle-varianten af fastelavnsboller? Fx syltetøj? Eller flække dem, og komme flødeskum i (som wienerbrøds-udgaven)? Jeg kan kun huske, at have fået dem med vaniljecreme
Jeg laver disse, der er virkelig lækre! Og meget nem dej at arbejde med, så det er ikke noget problem at lukke dem. Fik endda ros af svigermor over, at de var lukket meget flot.
http://kinna.dk/store-laekre-fastelavns ... r-af-creme
2
S - 09.10.18
K - 05.03.21
K - 05.03.21
Re: Hvad har du sidst bagt?
MissIce skrev:Studsgaard skrev:Store lækre fastelavnsboller smæk fyldt med creme.
Eller det er i samarbejde med datteren, jeg lavede cremen og dejen til hun kom hjem fra skole, så har hun samlet dem. Skønt med sådan en let og børnevenlig dej.
Vil du også dele denne opskrift? Og fortælle om du selv har lavet cremen fra bunden eller om det er en Maizena-udgave?
Kan man egentlig komme andet end creme i gærbolle-varianten af fastelavnsboller? Fx syltetøj? Eller flække dem, og komme flødeskum i (som wienerbrøds-udgaven)? Jeg kan kun huske, at have fået dem med vaniljecreme
Det der med at flække dem, tror jeg ikke kommer til at virke med en gærdejsbolle. Men du kan sagtens bage dem andet fyld en vaniljecreme, f.eks. syltetøj, remonce med marcipan eller Nutella.
Men nu er vaniljecreme jo fuldstændig awesome, så hvorfor lave om på noget, der virker.
Man kan forøvrigt også lave dem i en "åben" model mere som en spandauer, hvor man bare trykker en fordybning i toppen af bollen og putter fyldet deri inden bagning. Jeg ved ikke, om den model ville egne sig bedre til en klat flødeskum på toppen efterfølgende?
1
You can't spell awesome without me.
- Stitch
- Indlæg: 7999
- Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
- Kort karma: 1193
- Geografisk sted: København
- Likede indlæg: 17843
Re: Hvad har du sidst bagt?
Glutenfri Chokoladekage med chokoladestykker og banan i.
Fik vanilleis til den lune kage
Fik vanilleis til den lune kage
0
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."
Free Palestine
Free Palestine
Re: Hvad har du sidst bagt?
50 chokolademuffins til kærestens store ungers fødselsdag. Og så har jeg lave Daim-Oreolagkage.
0
- Studsgaard
- Indlæg: 5339
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8603
Re: Hvad har du sidst bagt?
MissIce skrev:Studsgaard skrev:Store lækre fastelavnsboller smæk fyldt med creme.
Eller det er i samarbejde med datteren, jeg lavede cremen og dejen til hun kom hjem fra skole, så har hun samlet dem. Skønt med sådan en let og børnevenlig dej.
Vil du også dele denne opskrift? Og fortælle om du selv har lavet cremen fra bunden eller om det er en Maizena-udgave?
Kan man egentlig komme andet end creme i gærbolle-varianten af fastelavnsboller? Fx syltetøj? Eller flække dem, og komme flødeskum i (som wienerbrøds-udgaven)? Jeg kan kun huske, at have fået dem med vaniljecreme
Det er den mizzy deler fra Kinna.
De er super gode.
Og jeg laver altid det hjemmelavede fyld
1