Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Zonta
Indlæg: 8526
Tilmeldt: 19. mar 2016, 08:36
Kort karma: 1294
Likede indlæg: 15158

Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Zonta » 25. nov 2016, 11:55

For første gang skal jeg holde jul uden min mor og mormor til at sørge for anden, saucen og alt det andet gode.

Derfor har jeg virkelig brug for nogle tips og tricks fra jer, der har lavet det mange gange i forvejen! Hvordan får man sprøde svær på en flæskesteg, hvordan sørger man for, at anden stadig er saftig og alle de andre ting? :D
0
J, juli 2018.
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 7787
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 574
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 19143

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Hunkat » 25. nov 2016, 12:01

And: langtidsstegning giver klart det bedste resultat, jeg foretrækker 5-6 timer. Og så svesker/æbler/fars indeni til at holde den saftig.

Flæskesteg: Steges ca. 10 minutter først med sværene nedad i koldt vand. Vendes herefter og steges normalt.

Risengrød: Jeg har læst at man kan lave det i en plastikpose (af en type som kan holde til det!) og så koge den uden at bekymre sig om at det brænder på. Jeg har ikke selv prøvet det dog.
0
L'enfer, c'est les autres

First debat-mover :rock:

Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Brugeravatar
Tobywan
Indlæg: 1013
Tilmeldt: 1. sep 2015, 18:12
Kort karma: 74
Likede indlæg: 1965

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Tobywan » 25. nov 2016, 12:08

Sprøde svær: Gå stegen efter og sørg for at der er ridset helt ned til kødet over det hele - ofte er det ikke gjort ordenligt. Gnid groft salt og peber, så der sidder lidt mellem sværene over det hele. Giv den høj varme de første 15-20 minutter - brug et stegetermometer, så du ikke ender med en tør steg. Er det ikke helt sprødt hen mod slutningen, så giv den lidt grill til sidst, men pas på den ikke bliver sort.
(lad være med at lytte til råd som at koge sværen først osv - det er vitterligt ikke mere svært end jeg har beskrevet).

Andesovs: kog andefond på grønsager og et par andelår(køb seperat) + indmad fra anden, så du er sikker på der er nok og brug det sammen med stegesky fra anden. Brug fond og undlad kogevand fra kartofler(det giver ingen smag). Lav en opbagning på det andefedt der er smeltet fra ved stegningen. Husk det søde i form af lidt gele som ribs eller æble og det syrlige i form af gatric/indkogt eddieke - smag den til med fløde til sidst.

Langtidssteg anden og steg den på dagen. Onde tunger vil anbefale dig at stege den dagen før, men det bliver altså ikke det samme, så medmindre du skal stege så mange ænder at de ikke kan være i ovnen på een gang, så lav frisk and og udlad at servere opvarmet and juleaften.

Du kan eventuelt lave din egen rødkål dagen før (eller tidligere). Det bliver noget bedre end den fra glas eller spand og er meget simpelt.
3
Brugeravatar
Lull
Indlæg: 1242
Tilmeldt: 1. sep 2015, 18:18
Kort karma: 124
Likede indlæg: 1595

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Lull » 25. nov 2016, 13:08

Husk at købe kulør til sovsen - det er bare ikke det samme med lilla julesovs...
Og sørg for at lave rigeligt af den :savl:
0
03.05.2017 :lun:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Fru Sunshine » 25. nov 2016, 15:11

Jeg koger også sværen først. Det bliver aldrig rigtig godt på de andre måder for mig.
Det har jeg lært af min farmor, der var kogekone.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Persnikedy » 25. nov 2016, 15:59

Hav aætid lidt vand i bunden af fadet hvor kødet er placeret henover på en rist, så brænder de gode safter der falde fra ikke på.
Hvis du så har problemer med at få svæerne/skindet sprøt så er det nok fordi der stadig er vand derinde. Vandet bliver til damp men gør det ikke sprøt
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 4141
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 996
Likede indlæg: 7770

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Filipai » 25. nov 2016, 21:57

Jeg plejer også at lave min and i stegepose der lige har fået lidt mel på indersiden, så bliver den dejlig saftig. Og så skærer jeg den ud, og giver den lige lidt ved høj varme, så skindet bliver dejligt sprødt.
0
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Muspel » 25. nov 2016, 22:26

:fløjt: De franske kartofler varmes bedst ved at blive placeret en times tid - i posen- på en varm radiator.
4
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 6650
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 865
Likede indlæg: 18832

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Æble » 26. nov 2016, 04:03

Rist mandlerne til ris a la mande.
0
Brugeravatar
McFurPants
Indlæg: 297
Tilmeldt: 30. apr 2016, 19:21
Kort karma: 26
Likede indlæg: 464

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf McFurPants » 26. nov 2016, 07:00

En spsk sød sherry/amaretto/cognac i risengrøden før den blandes med flødeskum giver en himmelsk smag til risalamande. Nej, det kommer ikke til at smage af sprut.
Senest rettet af McFurPants 26. nov 2016, 22:11, rettet i alt 1 gang.
1
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 6166
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 1449
Likede indlæg: 16116

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Urtekussen » 26. nov 2016, 07:17

Jeg ved ikke, om nogen synes det er helligbrøde, men jeg laver de brune kartofler i en gryde med låget på skrå. Dampen kan komme ud, og hvis en af kartoflerne eksploderer, så undgår jeg og køkkenet at blive klistret ind i karamel.
Og så ryster jeg bare gryden, i stedet for at røre i dem :-D
1
2011
2015
2018
2020
2023
Brugeravatar
Skorstenen
Indlæg: 4851
Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
Kort karma: 544
Likede indlæg: 8751

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Skorstenen » 26. nov 2016, 07:46

Hvis man har en actifry, laves de brunede supernemt deri.
0
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 7067
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 1430
Likede indlæg: 13276

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Rapfisk » 26. nov 2016, 09:25

Vi bruger glaskartofler til de brunede. De er lidt ru i overfladen og skulle derfor holde bedre på karamellen. Jeg dræner dem og lader dem tørre på et viskestykke inden brug. De bliver brunet på pande. Jeg har aldrig hørt om, at de skulle eksplodere?
0
Livslinjen: 70 201 201
JoyNips
Indlæg: 12053
Tilmeldt: 21. dec 2015, 12:25
Kort karma: 1386
Likede indlæg: 33895

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf JoyNips » 26. nov 2016, 09:45

Giv de brune kartofler tid på panden. De skal have lov at stå og hygge ved middelvarme i lang tid. Forhaster man sig, bliver det noget juks.
4
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
Buffy
Indlæg: 1076
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 177
Likede indlæg: 2350

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Buffy » 26. nov 2016, 10:51

Hvis alt andet fejler, så bare sørg for der er nok chips og sovs :-D
5

Tilbage til "Mad og drikke"