Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
For første gang skal jeg holde jul uden min mor og mormor til at sørge for anden, saucen og alt det andet gode.
Derfor har jeg virkelig brug for nogle tips og tricks fra jer, der har lavet det mange gange i forvejen! Hvordan får man sprøde svær på en flæskesteg, hvordan sørger man for, at anden stadig er saftig og alle de andre ting?
Derfor har jeg virkelig brug for nogle tips og tricks fra jer, der har lavet det mange gange i forvejen! Hvordan får man sprøde svær på en flæskesteg, hvordan sørger man for, at anden stadig er saftig og alle de andre ting?
0
J, juli 2018.
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
And: langtidsstegning giver klart det bedste resultat, jeg foretrækker 5-6 timer. Og så svesker/æbler/fars indeni til at holde den saftig.
Flæskesteg: Steges ca. 10 minutter først med sværene nedad i koldt vand. Vendes herefter og steges normalt.
Risengrød: Jeg har læst at man kan lave det i en plastikpose (af en type som kan holde til det!) og så koge den uden at bekymre sig om at det brænder på. Jeg har ikke selv prøvet det dog.
Flæskesteg: Steges ca. 10 minutter først med sværene nedad i koldt vand. Vendes herefter og steges normalt.
Risengrød: Jeg har læst at man kan lave det i en plastikpose (af en type som kan holde til det!) og så koge den uden at bekymre sig om at det brænder på. Jeg har ikke selv prøvet det dog.
0
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Sprøde svær: Gå stegen efter og sørg for at der er ridset helt ned til kødet over det hele - ofte er det ikke gjort ordenligt. Gnid groft salt og peber, så der sidder lidt mellem sværene over det hele. Giv den høj varme de første 15-20 minutter - brug et stegetermometer, så du ikke ender med en tør steg. Er det ikke helt sprødt hen mod slutningen, så giv den lidt grill til sidst, men pas på den ikke bliver sort.
(lad være med at lytte til råd som at koge sværen først osv - det er vitterligt ikke mere svært end jeg har beskrevet).
Andesovs: kog andefond på grønsager og et par andelår(køb seperat) + indmad fra anden, så du er sikker på der er nok og brug det sammen med stegesky fra anden. Brug fond og undlad kogevand fra kartofler(det giver ingen smag). Lav en opbagning på det andefedt der er smeltet fra ved stegningen. Husk det søde i form af lidt gele som ribs eller æble og det syrlige i form af gatric/indkogt eddieke - smag den til med fløde til sidst.
Langtidssteg anden og steg den på dagen. Onde tunger vil anbefale dig at stege den dagen før, men det bliver altså ikke det samme, så medmindre du skal stege så mange ænder at de ikke kan være i ovnen på een gang, så lav frisk and og udlad at servere opvarmet and juleaften.
Du kan eventuelt lave din egen rødkål dagen før (eller tidligere). Det bliver noget bedre end den fra glas eller spand og er meget simpelt.
(lad være med at lytte til råd som at koge sværen først osv - det er vitterligt ikke mere svært end jeg har beskrevet).
Andesovs: kog andefond på grønsager og et par andelår(køb seperat) + indmad fra anden, så du er sikker på der er nok og brug det sammen med stegesky fra anden. Brug fond og undlad kogevand fra kartofler(det giver ingen smag). Lav en opbagning på det andefedt der er smeltet fra ved stegningen. Husk det søde i form af lidt gele som ribs eller æble og det syrlige i form af gatric/indkogt eddieke - smag den til med fløde til sidst.
Langtidssteg anden og steg den på dagen. Onde tunger vil anbefale dig at stege den dagen før, men det bliver altså ikke det samme, så medmindre du skal stege så mange ænder at de ikke kan være i ovnen på een gang, så lav frisk and og udlad at servere opvarmet and juleaften.
Du kan eventuelt lave din egen rødkål dagen før (eller tidligere). Det bliver noget bedre end den fra glas eller spand og er meget simpelt.
3
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Husk at købe kulør til sovsen - det er bare ikke det samme med lilla julesovs...
Og sørg for at lave rigeligt af den
Og sørg for at lave rigeligt af den
0
03.05.2017
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Jeg koger også sværen først. Det bliver aldrig rigtig godt på de andre måder for mig.
Det har jeg lært af min farmor, der var kogekone.
Det har jeg lært af min farmor, der var kogekone.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Hav aætid lidt vand i bunden af fadet hvor kødet er placeret henover på en rist, så brænder de gode safter der falde fra ikke på.
Hvis du så har problemer med at få svæerne/skindet sprøt så er det nok fordi der stadig er vand derinde. Vandet bliver til damp men gør det ikke sprøt
Hvis du så har problemer med at få svæerne/skindet sprøt så er det nok fordi der stadig er vand derinde. Vandet bliver til damp men gør det ikke sprøt
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Jeg plejer også at lave min and i stegepose der lige har fået lidt mel på indersiden, så bliver den dejlig saftig. Og så skærer jeg den ud, og giver den lige lidt ved høj varme, så skindet bliver dejligt sprødt.
0
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
De franske kartofler varmes bedst ved at blive placeret en times tid - i posen- på en varm radiator.
4
- McFurPants
- Indlæg: 297
- Tilmeldt: 30. apr 2016, 19:21
- Kort karma: 26
- Likede indlæg: 464
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
En spsk sød sherry/amaretto/cognac i risengrøden før den blandes med flødeskum giver en himmelsk smag til risalamande. Nej, det kommer ikke til at smage af sprut.
Senest rettet af McFurPants 26. nov 2016, 22:11, rettet i alt 1 gang.
1
Nu med opskriftsblog: www.mykitcheninholland.wordpress.com
- Urtekussen
- Indlæg: 6166
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
- Kort karma: 1449
- Likede indlæg: 16116
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Jeg ved ikke, om nogen synes det er helligbrøde, men jeg laver de brune kartofler i en gryde med låget på skrå. Dampen kan komme ud, og hvis en af kartoflerne eksploderer, så undgår jeg og køkkenet at blive klistret ind i karamel.
Og så ryster jeg bare gryden, i stedet for at røre i dem
Og så ryster jeg bare gryden, i stedet for at røre i dem
1
2011
2015
2018
2020
2023
2015
2018
2020
2023
- Skorstenen
- Indlæg: 4851
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
- Kort karma: 544
- Likede indlæg: 8751
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Hvis man har en actifry, laves de brunede supernemt deri.
0
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Vi bruger glaskartofler til de brunede. De er lidt ru i overfladen og skulle derfor holde bedre på karamellen. Jeg dræner dem og lader dem tørre på et viskestykke inden brug. De bliver brunet på pande. Jeg har aldrig hørt om, at de skulle eksplodere?
0
Livslinjen: 70 201 201
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Giv de brune kartofler tid på panden. De skal have lov at stå og hygge ved middelvarme i lang tid. Forhaster man sig, bliver det noget juks.
4
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!
Hvis alt andet fejler, så bare sørg for der er nok chips og sovs
5